Baltimore Ravens – Houston Texans 34:10 (kon.) | San Francisco 49ers – Green Bay Packers 24:21 (kon.)
Detroit Lions – Tampa Bay Buccaneers 31:23 (kon.)
konec
San Francisco 49ers – Green Bay Packers

24:21

(0:3, 7:3, 7:15, 10:0)

Neděle 21.01.2024, 02:15 • Levi's Stadium, Santa Clara, California • Americký fotbal • Divisional Round
     
    Pro Green Bay Packers sice sezona skončila, ale nejmladší tým, který kdy postoupil v NFL do play-off, se nemá za co stydět a má před sebou hodně zajímavou budoucnost.

    San Francisco 49ers naopak má jistotu, že finále konference NFC odehraje doma, na Levi's Stadium. Soupeře mu určí nedělní souboj Detroitu Lions s Tampou Bay Buccaneers.

    Tím sobotní program divizního kola končí. Nedělní část začíná ve 21 hodin našeho času a slibuje podobně zajímavé duely, jako byl tento. Takže je s námi určitě sledujte. (05:58:02)
    San Francisco zatím plní všechny sezonní úkoly. Co ten další na řadě?
     
    Statistiky utkání

    quarterbackové
    Brock Purdy (SF) 23/39, 252 yardů, 1 touchdown
    Jordan Love (GB) 21/34, 194 yardů, 2 touchdowny, 2 interceptions

    běhový útok
    Christian McCaffrey (SF) 17 běhů, 98 yardů, 2 touchdowny
    Aaron Jones (GB) 18 běhů, 108 yardů

    pasový útok
    George Kittle (SF) 4 zachycení, 81 yardů, 1 touchdown
    Jauan Jennings (SF) 5 zachycení, 61 yardů
    Romeo Doubs (GB) 4 zachycení, 83 yardů
    Jayden Reed (GB) 4 zachycení, 35 yardů

    kickeři
    Jake Moody (SF) field goaly 1/2, extra pointy 3/3
    Anders Carlson (GB) field goaly 2/3, extra pointy 1/1
     
    Přímo na stadionu v Santa Claře to sledovalo 71 824 diváků, kteří prožili hned několik infarktů, ať už fandili jedné, nebo druhé straně.
     
    Ale vedla k tomu trnitá cesta a obrovský kus štěstí. Na začátku druhého poločasu se domácím vůbec nedařilo a těsné vedení nejen že nenavýšili, když byli rychle 3 a ven, ale dokonce ho ztratili po perfektní akci Jordana Lovea, jenž naznačením přihrávky do strany zmátl obranu a měl prakticky volný 19yardový hod na receivera Boa Meltona. V pořadí druhý obrat ve skóre, 7:13. Až teď se Niners probudili a pouhými 2 akcemi přešli celé hřiště. Na 32yardový běh po zachycení míče Kittla navázal skvělý 39yardový běh running backa Christiana McCaffreyho až do end zóny, nutno však říct, že obrovskou práci tady udělal full back Kyle Juszczyk. Ani stav 14:13 však nevydržel dlouho, pouhé 2 minuty stačily Packers k v pořadí již čtvrté otočce ve skóre. Základ položil šílený 73yardový kick off return Keiseana Nixona, který však skončil k velkému štěstí hostů neztraceným fumblem. Finále pak obstaral 2yardový catch tight enda Tuckera Krafta, na který navázal úspěšnou dvoubodovou konverzí running back v roli receivera Aaron Jones. Stav 14:21 však ani teď neměl mít dlouhého trvání. San Francisco sice útok nezvládlo a šlo opět 3 a ven, ale podržela ho obrana, která potrestala chybu dvojice Love–Kraft a linebacker Dre Greenlaw zachytil interception, kterou na začátku čtvrté čtvrtiny potrestal přesným 52yardovým field goalem kicker Jake Moody. Přesto Green Bay stále vedla, navíc se po fantastickém 53yardovém běhu Aarona Jonese dostala taktéž do pozice pro field goal, avšak nováček Anders Carlson potvrdil, že spolehlivost nebyla v prvním roce kariéry v NFL jeho silnou stránkou a 41yardový kop minul. A tyto 3 body nakonec hostům ukrutně chyběly. Niners se totiž nadechli ke skvělému drivu, ve kterém hned 3× zvládli uspět na třetí down, a ten třetí třetí down sehráli na 6yardový touchdownový běh Christiana McCaffreyho, který svým druhým touchdownem v zápase popáté otočil skóre zápasu. 24:21, do konce 67 sekund, Packers měli stále 3 timeouty. Ale drive poslední záchrany totálně pokazili, když Jordan Love hodil nepochopitelnou interception v situaci, kdy to, co udělal, zakazují trenéři snad už na základní škole. Jeho šílenost se stala podruhé v zápase kořistí linebackera Dre Greenlawa, jenž ukončil zápas a stal se hrdinou jásajícího Levi's Stadium.
     
    San Francisco 49ers potřetí za sebou a podevatenácté v historii postupuje do finále konference NFC, čímž vylepšuje vlastní ligový rekord!
     
    Konec utkání.
    Školácká chyba Lovea znamená, že do konferenčního finále půjdou 49ers
     
    0:52
    INTERCEPTION

    Obrovská chyba Jordana Lovea ukončuje zápas, Levi's Stadium šílí a otřásá se v základech! Love rychle vyběhl doprava z kapsy a z plného běhu do strany hodil šílenou křížnou přihrávku, navíc nepřesnou, na Watsona, před kterého skočil linebacker Dre Greenlaw a zachytává druhou interception v zápase, čímž se stává nejdůležitějším mužem celých 60 minut! Navíc se neskutečně dlouho držel na nohou, čímž uplynul čas pod důležitou hranici 40 zbývajících sekund, takže Packers jsou zbývající timeouty k ničemu a domácí zápas doklekají!
     
    0:59
    Love pod tlakem nachází obleženého Musgravea, 3 yardy! A Packers zastavují čas prvním timeoutem.
     
    1:02
    Love přehodil Doubse! 3&2.
     
    1:07
    Doubs chytá míč na levé straně a vybíhá ze hřiště s 8 yardy. Čas stojí.
     
    1:07
    Moody poslal výkop do end zóny, touchback. Packers zahajují útok poslední záchrany z vlastních 25 yardů.
    Postačí tři body, nebo se dostaneme do prodloužení?
     
    1:07
    EXTRA POINT – GOOD

    JAKE MOODY udržel nervy na uzdě a nesmírně důležitým extra pointem zvyšuje na rozdíl 3 bodů, 24:21!
    Neskutečný zvrat v utkání
     
    1:10
    TOUCHDOWN 49ERS

    Další otočka ve skóre a zasloužil se o ni svým typickým buldočím způsobem running back CHRISTIAN MCCAFFREY! Středem se protlačil před front 7, vymanil se z kontaktu a poslední 3 yardy už měl úplně volné! 6yardový běh, který vrací San Franciscu vedení, 23:21!
     
    1:55
    Purdy pod tlakem vyběhl doleva a po vlastních využil zónové obrany k zisku 9 yardů! Zbývá jich 6, 3&1.
     
    2:00
    Purdy sice nachází McCaffreyho, ale ten jednak nic nezískal, jednak zastavil čas vyběhnutím ze hřiště. Otázkou je, pro koho to je teď dobře?

    Libor Štěpán

    Alex Kemp
    71 824
    bahis siteleri