Havířov – Kopřivnice 7:1 (kon.) | Chomutov – Tábor 0:2 (kon.) | Šumperk – Nový Jičín 3:4 (kon.)
Opava – Val. Meziříčí 6:2 (kon.) | Vyškov – SHKM Hodonín 6:2 (kon.) | Žďár n/S – Vel. Meziříčí 2:3 (kon.)
Hronov – Kobra 2:4 (kon.) | Děčín – Vrchlabí 8:4 (kon.) | Letňany – Ústí n/L 5:6 (kon.)
Technika Brno – Havlíčkův Brod 4:5 (po pr.) | Řisuty – Písek 3:7 (kon.) | Kralupy n. Vltavou – Benátky n/J 0:3 (kon.)
Příbram – Mostečtí Lvi 8:3 (kon.)
konec
HC Řisuty
3:7 (0:2, 3:2, 0:3)
IHC Králové Písek
Středa 17.01.2024, 18:30 • Zimní stadión Slaný • 2. liga skupina Západ • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Řisuty naposledy slavily vítězství na Mikuláše právě v Písku, od té doby z devíti zápasů vyválčily jen dva body za porážky v prodloužení a do nadstavbové části poražených vstupují z posledního místa s devítibodovou ztrátou na Hronov.
    Šestkrát v řadě pak hokejisté s domovským stadiónem ve Slaném nebodovali vůbec a pokaždé inkasovali nejméně šest branek.
     
    Písek si také v základní části nepočínal úspěšně a až čtyřzápasovou bodovou šňůrou v jejím závěru si polepšil na třinácté místo a snížil na sedm bodů ztrátou na předkolo play-off. V posledním kole Králové na svém ledě překvapivě porazili Příbram 4:3, předtím bodovali i s vítězem základní části Chomutovem.
     
    Vítězslav Bílek (16+19) jasně ovládl klubové kanadské bodování základní části s průměrem jednoho a čtvrt bodu na zápas. Nejproduktivnějším hokejistou Písku byl Lukáš Volf (7+19).
     
    Utkávají se dva nejslabší útoky třetí nejvyšší soutěže. Jejich vzájemné zápasy na slánském ledě nabízejí mimořádnou kuriozitu. Z posledních šesti totiž odjížději hokejisté Písku domů hned čtyřikrát s porážkou 4:5 včetně toho posledního hraného v říjnu, kdy se hattrickem blýskl domácí Vítězslav Bílek. Loni zde Králové prohráli 2:5 a pouze v předloňské sezoně získali ve Slaném dva body za výhru 2:1 po prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Řisuty: Pánek (Zeithaml) – Kolářík, Malovický, Zich, Růžička, Strnad, Řepka, Janda – Petráš, Okegawa, Pulda – Patyk, Výrut, Čech – Procházka, Janeček, Sýkora – Chamrád, Bílek (C), Pejchal.
    Trenér: Varga.

    IHC Králové Písek: Dvořák (Korytar) – Radoš, Čunát, Pavlát, Turek, Velíšek, Vajner, Hanus – Matiášek, Volf (C), Marcilis – Hracholski, Pouzar, Rousek – Petrásek, Koupal, Hollar – Pechlát.
    Trenér: Mazanec.

    Rozhodčí: Battěk – Kubíček, Bertlík
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    1:39
    Domácí brankář Pánek odolal nepříjemně tečované Vajnerově střele od modré, o dorážku se ještě pokoušel jeden z hráčů Písku, jehož číslo nešlo přes shrnutý dres přečíst.
     
    2:25
    Písek právě vstřelil branku!
    STANISLAV VAJNER zachytil rukavicí nešťastné vyhození jednoho z řisutských hráčů zpoza vlastní brány a spoustu volného prostoru i času využil k pečlivému zamíření střely švihem do růžku. Bez asistence.
    2:25 Stanislav VAJNER - 0:1
     
    3:17
    Hosté udělali podobnou chybu jako domácí při úvodním gólu, ale zákrokem lapačkou je výrazně podržel Dvořák.
     
    3:58
    Individuální průnik po levém mantinelu předvedl japonský útočník Okegawa, snadno přebruslil obránce a zápěstím střílel do bližší šibenice, jenže Dvořákova lapačka byla opět na místě.
     
    4:37
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Lukáš Čunát – 2 min., sekání.
     
    5:03
    Řisutský průnik zpět do útočného pásma zastavil ofsajd.
     
