Hr. Králové – Trnava 2:1 (kon.) | Olomouc – Austria 0:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
2:1 (1:0)
FC Spartak Trnava
Pondělí 15.01.2024, 13:00 • Tony Bezzina Stadium, Paola • Tipsport Malta Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Krásné pondělní odpoledne všem příznivcům fotbalu! Zimní přípravný turnaj Tipsport Malta Cup se nachýlil ke konci, respektive se uzavře třetím hracím dnem. Tentokrát se bude hrát v městečku Paola a po zápasech s rakouskou Austrií a olomouckou Sigmou čeká hradecké fotbalisty poslední duel.

    V něm přivítají trnavský Spartak, jenž na turnaji ještě nezískal ani bod. Nejprve prohrál 0:2 se Sigmou, posléze ztratil body i s Austrií. Přestože v 88. minutě dokázal srovnat Bainovič z penalty, o dvě minuty později rozhodl Gruber a vídeňský celek tak zvítězil 3:2.

    Hradec má doposud dvě remízy, turnaj otevřel bezgólovým kláním s Austrií, proti Sigmě vybojoval taktéž remízu, i když od 36. minuty gólem Haise vedl. Za teoretických okolností může pomýšlet i na triumf v turnaji, k tomu však musí zvítězit co nejvyšším rozdílem a doufat v remízu rakouského a hanáckého celku.

    Utkání začíná ve 13:00, příjemnou zábavu!
     
    -25
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Bajza – Harazim, Čihák, Leibl – Čmelík, Kodeš (C), Kučera, Horák – Šašinka – Pilař, Vašulín
    Náhradníci: Zadražil, Vízek – Hlaváč, Boniš, Krejčí, Pudhorocký, Dancák, Klíma, Ševčík, Hais, Juliš, Rada, Čech, Koubek
    Trenér: Václav Kotal

    FC Spartak Trnava: Takáč – Procházka, Štetina, Gorosito, Breznik – Bainović, Bukata, Krizmanić, Daniel, Azango – Poznar
    Náhradníci: Rusov, Vantruba – Đurić, Djuričin, Uljaky, Paur, Šulek, Oseni, Karhan, Koštrna, Bernát, Mikovič, Burke, Ofori
    Trenér: Michal Gašparík.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Oba týmy si ještě prohodily strany a za pohledu na stavební jeřáb začíná dnešní duel! Výkop měl Hradec a hned zapojil do hry Bajzu, který nakopával hned na pravou stranu.
     
    1
    Z té šel míč na střed, kde si jej pokoušel sklepávat Vašulín. Balon chtěl hrát hlavou Krizmanić, těsně minul kopačku hrotového útočníka Hradce a srážkou s Gorositem si přivodil krvavé zranění nad obočím, které vylučuje pokračování v duelu.
     
    2
    Gestikulace je totiž zřejmá, Krizmanić není schopen pokračování a bude se muset střídat. Nejprve však probíhá ošetřování chorvatského záložníka, který má zkušenosti například i ze záhřebského Dinama.
     
    3
    Pokyn tak z lavičky dostal Jakub Paur, jenž se už dostává do tempa za postranní čárou.
     
    5
    Po zhruba čtyřminutovém ošetřování přišlo tedy již avizované střídání, na místo Krizmaniće nastupuje Paur.
     
    6
    Trnavě se povedlo získat míč a rychlými nahrávkami do nohy se dostala o desítky metrů dopředu. Poslední pas mířil na Poznara, jenž je staronovou posilou Spartaku, Harazim ale dobře vystoupil proti a otočil hru.
     
    7
    Dva fauly z hradecké strany v krátkém sledu za sebou, druhá rozehrávka mířila po levé straně až k rohovému praporku. Tam se ještě západoslovenský celek pokoušel kombinovat, Breznik ale o míč přišel.
     
    8
    Leibl ve vzdušném souboji na půlce hřiště fauloval, hosté rychle rozehráli a Daniel centroval do vápna na Azanga, který byl ale od míče daleko.
     
