Litvínov – K. Vary 1:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:3 (2:4 po s.n.) | Plzeň – Olomouc 8:0 (kon.)
Mountfield HK – Kladno 4:2 (kon.) | Liberec – Motor ČB 4:1 (kon.) | Sparta – Vítkovice 2:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
1:6 (1:3, 0:0, 0:3)
HC Energie Karlovy Vary
Středa 03.01.2024, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Poprvé v novém roce bude k vidění zase extraliga. My prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Energie Karlovy Vary v rámci předehrávky sedmačtyřicátého kola.
     
    HC VERVA Litvínov

    Hokejisté domácího Litvínova se zase vrátili po několika neúspěších na vítěznou vlnu a jsou zpět mezi elitní čtyřkou. Právě na čtvrté pozici je najdeme se ziskem šestapadesáti bodů. Nyní šest zápasů za sebou vždy bodovali, čtyřikrát vyhráli a dvakrát pak prohráli po nájezdech či v prodloužení. Teď ale třikrát po sobě vyhráli za tři body a znovu produkují i hodně útočný hokej, ve kterém padá větší počet branek. Mezi svátky porazili 6:3 Liberec, poté vyloupili led v Hradci Králové, kde vyhráli 5:1 a naposledy si pak poradili s Mladou Boleslaví, jenž doma porazili 6:1. Dokáží dnes znovu bodovat a bodovou šňůru si protáhnou?

    Nejproduktivnější hráči

    Ondřej Kaše 14+16
    David Kaše 10+16
    Jindřich Abdul 9+17
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Hráči hostující Energie z Karlových Varů jsou na desátém místě a dosud zapsali osmatřicet bodů a stále se tak drží v pásmu postupu do osmifinále play-off. Po dvou výhrách za sebou, kdy porazili 3:2 po prodloužení brněnskou Kometu a 4:1 pak v západočeském derby Plzeň, přišly dva zápasy bez zisku jediného bodu. Nejprve prohráli v Mladé Boleslavi 1:4 a naposledy pak nestačili na Liberec, který, ač prohrával, duel otočil a vyhrál 4:2. Dnes se tak na ledě Litvínova Karlovarští pokusí znovu bodovat.

    Nejproduktivnější hráči

    Dávid Gríger 14+15
    Tomáš Rachůnek 9+10
    Ondřej Procházka 7+7
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly už dvakrát a pokaždé slavil výhru rozjetý Litvínov. Nejprve ve Varech vyhrál 4:1, doma pak 6:4. Hosté tak mají svému soupeři dnes co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Klika) – Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel (A), Czuczman, Šalda – Koblasa, Urban, Kudrna – O. Kaše (A), D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Šik – Havelka, Jurčík, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Ebenstreit) – Huttula, Plutnar, Stříteský, Rohan, Bartejs, Pulpán, Rulík – O. Procházka, Gríger, Rachůnek (A) – O. Beránek, Černoch (C), Jiskra – Kružík, Hladonik, Redlich – Kofroň, R. Přikryl, Koffer.
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Obadal, Vrba – Lhotský, Hnát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Hned na úvod zápasu je tu zakázané uvolnění Litvínova a hra se stěhuje před Mateje Tomka. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    00:33
    Dávid Gríger odpálil puk na branku domácích, kde byl připraven Matej Tomek. Poté ale útočník Karlových Varů narazil po pádu do mantinelu a tam zůstal ležet. Už jsou u něho lékaři a uvidíme, zda bude v pořádku a bude pokračovat ve hře.
     
    00:58
    Ondřej Kaše se pokusil přihrát Nicolasi Hlavovi, ale tahle souhra nevyšla. Hned na to se do akce vydali hosté, ale před Matejem Tomkem nevymysleli nic.
     
    01:17
    Kevin Czuczman vyslal na Vladislava Habala nepříjemnou střelu, kterou ale hostující brankář zastavil a poté nechal hru přerušit. Buly po jeho pravé ruce.
     
    01:40
    Kevin Czuczman tentokráte pálil od modré čáry, ale při střele zlomil hůl a spěchal na střídačku. Na druhé straně pak domácí celek z protiútoku zachránila tyč, kterou nastřelil David Kofroň!
     
    02:23
    Vhazovalo se před Tomkem, hned na to z dálky střílel Joona Huttula, obránce Energie ale nepřekonal připraveného Mateje Tomka.
     
