Opava – Vel. Meziříčí 3:0 (kon.) | Technika Brno – Nový Jičín 2:3 (kon.) | Šumperk – Vyškov 4:5 (po pr.)
Val. Meziříčí – Havlíčkův Brod 3:6 (kon.) | Kopřivnice – SHKM Hodonín 8:5 (kon.) | Příbram – Ústí n/L 3:4 (kon.)
Písek – Děčín 2:1 (kon.) | Žďár n/S – Havířov 4:11 (kon.) | Chomutov – Benátky n/J 3:4 (po pr.)
Cheb – Hronov 4:2 (kon.) | Kobra – Kralupy n. Vltavou 5:2 (kon.) | Tábor – Vrchlabí 5:1 (kon.)
Řisuty – Letňany 0:7 (kon.)
konec
HC Tábor
5:1 (0:1, 2:0, 3:0)
HC Stadion Vrchlabí
Sobota 06.01.2024, 18:00 • Zimní stadion Tábor • 2. liga skupina Západ • Skupina Západ
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše, děkuji za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů. Hezký zbytek večera. (20:09:32)
     
    U Jordánu je dobojováno! Táborští po nevyvedené první třetině, po které bylo Vrchlabí ve vedení, přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a zápas opanovali. Již v prostřední části dokázali domácí hráči nepříznivý vývoj otočit a v posledním dějství pak svou převahu promítli třemi góly i do finální skóre – 5:1.

    Atraktivní souboj sledovalo na táborském zimním stadionu 2543 diváků!
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sleduje 2543 diváků.
    58:27 Václav KRLIŠ - 5:1
     
    58:27
    Tábor právě vstřelil branku!
    Druhá využitá přesilová hra domácích v tomto utkání. Z druhé vlny dojíždějící VÁCLAV KRLIŠ uklidil vyražený kotouč přesně tam, kam měl, po předchozím neúspěšném pokusu Huny. Asistence: Rudolf Huna, Jan Milfait.
     
    57:35
    Dobrá rána Severy z první směřovala do horního rohu, Vacek předvedl efektivní zákrok lapačkou.
     
    56:53
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Ján Bendík – 2 min., sekání.
     
    56:17
    Po dlouhé době si připisuje zákrok také Matěj Žajdlík. Lukáš Kastner na něj totiž vyslal dobře ukrytou střelu zápěstím, kterou táborský brankář uviděl až na poslední chvíli. Reflexivním zákrokem ale zabránil změně ve skóre.
     
    55:05
    Hosté v plném počtu.
     
    54:20
    Rudolf Huna opět v akci! Jeho střela švihem z mezikruží orazítkovala betony maskovaného muže, který toho přes své spoluhráče příliš neviděl. Hráč s 81 na zádech pak hlídkoval u levé tyče, o kterou pak otřel svůj druhý pokus v této početní převaze.
     
    53:52
    Matušík si dobře najel až před Vackovu klec, přihrávka od Dančišina ale byla příliš prudká a méně přesná, než by oba potřebovali.
     
    53:05
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Lukáš Abraham – 2 min., podrážení.
     
    52:05
    Velmi kvalitní utkání dnes hraje Rudolf Huna. Tento 43 letý útočník v barvách Tábora nedává ani na sekundu znát svůj věk a s přehledem dokáže přebruslit a přetlačit mnohé ze svých protihráčů.
     
    50:47
    Domácí v plném počtu.
     
    50:10
    Táborští si jsou vědomi herní převahy a psychické pohody. Vysunuli své napadání soupeřovy rozehrávky až za červenou čáru a v oslabení tak drží nebezpečí daleko od svého území.
     
    49:00
    První pokus o kombinaci Východočechů zastavuje Plášil a vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    48:47
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Kamil Černý – 2 min., podrážení.
     
    47:20
    Oslabení Kohouty nikterak nerozhodilo a už zase operují v útočném pásmu. Třetí formaci domácích se pokusil proslavit Zadražil, jeho střelu po pohledné kombinaci s Práškem ale Vacek kryje.
     