    10
    Harazim nepustil za sebe Daniela na lajně, tudíž průniková přihrávka na trnavského záložníka prošla až k Bajzovi, jenž byl na podzim jedničkou Východočechů.
     
    10
    Opět to zkoušeli Trnavští po zemi a přišla dlouhá nahrávka na rozběhnutého Poznara, Čihák ale pohyb nejen ex-zlínského útočníka navázal a Bajza v klidu sbíral do rukavic.
     
    11
    Chybná rozehrávka připravila živnou půdu pro další akci Trnavy, Bainović získal míč a okamžitě jej vzduchem posílal do vápna. Tam se k hlavičce dostal právě Poznar, ale mířil výrazně mimo.
     
    12
    Breznik byl Čmelíkem před střídačkami zezadu zastaven, což bylo mimo rámec pravidel. Obecně jsou Votroci v tomto duelu zatím jediným faulujícím týmem.
     
    13
    Poznar zvládl souboj s Čihákem u vlastní šestnáctky a odkopl míč, načež jej hradecký obránce vzal šlapákem. Trnava tak bude znovu rozehrávat.
     
    15
    Nová akvizice Trnavy je zatím hodně vidět, zprava přišla další pobídka do vápna, kam si mezi obránci seběhl Poznar. K zakončení mu ale krok chyběl, přesto dokázal míč tečovat. Přitom ale tak nešikovně, že zamezil tomu, aby Daniel, který zavíral zadní tyč, z druhé vlny zakončil!
     
    16
    Čmelík podstupoval souboj s Breznikem, který si ale pomohl útočným faulem. Poprvé tak budou rozehrávat Hradečtí faul.
     
    17
    Harazimovi se nepovedl první dotek s balonem a odskočil mu, načež pak záhy přerušil hru faulem na Daniela, který se dostával za něj.
     
    19
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hradec sice nebyl v úvodních minutách opticky aktivnějším týmem, ale v 19. minutě jde do vedení! Pilař skvěle udržel míč mezi dvěma obránci i ve skluzu, načež přistrčil volnému Kučerovi, který skvěle vysunul DANIELA VAŠULÍNA. Hrotový útočník Východočechů pak už byl v poměrně komfortní pozici a sám proti Takáčovi nezaváhal, zakončil zkušeně na zadní tyč – 1:0!
    19. VAŠULÍN - 1:0
     
    21
    Kodeš si vyměnil nahrávky na středu s Harazimem, načež právě hradecký bek poslal míč na pravou stranu. Nebylo to však úplně přesné a centr propadl až k Takáčovi.
     
    22
    Po faulu měli Votroci přímý kop a Pilař nakopával až do vápna na zadní tyč. Tam ale nikdo ze spoluhráčů nebyl a trnavský gólman sebral rovnou do rukavic.
     
    23
    Harazim dostal nahrávku do volného prostoru, udělal dva kroky a navedl si míč ke střele. Jenže napálil jenom prvního bránícího hráče před sebou, zakončit se z druhého sledu nepovedlo ani Šašinkovi. Toho pak sice posléze dojel Paur, rozhodčí ale evidentní faul nesignalizoval.
     
    25
    Trnava rozehrála nakrátko a došla postupně až na polovinu, kde Horák fauloval skluzem Azanga.
     
    26
    Paur naznačil, že půjde mezi obránce, nakonec se ale stáhl a nahrál za sebe pro Štetinu, jenž je v Česku dobře známý. Dost možná i v Evropě, jeho skvělé nůžky v předkole EKL proti Lechu obletěly sociální sítě.
     
    27
    Vašulín vybojoval zajímavý přímák! Štetinovi se nepovedlo rozehrát, prakticky hned záhy musel couvat, když proti němu šel hradecký forvard. Snažil se ještě k míči dostat, byl z toho však jenom faul pár metrů od hranice vápna.
     
