Edmonton – New Jersey 4:1 (kon.) | Chicago – Washington 2:4 (kon.) | Montreal – Nashville 1:2 (kon.)
NY Rangers – Los Angeles 4:1 (kon.) | Anaheim – Winnipeg 2:4 (kon.) | Seattle – Minnesota 0:3 (kon.)
Vegas – San Jose 5:4 (2:0 po s.n.)
konec
Seattle Kraken
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Minnesota Wild
Pondělí 11.12.2023, 03:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Seattlem a Minnesotou.
     
    Seattle Kraken

    Seattle se v posledních dnech velmi trápí. Prohrál už sedm zápasů v řadě a v tabulce Západní konference postupně klesl až na dvanácté místo, přičemž manko na postupové pásmo čítá pět bodů, takže rozhodně není nic ztraceno. V doposud posledním střetnutí doma Kraken změřil síly s Tampou Bay, s níž svedl napínavou bitvu, kterou nakonec nezvládl výsledkem 3:4 po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je dvaadvacetibodový kanadský obránce Vince Dunn.
     
    Minnesota Wild

    Hokejisté Minnesoty na tom jsou oproti dnešnímu soupeři ještě hůře, v tabulce Západu figurují na třinácté příčce s odstupem jednoho bodu na Krakena. Nicméně formu mají výrazně lepší, když v předešlých šesti utkáních zaznamenali čtyři výhry a dvě porážky, přičemž momentálně drží právě šňůru dvou porážek, s Vancouverem padli 0:2 a na Edmonton nestačili po velké bitvě 3:4. Týmové produktivitě mužstva vévodí zkušený norský útočník Mats Zuccarello se ziskem sedmadvaceti kanadských bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Daccord (Driedger) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, R. Evans, Dumoulin – Eberle (A), Beniers, Kartye – B. Tanev, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Yamamoto, Bellemare, Shore.
    Trenér: Dave Hakstol

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon (C), Goligoski, Faber, Middleton, Merrill, Bogosian – Boldy, Eriksson Ek, Kaprizov (A) – Zuccarello, Rossi, M. Johansson – Maroon, F. Gaudreau, M. Foligno (A) – Hartman, Dewar, Duhaime.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Syvret, Nicholson – T. Gawryletz, O'Quinn.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Seattlem a Minnesotou odstartoval! Domácí se hned dostali do přečíslení a Jordan Eberle střílel z pravého kruhu na zadní tyč, Filip Gustavsson vytěsnil touš s velkými problémy!
     
    00:52
    Směrem dozadu musel zabrat Brandon Duhaime a poradil si velmi dobře, udržel tělo před Brandonem Tanevem a zvládl i rozehrát na Spurgeona.
     
    01:21
    Marcus Johansson zpracovával puk až za útočnou modrou čárou, načež se kolem forčekujícího Jareda McCanna, rozhodl zklidnit hru křižným pasem na Bogosiana.
     
    01:47
    Bez přípravy vypálil zpoza levého kruhu Marco Rossi. Joey Daccord mohl být v klidu, protože kotouč zamířil výrazně vedle pravé tyče.
     
    02:22
    Jako další se o pozornost přihlásil Marcus Foligno se střelou forhendem z první z levého kruhu, cílové zařízení těsně minul.
     
    02:55
    Na teč nahazoval od modré čáry Brock Faber, ale ke změně stavu nedošlo, Patrick Maroon tečoval touš vedle pravé tyče.
     
    03:28
    Vysokou nahrávku dostal do útočné třetiny Marco Rossi, poradil si se zpracováním, načež vypálil příliš vysoko.
     
    03:58
    Od úvodního hvizdu se ještě nepřerušovalo. Za domácí zahrozil Jared McCann, z levého kruhu mířil křižně nepřesně.
     
    04:25
    Individuálně si věřil Jordan Eberle, který po pravém mantinelu ujel osobnímu strážci, leč na Jacoba Middletona již nevyzrál.
     
    04:59
    Na vrcholku pravého kruhu si našel palebnou pozici Kirill Kaprizov, avšak mířil přímo doprostřed brány, kde byl Joey Daccord.
     
    05:30
    Útok Wild zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Frédérick Gaudreau byl příliš netrpělivý a do ofsajdu vystavil s pukem jedoucího Joela Erikssona Eka.
     
