Slovensko U16/U18 – Maďarsko U18 0:2 (kon.) | Česko U16 – Polsko U18 cz 5:1 (kon.)
konec
Česko U16
5:1 (0:0, 1:1, 4:0)
Polsko U18
Čtvrtek 14.12.2023, 17:30 • Hodonín, Zimní stadion Václava Nedomanského • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:26:18)
     
    Je dobojováno. Češky stejně jako včera otočily zápas na svou stranu a podruhé v Hodoníně vítězí. Mají tak velmi dobře nakročeno za obhajobou tohoto turnaje. Zejména třetí třetinu si podmanily, když soupeřkám nasázely čtyři góly.
     
    Konec zápasu.
    59:07 Ester ROSENBAUMOVÁ - 5:1
     
    59:07
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Naopak na druhé straně mezi kruhy vypíchla soupeřce puk ESTER ROSENBAUMOVÁ a poté tváří v tvář Hudziakové dokonává nejen výhru národního týmu, ale také svůj dnešní hattrick – 5:1. Bez asistence.
     
    58:25
    Polky vrhají ještě své síly do útoku a snaží se snížit, ale český tým jim to nedovoluje.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:42
    Polky se jaly do úniku, ale ve středním pásmu je zabrzdila pozorná obrana českého týmu, který se znovu ubránil akci soupeřek a jde dopředu.
     
    56:06
    Zakázané uvolnění Polek a hra se stěhuje před jejich branku. Buly po pravé ruce Hudziakové.
    54:47 Kateřina PĚNČÍKOVÁ - 4:1
     
    54:47
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Hezky sehraná kombinace a Češky vedou o tři góly. Z levé strany poslala přihrávku jako na zlatém podnose Ellen Jarabková pro KATEŘINU PĚNČÍKOVOU, která poté zvednutou střelou rozvlnila síť za zády Hudziakové – 4:1. Asistence: Ellen Jarabková.
     
    53:25
    Z obranného pásma zamířily do toho útočného zase Češky a do zakončení je svými hlasivkami ženou i místní fanoušci. Andrea Kantorová ale netrefila puk ideálně a je po české akci.
    52:46 Ester ROSENBAUMOVÁ - 3:1
     
    52:46
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    A hned je z toho třetí branka na straně národního týmu. Do úniku se sama dostala ESTER ROSENBAUMOVÁ, v blízkosti Hudziakové si stáhla puk na pravou stranu, kde dokonala dílo a dostala touš za záda polské brankářky – 3:1. Bez asistence.
     
    52:19
    Česko je v plném počtu.
     
    51:59
    Češky si v oslabení svou aktivitou vynutily vhazování před Hudziakovou a vypadá to, že i tohle oslabení přečkají bez úhony.
     
    51:24
    Obrana českého týmu vyhazuje puk až před Hudziakovou a znovu ukrajuje vteřiny z oslabení.
     
    50:59
    Češky ve vlastním oslabení vytáhly hru do útočného pásma a málem i zakončily. Ovšem nebylo tomu tak, ale aspoň pošetřily cenné vteřiny.
     
    50:19
    Vyloučení v týmu Česko U16:
    Adéla Voldřichová – 2 min., hákování.
     
    50:01
    Další pokus národního týmu nekončí mezi třemi tyčemi, ale Češky stále drží útočnou třetinu, kde kombinují před Hudziakovou.
     
    49:28
    Češky stejně jako včera s Maďarkami prohrávaly, ale nakonec dokázaly vyrovnat i otočit stav na svou stranu, budou opět úspěšné jako v prvním duelu na turnaji?
    48:04 Adéla MYNAŘÍKOVÁ - 2:1
     
    48:04
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Nyní se to českému týmu povedlo a Češky poprvé v utkání strhávají vedení na svou stranu. Nahození Kláry Šrámkové si těsně před Hudziakovou sklepla ADÉLA MYNAŘÍKOVÁ a poté u bližší tyče zasunula kotouč za brankovou čáru – 2:1. Asistence: Klára Šrámková.
     
    48:01
    Andrea Kantorová golfákem trefila puk před Hudziakovou, ta ale holí zasáhla a dostala touš do bezpečí.
     
    47:24
    Další pohledná akce národního týmu, na jejím konci byl pokus Rozálie Šalé, ale ten končí v moci připravené Hudziakové a ta raději pak přerušuje hru. Buly před její brankou.
     
