Litoměřice – Třebíč 5:3 (kon.) | Přerov – Prostějov 1:4 (kon.) | Jihlava – Vsetín 0:2 (kon.)
Zlín – Frýdek-M. 4:1 (kon.) | Sokolov – Znojmo 4:1 (kon.) | Pardubice B – Kolín 3:4 (1:2 po s.n.)
Poruba 2011 – Slavia 5:4 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
5:4 (4:1, 0:1, 1:2)
HC Slavia Praha
Pondělí 18.12.2023, 18:00 • Buly Aréna, Kravaře • Chance liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Ve 30.kole hokejové Chance ligy se proti sobě střetnou týmy uzavírající tabulku. První Poruba ve svém kravařském azylu přivítá Slavii Praha, která se nachází na samotném chvostu ligy. V letošní sezóně se tento duel sehraje již po třetí a Ostravané tak budou útočit i na třetí výhru proti soupeři z hlavního města. Poruba si proti Pražanům připsala jednu výhru 4:3 a následně i výhru 1:3.

    HC RT TORAX Poruba 2011

    Previews k tomuto celku jsou v podstatě neměnné, neboť Poruba vévodí celé soutěži o 15 bodů, a jen tak ji nikdo nepředběhne. Počet posbíraných bodů zvýšili domácí v sobotní předehrávce s Litoměřicemi na 72, když právě Severočechy zdolali 4:3. Poruba nejen, že vede ligu v počtu bodů, je však nejlepší také v ofenzívě a defenzívě. Domácí se dokázali prosadit již 107krát a společně se Vsetínem jsou tak jediní, kteří vstřelili více než 100 branek. Co se týče obdržených gólů, tam Porubě svítí pouze číslo 61, což dokazuje jasnou nadvládu ostravského celku. Hlavními postavami jsou Vojtěch Střondala, který posbíral už 34 bodů a je druhým nejproduktivnějším hráčem ligy, a Daniel Dolejš, jenž vládne brankářským statistikám s úspěšností přes 95 %.

    HC Slavia Praha

    Pražané se v letošní sezóně trápí. Patří jim úplně poslední příčka v tabulce a to pouze s 29 body na kontě. Slavia svým soupeřům podlehla v devatenácti případech, ve zbylých 10 dokázala zvítězit. S góly to u hostujícího celků není tak růžové, jako právě u domácích. Mužstvu z hlavního města totiž patří 13.příčka v počtu vstřelených branek (67) a lepší to není ani u těch obdržených, když se za záda bíločervených brankářů dostalo 90 gólů (3.nejhorší v lize). I přesto jsou zde tací, kteří stojí za zmínku. Třeba takový ostřílený útočník Tomáš Knotek je nejproduktivnějším hráčem Pražanů, když posbíral 23 bodů ve 29 zápasech. I přes počet obdržených branek však nelze nezmínit hostujícího brankáře, Tomáše Voleveckého, který s úspěšností těsně nad 92 % patří do nejlepší desítky brankářů v lize.
     
    Úvodní sestavy:

    HC RT TORAX Poruba 2011: O. Bláha (Dolejš) – A. Sedlák, Doudera, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, Hlaváč – Klímek, Střondala (A), Tvrdoň – Berisha, Honejsek, Razgals – Gřeš, Vachovec (A), Christov – O. Šedivý, Krenželok (C), P. Mrázek.
    Trenér: Jiří Režnar

    HC Slavia Praha: Volevecký (R. Málek) – Křepelka, Žovinec (A), Holý (A), Kremláček, Kajínek, Klikorka – Guman, Kulda, Matě. Beran – Průžek, Knotek (C), Všetečka – J. Brož, Slavík, Havrda – Slavíček, V. Polák II, Strnad.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Obadal, Šudoma – Hanzlík, Kráľ.
     
