Edmonton – New Jersey 4:1 (kon.) | Chicago – Washington 2:4 (kon.) | Montreal – Nashville 1:2 (kon.)
NY Rangers – Los Angeles 4:1 (kon.) | Anaheim – Winnipeg 2:4 (kon.) | Seattle – Minnesota 0:3 (kon.)
Vegas – San Jose 5:4 (2:0 po s.n.)
konec
Seattle Kraken
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Minnesota Wild
Pondělí 11.12.2023, 03:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Minnesota prohloubila krizi Seattlu
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 24 – 26 | Přesilová hra: 0/3 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Joey Daccord (SEA) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,0 %, odchytal 57:25
    Filip Gustavsson (MNS) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Filip Gustavsson (MNS) – 24 zákroků
    2. Matthew Boldy (MNS) – 1+0
    3. Joey Daccord (SEA) – 23 zákroků (05:50:28)
     
    Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
     
    Minnesota prohloubila krizi Seattlu, na stadiónu Krakena vyhrála 3:0 a uštědřila mu osmou porážku v řadě.

    Skóre střetnutí otevřel v 8. minutě Matthew Boldy a hubený výsledek 0:1 vydržel až do třetí třetiny. V 53. minutě navýšil náskok hostujícího celku rakouský útočník Marco Rossi a konečnou podobu dal výsledku Joel Eriksson Ek, jenž v posledních vteřinách střetnutí poslal kotouč do prázdné brány Seattlu.

    Svěřenci trenéra Hynese přerušili sérii dvou porážek v řadě a v tabulce Západní konference se posunuli na dvanácté místo právě před dnešního soupeře, který dnes prohrál poosmé za sebou.
     
    Konec zápasu.
    59:56 Joel Eriksson Ek - 0:3
     
    59:56
    6/6
    Minnesota právě vstřelila branku!
    V závěrečných vteřinách prostřední části hráči Wild ještě vylepšují konečnou podobu výhry. Hartman na obranné modré obral Eberleho a přikopl kotouč k JOELU ERIKSSONOVI EKOVI, který z poloviny hřiště bezpečně trefil prázdnou klec. Asistence: Ryan Hartman.
    Middleton J., Eriksson Ek J., Foligno M., Gustavsson F., Hartman R., Spurgeon J.
    Eberle J., Beniers M., McCann J., Bjorkstrand O., Dunn V., Gourde Y.
     
    59:23
    Od modré čáry vypálil forhendovou dělovku Eeli Tolvanen, k levé tyči se přesunující Filip Gustavsson ke svému štěstí dostal pukem do výstroje.
     
    58:42
    Marcus Foligno mohl střílet přes posledního protihráče, ale nevěřil si a volil přihrávku po pravé ruce, překvapený Joel Eriksson Ek zpomalil a na touš nedosáhl.
     
    58:20
    Střelu zápěstím hostující defenziva dokázala zblokovat do ochranné sítě, po přerušení hry si kouč Seattlu bere oddechový čas.
     
    57:20
    Není nač čekat! Po přerušení hry se bude vhazovat v útočném pásmu Seattlu, domácí trenér Hakstol dává Daccordovi pokyn k opuštění brány.
     
    57:08
    Z protiútoku mohl definitivně rozhodnout Ryan Hartman, avšak Joey Daccord přečetl jeho úmysl bekhendového blafáku a nataženou vyrážečkou mu puk vypíchl.
     
    56:55
    V levém kruhu si připravil palebnou pozici Oliver Bjorkstrand a vyslal svižnou střelu ze zápěstí, tu Gustavsson schoval do lapačky.
     
    56:14
    Neuspěl ani Matthew Beniers, který pálil okamžitě po přejetí útočné modré, kotouč se od zadního mantinelu odrazil k protihráči Bogosianovi.
     
    55:55
    Kraken není schopný najít cestičku do útočného pásma tak, aby si vytvořil souvislý tlak. Kličkujícího Benierse pohlídal Faber.
     
    55:27
    Kanadský útočník Kailer Yamamoto nahodil puk za bránu, kde tušil o Alexanderu Wennbergovi, soka v tomto prostoru obral Jon Merrill.
     
    54:51
    Jacob Middleton vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. S rozehrávkou následně dlouho váhal Dumoulin, z hlediště se dokonce začal ozývat poměrně silný pískot.
     
    54:25
    Tvrdou střelu Dunna od modré čáry musel řešit Filip Gustavsson, ovšem mířila přímo doprostřed, takže s ní zase tolik práce neměl.
     
    53:45
    Situaci dvou proti dvěma Matthew Boldy nevyřešil dobře, dlouho dopředu avizoval nahrávku a tu vystihl připravený Jamie Oleksiak.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Boldy (Kaprizov), 53. Rossi (Zuccarello), 60. Eriksson Ek (Hartman)


    Seattle Kraken: Daccord (Driedger) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, R. Evans, Dumoulin – Eberle (A), Beniers, Kartye – B. Tanev, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Yamamoto, Bellemare, Shore.
    Trenér: Dave Hakstol

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon (C), Goligoski, Faber, Middleton, Merrill, Bogosian – Boldy, Eriksson Ek, Kaprizov (A) – Zuccarello, Rossi, M. Johansson – Maroon, F. Gaudreau, M. Foligno (A) – Hartman, Dewar, Duhaime.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Syvret, Nicholson – T. Gawryletz, O'Quinn

    Diváci: 17 151
    bahis siteleri