    46:48
    Také Česko je kompletní.
     
    46:14
    Polky jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    45:45
    Češky znovu hrozily před brankou Polek, ty se z menšího tlaku vymanily a hned otočily hru na opačnou stranu, kde se snažily zakončit, leč nepřesně.
     
    45:10
    Hraje se ve čtyřech hráčkách na obou stranách a do akce se řítí české hokejistky. Ty hned zasouvaly puk u brankoviště, ale tam si poradila Alicja Hudziaková.
     
    44:48
    Vyloučení v týmu Česko U16:
    Hana Panešová – 2 min., podrážení.
     
    44:14
    Vyloučení v týmu Polsko U18:
    Natalia Wańczuková – 2 min., sekání.
     
    43:38
    Jarabková nahodila puk od modré čáry před soupeřovu branku, kde ale nebyl nikdo připraven s dorážkou.
     
    41:45
    Na druhé straně se mezi kruhy dostala k dorážce Andrea Kantorová, ale její pokus dobře viděla Alicja Hudziaková a vyhodila touš holí do rohu obranného pásma.
     
    40:25
    Polky se na začátku třetí třetiny dostaly do zakončení před Horákovou, která ale zakročila a dostala puk na hokejky svých spoluhráček.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:55.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Češky to ještě zkusily před Hudziakovou, ale zblízka ji neprostřelily.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
    38:04 Ester ROSENBAUMOVÁ - 1:1
     
    38:04
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    A hned na to využívají přesilovou hru, když se z dorážky před Hudziakovou prosadila ESTER ROSENBAUMOVÁ a začíná se znovu od začátku – 1:1. Asistence: Lucie Šindelářová a Ellen Jarabková.
     
    37:37
    Češky jsou v plném počtu.
     
    36:48
    Vyloučení v týmu Polsko U18:
    Weronika Huchelová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy).
     
    35:37
    Vyloučení v týmu Česko U16:
    Lucie Šindelářová – 2 min., podrážení.
     
    35:05
    Lucie Šindelářová sebrala soupeřce puk v obranném pásmu a hned s ním vyjela směrem na opačnou stranu. Ale před polskou klecí se české hráčky znovu neprosadily.
     
    34:26
    Další pokus národního týmu, znovu se musela v brance prezentovat dalším zákrokem Hudziaková a hned kotouč poslala na hokejky svých spoluhráček.
     
    33:21
    Hana Panešová v těsné blízkosti Hudziakové nastavila hůl, ale její teč končí jen vedle její klece. A hned na to jdou Polky opět dopředu.
     
    31:24
    Češky se pokusily najít odpověď, před Hudziakovou se snažily se prosadit, ale její klec netrefily.
    29:24 Weronika ŚWIATEKOVÁ - 0:1
     
    29:24
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Hned po buly v pásmu Polska se Polky utrhly a jely do úniku, na pravé straně to pak vzala na sebe WERONIKA ŚWIATEKOVÁ, jenž z kruhu prostřelila Annu Horákovou – 0:1. Asistence: Karolina Gawandtková.
     
    27:50
    Češky oslabení ubránily a už jsou v plném počtu.
     
    27:13
    Nyní se zaskvěla Anna Horáková, která zastavila další nebezpečnou střelu Polek. Vhazuje se po její levé ruce, protože hra byla zastavena.
     
    26:27
    Češky začaly oslabení dobře, hned po vhazování odpálily puk až před branku Hudziakové a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    25:50
    Vyloučení v týmu Česko U16:
    Věra Šťástková – 2 min., podrážení.
     
    24:24
    Poté se utrhly Polky a velmi rychle prošly do pásma národního týmu, ale Anna Horáková zatím mohla být v klidu, když na ni nešel žádný střelecký pokus.
     
    23:58
    Ester Rosenbaumová si nabruslila na levý kruh a její následná nebezpečná střela skončila na Alicji Hudziakové, která připisuje další důležitý zákrok.
     
    22:31
    Další útok českého týmu končí bez gólového efektu. Ale aspoň se ještě Češky udržely v pásmu soupeřek a stále kombinují před Hudziakovou.
     
    21:19
    Kolem branky Hudziakové kroužila Dana Březinová, ale zblízka na polskou brankářku nevyzrála. Hned na to Polky vyhazují puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    20:25
    Po změně stran se Češky dostávaly před branku Hudziakové, ale obrana Polek jim v tom nakonec zabránila a dostala touš do neutrální zóny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:10.
     