    V dnešním zápase budeme moct sledovat souboj dvou lotyšských reprezentantů. Na straně domácích se ve druhé lajně, vedle Honejska s Berishou, postaví Frenks Razgals, který nastoupil i k 21 utkáním v Extralize, přičemž si všechny zápasy odbyl za Vítkovice. Na druhé straně se jako centr první formace představí Edgars Kulda, který má na kontě 53 startů v Extralize, z toho 52 jich je v dresu Zlína. V extraligových zápasech se více prosadil Kulda, který v nejvyšší české soutěži posbíral 22 bodů, zatímco Razgals si připsal pouze jeden.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    V první velké šanci se krátce po začátku ocitl Klímek, který si kotouč krásně stáhl a po jeho střele orazítkoval kotouč břevno.
     
    02:20
    Po pár chybách v rozehrávkách a nijak nebezpečných střelách se do další šance dostali domácí, když pálil Šedivý. Střelu zkušeného forvarda ale vyrazil mladý Volevecký.
     
    02:54
    6/6
    Poruba právě vstřelila branku!
    Skvělý forčeking domácích vyústil v první branku zápasu. Šedivý si našel kotouč po pravici gólmana a následně jej poslal na PETRA MRÁZKA, který se nemýlil a otevřel tak skóre. Asistence: Ondrej Šedivý.
    Mrázek P., Šedivý O., Krenželok L., Sedlák A., Doudera L., Bláha O.
    Kulda E., Kremláček V., Holý J., Beran Matě., Guman T., Volevecký T.
    02:54 Petr MRÁZEK - 1:0
     
    03:27
    Slavia určitě nechce tento zápas domácím jen tak pustit. O srovnání se pokusil nahozením od modré Křepelka, ale Bláha si připsal další zákrok.
     
    03:39
    6/6
    Poruba právě vstřelila branku!
    Druhý gól obdržela Slavia po necelé minutě. Kanadský útočník AARON BERISHA se po chybě hostů na modré čáře dostal do úniku a puk zamířil přesně mezi tři tyče. Asistence: Frenks Razgals.
    Berisha A., Razgals F., Klimíček J., Lemcke J., Honejsek A., Bláha O.
    Brož J., Havrda M., Slavík M., Křepelka K., Žovinec D., Volevecký T.
    03:39 Aaron BERISHA - 2:0
     
    05:42
    Po několika nepovedených pasech v útočné třetině se Slavia konečně dostala ke střele. Další zákrok si ale připsal další zákrok.
     
    06:59
    Už to vypadalo, že se Pražané dostanou do útočného pásma velmi rychle. Než se však puk dostal na hokejku Strnada, právě zmiňovaný hráč už byl v postavení mimo hru.
     
    07:35
    Kapitán domácícho celku Krenželok nabídne Slavii přesilovku, ze které může udeřit. Zkušený matador se provinil podrážením na hranici svého vlastního pásma.
     
    08:18
    Do útoku se dostala Poruba, když se do přečíslení řítil Gřeš s Vachovcem. První zmiňovaný prověřil brankáře Voleveckého, ten si však s pukem poradil.
     
    08:53
    6/5
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hostující celek dokázal potrestat chybu Krenželoka a snížil tak na rozdíl jedné branky. TOMÁŠ GUMAN se po tvrdé ráně prosadil z pravého kruhu. Asistence: Karel Křepelka, Edgars Kulda.
    Guman T., Křepelka K., Kulda E., Brož J., Strnad L., Volevecký T.
    Christov V., Sedlák A., Střondala V., Doudera L., Bláha O.
    08:53 Tomáš GUMAN - 2:1
     
    10:52
    Po boji o puk se ihned snažil Střondala poslat přihrávku na Klimíčka. Obránce Poruby sice vypálil, avšak opět narazil na hostujícího gólmana.
     
    11:26
    Slavia se nemohla dopočítat a tak se na hřišti objevili v šesti. Rozhodčí tento počet hráčů nepřehlédl a poslal Strnada za katr.
     
    11:55
    6/5
    Poruba právě vstřelila branku!
    Ostravané se dostávají zpět do dvoubrankového vedení, když se skvěle prosadil AARON BERISHA. Hlavní díky při tomto gólu však patří nové akvizici Honejskovi a také Razgalsovi. Asistence: Antonín Honejsek, Frenks Razgals.
    Berisha A., Honejsek A., Razgals F., Tvrdoň M., Klimíček J., Bláha O.
    Knotek T., Křepelka K., Průžek J., Žovinec D., Volevecký T.
    11:55 Aaron BERISHA - 3:1
     
    14:21
    Další přesilová hra pro Slavii znamená další možnost snížit. Jiří Klimíček se vysokou holí provinil proti Slavíkovi, který si najížděl před bránu.
     