    02:52
    Dávid Gríger je zpět na ledě a je tedy v pořádku.
     
    02:58
    6/6
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté se na konci třetí minuty prosazují a otevírají účet zápasu. Tomáš Rachůnek našel volného najíždějícího ONDŘEJE PROCHÁZKU, který poté svižnou ranou prostřelil Mateje Tomka a ten tak jako první loví dnes kotouč ze své sítě – 0:1. Asistence: Tomáš Rachůnek.
    Procházka O., Rachůnek T., Habal V., Huttula J., Stříteský M., Gríger D.
    Tomek M., Baránek M., Havelka M., Jurčík O., Zygmunt P., Jaks J.
     
    04:04
    A zase bylo před domácí klecí rušno, na pravou stranu k tyči se musel rychle přesunout Matej Tomek, aby zastavil nebezpečné zakončení soupeře.
     
    05:03
    6/6
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Chybná rozehrávka domácích ve vlastním pásmu a z toho hosté opět těží. Nad kruhy dostal kotouč od Filipa Koffera Plutnar, který vystřelil a jeho pokus ještě tečoval DAVID KOFROŇ a navyšuje hostující náskok – 0:2. Asistence: Michal Plutnar a Filip Koffer.
    Plutnar M., Koffer F., Habal V., Kofroň D., Huttula J., Přikryl R.
    Tomek M., Abdul J., Šik O., Zeman D., Baránek M., Kirk L.
     
    06:38
    Na řadě je první komerční přestávka zápasu.
     
    06:41
    6/6
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A je to 3:0 pro karlovarskou Energii. Litvínovští se ještě neoklepali z druhé inkasované branky a hned opět inkasují. Kolem Mateje Tomka se obtočil ONDŘEJ BERÁNEK a kotouč dostal za jeho záda – 0:3. Asistence: Vít Jiskra.
    Beránek O., Černoch J., Habal V., Jiskra V., Plutnar M., Huttula J.
    Tomek M., Šalda R., Kaše D., Hlava N., Kaše O., Baránek M.
     
    07:03
    Ondřej Jurčík napřáhl na pravém kruhu a jeho rána končí mimo tři tyče. Na druhé straně se pak prezentoval přesným zákrokem Matej Tomek a tohle přesně potřeboval. Hra je přerušena.
     
    07:42
    Domácí vytahovali hru ven z obranné třetiny, povedlo se to až napodruhé a už se tlačí před Vladislava Habala.
     
    08:00
    6/6
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Úderem dvanácté minuty je v Litvínově sníženo. Nahození Janise Jakse si sklepl na hůl PETR KOBLASA a poté okolo pravého betonu Habala zasunul touš za brankovou čáru – 1:3. Domácí útočník se tak prosadil proti svému bývalému chlebodárci. Asistence: Janis Jaks.
    Koblasa P., Jaks J., Tomek M., Urban T., Zile K., Kudrna A.
    Habal V., Gríger D., Huttula J., Rachůnek T., Plutnar M., Procházka O.
     
    09:05
    Nyní si museli domácí hráči dávat pozor na Tomáše Bartejse, který se tlačil do zakončení, ovšem Matej Tomek byl pozorný mezi svými třemi tyčemi.
     
    09:32
    Litvínov po gólu ožil, nyní Habala oslovil střelou Liam Kirk a hostující brankář tak má na svém kontě další těžký a úspěšný zákrok.
     
    11:27
    Radim Šalda nadvakrát vyslal na Habala střelu, tu ale hostující brankář pokryl, nicméně se domácí celek stále drží v pásmu Karlových Varů, kde operuje před Habalem.
     
    12:38
    Daniel Kružík se proháčkoval až do těsné blízkosti Mateje Tomka, ale jeho přízemní pokus domácí gólman ukryl pod lapačku a raději pak hru zastavil. Po další komerční pauze se bude vhazovat před jeho svatyní.
     
    13:02
    Denis Zeman vyslal od modré čáry nepříjemnou střelu, Habalovi ale pomohla obrana, která vytěsnila touš k zadnímu mantinelu.
     
    13:29
    Dávid Gríger dostal přihrávku od Tomáše Rachůnka, následně vystřelil, ovšem s jeho pokusem si opět poradil litvínovský brankář.
     
    14:02
    Matěj Stříteský chyboval v rozehrávce a do akce se hnali domácí, z pravého kruhu pak Andrej Kudrna po nebezpečném zakončení nepřekonal Vladislava Habala.
     