    05:47
    Jacob Middleton vyzkoušel vysoký oblouček za obranu. Marcus Foligno svedl zajímavý souboj s Matthewem Beniersem, z nějž nakonec vyšel jako poažený.
     
    06:32
    Dobou práci odvedl Mats Zuccarello, když na sebe navázal dva soupeře, aby následně přenesl puk na Kaprizova, jenže toho zradilo zpracování.
     
    06:44
    Rychlý protiútok Seattlu úspěchem neskončil. Eeli Tolvanen zkusil nahrát Brandonu Tanevovi mezi bruslemi Fabera, hostující zadák dobře zasáhl.
     
    07:14
    6/6
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Vedení na svou stranu strhávají hosté! Kaprizov zavezl puk do útočného pásma a ze středu jej posunul do levého kruhu na MATTHEWA BOLDYHO, jenž potvrdil výbornou střeleckou formu, najel před bránu a po povedené forhendové kličce nasměroval hrací předmět do odkryté brány, čímž zaznamenal svou šestou trefu v posledních sedmi střetnutích. Asistence: Kirill Kaprizov.
    Merrill J., Boldy M., Eriksson Ek J., Gustavsson F., Kaprizov K., Bogosian Z.
    Larsson A., McCann J., Wennberg A., Bjorkstrand O., Dunn V., Daccord J.
    07:14 Matthew BOLDY - 0:1
     
    08:18
    Matthew Boldy je při chuti. V tomto případě vypálil z první ostrý projektil od levého mantinelu, který Joey Daccord zdárně skryl ve výstroji.
     
    08:25
    První přesilovou hru si zahraje Seattle. Na lavici hanby usedl zadák Alex Goligoski, jenž zastavil rozjetého Olivera Bjorkstranda jen za cenu držení.
     
    09:01
    Zleva se před bránu natlačil Jordan Eberle, leč o vyrovnání se nezasloužil, z bezprostřední blízkosti vystřelil přímo do Gustavssona.
     
    09:41
    Oliver Bjorkstrand mohl potrestat faul na svou osobu, když se od modré posunul do pravého kruhu, ránu zápěstím Joey Daccord úspěšně vyrazil.
     
    10:03
    Jako další se o slovo přihlásil Jared McCann, který napřáhl ke střele z první z pravého kruhu a těsně minul volný prostor u bližší tyčky.
     
    10:30
    Navzdory Goligoskiho návratu z trestné lavice ještě pokračoval tlak Seattlu, ale Gustavsson žádné nebezpečí řešit nemusel, protože Vince Dunn nakonec nezvládl zpracování prudké McCannovy přihrávky.
     
    11:11
    Se slabým pokusem Matthewa Benierse po ledě neměl hostující brankář moc starostí, kus černé gumy sebevědomě sebral do lapačky.
     
    11:52
    Po pravém mantinelu nabruslil s pukem do útočného pásma Matthew Beniers a dostal se až za bránu, odkud bekhendem nahrával jen na hokejku Marcuse Foligna.
     
    12:29
    Matthew Boldy nastřelil touš do útočné třetiny po pravém mantinelu. Dobře zapracoval Joey Daccord, když vyrazil za brány a puk zastavil pro Jona Merrilla.
     
    12:59
    Joel Eriksson Ek naznačil střelu, aby následně napříč kruhy nabil do levého Alexi Goligoskimu, jenž vypálil z první bez přípravy nepřesně.
     
    13:20
    Sám proti třem neměl Matthew Beniers příliš šancí na úspěch, ani nepokoušel štěstí, nahodil za bránu a odjel střídat.
     
    13:57
    Ryker Evans se rozhodl zrychlit útočnou akci ostrým pasem na Kailera Yamamota, ovšem kanadskému útočníkovi vůbec nevyšlo zpracování.
     
    14:23
    Do poslední chvíle si zkušený zadák Zach Bogosian počkal, co Jordan Eberle vymyslí a kliču z pravého kruhu do mezikruží úspěšně vypíchl.
     
    14:52
    Zakázané uvolnění hostujícího mužstva. Patrick Maroon ještě zabojoval, leč ztráta na Briana Dumoulina byla již příliš velká.
     
    15:23
    Z velkého úhlu a z otočky vystřelil ze zápěstí Joel Eriksson Ek, ještě před brankářem zaznamenal úspěšný blok bruslí Adam Larsson.
     
