Finsko – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 6:1 (kon.) | Kanada – Německo 11:0 (kon.)
konec
Finsko
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Česko
Sobota 06.01.2024, 12:00 • Arena Zug • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    Nejlepší hráčkou Česka byla vyhlášena Adéla Šapovalivová, z týmu Finek si cenu převzala brankářka Kerttu Kuja-Halkolaová. (14:19:09)
     
    Tahle porážka bude české hokejistky bolet. Proti Finkám si vypracovaly dvoubrankové vedení díky dvěma trefám Adély Šapovalivové, Finky ale nesložily zbraně a otočily skóre. O všechny tři góly se postarala Emma Ekoluomaová, dva góly dala v přesilovce a jeden v oslabení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Finky dostaly puk do středního pásma a jsou blízko výhře.
     
    59:30
    Aneta Šenková odjela na střídačku, Češky hrají v šesti.
     
    59:20
    Češky se hlasitě navzájem povzbuzují a stlačí se do koncovky.
    58:06 EKOLUOMAOVÁ - 3:2
     
    58:06
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je studená sprcha pro české reprezentantky. Chtěly samy rozhodnout, místo toho ale inkasují. Finky ujely po levém křídle a EMMA EKOLUOMAOVÁ čistým hattrickem otáčí skóre! Asistence: Abigail Byskataová, Jennika Ojalaová.
     
    57:46
    Trenér Dušan Andrašovský (CZE) si před přesilovou hrou vyžádal oddechový čas.
     
    57:46
    Češky se držely na kotouči, už se ale nikam bezhlavě nehnaly, aby neudělaly zbytečnou chybu. Tu naopak vyrobily Finky, Emmi Leponenová (FIN) se provinila podrážením.
     
    56:06
    Po buly získaly puk Češky a ujely do přečíslení dvou na jednu. Tereza Plosová z pravé strany puk bekhendem ani nepřihrála, ani neposlala na bránu.
     
    55:48
    Boj o kotouč ve středním pásmu vyhrály Finky. Po zisku útočného pásma jim ale nezbývaly síly na další akci, tak jen obloučkem nahodily puk na bránu, aby přerušily hru, a na buly poslaly čerstvé síly.
     
    54:27
    Finky získaly útočné pásmo, nic z toho ale nevytěžily. O kotouč brzy přišly.
     
    53:23
    Adéla Šapovalivová nekoukala doprava ani doleva a přímočaře zajela z levé strany do brankoviště, zblízka puk přes betony finské brankářky ale neprocedila.
     
    52:28
    Hráčky v bílém získaly puk po vhazování a Adéla Šapovalivová vystřelila z okraje levého kruhu, mířila ale doprostřed brány.
     
    50:36
    Češky se ubránily. Ekoluomaová, která vstřelila oba góly Finek, byla dobře pohlídaná a nedostala se ke střele.
     
    50:22
    Češky se teď srdnatě brání, zablokovaly hned trojici střel, aby Aneta Šenková nemusela zasahovat.
     
    49:58
    Lucie Velisnká zachytila puk a bekhendem ho posunula alespoň za modrou čáru.
     
    49:10
    Ekoluomaová už si znovu chystala puk na střelu, nakonec pálila z levého křídla až Tallilenová. Puk prosvištěl těsně vedle vzdálenější tyče.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 37. Ekoluomaová (Byskataová, Kuusistová), 45. Ekoluomaová (Kuusistová, Tallilenová), 59. Ekoluomaová (Byskataová, Ojalaová) – 7. Šapovalivová (Čabelová, Fromová), 21. Šapovalivová (Paroubková, Plosová)


    Finsko: Kuja-Halkolaová (Huovinenová) – Tallilenová (C), Ojalaová, Palinová, Pohjanahová, Anderssonová, Homlbergová, Timonenová – Ekoluomaová (A), Byskataová (A), Kuusistová – Lehikoinenová, Leponenová, Tapaniová – Kankkunenová, Nurmistová, Stenová – Siekkinenová, Sivonenová, Julkunenová – Lambergová
    Trenér: Mira Kuismaová

    Česko: Šenková (Ševčíková) – Slavíčková, Paroubková, Velinská, Hujová, Fromová, Tischler, Jarabková, Chladová – Čabelová, Šapovalivová (C), Plosová (A) – Vocetková, Gildainová, Juříčková (A) – Jebousková, Pánková, Felcmanová – Jílková, Skořepová
    Trenér: Dušan Andrašovský

    Rozhodčí: Manthaová (CAN), Neenanová (GBR) – Greenenová (USA), Moleková (SVK)
    bahis siteleri