    14:27
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Dávid Gríger.
     
    14:49
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči při špatném střídání soupeře a už se natlačili před klec Habala. Ovšem hosté získali puk a poslali ho až před Mateje Tomka.
     
    15:28
    Petr Koblasa to zkusil střelou z první, ale neuspěl. Následoval pokus Ondřeje Kašeho, i ten se ale mezi tři tyče netrefil.
     
    16:02
    Matěj Stříteský získal puk na svou stranu a hned ho odpálil až před Tomka, tím pro Karlovy Vary šetří cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    16:27
    Energie je v plném počtu.
     
    16:46
    Před brankou domácích byl znovu nebezpečný Dávid Gríger, ovšem jeden z domácích beků zakročil a pomohl tak Mateji Tomkovi.
     
    17:38
    Domácí se snaží o kontaktní branku, která by je mohla definitivně vrátit zpět do zápasu, ale proti znovu byla obrana Karlových Varů, která nedovolila žádné ohrožení Habalovy brány.
     
    18:15
    Křižnou přihrávkou na Kružíka to zkusil Joona Huttula, ale tahle souhra byla soupeřem zastavena.
     
    18:40
    Otakar Šik inkasoval pukem do obličeje a s bolestivou grimasou odjel na střídačku. Doufejme, že bude domácí hráči v pořádku.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:32
    Hosté mají ponechanou výhodu a pokud neskórují, zahrají si přesilovou hru.
     
    19:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Patrik Demel – 2 min., držení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. A padly v ní čtyři branky. Domácí zaspali úvod zápasu a v sedmé minutě už prohrávali rozdílem tří branek. Ovšem Verva snížila na 1:3 a poté více ožila, další branku ale nepřidala a uvidíme, zda se ve druhém dějství dočká vymazání manka. V jeho začátku ale budou čelit zbytku přesilové hry soupeře.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:30.
     
    Střely na branku: 9 – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hosté hned na začátku druhé třetiny zahrozili před Tomkem, ten se hned musel ve svém brankovišti činit.
     
    21:05
    David Kaše zasáhl rozehrávku soupeře a dostal puk daleko od Tomkovy klece.
     
    21:48
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    22:01
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Marek Baránek – 2 min., vysoká hůl.
     
    22:33
    Hosté mají další přesilovou hru a už se nastěhovali do útočného pásma, kde rozvíjejí rychlou akci před brankou Mateje Tomka.
     
    23:00
    Ovšem rozehrávku zachytili domácí hráči, kteří toho bleskově využili k odpálení puku až před branku Vladislava Habala. Šetří tak další vteřiny z oslabení.
     
    23:43
    Další vyhození puku až před soupeřovu klec a vypadá to, že tohle oslabení zvládnou domácí hráči bez úhony.
     
    24:01
    Litvínov je v plném počtu.
     
    24:42
    Vladislav Habal lapil pokus domácích a hru nechal přerušit. Následuje také další komerční přestávka a po ní se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    25:24
    Ondřej Kaše po střele na hostující branku orazítkoval tyč!
     
    26:25
    Andrej Kudrna bojoval o puk u zadního hrazení v pásmu hostů, nakonec ho vybojoval a domácí jsou v akci před brankou Vladislava Habala.
     
    27:11
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Michal Plutnar – 2 min., vysoká hůl.
     
    28:51
    Domácím se nedaří využít přesilovou hru, nyní zakročil proti jejich střele Habal a má puk u sebe.
     
    29:11
    Plutnar je na ledě a hosté jsou kompletní.
     
    29:48
    Habal byl pod tlakem a chvíli před ním zívala odkrytá branka, ale nakonec ji domácí celek nedokázal trefit.
     
    30:25
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a hosté stále vedou rozdílem dvou branek. Vervě se nedaří dostat se svému soupeři na dosah jediné branky.
     
    31:14
    Nicolas Hlava se ocitl před Vladislavem Habalem, ten poté proti jeho střele zakročil a opět svůj tým a jeho dvoubrankový náskok podržel. Hra je zastavena, buly po jeho pravé ruce.
     
    31:59
    Kristaps Zile nahodil puk až k zadnímu mantinelu a kotouč mají hosté. Záhy o něj ale zase přišli a v další šanci byl Litvínov. Další jeho pokus byl ale obranou soupeře zablokován.
     
