Boston – Pittsburgh 5:6 (kon.) | Montreal – Buffalo 1:6 (kon.) | NY Rangers – Chicago 4:1 (kon.)
Philadelphia – Columbus 2:3 (0:1 po s.n.) | Dallas – Colorado 4:5 (po pr.) | Minnesota – Tampa 1:4 (kon.)
Nashville – Calgary 3:6 (kon.) | St. Louis – Vancouver 2:1 (kon.) | Arizona – NY Islanders 1:5 (kon.)
Seattle – Ottawa 4:1 (kon.) | Vegas – Florida 1:4 (kon.) | Los Angeles – Detroit 3:4 (0:2 po s.n.)
San Jose – Winnipeg 1:2 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Florida Panthers
Pátek 05.01.2024, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:03
    Po přerušení hry došlo k potyčce mezi Nicolasem Haguem a Ryanem Lombergem, oba končí v zápase předčasně z důvodu trestu za hrubost.
     
    54:08
    Podruhé v utkání usedá za katr kanadský obránce Aaron Ekblad. S rozhodnutím vůbec nesouhlasí, každopádně dvě minuty za sekání Barbaševa již nezvrátí.
     
    52:06
    S přečíslením dvou na jednoho se Matthew Tkachuk vůbec nemazal a z levého kruhu vypálil dělovou ránu na přední tyč, právě ta Thompsona zachránila od pátého inkasovaného gólu.
     
    49:35
    Už podruhé Florida pyká za nedovolené vyhození puku mimo hrací plochu, tímto způsobem posílá spoluhráče do čtyř produktivní forvard Sam Reinhart.
     
    45:48
    Do domácích řad míří další vyloučení. Brayden Pachal neustál čistý hit Lomberga na svou osobu a soka trefil hokejkou do obličeje.
    45:23 Sam REINHART - 1:4
     
    45:23
    6/5
    Florida právě vstřelila branku!
    S obhájcem titulu to nevypadá vůbec dobře, potřetí inkasuje v oslabení a prohrává už o tři zásahy. Soupeř předvedl pohlednou, svižnou kombinaci, kdy Verhaeghe nahrál k bráně Tkachukovi, následoval pas mezi kruhy na SAMA REINHARTA a gólová střela z první k levé tyči. Asistence: Matthew Tkachuk a Carter Verhaeghe.
    Bennett S., Reinhart S., Tkachuk M., Verhaeghe C., Montour B., Bobrovskij S.
    Pietrangelo A., Eichel J., Roy N., Martinez A., Thompson L.
     
    44:27
    Domácímu celku komplikuje honbu za vymazáním dvoubrankového manka Zach Whitecloud, obránce totiž podrazil Tkachuka a rozhodčím tato skutečnost neunikla.
    38:38 Carter VERHAEGHE - 1:3
     
    38:38
    6/6
    Florida právě vstřelila branku!
    Nevyužitá dlouhá přesilovka pět na tři musí domácí zatraceně mrzet, neboť ztrácí už dvě branky! Forslingovu střelu po ledě vyrazil Thompson na hokejku CARTERA VERHAEGHEHO, který byl v pozoru a pohotovou dorážkou rozvlnil síť. Asistence: Gustav Forsling a Brandon Montour.
    Bennett S., Tkachuk M., Verhaeghe C., Forsling G., Montour B., Bobrovskij S.
    Pietrangelo A., Dorofejev P., Stephenson C., Martinez A., Thompson L., Stone M.
     
    34:40
    Florida bude usilovat o třetí přesilovkový úspěch v zápase. Proti pravidlům hrál William Carrier, krosčekem atakoval Antona Lundella.
    26:15 Matthew TKACHUK - 1:2
     
    26:15
    6/5
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři příkladně ukazují soupeři, jak nakládat s početní převahou. Montour vymyslel perfektní střílený pas do místa, kde se pohyboval MATTHEW TKACHUK a americký forvard lehkou tečí usměrnil puk k pravé tyčce mimo Thompsonův dosah. Asistence: Brandon Montour a Sam Reinhart.
    Ekblad A., Reinhart S., Tkachuk M., Verhaeghe C., Montour B., Bobrovskij S.
    McNabb B., Pietrangelo A., Roy N., Howden B., Thompson L.
     