    6:08
    Písek právě vstřelil branku!
    V oslabení Jihočeši udeřili hodně kuriózně podruhé. Hracholského pobídku zleva do brejku využil MARTIN KOUPAL, který bekhendovou kličkou vykoupal posledního domácího obránce a rovněž bekhendem střílel. Kotouč se od hrany Pánkova betonu odrazil do výšky a Koupal ho stačil šikovně sklepnout ze vzduchu za jeho záda. Asistence: Jahor Hracholski a Jan Radoš.
    6:08 Martin KOUPAL - 0:2
     
    6:37
    Hosté v plném počtu.
     
    8:26
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Jan Turek – 2 min., držení hole.
     
    9:11
    Písecký Petrásek padl obětavě do střely od modré, která se tak odráží do středního pásma.
     
    10:26
    Hosté v plném počtu.
     
    11:50
    Tvrdá střela z písecké hole se odráží o zadní mantinel.
     
    12:53
    Po dost neurovnané pasáži hry se bude kvůli zakázanému uvolnění hostů vhazovat po Dvořákově pravici.
     
    14:38
    Hosté přenášejí hru a vybojovali útočné pásmo.
     
    15:22
    Hra se rychle přelévá, ovšem dlouhou dobu bez šancí. Pro změnu si Řisuty vynutily buly v útočném pásmu, které ale prohrávají.
     
    16:01
    Domácí centr, bohužel nešťastně provedená žlutá čísla na modrobílém podkladu mi znemožňují jeho bližší identifikaci, se protáhl z přečíslení 3 na 2, ale blafákem na Dvořáka nevyzrál.
     
    16:49
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Petr Patyk – 2 min., sekání.
     
    17:58
    Radošova střela příklepem od modré bez přípravy končí vedle domácí klece a Řisuty vyhazují přes všechny čáry.
     
    18:57
    Domácí hráč snad s číslem 8 nebo 9 se protáhl po levém mantinelu a našel zpoza brány najíždějícího spoluhráče, který zblízka ve velké šanci neprostřelil píseckého brankáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Písečtí hokejisté jsou na dobré cestě k ukončení dlouhého čekání na vítězství ve Slaném. Nad Řisuty vedou od začátku sedmé minuty 2:0, když hrubku domácí obrany potrestal Vajner a pak v oslabení po Hracholského přihrávce dorazil vlastní střelu Koupal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Písek právě vstřelil branku!
    Domácí propadli ve středním pásmu a z přečíslení dvou na jednoho uklidil JAN MARCILIS příklepem Volfovu přihrávku doprava za přesouvajícího se Pánka. Asistence: Lukáš Volf a Jan Matiášek.
    20:14 Jan MARCILIS - 0:3
     
    20:58
    Nedůrazně vyhozený kotouč zachytil na modré čáře Růžička, který už začínal couvat do středního pásma, a dělovým příklepem prověřil Dvořákovu vyrážečku.
     
    22:09
    Řisuty pěkně zakombinovaly, Zdeněk Petráš z levého kruhu švihem neprostřelil Dvořáka na bližší tyč.
     
    22:33
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Adam Zich – 2 min., hákování.
     
    23:05
    Písek právě vstřelil branku!
    Po 32 vteřinách přesilové hry vrátili Králové kotouč do útočného pásma, Hracholski zastavil u mantinelu pokus o vyhození a JAROSLAV POUZAR jej z mezikruží zvedl přes obránce za záda domácího brankáře. Asistence: Jahor Hracholski.
    23:05 Jaroslav POUZAR - 0:4
     
    23:53
    Zakázané uvolnění Řisut.
     
    24:09
    Hosté se vzápětí revanšují stejným prohřeškem.
     
    25:37
    Turek zachytil průnikovou přihrávku Řisut a z protiakce naopak zblízka bekhendem trefil blafák domácího brankáře Rousek.
     
    26:23
    Juja Okegawa přistrčil bekhendem po slabém vyhození zpoza brány kotouč do obrovské šance Kryštofu Pejchalovi, který zblízka v největší šanci Středočechů neprocpal kotouč do poloodkryté brány ani ze dvou dorážek.
     
    27:33
    Zakázané uvolnění je pískáno hokejistům Písku.
     
    28:49
    Tadeáš Dvořák se nenechal prostřelit mezi betony a zastavuje hru.
     
    30:28
    Hostům se podařilo vyhodit z tlaku kotouč žabkou do soupeřova brankoviště, nepíská se icing.
     