    16:08
    Velká chyba v rozehrávce Slavie, po které se do šance dostal Mrázek. Útočník Poruby ale narazil na Voleveckého v bráně a náskok tak nezvýšil.
     
    16:53
    Druhé vhazování po sobě se odehraje po pravici Bláhy.
     
    17:49
    6/6
    Poruba právě vstřelila branku!
    Prvně orazítkoval jeden z domácích břevno, avšak chvilku na to se puk dostal do brány, když se trefil kapitán LUKÁŠ KRENŽELOK. Asistence: Petr Mrázek, Ondrej Šedivý.
    Krenželok L., Mrázek P., Šedivý O., Sedlák A., Voráček T., Bláha O.
    Všetečka R., Knotek T., Průžek J., Křepelka K., Žovinec D., Volevecký T.
    17:49 Lukáš KRENŽELOK - 4:1
     
    17:49
    Trenéři Pražanů se rozhodli ještě ke konci třetiny vyměnit brankáře. Mezi tři tyče se po necelých 18.minutách dostane Roman Málek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nám nabídla slušnou podívanou, při které padlo hned 5 gólů. Jako první se prosadili domácí, když se trefil Petr Mrázek, na něhož po necelé minutě navázal Aaron Berisha. Poté udeřili také hosté, kteří dokázali přesilovou hru přeměnit v gól a dotáhli se tak na domácí o jednu branku, ne však na dlouho. Zhruba po třech minutách od snížení se opět prosadil Berisha, který domácí poslal do vedení 3:1, načež necelé 2 minuty před koncem třetiny navázal kapitán Krenželok. Stejně jako Berisha dnes mohl být dvougólový i Mrázek, to by však musel proměnit obrovskou šanci při vlastním oslabení.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Matěj Beran se ihned po buly vyřítil na domácího Bláhu. Střela se však hostujícímu útočníkovi nepovedla a gólman s ní neměl žádný problém.
     
    21:20
    Berisha teď docela zajímavě posunul bránu Málka. Hokejkou se totiž zarazil o zadní část brány, která se tak dostala pryč ze svého předurčeného místa.
     
    22:11
    Křepelka ohrozil Bláhu, když svou střelu skryl za obránce a domácí brankář ji tak do poslední chvíle neviděl.
     
    23:30
    Holý byl teď hrdinou hostů! Domácí šli do útoku ve třech, když se Střondala snažil vymyslet něco s Klimíčkem. Přihrávku druhého zmiňovaného ale zablokoval právě Holý, který v obranné třetině zůstal s Málkem sám.
     
    24:55
    Velmi nešťastně se srazil Christov s Málkem. Útočník Poruby byl faulován Jaroslavem Brožem a nemohl tak následně vůbec nijak zabránit srážce s hostujícím gólmanem, který vypadá trochu otřesen, avšak ve hře pokračovat bude.
     
    25:43
    Strnad po delší době prověřil domácího Bláhu, který však střelu hostujícího hráče bez problémů pokryl.
     
    26:26
    Vypadalo to, že se ani tentokrát nebude podrážení pískat, nakonec však hlavní sudí zvedl pravačku a vyloučil Kajínka, který podrazil jednoho ze svých soupeřů.
     
    26:30
    Střondalovu střelu nezastavilo nic, tedy až na tyčku, kterou domácí trefili již po třetí.
     
    28:14
    Razgals se ocitl před bránou, kde mu nahrával Honejsek. Lotyšský reprezentant ale svou střelu nedokázal usměrnit mezi tři tyče.
     
    28:26
    Hosté v plném počtu.
     
    29:15
    Opatrnější třetina z obou stran znamená, že nevidíme na góly a na šance tak bohatý hokej, jako v první části. Teď se však do šance mohl dostat Tvrdoň, který ale nezpracoval přihrávku a puk tak lapačkou přikryl Málek.
     
    30:01
    Bláha se teď blýskl skvělým zákrokem, když ho rychlou střelou ze slotu prověřil jeden z hostujících hráčů.
     