    15:51
    Matthew Beniers sice střelou z pravého kruhu dostal puk za brankovou čáru, ale v momentě, kdy už rozhodčí přerušil hru, gól tedy nemůže platit.
     
    16:15
    Při jízdě středem na sebe Brandon Duhaime navázal dva protihráče, načež už uvnitř útočného pásma přihrál do levého kruhu Patricku Maroonovi a ten z první přestřelil.
     
    16:31
    O pár vteřin později se nicméně Brandon Duhaime nezachoval vůbec rozumně, když za soupeřovou bránou atakoval Wennberga nedovoleným způsobem, muži v pruhovaném opět vylučují za držení.
     
    17:15
    Matthew Beniers hledal zprava v protějším kruhu Kailera Yamamota, před nímž Jared Spurgeon nataženou hokejkou zvedl puk do ochranné sítě.
     
    17:34
    Střelou z úhlu Jordan Eberle brankáře nezaskočil, Filip Gustavsson vyrazil kotouč k Joelu Erikssonovi Ekovi a tomu se povedlo vyhodit.
     
    18:12
    Zpoza pravého kruhu Jordan Eberle vyslal střílenou přihrávku k protější tyčce, Jared McCann přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    18:42
    Po návratu z trestné lavice se Brandon Duhaime hned zapojil do útočné akce, sám dojel s kotoučem za bránu, odkud přihrával bekhendem jenom k protihráči Tolvanenovi.
     
    19:27
    Zpracování v levém kruhu nevyšlo úplně ideálně Matsi Zuccarellovi, jehož následně u mantinelu bez problémů zpacifikoval Adam Larsson.
     
    19:56
    Rakouský útočník Marco Rossi už nezkoušel útočnou akci, protože Seattle má dobře rozestavenou řadu, ve vlastním pásmu čeká na sirénu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Seattlem a Minnesotou přinesl jediný gól, o nějž se postaralo hostující mužstvo. Skóre střetnutí zatím udává útok z 8. minuty, kdy Kaprizov přihrál po levé ruce Matthewovi Boldymu, jenž najel před bránu a na Daccorda vyzrál forhendovou kličkou. Kraken je střelecky aktivnější, ale zatím disponuje nulovou efektivitou, stále však má dost času tuto skutečnost změnit.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 6.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dějství otevřela svým útokem Minnesota. Matthew Boldy se zkusil procpat středem až před bránu, v čemž mu zamezil Will Borgen.
     
    20:36
    Zakázané uvolnění Wild. Brock Faber vyslal střílený pas, za nímž se Marco Rossi natahoval bez úspěchu a před Rakušana se dostal bránící Brian Dumoulin.
     
    21:11
    Yanni Gourde nahodil do útočného pásma pozdě, rozhodčí signalizoval ofsajd a Jacob Middleton proto dostal hodně času na rozehrávku.
     
    21:45
    Sám proti dvěma bojoval Brandon Duhaime u levého mantinelu sympaticky, leč neúspěšně, kličku do středu vypíchl Adam Larsson.
     
    22:03
    Od modré vyzkoušel ostrý projektil z první Brian Dumoulin, kus černé gumy prosvištěl výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    22:38
    Z levého kruhu již mezi tři tyče mířil Devin Shore, ovšem přímo doprostřed brány, takže Filip Gustavsson neměl moc práce se zákrokem.
     
    23:00
    Ryan Hartman nahrával zpoza brány naslepo před ni, kotouč se po sérii odrazů dostal k Brandonovi Duhaimemu, který napálil Gustavssona do výstroje.
     
    23:42
    V plné rychlosti vypálil z vrcholku levého kruhu Oliver Bjorkstrand, dobře postavený Jacob Middleton zblokoval touš do ochranné sítě.
     
    24:13
    Ránu Brocka Fabera od modré čáry Joey Daccord pouze vyrazil před sebe, ve spolupráci s obranou následně přikryl puk lapačkou.
     
    24:34
    Po pravém mantinelu vystartoval do protiútoku Joel Eriksson Ek, jehož Jamie Oleksiak zastavil podrážením. Minnesota si zahraje první přesilovku v zápase.
     