    31:12
    Po hrubce písecké obrany dostal přihrávku před bránu Ondřej Sýkora, ale jeho pokus vloženou holí kryje Dvořák rozklekem.
     
    31:28
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Ještě v témže střídání se navrátilec z Děčína při svém prvním letošním startu za Řisuty dočkal bodu. Sýkorovu bekhendovou přihrávku zpoza brány snadno uklidil do prázdné klece DANIEL ČECH. Asistence: Ondřej Sýkora.
    31:28 Daniel ČECH - 1:4
     
    32:53
    Žlutomodří zvedali ruce nad hlavu, rozhodčí Battěk však po závaru na domácím brankovišti rozpažuje, kotouč v nepřehledné skrumáži zřejmě uvízl pod tělem řisutského brankáře na brankové čáře.
     
    34:32
    Králové vyhráli buly ve svém pásmu, jenže po dalším z mnoha pomalých vyhození měli štěstí, že tečovaná střela od modré proletěla těsně vedle. Následovalo zakázané uvolnění z nouze.
     
    34:44
    Dvořák zasáhl lapačkou proti tvrdé střele zpoza levého kruhu.
     
    35:43
    Z brejku se zrodila velká příležitost Písku, obránce Turek si najel zleva před bránu, jenže blafákem ji nikým neobtěžován minul.
     
    36:04
    Protiútok Řisut končí ofsajdem.
     
    36:56
    Hracholski zavezl kotouč po mantinelu do útočného pásma Písku, ale po obehrání celé třetiny hřiště vyletěl puk za modrou čáru. Dvořák se ho pokusil rozehrát, trefil jen Pejchala na modré čáře, domácí se však také nabídnuté příležitosti nechopili.
     
    37:17
    Řisuty právě vstřelily branku!
    K velké nelibosti píseckého mužstva je sporný gól po poradě rozhodčích uznán. JUJA OKEGAWA ho do brány dostal po Pejchalově přihrávce z levého křídla bruslí, ale patrně měli sudí pravdu a nešlo o úmyslné kopnutí. Asistence: Kryštof Pejchal.
    37:17 Juja OKEGAWA - 2:4
     
    38:46
    Vyloučení v týmu IHC Králové Písek:
    Jan Matiášek – 2 min., držení.
     
    38:52
    Hned po buly ujel do samostatného nájezdu v oslabení Jaroslav Pouzar, jenže podobně jako jeho předchůdce netrefil domácí bránu.
     
    39:08
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Ze čtyřbrankového manka jsou domácí během chvilky na dostřel. Petráš se protáhl po levém mantinelu a jeho centr usměrnil zblízka v pádu do brány nejproduktivnější hráč posledního celku tabulky VÍTĚZSLAV BÍLEK. Asistence: Zdeněk Petráš.
    39:08 Vítězslav BÍLEK - 3:4
     
    39:08
    Hosté pro změnu reklamují posunutou bránu, ale ani teď neuspějí. Dvořák si ji bruslí vylomil ze základů až poté, co kotouč přešel čáru.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    David Růžička – 2 min., hrubost.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V divoké prostřední třetině se nejprve zdálo, že Jihočeši směřují za pohodlnou výhrou, když svůj náskok záhy navýšili až na 4:0, jenže ve čtvrté desetiminutovce zápasu se konečně střelecky probudili domácí a snížili na nejtěsnější rozdíl. Připomínám, že čtyři z posledních šesti zápasů ve Slaném skončily 5:4 pro Řisuty, tento tradiční výsledek už není tak nereálný, jako se zdálo ještě před necelými deseti minutami hry.
    Domácí musejí ovšem nejprve ubránit oslabení, které je čeká po zbytečném zákroku Růžičky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Hosté přicházejí o útočné pásmo.
     
    40:52
    Okegawa se prokličkoval ve vlastním oslabení do střelecké příležitosti, kotouč však zvedl až příliš.
     
    42:00
    Domácí v plném počtu.
     
    43:34
    Při píseckém přečíslení dvou na jednoho šla Matiáškova přihrávka Marcilisovi na paty.
     
    44:14
    Okegawa zrychlil bruslení a bekhendem zprava prověřil Dvořáka, který včas zasáhl u bližší tyče rozklekem.
     
    44:52
    Také Strnadovu jedovatou střelu švihem od modré písecký brankář zneškodnil.
     
    45:10
    Písečtí otáčejí hru a získali nastřelením puku na bránu buly v útočném pásmu.
     