    33:03
    Baránkovu střelu srazil mimo Vít Jiskra a po zisku puku pak hosté uhánějí do další útočné akce.
     
    33:28
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    33:35
    Matěj Stříteský u pravého hrazení sebral nahození spoluhráče a dostal kotouč před domácí branku. Někdejší obránce Litvínova ale před Tomkem neuspěl.
     
    34:37
    Varští se dostali snadno do útočné třetiny, ovšem Janis Jaks je v rozletu zastavil a do akce se dostává znovu domácí celek.
     
    34:50
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    David Kaše – 2 min., vysoká hůl.
     
    35:20
    Od modré čáry střílel Michal Plutnar, ale neuspěl. Ondřej Jurčík poté na opačném konci kluziště střílel ve vlastním oslabení, ale na Habala si nepřišel.
     
    36:20
    Vít Jiskra vyslal přízemní pokus, ten se neujal a domácí zahrozili znovu ve vlastním oslabení, ovšem Ondřej Kaše nezpracoval dobře přihrávku od spoluhráče.
     
    36:50
    Litvínov je v plném počtu.
     
    37:33
    Domácí se snažili znovu dostat se svému soupeři na dostřel jedné branky, ale zakončení Petra Koblasy končí mimo tři tyče.
     
    38:20
    Filip Koffer se obtočil za brankou, dostal pak puk před klec Litvínova, ale tam nebyl nikdo, kdo by mohl kotouč nasměrovat mezi tři tyče.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Tomáš Rachůnek jel sám na Mateje Tomka a zblízka zacílil mezi jeho betony, ovšem domácí brankář je sklapl a notně svůj tým dalším zákrokem podržel!
     
    39:50
    Domácí se ještě drželi v pásmu soupeře, už se ale nedokázali prosadit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí a v ní nepadla žádná branka. Domácí měli snahu dostat se na kontakt svému soupeři, hosté se naopak snažili navýšit náskok. Nestalo se tak a ještě je tak před námi zajímavá poslední dvacetiminutovka a uvidíme, co nám přinese.
     
    Střely na branku: 18 – 11
     
    Další třetina začne přibližně v 19:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Domácí se nastěhovali do pásma Varů, kde zakombinovali, střela Petra Koblasy ale končí jen vedle Habalovy branky.
     
    42:08
    Nyní to zkoušel po přihrávce od Koffera David Kofroň, jeho pokus po zemi ale končí na betonu domácího brankáře Mateje Tomka.
     
    42:33
    Po další šanci hostů zasáhl Matej Tomek a hra je zastavena, buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    43:04
    David Kaše si najel do útočného pásma a spěchal za pukem, blíže u něho byl ale Matěj Stříteský a rázem bylo po akci.
     
    43:22
    Obrovská šance na kontaktní branku z hole Nicolase Hlavy! Ten byl v dobré střelecké pozici, ale v těsné blízkosti Habala neuspěl!
     
    44:13
    Zakázané uvolnění Karlových Varů a hra se stěhuje před Vladislava Habala, vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Verva tak prakticky zadarmo získala útočnou třetinu.
     
    44:58
    Ondřej Jurčík si najel do prostoru mezi kruhy, ale jeho švih končí mimo. Následovala akce hostů, kterou ale rychle zastavila obrana Litvínova.
     
    46:05
    Liam Kirk vystřelil kousek před modrou čárou a jeho pokus pak Habal zastavil lapačkou a podržel svůj tým.
     
    46:33
    6/6
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté opět navyšují náskok a ten je znovu tříbrankový. Jiří Černoch našel nezištně na levé straně volného ONDŘEJE BERÁNKA, který pohotovou střelou zakončil a dostal touš za brankovou čáru – 1:4. Asistence: Jiří Černoch a Vít Jiskra.
    Beránek O., Jiskra V., Černoch J., Habal V., Plutnar M., Huttula J.
    Tomek M., Zile K., Jaks J., Hlava N., Kaše D., Kaše O.
     
    47:42
    Domácí tak před sebou mají jasný cíl, a sice dostat se zpět do zápasu, mají na to ještě něco málo přes dvanáct minut v poslední dvacetiminutovce.
     
    48:12
    Na řadě je další komerční pauza.
     
    48:41
    Zakázané uvolnění hostů a hra se stěhuje před Vladislava Habala, vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    48:55
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Kristaps Zile – 2 min., podrážení.
     