    25:26
    Po skvělém bránění ve třech si nyní Florida sama vyzkouší přesilovou hru. Za potyčku mezi sebou dostali dvě minuty za hrubost Zach Whitecloud a Sam Bennett, přičemž domácí zadák dostal navíc ještě trest za úder loktem, ten celé situaci předcházel.
     
    22:36
    Komplikace Floridy pokračují! Jen vteřinu po návratu Mikkoly totiž došlo k dalšímu faulu, Aaron Ekblad zahákoval rozjetého Stephensona.
     
    21:56
    Vegas má k dispozici přesilovku pět na tři, ta může trvat lehce přes půl minutu! Spoluhráče doplnil na lavici hanby Dmitrij Kulikov, který podrazil Stonea.
     
    20:35
    Brzké vyloučení do hostujících řad v rámci druhé části. Fauloval finský zadák Niko Mikkola, když smolně zvedl hokejku až do obličeje Carriera.
     
    15:19
    Panteři si zahrají druhou početní převahu v krátkém časovém sledu, budou opět úspěšní? Zbytečný dvouminutový trest obdržel Grigorij Děnisenko, který si počínal nedovoleným způsobem vůči gólmanovi.
    14:15 Sam BENNETT - 1:1
     
    14:15
    6/5
    Florida právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, je vyrovnáno! Od modré čáry napřáhl Ekman-Larsson a puk se po příhodném odrazu od zadního mantinelu odrazil k SAMU BENNETTOVI, Thompson se v poslední chvíli betonem marně snažil ucpat prostor u levé tyče. Asistence: Oliver Ekman-Larsson a Aaron Ekblad.
    Ekblad A., Bennett S., Lundell A., Luostarinen E., Bobrovskij S., Ekman-Larsson O.
    Whitecloud Z., Hague N., Stephenson C., Thompson L., Stone M.
     
    12:21
    Početní převahu si vyzkouší také Panteři. Na trestnou lavici nedobrovolně usedl William Carrier, důvodem je podrážení Eetu Luostarinena.
     
    08:32
    První přesilovou hru si zahraje domácí mužstvo. Důvodem není faul, nicméně skutečnost, že Sam Reinhart vyhodil puk z vlastního obranného pásma mimo hru bez doteku tvrzeného skla.
     
    05:21
    A Vegas si může odškrtnout další spálenu šanci. V levém kruhu dostal moře volného času kapitán Mark Stone, jenž vyslal křižný projektil těsně vedle cílového zařízení.
     
    04:52
    Fantastický Sergej Bobrovskij udržuje rozdíl na jediné brance! Ruský brankář se přemístil proti křižné nahrávce Eichela na Jonathana Marchessaulta a u levé tyče vykouzlil parádní zákrok lapačkou.
    03:59 Pavel DOROFEJEV - 1:0
     
    03:59
    6/6
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól střílí domácí! Aktivně napadající Mark Stone se dočkal puku a z levého kruhu střílel na zadní tyč. Bobrovskij střelu betonem vyrazil, ovšem jenom do místa, kde už byl s nechytatelnou dorážkou připravený PAVEL DOROFEJEV. Asistence: Mark Stone.
    Whitecloud Z., McNabb B., Dorofejev P., Stephenson C., Thompson L., Stone M.
    Ekblad A., Reinhart S., Barkov A., Luostarinen E., Forsling G., Bobrovskij S.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Dorofejev (Stone) – 15. Bennett (Ekman-Larsson, Ekblad), 27. M. Tkachuk (Montour, Reinhart), 39. Verhaeghe (Forsling, Montour), 46. Reinhart (M. Tkachuk, Verhaeghe)


    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Patera) – Pietrangelo (A), Hague, Whitecloud, McNabb, Pachal, Martinez – Marchessault (A), Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Dorofejev – W. Carrier, N. Roy, Cotter – Howden, Amadio, Děnisenko.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Rodrigues – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Lomberg, Lundell, Luostarinen – Lockwood, Stenlund, Gadjovich.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Rank, South – T. Gawryletz, Daisy

    Diváci: 18 044
    bahis siteleri