    32:27
    Žovinec se proti svému bývalému týmu také dostal do střeleckého tempa. Ranou od modré čáry prověřil Bláhu, který ho opět vychytal.
     
    35:18
    Vachovec chtěl přihrát před branku Málka, avšak jeho puk zamířil přímo ke gólmanovi, který tak přerušil hru.
     
    35:18
    Dušan Žovinec nabídne domácím další přesilovku, když před vlastní bránou poslal k zemi Honejska a odpyká si tak 2 minuty za hrubost.
     
    37:18
    Hosté v plném počtu.
     
    37:25
    Beran se řítil na bránu Bláhy a mohl tak vstřelit druhou branku. Během jeho úniku ho však fauloval Vojtěch Střondala, který si tak odpyká 2 minuty za sekání.
     
    38:28
    6/5
    Slavia právě vstřelila branku!
    O první gól druhého dějství se postarali hosté, kteří tak využili přesilovou hru. Po odrazu se kotouč dostal k EDGARSI KULDOVI, který už před sebou měl pouze odkrytou bránu a snížil tak na rozdíl 2 branek. Asistence: Tomáš Guman, Lukáš Strnad.
    Kulda E., Guman T., Strnad L., Brož J., Křepelka K., Málek R.
    Berisha A., Razgals F., Doudera L., Gutwald M., Bláha O.
    38:28 Edgars KULDA - 4:2
     
    39:18
    Matěj Beran si v útočném pásmu nepohlídal svou hůl a trefil s ní Střondalu do obličeje. Tento zákrok se nemohl obejít bez vyloučení a Poruba si tak zahraje přesilovku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé periodě máme stav skoro stejný, neboť se prosadil jen Edgars Kulda, který využil přesilovku hostů. I přes jedinou branku bylo v prostřední části zápasu k vidění několik šancí. Do jedné z nich se dostal Křepelka, který svou střelu skryl za obránce a ohrozil tak Bláhu, ten si však připsal další zákrok. Na druhé straně se do šance dostali třeba Střondala s Klimíčkem, jejichž akci zneškodnil Holý, nebo také Berisha, který přihrávku od Razgalse mohl proměnit v hattrick.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    6/5
    Poruba právě vstřelila branku!
    Lukáš Doudera svou střelou od modré čáry překvapil všechny včetně Romana Málka a po teči ONDREJE ŠEDIVÉHO tak padl již pátý gól do sítě Slavie. Asistence: Lukáš Doudera, Petr Mrázek.
    Doudera L., Mrázek P., Šedivý O., Krenželok L., Střondala V., Bláha O.
    Křepelka K., Havrda M., Žovinec D., Knotek T., Málek R.
    40:35 Ondrej ŠEDIVÝ - 5:2
     
    40:51
    6/6
    Slavia právě vstřelila branku!
    Ihned po gólu domácích se prosadil také hostující TOMÁŠ GUMAN, který v útočném pásmu dostal až moc prostoru na to, aby dokázal skórovat. Asistence: Matěj Beran, Edgars Kulda.
    Guman T., Beran Matě., Kulda E., Holý J., Kremláček V., Málek R.
    Lemcke J., Honejsek A., Berisha A., Razgals F., Klimíček J., Bláha O.
    40:51 Tomáš GUMAN - 5:3
     
    41:36
    Soušaně byli vyloučeni hráči na obou stranách, když se před domácí střídačkou dostali do křížku. Po trestu pro Christova a Kajínka se bude pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    43:19
    Nový přírustek do kabiny domácích Antonín Honejsek se nyní v obranném pásmu provinil, když jednoho ze svých soků trefil svou hokejkou a usedne si tak na dvě minuty za katr.
     
    45:19
    Domácí v plném počtu.
     
    45:41
    Roman Málek se vyšvihnul skvělým zákrokem, když se po přihrávce Mrázka před bránu k teči dostal Krenželok. Střídající gólman Slavie tak sehral důležitou roli pro hostující celek.
     
    50:59
    Tvrdoň se dostal k pokusu z prostřed hřiště, když na něj kotouč ještě poslal Střondala. Hostující brankář Málek se však předvedl skvělým zákrokem.
     