    25:03
    V pravém kruhu si zpracoval kotouč Frédérick Gaudreau a těsně nad ledem vypálil na přední tyč, Joey Daccord zaznamenal úspěšný zákrok betonem.
     
    25:40
    Další atak se zatím nekoná. Domácím se povedlo vyhodit třikrát v krátkém časovém sledu, v mezičase Seattle dokázal i prostřídat řady.
     
    26:13
    Joel Eriksson Ek zprava sklepával z první do středu na obsazeného Kirilla Kaprizova, přes všechny čáry odpálil kotouč Adam Larsson.
     
    26:39
    Už při hře pět na pět si po Kaprizovově zblokované střele našel touš Joel Eriksson Ek a zády k bráně dokázal zakončit bekhendem, přičemž brankář s problémy zasahoval levým betonem.
     
    27:25
    Jordan Eberle se vydal napadat rozehrávajícího Jacoba Middletona, který si poradil zkušeně, puk poslal po pravém mantinelu do středního pásma.
     
    27:59
    Se zpracováním vysokého vyhození si Jon Merrill poradil bez výraznějších problémů, načež kolem Pierrea-Édouarda Bellemarea ho poslal do středního pásma na hokejku Duhaimeho.
     
    28:15
    Nahození od modré čáry Filipu Gustavssonovi příliš vrásek na čele nenadělalo, protože mířilo přímo doprostřed brány, brankář schoval puk ve výstroji.
     
    28:36
    Po Johanssonem vyhraném buly se k puku i s notnou dávkou štěstí dostal Mats Zuccarello, jehož svižnou střelu k pravé tyči brankář vykopl betonem.
     
    29:27
    Volnějšího prostoru Brock Faber využil k přiblížení se bráně, ale pak příliš dlouho otálel se zakončením a trefil jenom brusle Bellemarea.
     
    29:54
    Dokonce ztrojený byl za soupeřovou svatyní, bekhendovou zadovku před bránu kontroloval dobře postavený Ryker Evans.
     
    30:25
    Jacob Middleton vymyslel povedenou přihrávku o mantinel na Marca Rossiho, rakouský forvard následně neuspěl jeden na jednoho proti Brianu Dumoulinovi.
     
    30:57
    Z ostrého úhlu pálil z pravého kruhu Matthew Beniers, Filip Gustavsson se nenechal zaskočit a předvedl úspěšný zákrok.
     
    31:14
    Tvrdým projektilem se prezentoval Adam Larsson. Z minisouboje vyšel jako vítěz krajan v dresu soupeře Filip Gustavsson zásluhou zákroku lapačkou.
     
    31:49
    Nahození Olivera Bjorkstranda tečoval Jon Merrill mimo hrací plochu ještě před obrannou modrou, takže vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    32:16
    Pod tlakem Alex Goligoski nahodil puk po mantinelu a puk doputoval až doprava k Marcusi Folignovi, jenž si nenašel palebnou pozici přes Borgena.
     
    32:43
    Bez podpory spoluhráčů se dopředu vydal Matthew Beniers a prodral se až do levého kruhu, odtud zápěstím vyslal střelu do Daccordovi lapačky.
     
    33:21
    Dopředu vystartoval středem kluziště Jamie Oleksiak. Jeho ofenzivní snažení nemělo dlouhého trvání, kličku k pravému mantinelu vypíchl Matthew Boldy.
     
    33:49
    Nahození Borgena sklepával Brandon Tanev do středu, kudy jel Eeli Tolvanen, za záda Jacoba Middletona se ale prodrat nezvládl.
     
    34:17
    Alex Goligoski zpacifikoval Tye Kartyeho, avšak pokus o založení rychlého protiútoku nevyšel, pas vystihl pozorný Connor Dewar.
     
    34:45
    Sám do dvou vystartoval Brandon Tanev a neuspěl, tělem protihráče přetlačil a Kaprizovovi přihrál Jon Merrill.
     
    35:17
    Pravým křídlem postupoval sám na bránu Marco Rossi. Rakouský forvard s nadějnou příležitostí nenaložil dobře, vystřelil do středu, kde byl Gustavsson.
     
    35:32
    Minnesota pokračovala v útočném pásmu a k vidění byla další velká příležitost, když zblokované nahození Patrick Maroon ze vzduchu sklepl do brankové konstrukce!
     