    První třetina je minulostí a nepadla v ní žádná branka. Oba národní týmy si vypracovaly nějaké šance, ale brankářky v obou brankovištích jsou zatím bezchybné.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Nyní se před českou branku ještě dostávaly soupeřky národního týmu, ale před Horákovou nevymyslely vůbec nic. Zdá se, že úvodní dějství opravdu nepřinese žádnou přesnou trefu.
     
    19:10
    A hned se ještě do akce dostávaly české hráčky, ovšem v momentě střely jedna z nich upadla a rázem bylo po slibné šanci.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:52
    Polsko je v plném počtu.
     
    18:01
    Další zákrok polské brankářky znamená přerušení hry a přesilovka českému týmu se už rapidně krátí. Vhazování po pravé ruce Hudziakové.
     
    17:30
    Češky se usadily v pásmu Polska a od modré čáry šla na Hudziakovou nebezpečná střela, se kterou si ale poradila. A poté čelila dalšímu tlaku a puk raději ukryla pod lapačku a čekala na hvizd hlavní sudí.
     
    16:52
    Vyloučení v týmu Polsko U18:
    Maja Malinowská – 2 min., hákování.
     
    16:01
    Kateřina Pěnčíková si obhodila soupeřku a poté se dostala na pravé straně do zakončení. Puk se poté zjevil u odkryté klece, ale česká hráčka už neměla tolik sil k dorážce. Soupeřky si tak mohly oddychnout.
     
    15:28
    Češky po zisku puku v obranném pásmu šly málem do přečíslení dva na jednu, ovšem nakonec se tak nestalo, přesto se dostaly před Hudziakovou, ta ale nemusela zakročit.
     
    14:52
    Z prostoru mezi kruhy střílela Lena Ziebová, ale její ránu zastavil pohyb lapačky Horákové, která svým zákrokem pomohla svému týmu.
     
    12:33
    Na druhé straně pak jistili akci soupeřek Češky a hned po zisku touše ho dostaly zpět před klec Hudziakové.
     
    10:55
    Lucie Šindelářová si sjela do těsné blízkosti Alicje Hudziakové, ale na kotouč nedosáhla. Ten ukryla právě polská brankářka a nechala hru přerušit.
     
    09:05
    Z otočky na levém kruhu to zkusila k bližší tyči Andrea Kantorová, ale Hudziaková se stihla přesunout a dostala puk do své moci.
     
    08:48
    Kláře Šrámkové při pokusu rozehrát puk spoluhráčce, selhala hokejka a kotouč netrefila. Následně pak už se jí to povedlo a Češky rozjíždějí další akci před Hudziakovou.
     
    08:04
    Od pravého hrazení to nahozením před českou branku zkusila Lena Ziebová, ale táhlý pokus nakonec končí vedle protější tyče a puk sbírají Češky, které opět otáčejí hru.
     
    07:23
    Polky předvedly znovu pěknou akci, na jejím konci však byla další nepřesně mířená střela.
     
    06:28
    Dosud největší šance zápasu. Weronika Świateková uháněla prakticky sama na Annu Horákovou, ale její svižná střela pak končí mimo tři tyče!
     
    05:45
    Nahození Nosalové končí na hokejce Anny Horákové a znovu se pak české hráčky snaží o průchod do útočného pásma.
     
    04:32
    Po nepřesném zakončení Simony Dvořákové se puk dostal na hokejky polských hráček a ty se snaží projít na druhou stranu. Ovšem puk poslaly příliš daleko a je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    03:31
    Pokus Anny Mazancové z pravé strany pak končí jen vedle protější tyče.
     
    02:51
    Weronika Świateková se prodrala z obranného pásma až do teritoria českého týmu, ale tam byla odzbrojena a naopak do akce jdou Češky.
     
    01:55
    Alicja Hudziaková raději ukryla puk pod lapačku před dotěrnými soupeřkami a hra je přerušena. Vhazovat se bude po její pravé ruce.
     
    01:01
    Na druhé straně pak operovaly před Horákovou Polky, ale i ony svou slibnou akci nedotáhly do zdárného konce a ztrácejí kotouč.
     
