Sparta – Kladno 5:3 (kon.) | Vítkovice – Třinec 2:6 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 4:0 (kon.)
Liberec – Litvínov 6:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 4:3 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Olomouc – Pardubice 2:1 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
2:3 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
BK Mladá Boleslav
Neděle 04.02.2024, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:29
    3/3
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Bruslaři v prodloužení dokonali obrat ve skóre a z jihu Moravy si odvezou dva body! Chybu v brněnské rozehrávce narušil Roman a před brankou našel ALEXE LINTUNIEMIHO, jenž zamířil pod víko brněnské klece. Asistence: Ondřej Roman.
    Lintuniemi A., Roman O., Malát S.
    Ščotka J., Flek J., Cingel L.
     
    60:28
    Domácí při první útočné akci nebyli úspěšní a Roman bekhendem uvolnil Maláta k samostatnému úniku, ten však prostor mezi Furchovými betony nenašel!
     
    59:38
    6/5
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hostům sázka na hru bez brankáře vyšla! Od modré čáry napřáhl FILIP PYROCHTA a s pomocí horní tyče překonal Furcha a vyrovnal skóre! Asistence: Alex Lintuniemi, Robért Lantoši.
    Pyrochta F., Lintuniemi A., Rohdin J., Lantoši R., Roman O., Järvinen M.
    Kollár A., Kohout M., Pospíšil K., Ščotka J., Moro G.
     
    58:40
    Novotný okamžitě zamířil na střídačku, Mladá Boleslav hraje v šesti!
     
    56:38
    Mladá Boleslav si komplikuje naději na bodový zisk z Brna. V útočném pásmu trochu zbytečně fauloval domácího hráče Pospíšila Matti Järvinen, jenž si odsedí menší trest za podrážení.
     
    53:40
    Obrana Brna opět dobře zapracovala a po akci první útočné formace se ze střídačky dostal do zakončení ze druhé vlny Kollár, ale branku Novotného přestřelil.
     
    51:50
    Pospíšil zpoza branky vyzval ke skórování Ďalogu, Novotný se ale včas přemístil a zlikvidoval tutovou šanci Komety!
     
    50:38
    Po dobré defenzivní práci Okála se do přečíslení dostal Zbořil, jenž předložil puk Mosesovi, americký útočník ve službách Brna však na finální přihrávku nedosáhl!
     
    47:45
    Slibná souhra domácích! Pospíšil přenesl ve středním pásmu puk na Kollára, ten ještě vylepšil pozici před brankou pro Kohouta, ale posledně jmenovanému se ve vysoké rychlosti nepodařilo přesně zamířit!
     
    45:14
    5/5
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se poprvé v utkání prosazují a snižují na rozdíl jediné branky! Po zmatku před Furchovou brankou se nejlépe orientoval VOJTĚCH HRADEC. Asistence: Alex Lintuniemi.
    Hradec V., Lintuniemi A., Stránský J., Pitule T., Gewiese P.
    Hrbas M., Okál Z., Osburn Z., Moses S., Zbořil A.
     
    44:01
    Další pohledný brněnský útok, Kohout našel ve slotu Kollára, který na nic nečekal a z voleje se opřel do puku, branku Mladé Boleslavi však přestřelil!
     
    43:00
    Ščotkovu střelu nyní šikovně usměrnil Cingel, Novotný však předvedl skvělý postřeh, když včas sklepl betony!
     
    41:52
    Domácí fanoušci nyní tleskají informaci od hlasatele, který právě teď vyzval k potlesku Martinu Zaťovičovi, brněnský kapitán totiž hraje dnes 450. zápas za Kometu!
     
    34:03
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Ondřej Roman – 2 min., krosček.
     
    31:32
    Novotný teď podcenil situaci za vlastní brankou, kde se snažil pomoci rozehrát, ale puk se dostal k Zaťovičovi, který však z ostrého úhlu netrefil ideálně odkrytou část hostující brány!
     
    27:09
    Novotný teď podržel hosty, když včasně ragoval na usměrnění kotouče z hole Osburna, jenž se podobně jako Vincour snažil usměrnit nahození Mosese. Tentokrát byl však brankář Mladé Boleslavi dostatečně rychlý!
     