    28
    Pilař jenom posunul na Šašinku, aby střílel mimo zeď. Ale dopadlo to tak, že Šašinkovi podjela stojná noha a pokus šel zcela mimo tři tyče, možná i stadion.
     
    29
    Horák se dostal přes Štetinu a zvládl odcentrovat na Vašulína, který se ve vápně otočil a hned hrál pod sebe. To už ale vyběhl Takáč a situaci uklidnil.
     
    30
    První roh utkání obstaral po půlhodině hry Spartak, nebyl však ničím pro hradeckou obranu nebezpečný.
     
    31
    Ba co více, byl z toho ještě brejk Votroků! Čmelík vytáhl hru po pravém křídle a v ideální moment našel přihrávkou na zadní tyči Vašulína, jemuž k zakončení ve skluzu do prázdné chyběly opravdu centimetry.
     
    32
    Horák operoval s míčem na lajně a hosté signalizovali, že již byl mimo hřiště, rozhodčí ale nechal pokračovat hru. Nejlepší podzimní střelec Hradeckých ale o balon během chvíle přišel.
     
    33
    O chvíli později rozehrával Horák trestný kop a odraz míče ve vápně lehce zmátl obranu, navíc došlo k souboji, po němž spadl Šašinka. Penalta se ale nepíská.
     
    34
    Další nákop domácích dopředu byl zastaven již na půlce v podobě přestupku na Vašulína, z následné rozehrávky si Hradec, hrající dnes ve žlutých dresech, došel pro roh.
     
    35
    Z něj ale Votroci nezahrozili, stejně tak jako se nepovedlo ohrozit Takáče ani po následném vhazování.
     
    36
    Výhodu po faulu na Leibla sehráli domácí solidně, postupně předávali míč až na pravou stranu, kde byl nejrychlejší Čmelík. Následná přihrávka pod sebe do vápna na Vašulína ale nebyla optimální.
     
    37
    Trnava mohla na konci 37. minuty klidně srovnat! Azango si udělal prostor a průnikovou přihrávkou našel Bukatu, který z nadějné pozice vracel do vápna. Paurovi to na střelu nevyšlo, zkusil to tak Daniel, ale jenom napálil bloky!
     
    38
    Následně pak došlo k faulu na Breznika, Spartak však z přímáku zhruba 20 metrů od hradecké branky nic nevymyslel.
     
    40
    Harazim ve spolupráci s Kodešem kombinovali na vlastní polovině, nakonec ale vrátili hru na Bajzu. Jeho odkop z první propadl za obranu Spartaku a pro Takáče to měla být snadná situace. Míč mu však odskočil, a nechybělo moc, aby z toho byly velké komplikace, v nejhorším případě i vlastní gól!
     
    42
    Spartak to zkusil znovu po pravé straně, opět z toho ale byla ztráta a vhazování z hradecké strany.
     
    43
    Na lajně hra zůstala a posunula se zhruba o deset metrů dále, kde Hradečtí opět vhazovali.
     
    44
    Paur zvládl souboj na vlastní polovině a chtěl přenést hru na Bainoviće, jenž ale neměl takovou rychlost, aby Čiháka přesprintoval. Potenciální šance Spartaku tak skončila na hradeckém stoperovi.
     
    45
    Papírově jsme již v poslední minutě poločasu, vzhledem k ošetřování Krizmaniće je ale jasné, že se bude něco málo nastavovat.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    45+1
    Už v první minutě nastavení se dostali Trnavští k nákopu dopředu, kde Poznar hlavou jenom prodloužil k zadní tyči. Daniel ještě udržel balon na hrací ploše, Spartak se ale vyhnal skoro na vlastní polovinu.
     
    45+2
    Azango si stáhl míč na zvratnou kličku směrem do šestnáctky a zkoušel pálit na zadní tyč, byl z toho však pouze sražený pokus na roh.
     
