Hr. Králové – Trnava 2:1 (kon.) | Olomouc – Austria 0:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
2:1 (1:0)
FC Spartak Trnava
Pondělí 15.01.2024, 13:00 • Tony Bezzina Stadium, Paola • Tipsport Malta Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    86
    Martin Hlaváč mohl pečetit hradeckou výhru, skvěle kopnutá standardka šla na zadní tyč, kde se právě obráncům utrhl Hlaváč. Zakončoval v pádu ramenem, Rusov jeho pokus vytáhl rukavicí!
     
    85
    V 85. minutě má splněno i Daniel Vašulín, střelec prvního gólu přepustí místo Petru Julišovi.
     
    77
    Dohráno má i Václav Pilař, na jeho místo nastupuje Tadeáš Boniš.
     
    76
    A žlutá karta přichází i na druhé straně, Martin Šulek (TRN) ostrou kosou zezadu sundal Vašulína, který byl čelem k Bajzově brance.
     
    75
    Lukáš Čmelík (HKR) pak fauloval u šestnáctky Oseniho, za což dostává v 75. minutě žlutou kartu.
     
    73
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava:
    ze hřiště odchází Procházka, přichází Koštrna,
    ze hřiště odchází Štetina, přichází Šulek,
    ze hřiště odchází Gorosito, přichází Đurić,
    ze hřiště odchází Breznik, přichází Mikovič,
    ze hřiště odchází Bainović, přichází Ofori,
    ze hřiště odchází Bukata, přichází Karhan,
    ze hřiště odchází Daniel, přichází Bernát,
    ze hřiště odchází Azango, přichází Oseni.
     
    69
    V první chvíli to vypadalo na občerstvovací pauzu, rozhodčí však jenom povolil Hradci střídání. Odchází Ondřej Šašinka, místo něj přichází Martin Hlaváč.
    65. DJURIČIN - 2:1
     
    65
    Trnava právě vstřelila branku!
    Spartak snižuje a pro Votroky to byl nešťastný gól. Dlouhý nákop na pravou stranu zachytil Azango a stíhající Horák při změně pohybu podklouzl. Proto mohl nigérijský záložník přistrčit míč na Procházku, který dokázal nacentrovat pro MARKA DJURIĆINA, jenž byl ve vzduchu první a Bajzovi nedal šanci – 2:1!
     
    58
    Poznar byl vidět zejména v úvodu duelu, poté se již ze hry vytrácel. V 58. minutě navíc střídá, místo něj jde Djuričin.
    56. HORÁK - 2:0
     
    56
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Vhazování bylo zahráno na Čmelíka, jehož podpořil Pilař a přebral od něj míč poté, co jej Bukata fauloval. Na malém prostoru zkušený záložník nic nevymýšlel, ihned poslal centr do šestnáctky na zadní tyč, kde přetlačil Gorosita v souboji DANIEL HORÁK a poslal balon k tyči – 2:0!
     
    53
    Hradec byl blízko druhému gólu! Obrana Spartaku ohromně zachybovala, Štetina neustál souboj se Šašinkou, kterému se po zisku míče nabídla situace 2 na 1. Tu řešil Šašinka výborně, nahrál Vašulínovi, jenž mohl zatahovat do prázdné. Skvěle se však vrátil Gorosito a čistým způsobem zamezil hrotovému útočníkovi Votroků zakončit!
     
    50
    Vašulín předvedl slušnou individuální akci, kdy táhl po levém křídle brejk do otevřené obrany. Situaci musel řešit sám i kvůli tomu, že nahrávka na pravou stranu pro Horáka nepřipadala v úvahu. Tvrdý pokus ale zamířil jenom do boční sítě.
     
    46
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava:
    ze hřiště odchází Takáč, přichází Rusov.
     
    40
    Harazim ve spolupráci s Kodešem kombinovali na vlastní polovině, nakonec ale vrátili hru na Bajzu. Jeho odkop z první propadl za obranu Spartaku a pro Takáče to měla být snadná situace. Míč mu však odskočil, a nechybělo moc, aby z toho byly velké komplikace, v nejhorším případě i vlastní gól!
     
    37
    Trnava mohla na konci 37. minuty klidně srovnat! Azango si udělal prostor a průnikovou přihrávkou našel Bukatu, který z nadějné pozice vracel do vápna. Paurovi to na střelu nevyšlo, zkusil to tak Daniel, ale jenom napálil bloky!
     
    31
    Ba co více, byl z toho ještě brejk Votroků! Čmelík vytáhl hru po pravém křídle a v ideální moment našel přihrávkou na zadní tyči Vašulína, jemuž k zakončení ve skluzu do prázdné chyběly opravdu centimetry.
    19. VAŠULÍN - 1:0
     
    19
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hradec sice nebyl v úvodních minutách opticky aktivnějším týmem, ale v 19. minutě jde do vedení! Pilař skvěle udržel míč mezi dvěma obránci i ve skluzu, načež přistrčil volnému Kučerovi, který skvěle vysunul DANIELA VAŠULÍNA. Hrotový útočník Východočechů pak už byl v poměrně komfortní pozici a sám proti Takáčovi nezaváhal, zakončil zkušeně na zadní tyč – 1:0!
     
    15
    Nová akvizice Trnavy je zatím hodně vidět, zprava přišla další pobídka do vápna, kam si mezi obránci seběhl Poznar. K zakončení mu ale krok chyběl, přesto dokázal míč tečovat. Přitom ale tak nešikovně, že zamezil tomu, aby Daniel, který zavíral zadní tyč, z druhé vlny zakončil!
     
    5
    Po zhruba čtyřminutovém ošetřování přišlo tedy již avizované střídání, na místo Krizmaniće nastupuje Paur.

    Tomáš Kalas

    Branky: 19. Vašulín, 56. Horák – 65. Djuričin

    Karty:   75. Čmelík (HKR) – 76. Šulek (TRN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3.
    FC Hradec Králové: Bajza – Harazim, Čihák, Leibl – Čmelík, Kodeš (C), Kučera, Horák – Šašinka (69. Hlaváč) – Pilař (77. Boniš), Vašulín (85. Juliš)
    Náhradníci: Zadražil, Vízek – Hlaváč, Boniš, Krejčí, Pudhorocký, Dancák, Klíma, Ševčík, Hais, Juliš, Rada, Čech, Koubek

    Trenér: Václav Kotal

    FC Spartak Trnava: Takáč (46. Rusov) – Procházka, Štetina, Gorosito, Breznik – Bainović, Bukata, Krizmanić (5. Paur), Daniel, Azango – Poznar (58. Djuričin) (C)

    Od 73. minuty: Rusov – Ķoštrna, Šulek, Đurić, Mikovič – Ofori, Karhan, Paur, Bernát, Oseni – Djuričin

    Náhradníci: Rusov, Vantruba – Đurić, Djuričin, Uljaky, Paur, Šulek, Oseni, Karhan, Koštrna, Bernát, Mikovič, Burke, Ofori

    Trenér: Michal Gašparík
    bahis siteleri