    46:13
    Domácí v plném počtu.
     
    45:20
    Vrchlabí má příležitost alespoň trochu zbrzdit rozjetou táborskou mašinu. V polovině přesilové hry ale musí hráči v bílém zakládat útočnou akci ze svého obranného pásma.
     
    44:13
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Radek Seidl – 2 min., držení.
    42:59 Václav KRLIŠ - 4:1
     
    42:59
    Tábor právě vstřelil branku!
    Kanonáda Jihočechů pokračuje závratným tempem. Po nedovoleném zákroku se na trestné lavici ocitl Ján Bendík, dlouho si zde ale ,,neodpočinul''. Přesilová hra se domácím vydařila náramně a po několika sekundách výhodu využil VÁCLAV KRLIŠ střelou z prostoru před bránou. Asistence: Karel Plášil, Rudolf Huna.
     
    42:43
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Ján Bendík – 2 min., podrážení.
    42:32 Rudolf HUNA - 3:1
     
    42:32
    Tábor právě vstřelil branku!
    Po chybě jednoho z obránců ve vlastním pásmu se puku zmocnil RUDOLF HUNA, který si nabruslil před Vacka, zkušeně si jej položil na led a kotouč nakonec procedil za jeho záda. Asistence: Matěj Zadražil, Milan Dančišin.
     
    40:50
    Tábor závěrečnou periodu začíná tak, jak předešlou končil. Útočné trio Krliš – Milfait – Zeman si vytvořilo několik příležitostí, všichni jmenovaní si připsali po střele, žádná z nich ale nesměřovala mezi tři tyče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:33
     
    Prostřední perioda přinesla nejen výsledkový obrat, ale také zásadní změnu obrazu hry. Domácí hráči, již za podpory svých fanoušků, sehráli výbornou partii a po gólech Adama Zemana a Lukáše Práška otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Vrchlabí teď bude potřebovat během přestávky vydechnout a zmobilizovat síly na třetí třetinu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    V posledních sekundách druhé třetiny obrovská šance Tábora! Najíždějící Matušík dostal pass do dobré palebné pozice, kličkou však ještě ,,vytáhl'' brankáře Vrchlabí ven z brány a přihrávkou vybídl ke skórování Jiřího Severu. Ten však odkrytou branku míjí!
     
    39:10
    Zemanova střela od pravého kruhu měla dobrou razanci, Vackovi sice puk proletěl skrze lapačku, naštěstí pro něj však mimo tři tyče.
     
    38:00
    Hráči Stadionu by asi nejraději měli již tuto část hry za sebou. V podstatě se nemohou dostat z útočného sevření domácích a oddechují si alespoň po vyhození puku do středního pásma.
     
    36:17
    Hosté v plném počtu.
     
    35:36
    Další rána letěla na hostující svatyni od modré čáry. Projektil tentokrát vyslal Plášil, Vacek znovu kryje.
     
    35:00
    Lehké nahození Severy od modré čáry nikdo v modrém neclonil, ani netečoval, Vacek puk schovává ve své lapačce.
     
    34:17
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Patrik Urban – 2 min., držení.
    33:13 Lukáš PRÁŠEK - 2:1
     
    33:13
    Tábor právě vstřelil branku!
    Domácí viditelně přidali na pohybu i důrazu a sklízejí z toho ovoce. Vrchlabí se ještě neoklepalo z předchozího gólu, když na brankáře Vacka letěla dělovka Karla Plášila od modré čáry, kterou stihl ještě tečovat LUKÁŠ PRÁŠEK mimo dosah maskovaného muže v bílém. Asistence: Karel Plášil, Tomáš Hubata.
    30:50 Adam ZEMAN - 1:1
     
    30:50
    Tábor právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Táborští přečkali oslabení a několik sekund na to už v útočném pásmu operovala první formace. Krlišova nahrávka z pravé strany našla před Vackem ADAMA ZEMANA, který puk sice nadvakrát zpracovával, nakonec jej ale dokázal dostat na místo určení. Asistence: Václav Krliš, Jan Milfait.
     