    53:07
    6/6
    Slavia právě vstřelila branku!
    Průžek se skvěle dostal do útočného pásma, kde dokázal i vystřelit. Bláhovi však puk propadl a od tyče se odrazil k DAVIDU KAJÍNKOVI, který k vou přesnou trefou dramatizuje utkání. Asistence: Jiří Průžek, Robin Všetečka.
    Kajínek D., Průžek J., Všetečka R., Knotek T., Klikorka K., Málek R.
    Mrázek P., Šedivý O., Krenželok L., Hlaváč F., Klimíček J., Bláha O.
    53:07 David KAJÍNEK - 5:4
     
    56:10
    Žovinec tvrdě a nepěkně sestřelil Vojtěcha Střondlu, který tak naletěl do mantinelu a zůstal nějaký ten moment ležet na zemi. Hráč sešívaných si tak odpyká 2 minuty za vrážení na hrazení.
     
    58:10
    Hosté v plném počtu.
     
    58:56
    Poruba svou přesilovku nevyužila a čeká nás tak velmi dramatický závěr, při kterém nejspíš Slavie zkusí hru v šesti.
     
    59:04
    Puk po střele jednoho z hostů sice skončil v bráně, avšak Žovinec tečoval kotouč z obrovské výšky a branka tak nemůže být uznána kvůli vysoké holi.
     
    59:04
    Oddechový čas pro tým HC Slavia Praha.
     
    59:10
    Hosté to tedy zkouší v šesti a uvidíme zda se někdo prosadí.
     
    59:34
    Bláha teď musel zasahovat proti pokusu Holého od modré čáry.
     
    59:40
    Šedivý netrefil prázdnou bránu a píská se tak icing.
     
    59:59
    Šedivý se mohl zapsat do střeleckých statistik, ale zhruba z pěti metrů netrefil prázdnou bránu.
     
    60:00
    V samotném závěru utkání se před domácí střídačkou strhla mela, ve které se nejvíce angažoval Lukáš Doudera s Matějem Beranem a pomocí pěstí si tak ještě vyříkali určité neshody a oba obdrželi pětiminutový trest za bitku.
     
    Konec zápasu.
     
    Poruba si připisuje další tři body do tabulky a to i přesto, že byla hodně blízko ke ztrátě bodů. Ve třetí třetině byly k vidění 3 góly, z nichž dva vstřelili hosté a poprvé v zápase se dostali do jednobrankového rozdílu. V poslední minutě se ještě prosadil Žovinec, srovnávací gól však nemohl být uznán, vzhledem k vysoké holi právě hostujícího hráče. Dnešní utkání nám tak skončilo za stavu 5:4 a lotyšský duel tak vyhrál Razgals, který si také připsal 2 asistence. (20:21:10)
    Marken.cz

    Matěj Kotala

    Branky a nahrávky: 3. P. Mrázek (O. Šedivý), 4. Berisha (Razgals), 12. Berisha (Honejsek, Razgals), 18. Krenželok (P. Mrázek, O. Šedivý), 41. O. Šedivý (Doudera, P. Mrázek) – 9. Guman (Křepelka, Kulda), 39. Kulda (Guman, Strnad), 41. Guman (Matě. Beran, Kulda), 54. Kajínek (Průžek, Všetečka)


    HC RT TORAX Poruba 2011: O. Bláha (Dolejš) – A. Sedlák, Doudera, Klimíček, Lemcke, Voráček, Gutwald, Hlaváč – Klímek, Střondala (A), Tvrdoň – Berisha, Honejsek, Razgals – Gřeš, Vachovec (A), Christov – O. Šedivý, Krenželok (C), P. Mrázek.
    Trenér: Jiří Režnar

    HC Slavia Praha: Volevecký (18. R. Málek) – Křepelka, Žovinec (A), Holý (A), Kremláček, Kajínek, Klikorka – Guman, Kulda, Matě. Beran – Průžek, Knotek (C), Všetečka – J. Brož, Slavík, Havrda – Slavíček, V. Polák II, Strnad.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Obadal, Šudoma – Hanzlík, Kráľ
    bahis siteleri