    45:15
    Písek právě vstřelil branku!
    Koupal posunul vyhraným vhazováním kotouč na modrou čáru, odkud pálil tvrdě Turek a jeho střelu dorazil zblízka TOMÁŠ HOLLAR. Tak popáté se výsledku 5:4 ve Slaném nedočkáme, to už je jasné. Asistence: Jan Turek a Martin Koupal.
    45:15 Tomáš HOLLAR - 3:5
     
    45:16
    Jako střelec je v zápise uveden chybně Koupal, snad bude dodatečně opraveno.
     
    45:47
    Volf objel domácí bránu a po prudké brzdě nabídl spoluhráčům kotouč mezi kruhy, první střela byla však zblokována a nakonec klouzající puk zastavuje lapačkou na ledě Pánek.
     
    47:20
    V přečíslení Řisut se nabízel do tandemu Patyk, avšak Pulda se rozhodl střílet z pravého křídla zápěstím sám. Dvořák vyráží kotouč v rozkleku až za plexisklo.
     
    47:41
    Vyloučení v týmu HC Řisuty:
    Daniel Čech – 2 min., podrážení.
     
    49:29
    Přesilovka se Jihočechům příliš nedaří, až v závěru přinutil střelou od modré Pánka k zákroku Vladimír Hanus.
     
    49:41
    Domácí v plném počtu.
     
    50:00
    Dnešní utkání sleduje 60 diváků.
     
    50:56
    Písek právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ VOLF prostrčil kotouč zprava pod tělem padajícího obránce, Matiášek mu pěkně narazil zpět před bránu a než se Pánek stačil přesunout, napnula se opuštěná síť za jeho zády. Asistence: Jan Matiášek a Jan Marcilis.
    50:56 Lukáš VOLF - 3:6
     
    51:50
    Petr Pánek nastavil beton skákavému nahozenému kotouči a holí ho posouvá spoluhráčům, aby urychlil hru.
     
    53:47
    Domácí pravé křídlo po rychlé zasekávačce střílí do plexiskla.
     
    54:09
    Kotouč přeskočil mezi střídačky a vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    56:08
    Hosté přišli o útočné pásmo a nebezpečnou průnikovku musel řešit širokou holí povyjetý Dvořák.
     
    57:13
    Domácí pětka odjíždí střídat, hosté čekají s rozehrávkou za svou bránou a tříbrankový náskok už patrně udrží.
     
    57:43
    Pánek kryje semaforem Radošovu střelu zápěstím od levého mantinelu.
     
    58:37
    Písek právě vstřelil branku!
    Po chybě domácí obrany zasadil sedmý úder opět LUKÁŠ VOLF. Bez asistence.
    58:37 Lukáš VOLF - 3:7
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Písku uspěli na ledě posledních Řisut ve Slaném naplno po dlouhých šesti zápasech, když sice nechali v závěru druhé třetiny domácí snížit z 0:4 na 3:4, ale poslední třetina patřila opět jim. Řisuty nebodovaly posedmé v řadě a stejně dlouhá je i jejich série minimálně šesti obdržených branek na zápas. Přesto dnes hrstka diváků viděla pohledný hokej se spoustou šancí i pěkných gólů. (20:42:01)

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 32. Čech (Sýkora), 38. Okegawa (K. Pejchal), 40. Bílek (Petráš) – 3. Vajner, 7. Koupal (Hracholski, Radoš), 21. Marcilis (Volf, Matiášek), 24. Pouzar (Hracholski), 46. Hollar (J. Turek, Koupal), 51. Volf (Matiášek, Marcilis), 59. Volf


    HC Řisuty: Pánek (Zeithaml) – Kolářík, Malovický, Zich, Růžička, Strnad, Řepka, Janda – Petráš, Okegawa, Pulda – Patyk, Výrut, Čech – V. Procházka, Janeček, Sýkora – Chamrád, Bílek (C), K. Pejchal.
    Trenér: Varga

    IHC Králové Písek: T. Dvořák (Korytar) – Radoš, Čunát, Pavlát, J. Turek, Velíšek, Vajner, Hanus – Matiášek, Volf (C), Marcilis – Hracholski, Pouzar, Rousek – Petrásek, Koupal, Hollar – Pechlát.
    Trenér: Mazanec

    Rozhodčí: Battěk – Kubíček, Bertlík

    Diváci: 60
    bahis siteleri