    30:09
    Domácí v plném počtu.
     
    29:45
    Hráči v modrém si při početní nevýhodě počínají velmi dobře. Poslední sekundy z Hajičova trestu ubíhají a kapitán Radek Seidl vyváží puk až za soupeřovu bránu.
     
    28:50
    Velká šance domácích! Při vlastním oslabení se dostali do přečíslení 3 na 1, Zadražil naservíroval puk žabičkou přes ležícího obránce na Dančišina, ten ale trefil jen připraveného Vacka.
     
    28:17
    Postavení útočícího hráče v brankovišti. Hra je vykázána do středního pásma.
     
    28:09
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Tomáš Hajič – 2 min., hákování.
     
    27:20
    Velká šance domácích! Zayml se dostal s pukem až před Vacka, jemuž puk proklouzával mezi nohama za brankovou čáru. Hostující brankář ale ještě stihl svou holí puk vyškrábnou včas.
     
    26:42
    Táborští sice přidali na pohybu, žádnou výraznější šanci si ale zatím nevytvořili. Vrchlabí trpělivě čeká na chybu, která přišla nyní po nepřesné souhře Zadražila s Hunou.
     
    24:18
    Zkusit štěstí vyrazil, dnes již poněkolikáté, Jan Milfait, který dokázal přebruslit všechny hráče v bílém. Ve stěžejní chvíli nakonec upadl a jeho snažení přišlo vniveč.
     
    23:40
    Kohouti sice většinu času drží kotouč na svých holích, zatím se ale nemohou dostat do výraznější šance. Obrana Stadionu je velmi dobře organizována.
     
    22:00
    Matušíkovu kličkovanou na útočné modré vystihl Tatar a domácí zachránil před pohromou v podobě možného samostatného úniku obránce Suchánek.
     
    20:45
    První formace obou týmů si v úvodu druhé dvacetiminutovky vyměnily po jedné akci a střele a odcházejí střídat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dnešního atraktivního utkání je za námi a Vrchlabí si odnáší do šaten vedení 1:0. Zatímco první polovina této periody nabídla vyrovnanou partii, postupně se zápasových otěží více a více chápali hosté, které nakonec poslal do vedení nejproduktivnější hráč týmu Patrik Urban.

    Další třetina začne přibližně v 18:46
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:05
    Táborští se ještě do první přestávky pokoušejí odpovědět. Matušíkovu dobrou střelu z mezikruží Vacek vytěsnil svou maskou.
    17:20 Patrik URBAN - 0:1
     
    17:20
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Ztráta puku ve středním pásmu a rychlá akce v přečíslení 2 na 1 v podání hostů. Ondřej Chrtek zbavil domácího obránce puku, pohotově jej vyslal na Radima Šleichera, kterému už už najížděl PATRIK URBAN. Ten dostal přihrávku ve správný moment a střelou pod horní tyč nedal Žajdlíkovi šanci. Asistence: Radim Šlaicher, Ondřej Chrtek
     
    16:13
    Dobré napadání Matušíka přineslo ovoce. Domácí hráč s číslem 25 získal puk a dokonce mohl spolu se Severou zaútočit. Rychlá střela vytáhlého útočníka byla však zblokována do ochranné sítě.
     
    14:10
    Domácí v plném počtu.
     
    13:50
    Abrahamova rána od modré čáry prosvištěla jen těsně vedle brány Tábora. Domácí brankář se za pukem ohlédl až ve chvíli, kdy rozezvučel zadní mantinel.
     
    13:00
    Hosté svou přesilovku rozehráli mnohem lépe, než jejich soupeř ze začátku utkání. Kastner dostal nabito mezi kruhy, byl už ale příliš blízko brankáři a tak jeho rána z první jen trefila Žajdlíka do hrudi.
     
    12:10
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Jakub Suchánek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    12:02
    Pěničkou založenou akci z vlastního pásma se pokusil vyřešit Urban. Na odražený puk ale číhal Suchánek, který raději vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    10:50
    K vidění je divácky poměrně atraktivní hokej. Hra se přelévá ze strany na stranu, ale bez většího tlaku kteréhokoliv z týmů.
     