    45+2
    Ten hosté přetáhli, Hradci se ale povedlo situaci ve vzduchu pohlídat a Čmelík si došel pro faul. O tolik více se zřejmě již nestane.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas nenabídl nijak strhující fotbal. Trnava byla sice v úvodu opticky aktivnější a více se držela na míči, jenže směrem dopředu nebyla nebezpečná. Hradec se ujmul vedení v 19. minutě zásluhou Daniela Vašulína a měl několik dalších zajímavých příležitostí, navýšit skóre se mu však nepovedlo. Spartak kousal spíše až ke konci poločasu, ale žádné zakončení nešlo vyloženě mezi tři tyče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava:
    ze hřiště odchází Takáč, přichází Rusov.
     
    46
    Druhý poločas začal faulem, který spáchal Horák na Azangovi pár metrů od středové čáry.
     
    46
    Daniel si udělal prostor na levém křídle a odcentroval do vápna, kde hledal Poznara. K němu však míč nedošel a Hradec mohl jít do útoku.
     
    47
    Vybojoval si vhazování u rohového praporku a Čmelík po rozehrávce hned nakopával na Vašulína, ten si ale ve vzduchu pomohl útočným faulem, čímž tak přerušil útočné tažení.
     
    48
    Daniel znovu operoval na svém postu, vyměnil si dokonce míč s Poznarem, ale následné přenesení hry na zadní tyč nebylo tak povedené. Přesto si Spartak vybojoval alespoň roh.
     
    50
    Vašulín předvedl slušnou individuální akci, kdy táhl po levém křídle brejk do otevřené obrany. Situaci musel řešit sám i kvůli tomu, že nahrávka na pravou stranu pro Horáka nepřipadala v úvahu. Tvrdý pokus ale zamířil jenom do boční sítě.
     
    51
    Pilař si hodil vhazování o záda spoluhráče, celá akce ale nedopadla dle představ a naopak z toho byl aut pro Spartak.
     
    53
    Hradec byl blízko druhému gólu! Obrana Spartaku ohromně zachybovala, Štetina neustál souboj se Šašinkou, kterému se po zisku míče nabídla situace 2 na 1. Tu řešil Šašinka výborně, nahrál Vašulínovi, jenž mohl zatahovat do prázdné. Skvěle se však vrátil Gorosito a čistým způsobem zamezil hrotovému útočníkovi Votroků zakončit!
     
    54
    Harazim zkoušel vyzvat přihrávkou na pravou stranu Kučeru, vracející se obránce ale srazil míč na vhazování.
     
    56
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Vhazování bylo zahráno na Čmelíka, jehož podpořil Pilař a přebral od něj míč poté, co jej Bukata fauloval. Na malém prostoru zkušený záložník nic nevymýšlel, ihned poslal centr do šestnáctky na zadní tyč, kde přetlačil Gorosita v souboji DANIEL HORÁK a poslal balon k tyči – 2:0!
    56. HORÁK - 2:0
     
    58
    Poznar byl vidět zejména v úvodu duelu, poté se již ze hry vytrácel. V 58. minutě navíc střídá, místo něj jde Djuričin.
     
    59
    Procházka přebral po Poznarovi kapitánskou pásku a hned s ní vhazoval na polovině hřiště. Ale Spartak nezahrozil, naopak Azango míč ztratil a posléze ještě fauloval Čmelíka.
     
    61
    Kučera na pravé straně sice doběhl dlouhou přihrávku, zároveň ale vybíhal z ofsajdu, proto tak přichází přerušení hry.
     
    62
    Kombinace Hradce na levé straně nic nepřinesla, domácí se naopak museli stáhnout ještě k vlastní brance.
     
    63
    Bajza odkopával od vlastní branky a poslal míč dopředu na Šašinku, který vybojoval alespoň vhazování zhruba 25 metrů od branky Trnavy.
     