    36:18
    Brandon Duhaime se po levém mantinelu prosmýkl kolem Rykera Evanse, za nějž výborně zaskočil Adam Larsson, tělem soka přišpendlil na mantinel.
     
    36:49
    Netradičně zpoza vlastní brány rozehrával Matthew Beniers a vybral si Jareda McCanna, který protečoval touš do střední třetiny.
     
    37:20
    Icing domácího celku. Jordan Eberle sice vyvinul velkou rychlost, ale Zach Bogosian zapracoval tělem a soupeře udržel na zádech.
     
    37:44
    Kraken se směrem dopředu nadále trápí. Mezi kruhy si vybudoval palebnou pozici Brandon Tanev, avšak zacílil forhendem příliš vysoko.
     
    38:24
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Vince Dunn a zpoza brány vymyslel perfektní nahrávku mezi kruhy na Eeli Tolvanena, forhendovou střelu mířící do pravého horního rohu Gustavsson pokryl vyrážečkou!
     
    38:35
    O pár vteřin později nahazoval do brankáře Oliver Bjorkstrand, volný puk si našel Eeli Tolvanen, ovšem ani v tomto případě neuspěl, dorážku poslal do pravého betonu Gustavssona.
     
    39:21
    Vince Dunn u levého mantinelu ještě udržel útočné pásmo a nahazoval do předbrankového prostoru, kde kraloval Brock Faber.
     
    39:53
    Poslední akci domácího celku v prostředním dějství zhatil Ryker Evans, jemuž nevyšlo nahození, trefil brusle blízko stojícího Bogosiana.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina se stavem střetnutí nepohnula, hostující Minnesota zůstává o gól napřed. Prostřední dvacetiminutovka nebyla příliš záživná a příležitosti byly k vidění až v jejím závěru, kdy dvakrát během jedné minuty neproměnil slibnou příležitost Tolvanen, v obou případech si ovšem vylámal zuby na nadále stoprocentním Gustavssonovi.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 16 – 14.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Třetí část Minnesota nezačala tak, jak si představovala. Ve středním pásmu fauloval Joel Eriksson Ek, za katr zamířil za držení a Seattle má slibnou příležitost k prolomení střelecké nemohoucnosti.
     
    40:33
    Pár vteřin po buly na modré napřáhl Vince Dunn, který ale Filipa Gustavssona nepřekvapil, brankář na střelu dobře viděl a vyrážečkou touš odehrál do ochranné sítě.
     
    41:12
    Oliver Bjorkstrand přihrál doprava Alexanderu Wennbergovi, jenž si povyjel před bránu, ale z bezprostřední blízkosti na gólmana nevyzrál.
     
    41:40
    Inkasovanému gólu s velkou pravděpodobností zabránil Jared Spurgeon, který měl obrovské štětí, že ho střílená přihrávka k levé tyči trefila do brusle při souboji s Eberlem, protože za ním číhal úplně volný Yamamoto.
     
    42:07
    Snad šestkrát si Eeli Tolvanen u modré čáry vyměnil kotouč s Rykerem Evansem, aby následně vyslal střílenou nahrávku před bránu, tu Jacob Middleton nasměroval mimo hrací plochu.
     
    42:54
    Utkání pokračuje pět na pět. Od útočné modré nahazoval Goligoski a Marcius Foligno tečoval puk vysokou holí, rozhodčí hru vykázal do středního pásma.
     
    43:13
    Icing hostujícího týmu. Brock Faber poslal příliš svižnou přihrávku za obranu mířícímu Brandonu Duhaimemu, k puku navíc nakonec měl nejblíže Borgen.
     
    43:53
    Yanni Gourde úřadoval za bránou soupeře, odkud vyzkoušel žabičku před bránu a adresát Oliver Bjorkstrand promáchl naprázdno.
     
    44:15
    Do defenzivy se zapojil Marcus Johansson a poradil si na jedničku, tělem přetlačil Brandona Taneva a povedlo se mu vyhodit do středního pásma.
     
    44:44
    Minnesota na druhou stranu vyrazila do přečíslení, které Marcus Johansson řešil individuálně, připravený Dacord zasáhl vyrážečkou.
     
    45:16
    Přiblížit hráče Wild k vítězství mohl i Kirill Kaprizov, jenž projel mezi rozestoupenými obránci až před bránu, také s jeho pokusem si ale brankář věděl rady.
     