    09:10
    Dvě útočné akce si nyní připsal na své konto domácí Milfait. Při prvním střeleckém pokusu z pravého kruhu mu puk sjel z čepele, při tom druhém už načechral výstroj brankáře Vacka, který si tak připisuje další úspěšný zákrok.
     
    06:46
    Teď už se táborský brankář zapotil! Úplně volný před ním zůstal Chalupa, kterého skvěle našel Šlaicher. Žajdlík ale nakonec zasahovat nemusel, protože hráč s číslem 79 jeho svatyni přestřelil.
     
    05:28
    Další útočný pokus Vrchlabí končí totožně. Peřičkovu střelu od modré čáry ještě stihl tečovat před bránou jeden ze spoluhráčů, nicméně puk zbrzdil natolik, že Žajdlík byl už téměř bez práce.
     
    04:29
    Žajdlíkovu pozornost v brance domácích poprvé prověřil Filip Krsek. S jeho střelou na lapačku ale neměl domácí brankář sebemenší problém.
     
    03:54
    Hosté v plném počtu.
     
    03:42
    Severa si najížděl mezi kruhy, kam také směřovala přihrávka od Matušíka, prvně jmenovaný ale jen promáchl.
     
    03:07
    Kohoutům se zatím nedaří při přesilovce udržet v pásmu a vyvinout tak tlak na hostující čtveřici.
     
    02:07
    Obrovská šance hostí při vlastním oslabení! Žajdlík si při rozehrávce nerozuměl s jedním z obránců a kotouč se dostal před odkrytou klec, kde byl jen o milimetry rychlejší hráč v modrém a zabránil tak pohromě.
     
    01:54
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Tomáš Bláha – 2 min., sekání.
     
    01:00
    První pětka Tábora ale přeci jen vymyslela útočnou akci. Krlišova rána z první po souhře Plášila zaduněla o Vackovy betony, následné nahození obránce Karla Plášila bylo tečováno mimo 3 tyče.
     
    00:13
    Domácí sice vyhráli úvodní buly, nacvičený signál ale nevyšel podle představ a píská se zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy již nastupují na ledovou plochu. Za malou chvíli začneme!
     
    Ještě jednou dobrý večer z táborského zimního stadionu, kde vrcholí přípravy na začátek utkání.

    Zatímco z Vrchlabí přijela početná enkláva fanoušků podpořit svůj tým v dnešním těžkém souboji, domácí kotel plánuje projevit svou nespokojenost s aktuální situací v klubu několikaminutovým bojkotem podpořeným transparenty s hesly. Uvidíme, jak se to projeví do atmosféry celého zápasu.
     
    Úvodní sestavy:

    Hockey Club Tábor: Žajdlík (Gába) – Plášil, Hubata, Suchánek (A), Hajič, K. Černý, Gajdolín, Ondřej – Krliš, Milfait, Zeman – Severa, Matušík (A), Seidl (C) – Zadražil, Dančišin, Huna – L. Prášek, Zíb, Zayml.
    Trenér: Jakub Grof

    HC Stadion Vrchlabí: Vacek (Červinka) – Boukal, Abraham, Perička, Bendík (A), Kynčl, Kozák, Srnský, Kaštánek – Chrtek, Kastner, Šlaicher – Krsek, P. Urban (C), D. Chalupa – Moník, T. Bláha (A), Tatar – Jirků, Cerman.
    Trenér: David Chalupa

    Rozhodčí: Jílek – Sýkora, Tuháček.
     
    HC Stadion Vrchlabí

    Hosté prožili svátky o poznání klidněji a do Tábora přijíždějí ve velkolepé formě! Tým z podhůří Krkonoš aktuálně tahá šňůru 8 vyhraných zápasů v řadě bez ztráty bodu, tedy na chlup stejně, jako jeho dnešní sok. Vrchlabí neprohrálo od 25.11. a jejich řádění odnesly i týmy, které se v tabulce nacházejí před nimi – tradičně silné Letňany, nebo letos velmi dobře hrající Medvědi z Děčína.