    65
    Trnava právě vstřelila branku!
    Spartak snižuje a pro Votroky to byl nešťastný gól. Dlouhý nákop na pravou stranu zachytil Azango a stíhající Horák při změně pohybu podklouzl. Proto mohl nigérijský záložník přistrčit míč na Procházku, který dokázal nacentrovat pro MARKA DJURIĆINA, jenž byl ve vzduchu první a Bajzovi nedal šanci – 2:1!
    65. DJURIČIN - 2:1
     
    67
    Azango přistrčil na osu pro Bainoviće, který udělal dva kroky proti a rozhodl se z první střílet. Pokus mu však vůbec nesedl, letěl vysoko nad břevno, až za vůz záchranné služby.
     
    69
    V první chvíli to vypadalo na občerstvovací pauzu, rozhodčí však jenom povolil Hradci střídání. Odchází Ondřej Šašinka, místo něj přichází Martin Hlaváč.
     
    70
    Uljaky ztratil míč, načež u lajny pak ostře dojel Čmelíka. I tady by se dalo bavit o žluté kartě, jednat se o standardní ligové či pohárové utkání.
     
    71
    Čihák se vytáhl z pozice stopera netradičně vysoko, vyhrál souboj a hned to vypadalo nadějně, Bainović ale dobře zavřel Čmelíka a z akce tak sešlo. Spartak tak mohl nakopnout motory, ale i vlivem nepřesné rozehry nebyl brejk úspěšný.
     
    73
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava:
    ze hřiště odchází Procházka, přichází Koštrna,
    ze hřiště odchází Štetina, přichází Šulek,
    ze hřiště odchází Gorosito, přichází Đurić,
    ze hřiště odchází Breznik, přichází Mikovič,
    ze hřiště odchází Bainović, přichází Ofori,
    ze hřiště odchází Bukata, přichází Karhan,
    ze hřiště odchází Daniel, přichází Bernát,
    ze hřiště odchází Azango, přichází Oseni.
     
    73
    Trnava v přerušené hře zvolila střídání velkého počtu hráčů, všechny se zachytit rozhodně nepovedlo. Do hry se však dostal například Koštrna, Ofori či Oseni.
     
    74
    A právě Koštrna dvakrát za sebou vhazoval prakticky z totožné pozice, ale pro Hradec to nebylo žádné nebezpečí.
     
    75
    Lukáš Čmelík (HKR) pak fauloval u šestnáctky Oseniho, za což dostává v 75. minutě žlutou kartu.
     
    76
    A žlutá karta přichází i na druhé straně, Martin Šulek (TRN) ostrou kosou zezadu sundal Vašulína, který byl čelem k Bajzově brance.
     
    77
    Dohráno má i Václav Pilař, na jeho místo nastupuje Tadeáš Boniš.
     
    78
    Čmelík je dnes velmi vidět, vedl míč na pravé straně po přistrčení od Leibla a nadvakrát se dokázal dostat ke zdánlivě ztracenému balonu. Střela z druhého sledu od jeho spoluhráče ale šla vysoko nad.
     
    79
    Ofori se tlačil za míčem, dobře si jej ale pohlídal Leibl a čistým způsobem jej nepustil před sebe. Proto bude Bajza odkopávat.
     
    80
    Křižná přihrávka do vápna našla Oseniho, kterého ale na první dobrou zradilo zpracování a nemohl se dostat do střely, Tu tak přenechal Mikovičovi, jenž ale z první trefil jenom bloky.
     
    82
    Ofori protáhl míč přes půl hřiště, kdy prošel přes tři obránce a připravil rázem pozici do brejku pro Oseniho, Ale ten situaci vůbec nezvládl, přihrávku dostal už do ofsajdu, čímž tak akci svého spoluhráče zcela devalvoval.
     
    83
    Po faulu Koštrny zahrávali Votroci přímák a Čmelík to kopl skvěle, hledal ve vápně Vašulína, kterému k zakončení mnoho nechybělo. Následný závar obrana Trnavy ustála.
     