    00:15
    Hned po úvodním vhazování se do akce dostaly Češky, ale v závaru před Hudziakovou se prosadit nedokázaly. Nicméně se ještě nadále drží před její klecí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko U16: Horáková (Ortová) – Stýblová (C), Jarabková, Panešová, Šrámková, Luxemburková, Dvořáková, Hlávková, Bojdová – Pěnčíková, Šindelářová, Rosenbaumová (A) – Šťástková (A), Březinová, Voldřichová – Mynaříková, Kantorová, Ulbrichtová – Mazancová, Kafková, Šalé
    Trenér: Jan Lucák

    Polsko U18: Hudziaková (Kobielová) – Nikolová (A), Nosalová, Piasecká (A), Cybulová, Wańczuková, Kosturská, Wencelová – Lapiesová (C), Cybulská, Ziębová – Jankowská, Malinowská, Huchelová – Gawandtková, Sencerzová, Świateková – Kozlowská, Kabelisová-Sztostakowská
    Trenér: Magdalena Jablonská

    Rozhodčí: Celarová – Juhász, Pavlačková.
     
    Česká šestnáctka ve středu odehrála duel s osmnáctiletými Maďarkami, ve kterém sice prohrávala, ale nakonec duel otočila ve svůj prospěch a zvítězila 4:1. Na cestě za obhajobou loňského zlata tak do turnaje nakročila velmi dobře. Polky naopak prohrály 0:1 po prodloužení se Slovenkami.
     
    Nominace ženské šestnáctky

    Brankářky:
    Anna Horáková (Prostějov), Veronika Ortová (Ústí nad Labem).

    Obránkyně:
    Simona Dvořáková (Říčany), Karolína Bojdová (Třinec), Amálie Hlávková (Znojmo), Klára Šrámková (Motor České Budějovice), Šarlota Stýblová (Ontario Hockey Academy, Kanada), Hana Panešová (Roudnice nad Labem), Ellen Jarabková (Hvězda Praha), Alena Luxemburková (Poděbrady).

    Útočnice:
    Adéla Mynaříková, Veronika Ulbrichtová (obě Roudnice nad Labem), Dana Březinová (Šumperk), Anna Mazancová (Benátky nad Jizerou), Ester Rosenbaumová (Slavia Praha), Lucie Šindelářová (Mladá Boleslav), Amálie Karásková (Velké Meziříčí), Věra Šťástková (Liberec), Adéla Voldřichová (Česká Lípa), Rozálie Šalé (Kometa Brno), Andrea Kantorová (Žďár nad Sázavou), Kateřina Pěnčíková (Poruba).
     
    Kdyby nebylo "covidové období", hrál by se letos jubilejní desátý ročník tohoto turnaje, jelikož byl ale jeden ročník zrušen, jde tak o devátý. A české hráčky v posledních osmi ročnících byly úspěšné, když hned sedmkrát ho ovládly. Dosáhnou letos na osmou trofej na domácí scéně?
     
    Polský výběr budou reprezentovat hráčky do osmnácti let, ten český pak šestnáctileté hokejistky. Ty se tak střetnou s o dva roky staršími protihráčkami.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům ženského hokeje. Včera odstartoval v Hodoníně Turnaj olympijských nadějí visegrádských národů. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi Českem U16 a Polskem U18.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 39. Rosenbaumová (Šindelářová, Jarabková), 49. Mynaříková (Šrámková), 53. Rosenbaumová, 55. Pěnčíková (Jarabková), 60. Rosenbaumová – 30. Świateková (Gawandtková)


    Česko U16: Horáková (Ortová) – Stýblová (C), Jarabková, Panešová, Šrámková, Luxemburková, Dvořáková, Hlávková, Bojdová – Pěnčíková, Šindelářová, Rosenbaumová (A) – Šťástková (A), Březinová, Voldřichová – Mynaříková, Kantorová, Ulbrichtová – Mazancová, Kafková, Šalé
    Trenér: Jan Lucák

    Polsko U18: Hudziaková (Kobielová) – Nikolová (A), Nosalová, Piasecká (A), Cybulová, Wańczuková, Kosturská, Wencelová – Lapiesová (C), Cybulská, Ziębová – Jankowská, Malinowská, Huchelová – Gawandtková, Sencerzová, Świateková – Kozlowská, Kabelisová-Sztostakowská
    Trenér: Magdalena Jablonská

    Rozhodčí: Celarová – Juhász, Pavlačková
    bahis siteleri