    45:58
    Komplikace pro domácí celek. Při bitvě o puk před bránou Seattlu, do níž se zapojil velký počet hráčů, si nedovoleně počínal Vince Dunn, jenž zvedl hokejku do obličeje Zuccarella.
     
    46:29
    Od modré vyslal tvrdou střelu kapitán mužstva Jared Spugeon, ale mířil nepřesně a následně se povedlo vyhodit Gourdeovi.
     
    46:58
    Na druhý vstřelený gól v zápase měl políčeno Matthew Boldy, z pravého kruhu však vypálil z první těsně vedle bližší tyčky.
     
    47:28
    Velmi dobře si počínal Alexander Wennberg, ten přečetl přihrávku středem na Fabera a povedlo se mu vyhodit až za Gustavssonovu svatyni.
     
    47:55
    Joey Daccord přežil další slibnou příležitost soupeře, když se strhla velká bitva o puk v jeho brankovišti a po střele Hartmana udržel kus černé gumy mezi betony.
     
    48:10
    Seattle v plném počtu. Vince Dunn strávil na trestné lavici nakonec kompletní dvě minuty, ovšem nejednou musel s napětím přihlížet nevyužitým velkým šancím soupeře.
     
    48:42
    Pod tlakem se Matthew Boldy rozhodl odjet za vlastní bránu, kde dostal více prostoru na rozehrávku a vybral si u levého mantinelu volného Zuccarella.
     
    49:15
    Minnesota otočila hru do útočného pásma a Boldy od pravého mantinelu našel mezi kruhy Kirilla Kaprizova, jenž z první mířil nepřesně.
     
    49:53
    Seattlu se zatím nedaří vypracovat si potřebný tlak. Matthew Beniers postupoval sám proti dvěma, dle očekávání se před Gustavssona neprocpal.
     
    50:11
    Matthew Beniers si našel volný puk v pravém kruhu a posunul ho na modrou čáru k Dunnovi, jehož dělová rána proletěla těsně vedle pravé tyčky.
     
    50:33
    Rychle na druhou polovinu kluziště, kde na sebe strhl pozornost Marco Rossi, forhendová střela po ledě trefila Daccorda do betonu.
     
    51:12
    Frédérick Gaudreau si poradil s forčekujícím Kailerem Yamamotem, po celou dobu udržel hlavu nahoře a přes teč spoluhráče Johanssona společně dostal touš pryč z obranného pásma.
     
    51:55
    Po pravém mantinelu se do útočného pásma vydal Kirill Kaprizov, avšak příliš dlouho v něm nepobyl, kličku do středu přečetl Adam Larsson.
     
    52:34
    6/6
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hynesova družina dělá důležitý krok směrem k vítězství, k němuž mu výrazně pomohl soupeř! Nejprve při rozehrávce u vlastní brány selhal Bjorkstrand, jehož obral Zucarello, ale přes Larssona se nedostal ke střele. Nicméně švédský zadák pouze přisunul touš k jinému protihráči MARCOVI ROSSIMU a rakouský útočník bez problémů napálil puk forhendem do odkryté levé poloviny brány. Asistence: Mats Zuccarello.
    Rossi M., Spurgeon J., Bogosian Z., Gustavsson F., Zuccarello M., Johansson M.
    Larsson A., Tolvanen E., Bjorkstrand O., Dunn V., Daccord J., Gourde Y.
    52:34 Marco ROSSI - 0:2
     
    53:22
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Yanni Gourde, jenž se odpoutal od osobního strážce, načež pod tlakem Spurgeona vystřelil zápěstím příliš vysoko.
     
    53:45
    Situaci dvou proti dvěma Matthew Boldy nevyřešil dobře, dlouho dopředu avizoval nahrávku a tu vystihl připravený Jamie Oleksiak.
     
    54:25
    Tvrdou střelu Dunna od modré čáry musel řešit Filip Gustavsson, ovšem mířila přímo doprostřed, takže s ní zase tolik práce neměl.
     
    54:51
    Jacob Middleton vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. S rozehrávkou následně dlouho váhal Dumoulin, z hlediště se dokonce začal ozývat poměrně silný pískot.
     
    55:27
    Kanadský útočník Kailer Yamamoto nahodil puk za bránu, kde tušil o Alexanderu Wennbergovi, soka v tomto prostoru obral Jon Merrill.
     