    84
    Vašulín se po souboji ve vápně hlásil o faul, rozhodčí mu ale nechtěl nijak vyhovět, dle jeho názoru se o přestupek proti pravidlům nejednalo.
     
    85
    V 85. minutě má splněno i Daniel Vašulín, střelec prvního gólu přepustí místo Petru Julišovi.
     
    86
    Martin Hlaváč mohl pečetit hradeckou výhru, skvěle kopnutá standardka šla na zadní tyč, kde se právě obráncům utrhl Hlaváč. Zakončoval v pádu ramenem, Rusov jeho pokus vytáhl rukavicí!
     
    88
    Kučera přistrčil po pravé straně rychlejšímu Čmelíkovi, který napálil míč na branku, Rusov zasáhl a odvrátil na rohový kop.
     
    89
    Kučera stíhal Oforiho a taktickým faulem jej na polovině poslal zemi poté, co se nepodařilo zastavit jej Bonišovi.
     
    90
    Trnava má posledních pár minut na srovnání. Koštrna doběhl zdánlivě ztracený míč a tlačil jej hned do šestnáctky, pokus byl ale sražený obráncem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty.
     
    90+2
    Druhou nastavenou minutu zahájili Votroci vhazováním na vlastní polovině. Vypadá to, že duel dotlačí k výhře.
     
    90+2
    Čmelík přidržel Koštrnu a signalizován byl faul, Trnava sice rychle rozehrála, avšak jenom do zámezí.
     
    90+3
    Boniš podržel míč na lajně pár sekund a drží hru na útočné polovině. Trnava už to asi k remíze nedotáhne.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Tak se i stalo a Hradec zakončuje turnaj na Maltě výhrou! Ve druhé půli odskočil na dvoubrankový náskok zásluhou Daniela Horáka. Trnava sice snížila v 65. minutě díky Marko Djuričinovi, v závěru už ale nebezpečná příliš nebyla. I přestože těžila z dobrého výkonu Kelvina Oforiho, nedokázala si kloudně vypracovat příležitost, která by vzešla ve srovnávací trefu. Turnaj tak zakončila bez jediného bodu, navíc s nepříznivým skóre 3:7 a pro trenéra Michala Gašparíka to je tak varovné znamení.

    Hradec naopak odjíždí neporažen s bilancí jedné výhry a dvou remíz, s čímž tak může být spokojen. Čeká jej ještě jedno soustředění, a to na konci ledna v Turecku.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3.
     
    S pohledem na statistiky se s vámi loučím a přeji hezký zbytek dne! Carpe diem. (14:58:21)

    Tomáš Kalas

    Branky: 19. Vašulín, 56. Horák – 65. Djuričin

    Karty:   75. Čmelík (HKR) – 76. Šulek (TRN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3.
    FC Hradec Králové: Bajza – Harazim, Čihák, Leibl – Čmelík, Kodeš (C), Kučera, Horák – Šašinka (69. Hlaváč) – Pilař (77. Boniš), Vašulín (85. Juliš)
    Náhradníci: Zadražil, Vízek – Hlaváč, Boniš, Krejčí, Pudhorocký, Dancák, Klíma, Ševčík, Hais, Juliš, Rada, Čech, Koubek

    Trenér: Václav Kotal

    FC Spartak Trnava: Takáč (46. Rusov) – Procházka, Štetina, Gorosito, Breznik – Bainović, Bukata, Krizmanić (5. Paur), Daniel, Azango – Poznar (58. Djuričin) (C)

    Od 73. minuty: Rusov – Ķoštrna, Šulek, Đurić, Mikovič – Ofori, Karhan, Paur, Bernát, Oseni – Djuričin

    Náhradníci: Rusov, Vantruba – Đurić, Djuričin, Uljaky, Paur, Šulek, Oseni, Karhan, Koštrna, Bernát, Mikovič, Burke, Ofori

    Trenér: Michal Gašparík
    bahis siteleri