    49:07
    Tomáš Bartejs pálil z levé strany a proti jeho pokusu byl Matej Tomek, který zastavil akci soupeře a hra je zastavena. Buly po pravé ruce domácího brankáře.
     
    49:26
    6/5
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Využitá přesilová hra a hosté jdou do čtyřbrankového trháku. Na levém kruhu převzal kotouč VÍT JISKRA a švihem v brance Mateje Tomka vymetl všechny pavučiny – 1:5. Asistence: Tomáš Rachůnek a David Kofroň.
    Habal V., Rachůnek T., Procházka O., Bartejs T., Kofroň D., Jiskra V.
    Tomek M., Baránek M., Jurčík O., Kaše O., Zeman D.
     
    49:55
    6/6
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A hned po buly zavezli hosté puk do útočného pásma, kde od zadního mantinelu vyplaval Jiří Černoch. Ten se snažil prostřelit Tomka, ale nepovedlo se. Odražený kotouč si ale v mezikruží našel VÍT JISKRA a jedovkou ho dorazil za Tomka, kterého tak vyhnal z branky – 1:6. Asistence: Jiří Černoch.
    Jiskra V., Černoch J., Habal V., Plutnar M., Huttula J., Beránek O.
    Tomek M., Havelka M., Czuczman K., Jurčík O., Zygmunt P., Demel P.
     
    49:55
    Střídání v týmu HC VERVA Litvínov:
    ze hřiště odchází Matej Tomek, přichází Lukáš Klika.
     
    50:39
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Joona Huttula – 2 min., podrážení.
     
    51:21
    Přesilovka se domácím nedaří a hosté se už podruhé dostávají k výhozu až před Lukáše Kliku.
     
    52:32
    Vladislav Habal nyní zakročil proti nebezpečné střele Liama Kirka u své pravé tyče a znovu svůj tým podržel.
     
    52:49
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Matěj Stříteský – 2 min., podrážení.
     
    53:48
    Domácím se opět nedaří něco vymyslet v přesilové hře a puk poté letí až před Kliku, kam ho poslala obrana Karlových Varů.
     
    54:11
    Do ofsajdové pasti se dostal Litvínov a hra je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    54:49
    Karlovy Vary jsou v plném počtu.
     
    55:18
    Proti dobré střele Ondřeje Jurčíka zakročil Vladislav Habal a znovu drží svůj tým dalším pozorným zákrokem.
     
    56:41
    Přetlačovanou o puk v pásmu Varů nakonec urvali hosté a dostali pak kotouč do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    57:35
    Nicolas Hlava zakličkoval s pukem, o ten ale hned přišel a do další akce se pomalu dostávají hosté. Ti už hrají v pohodě a jen kontrolují hru.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:35
    Koffer na pravém kruhu švihl do puku a do akce šel Lukáš Klika, jenž jeho pokus zastavil a má další důležitý zákrok ve své kariéře.
     
    59:36
    Radim Šalda to ještě zkusil, ale zmírnit náskok soupeře se mu nepovedlo. Zápas se už jen dohrává s pukem na hokejkách domácích, kteří už ale vědí, že jen těžko mohou v tomto duelu uspět.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté ve třetí třetině zatížili domácí konto dalšími třemi góly a dokráčeli tak ke třem bodům po výhře 6:1. Podkrušnohorské derby pak patří tentokráte jim. Domácí naopak po několika výhrách v řadě za sebou padli a nemají ani bod.
     
    Střely na branku: 31 – 22
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:59:45)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 8. Koblasa (Jaks) – 3. O. Procházka (Rachůnek), 6. Kofroň (Plutnar, Koffer), 7. O. Beránek (Jiskra), 47. O. Beránek (Černoch, Jiskra), 50. Jiskra (Rachůnek, Kofroň), 50. Jiskra (Černoch)


    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (50. Klika) – Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel (A), Czuczman, Šalda – Koblasa, Urban, Kudrna – O. Kaše (A), D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Šik – Havelka, Jurčík, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Ebenstreit) – Huttula, Plutnar, Stříteský, Rohan, Bartejs, Pulpán, Rulík – O. Procházka, Gríger, Rachůnek (A) – O. Beránek, Černoch (C), Jiskra – Kružík, Hladonik, Redlich – Kofroň, R. Přikryl, Koffer.
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Obadal, Vrba – Lhotský, Hnát
    bahis siteleri