    26:02
    Kaňák odzbrojil na obranné modré čáře Geweiseho, dostal se před Novotného a ještě vylepšil pozici Mosesovi, ten však při střele z voleje zamířil nad branku Mladé Boleslavi!
     
    25:32
    5/4
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa dlouho utahovala šrouby, puk si několikrát vyměnili obránci Ščotka s Gazdou, až se druhý jmenovaný odhodlal k nahození kotouče, který dokonalým způsobem usměrnil mezi betony Novotného TOMÁŠ VINCOUR. Brno tak využívá přesilovou hru. Asistence: Daniel Gazda, Jan Ščotka.
    Vincour T., Gazda D., Zaťovič M., Ščotka J., Flek J.
    Roman O., Rohdin J., Pavlík F., Jánošík A.
     
    24:23
    Zaťovič vedl přečíslení, najížděl mu Vincour, brněnský kapitán však volil individuální zakončení a branku Bruslařů přestřelil!
     
    23:43
    Mladá Boleslav se dostávala do náporu, ale sama si situaci zkomplikovala, když se podrážením provinil Jan Stránský, který oslabí svůj tým na dvě minuty.
     
    22:08
    Před Furchem se zjevil Krivošík, ale ani napodruhé v dnešním utkání nenašel recept na brněnského brankáře!
     
    21:04
    Kollár poslal výzvu do brankoviště Kohoutovi, jenž opravdu puk trefil, ale na místě byl připraven zasáhnout Novotný! Na osu hřiště si pak vybruslil Pospíšil, ale ani další slibná rána nevedla k navýšení brněnského náskoku!
     
    19:27
    Jakub Flek rychle otočil hru a v útočném pásmu zakončoval z pravé strany, dokonce se mu podařilo Novotného prostřelit, ale puk se zastavil těsně před brankovou čárou!
     
    17:22
    Matti Järvinen teď vypracoval povedenou přihrávkou z levé strany další tutovou pozici pro Dvořáčka, ten však z prostoru slotu opět minul branku Komety!
     
    12:47
    Po přihrávce Gazdy mohl Brno do dvoubrankového vedení dostat Kratochvíl, ale v kleče se mu nepodařilo puk dostat do zcela odkryté branky Mladé Boleslavi!
     
    11:45
    Zaváhání brněnské obrany mohl ztrestat Dvořáček, jenž se ocitl zcela osamocen mezi kruhy, v jasné pozici ale branku minul!
     
    10:46
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým otevírá skóre zápasu! Dobrou práci předvedl na obranné modré čáře Moses, díky čemuž mohl ve středním pásmu uvolnit Zbořila, ten se dostal do přečíslení se ZDEŇKEM OKÁLEM, jemuž poslal finální přihrávku a posledně jmenovaný už měl snadnou úlohu dopravit puk do odkryté části hostující branky. Asistence: Adam Zbořil, Steve Moses.
    Okál Z., Zbořil A., Moses S., Ščotka J., Moro G.
    Hradec V., Gewiese P., Pitule T., Lintuniemi A., Stránský J.
     
    07:14
    Petr Gewiese dohrál brněnského útočníka Zbořila a vysloužil si menší trest za naražení zezadu. Kometa tak rozehraje první přesilovou hru dnešního utkání.
     
    07:11
    Moses poslal dlouhý pas na Zbořila, který se dostal za obrané linie hostů, mířil mezi Novotného betony, ale hostující brankář úmysly bývalého útočníka Mladé Boleslavi přečetl včas!
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 11. Okál, 26. Vincour (Gazda) – 46. Hradec (Lintuniemi), 60. Pyrochta (Lintuniemi, Lantoši), 63. Lintuniemi (O. Roman)


    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Moro, Hrbas, Osburn, Kaňák – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil (A), Kollár, Kratochvíl – Okál, Zbořil, Moses – Kohout, Vincour, Boltvan.
    Trenér: Modrý

    BK Mladá Boleslav: F. Novotný (J. Růžička) – Pyrochta (A), Bernad, Jánošík (C), F. Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Štibingr – Skalický, O. Roman, Lantoši (A) – Dvořáček, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Malát, Závora – Hradec, Pitule, Stránský.
    Trenér: Král

    Rozhodčí: Šír, Obadal – Šimánek, Zíka

    Diváci: 6564
    bahis siteleri