Slovensko – Finsko 3:4 (po pr.) | Kanada – Česko cz 2:3 (kon.) | USA – Lotyšsko 7:2 (kon.)
Švédsko – Švýcarsko 3:2 (po pr.)
konec
Kanada
2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Česko
Úterý 02.01.2024, 14:30 • Scandinavium, Göteborg • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:49 Jakub ŠTANCL - 2:3
     
    59:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle je obrovský šok a zároveň radost pro naše mužstvo! Poslední útok českého týmu rozjel Dominik Rymon. Následně se dostal do útočné třetiny dostal Ondřej Becher, který předložil na JAKUBA ŠTANCLA. Už dvougólový hrdina vypálil spíše takovým nahození, to si do vlastní svatyně nešťastně srazil Bonk. – 2:3. Asistence: Ondřej Becher a Dominik Rymon.
     
    50:56
    Velká možnost Česka! Adam Židlický zavařil kanadské defenzivě a následně po střele našeho beka poskakoval kotouč na brankovišti, ale Mathis Rousseau vše vyřešil svou hokejkou.
    44:34 Easton Cowan trefil tyč
     
    44:34
    Znovu jsme měli obrovské štěstí! Naše formace byla unavená proto pálil z první Easton Cowan a orazítkoval tyč Michaela Hrabala.
     
    40:32
    Marek Alscher je prvním potrestaným hráčem tohoto duelu. Míří za jasné podrážení na trestnou lavici.
    36:40 Jake FURLONG - 2:2
     
    36:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po velkém tlaku je vyrovnáno! Našemu týmu se nepodařilo vystřídat a obranná dvojka byla zavařena. Proto si puk našel po přihrávce Poitrase na modré čáře JAKE FURLONG, navezl si ho na střed útočného pásma a přesnou střelou překonal Hrabala. – 2:2. Asistence: Matthew Poitras.
     
    27:52
    Na naší straně se kupí chyby, tentokrát ve střídání. Toho mohl využít střelou do poloodkryté branky Matthew Wood, ale fantastický Hrabal se stihl včas přesunout.
    23:43 Matthew WOOD - 1:2
     
    23:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen Kanaďané snižují! Po naší ztrátě v útoku zahájilo zámořské mužstvo krásnou rychlou kombinaci. Tu vyšperkoval přihrávkou do samostatného úniku Easton Cowan. Sám na Hrabala poté ujížděl MATTHEW WOOD, který přesnou ranou do rohu svatyně překonal bezradného českého brankáře. – 1:2. Asistence: Easton Cowan a Brayden Yager.
    20:48 Rousseau zhatil Šalého šanci z přečíslení
     
    20:48
    Na úvod druhé třetiny naše šance! Eduard Šalé zakončoval přečíslení dva na jednoho střelou do protipohybu brankáře. Mathis Rousseau skvělým roztáhnutím nedovolil třetí branku.
    18:01 Tomáš CIBULKA - 0:2
     
    18:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ano, vedeme o dvě branky! Po perfektní práci Šapovaliva v útočném pásmu, jenž vybojoval kotouč pro Jiřího Kulicha. Proto český kapitán poslal přihrávku bekhendem na modrou čáru. Zde si puk na střelu nachystal TOMÁŠ CIBULKA a přes několik hráčů nachytal Rousseaua mezi betony. – 0:2. Asistence: Jiří Kulich.
     
    15:58
    Do větší šance také mířila Kanada. Konkrétně jela dva na jednoho, pro naše štěstí se dokázal skvěle vrátit Matyáš Šapovaliv a ukončit tuto hrozbu.
    11:04 Neproměněné trestné střílení Dominika Rymona
     
    11:04
    Bohužel nejdeme do dvoubrankového vedení! Dominik Rymon se rozjel na samostatný nájezd a snažil se překonat Rousseaua střelou mezi betony, ale s tímto úmyslem gólman počítal.
     
    11:04
    Pojedeme samostatný nájezd! Po faulu na Rymona byl nejprve nařízen trest pro Warrena, ale nakonec po poradě sudích je nařízen nájezd.
     
    10:45
    Další velká šance našeho celku! Dominik Rymon se svou šikovností protlačil do samostatného úniku, ve kterém byl nakonec zastaven faulem Warrena, zatím se pokračuje ve hře.
    07:51 Jakub ŠTANCL - 0:1
     
    07:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jdeme do brzkého vedení! Po špatné kombinaci Kanady v útočném pásmu rozjel rychlou akci ve středním pásmu Dominik Rymon. Ten následně předložil JAKUBU ŠTANCLOVI, který před kruhem na vhazování vystřelil a chladnokrevnou bombou na bližší tyč překonal bezmocného Rousseaua. – 0:1. Asistence: Dominik Rymon.
    04:34 Becher zakončil průnik do břevna
     
    04:34
    Znovu jsme zahrozili my po rychlém brejku! Ondřej Becher se dostal jednoduše přes obránce a bekhendem orazítkoval břevno kanadské branky.
     
    04:04
    První velká šance našeho týmu! Tomáš Cibulka rozjel náš postupný útok. Melovský následně z rohu kluziště našel před brankou Eduarda Šalého. Ten pro naši smůlu osamocen před brankou přestřelil.
    Marken.cz

    Matyáš Kotlan

    Branky a nahrávky: 24. Wood (Cowan, Yager), 37. Furlong (Poitras) – 8. Štancl (Rymon), 19. Cibulka (Kulich), 60. Štancl (Rymon, Becher)


    Kanada: Rousseau (St-Hilaire) – Lamoureux (A), Mateychuk, Warren, Furlong, Bonk, Donovan, T. Nelson – Dumais, Celebrini, Minten (C) – Savoie (A), Poitras, Geekie – Danielson, Beck, Allard – Rehkopf, Yager, Cowan – Wood.
    Trenér: Alan Letang

    Česko: Hrabal (Vondraš) – Alscher, Hamara (A), Čech, Cibulka, Galvas, Prčík, Kočí – Kulich (C), Šapovaliv (A), Bareš – Redlich, Melovský, Šalé – Štancl, Becher, Rymon – Židlický, Přibyl, Maštalířský – Hujer.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Bjork (SWE), Hebeisen (SUI) – Durmis (SVK), Nyqvist (SWE)

    Diváci: 10 117
    bahis siteleri