    55:55
    Kraken není schopný najít cestičku do útočného pásma tak, aby si vytvořil souvislý tlak. Kličkujícího Benierse pohlídal Faber.
     
    56:14
    Neuspěl ani Matthew Beniers, který pálil okamžitě po přejetí útočné modré, kotouč se od zadního mantinelu odrazil k protihráči Bogosianovi.
     
    56:55
    V levém kruhu si připravil palebnou pozici Oliver Bjorkstrand a vyslal svižnou střelu ze zápěstí, tu Gustavsson schoval do lapačky.
     
    57:08
    Z protiútoku mohl definitivně rozhodnout Ryan Hartman, avšak Joey Daccord přečetl jeho úmysl bekhendového blafáku a nataženou vyrážečkou mu puk vypíchl.
     
    57:20
    Není nač čekat! Po přerušení hry se bude vhazovat v útočném pásmu Seattlu, domácí trenér Hakstol dává Daccordovi pokyn k opuštění brány.
     
    58:20
    Střelu zápěstím hostující defenziva dokázala zblokovat do ochranné sítě, po přerušení hry si kouč Seattlu bere oddechový čas.
     
    58:42
    Marcus Foligno mohl střílet přes posledního protihráče, ale nevěřil si a volil přihrávku po pravé ruce, překvapený Joel Eriksson Ek zpomalil a na touš nedosáhl.
     
    59:23
    Od modré čáry vypálil forhendovou dělovku Eeli Tolvanen, k levé tyči se přesunující Filip Gustavsson ke svému štěstí dostal pukem do výstroje.
     
    59:56
    6/6
    Minnesota právě vstřelila branku!
    V závěrečných vteřinách prostřední části hráči Wild ještě vylepšují konečnou podobu výhry. Hartman na obranné modré obral Eberleho a přikopl kotouč k JOELU ERIKSSONOVI EKOVI, který z poloviny hřiště bezpečně trefil prázdnou klec. Asistence: Ryan Hartman.
    Middleton J., Eriksson Ek J., Foligno M., Gustavsson F., Hartman R., Spurgeon J.
    Eberle J., Beniers M., McCann J., Bjorkstrand O., Dunn V., Gourde Y.
    59:56 Joel Eriksson Ek - 0:3
     
    Konec zápasu.
     
    Minnesota prohloubila krizi Seattlu, na stadiónu Krakena vyhrála 3:0 a uštědřila mu osmou porážku v řadě.

    Skóre střetnutí otevřel v 8. minutě Matthew Boldy a hubený výsledek 0:1 vydržel až do třetí třetiny. V 53. minutě navýšil náskok hostujícího celku rakouský útočník Marco Rossi a konečnou podobu dal výsledku Joel Eriksson Ek, jenž v posledních vteřinách střetnutí poslal kotouč do prázdné brány Seattlu.

    Svěřenci trenéra Hynese přerušili sérii dvou porážek v řadě a v tabulce Západní konference se posunuli na dvanácté místo právě před dnešního soupeře, který dnes prohrál poosmé za sebou.
     
    Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 24 – 26 | Přesilová hra: 0/3 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Joey Daccord (SEA) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,0 %, odchytal 57:25
    Filip Gustavsson (MNS) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Filip Gustavsson (MNS) – 24 zákroků
    2. Matthew Boldy (MNS) – 1+0
    3. Joey Daccord (SEA) – 23 zákroků (05:50:28)
    Minnesota prohloubila krizi Seattlu

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Boldy (Kaprizov), 53. Rossi (Zuccarello), 60. Eriksson Ek (Hartman)


    Seattle Kraken: Daccord (Driedger) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, R. Evans, Dumoulin – Eberle (A), Beniers, Kartye – B. Tanev, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Yamamoto, Bellemare, Shore.
    Trenér: Dave Hakstol

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon (C), Goligoski, Faber, Middleton, Merrill, Bogosian – Boldy, Eriksson Ek, Kaprizov (A) – Zuccarello, Rossi, M. Johansson – Maroon, F. Gaudreau, M. Foligno (A) – Hartman, Dewar, Duhaime.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Syvret, Nicholson – T. Gawryletz, O'Quinn

    Diváci: 17 151
    bahis siteleri