    Východočeši jsou bezesporu připraveni bojovat na jihu Čech o bodový úspěch. Do karet jim může hrát také ,,prohra se zdviženou hlavou'' na domácím ledě s dnešním soupeřem. Tábor totiž z předchozího měření sil odjel z Vrchlabí sice se 3 body, ale hubenou a vydřenou výhrou 1:2.

    Stěžejním mužem na ledě bude dnes pro hosty již tradičně kapitán Patrik Urban, který je na 6. místě bodování celé soutěže.

    Předešlý zápas:
    HC Stadion Vrchlabí – HC Slovan Ústí nad Labem 7:2

    22. Krsek (D. Chalupa), 28. Kastner (Chrtek, P. Urban), 32. Jirků (P. Urban), 49. Chrtek (P. Urban, Kastner), 50. Tatar (Matějček, Kynčl), 55. Krsek, 57. Chrtek (Kynčl, Matějček) – 17. Kloz (Popela, Trefný), 53. L. Sýkora (Kloz)
     
    HC Tábor

    Tradiční klub z jihu Čech se 3 kola před koncem základní části drží na 2. místě tabulky soutěže. Přestože má aktuálně stejný počet bodů, jako vedoucí Chomutov, rozhodujícím parametrem je nyní skóre, které hraje ve prospěch Severočechů.

    Kohouti si příliš neužili klidných vánočních svátků, když 22. prosince šokovala hokejový svět novina o konci oblíbeného trenéra Tomáše Matušíka. Ten se od týmu poroučel po neshodách s vedením a táborské kormidlo převzal, k nelibosti většiny fanoušků, Jakub Grof, toho času sportovní ředitel klubu.

    Otazníky kolem aktuálního rozpoložení hráčů v týmu po tomto zásahu však vymizely ihned na startu nového roku. V předešlém kole totiž Táborští zavítali k třaskavé bitvě na led Příbrami, kterou nakonec přehráli poměrem 3:5.

    HC Baník Příbram – Hockey Club Tábor 3:5

    1. L. Bednařík (Hasman, Zdeněk), 31. Krejčí, 54. Josefus (Kafka) – 1. Zeman (Hubata, Milfait), 28. Seidl (Matušík, Šulek), 30. Zeman (Milfait, Plášil), 39. Zadražil (Plášil, Huna), 60. Šulek (Matušík)
     
    Příjemný sobotní večer, vážení sportovní diváci a především pak fanoušci ledního hokeje. Západní skupina 2. hokejové ligy se chýlí ke konci své základní části a týmy pomalu, ale jistě, ladí svou formu na nadstavbovou část, potažmo následné vyřazovací boje. V rámci dnešního kola pak Hockey Club Tábor přivítá na svém ledě HC Stadion Vrchlabí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Filip Hanousek

    Branky a nahrávky: 31. Zeman (Krliš, Milfait), 34. L. Prášek (Plášil, Hubata), 43. Huna (Zadražil, Dančišin), 43. Krliš (Plášil, Huna), 59. Krliš (Huna, Milfait) – 18. P. Urban (Šlaicher, Chrtek)


    HC Tábor: Žajdlík (Gába) – Plášil, Hubata, Suchánek (A), Hajič, K. Černý, Gajdolín, Ondřej – Krliš, Milfait, Zeman – Severa, Matušík (A), Seidl (C) – Zadražil, Dančišin, Huna – L. Prášek, Zíb, Zayml.
    Trenér: Jakub Grof

    HC Stadion Vrchlabí: Vacek (Červinka) – Boukal, Abraham, Perička, Bendík (A), Kynčl, Kozák, Srnský, Kaštánek – Chrtek, Kastner, Šlaicher – Krsek, P. Urban (C), D. Chalupa – Moník, T. Bláha (A), Tatar – Jirků, Cerman.
    Trenér: David Chalupa

    Rozhodčí: Jílek – Sýkora, Tuháček

    Diváci: 2 543
    bahis siteleri