Vrchlabí – Příbram 0:2 (kon.) | Letňany – Tábor 1:5 (kon.) | Ústí n/L – Chomutov 1:3 (kon.)
Děčín – Mostečtí Lvi 4:1 (kon.) | Kobra – Cheb 3:2 (2:0 po s.n.) | Kopřivnice – Val. Meziříčí 7:6 (po pr.)
Opava – Nový Jičín 7:2 (kon.) | Benátky n/J – Řisuty 5:2 (kon.) | Šumperk – Havířov 1:2 (1:3 po s.n.)
SHKM Hodonín – Havlíčkův Brod 5:1 (kon.) | Žďár n/S – Vyškov 1:6 (kon.) | Kralupy n. Vltavou – Písek 5:3 (kon.)
Technika Brno – Vel. Meziříčí 2:3 (kon.)
konec
HC Děčín
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Mostečtí Lvi
Středa 07.02.2024, 18:00 • Zimní stadion Děčín • 2. liga skupina Západ • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je druhá hokejová liga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC Děčín a Mostečtí Lvi.
     
    HC Děčín

    Medvědi se v nadstavbové skupině A nacházejí na pátém místě se ziskem jednašedesáti bodů. Stále tak drží pozici pro postup do osmifinále playoff. Po dvou vyhrách v řadě za sebou naposledy padli, když na ledě prvního Chomutova nestačili na tamní Piráty po výsledku 0:4. Spraví si dnes chuť s mosteckými Lvy?

    Nejproduktivnější hráči

    Tomáš Nezbeda 25+29
    Tomáš Faigl 10+43
    David Tůma 20+20
     
    Mostečtí Lvi

    Hosté jsou na sedmém fleku a dosud zapsali padesát bodů. A tahle pozice by znamenala předkolo vyřazovacích bojů. Most dvakrát po sobě prohrál. Nejprve 2:8 v Táboře, následně pak podlehl 2:4 Chomutovu. V posledním odehraném kole ale vyhrál. Ve svém teritoriu srazil 4:2 Vrchlabí.

    Nejproduktivnější hráči

    Pavel Písařík 16+24
    Jakub Procházka 15+20
    Jaroslav Šimeček 12+16
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly dvakrát. Nejprve vyhráli Medvědi na půdě Mostu 8:4. Doma pak naopak Děčín s Mostem prohrál těsně 4:5.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Vl. Brož (A), Bartoň, D. Kučera, Zedek, Tomšík, Loukota, D. Petrásek – D. Tůma, Faigl (C), T. Nezbeda – Smola, J. Tůma (A), Macek – Nowák, Parshakov, Jursa – Chovanec.
    Trenér: David Švagrovský

    Mostečtí Lvi: Hosnedl (Kovařík) – Havlůj (C), Havlík, T. Urban II, Šoustek, Hoffmann, Steinocher, Hocelík – Písařík (A), V. Král, Berčík – J. Procházka, Řehoř, Jindra – Mical, Böhm (A), Buberl – Pačan.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    Rozhodčí: Glanc – Toman, Bertlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    Medvědi se hned po úvodním vhazování dostali s kotoučem před hostující branku, ale obrana Mostu byla pozorná a nedovolila soupeři zakončit.
     
    01:09
    Mezi kruhy si sjel Tomáš Nezbeda, kterému přihrávku poslal Tomáš Faigl a byla z toho velká šance Děčína, zblízka však domácí útočník Lukáše Hosnedla nepřekonal.
     
    01:34
    Na druhé straně se v šanci ocitli také hosté, ale jejich pokus se nevešel mezi tři tyče.
     
    02:17
    Od vlastního brankáře začínali svou akci znovu domácí hokejisté, ti se natlačili zase před Lukáše Hosnedla, ale pokus šel jen vedle jeho svatyně.
     
    02:52
    Tomáš Faigl opět hledal přihrávkou svého jmenovce Nezbedu, druhý jmenovaný pak z otočky v prostoru mezi kruhy zařízení netrefil.
     
    03:25
    Zakázané uvolnění Mostu a hra se stěhuje zpět před Lukáše Hosnedla. Buly po jeho levé ruce. Medvědi tak zadarmo získali útočnou třetinu.
     
    04:31
    Hrstka mosteckých fanoušků nyní žene svými hlasivkami Lvy do útočné akce, ale domácí jim přechod do útočného pásma ztěžují.
     
    04:50
    Nyní se vhazuje po pravici Lavingera a hosté si ještě mohou prodloužit pobyt v děčínském teritoriu.
     
    05:48
    Ve středním pásmu získali na své hokejky touš Děčínští a Tomáš Faigl opět zavezl hrací předmět do útoku, ale nakonec se děčínští hráči před Hosnedlem opět neprosadili.
     
    06:33
    Tomáš Nezbeda napřahoval ke střele, ale puk mu ideálně nesedl a ten poté získali na svou stranu opět hosté, kteří hru rychle přesouvají směrem k Lavingerově bráně.
     
    06:51
    Hosnedl zakročil lapačkou proti pokusu Aleše Macka a hra je přerušena. Vhazovat se bude po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    07:24
    Jan Smola se natlačil do blízkosti Hosnedla, tváří v tvář brankáři Mostu ale pořádně nevystřelil. Rázem tak bylo po další slibné akci děčínského celku.
     
    08:44
    Po pravém křídle unikal všem Nikolaj Parshakov, ale o kotouč ho obrala pozorná mostecká obrana a hosté poté okamžitě znovu hru stáčejí před Lavingerovu branku.
     
    09:42
    Aleš Havlůj nahrával puk do ohně mezi kruhy, kde ale jeho spoluhráč promáchl, jinak by byl v dobré palebné pozici a zřejmě by tak ohrozil děčínskou branku.
     
    10:19
    Jsme za polovinou první části hry a stále jsme se nedočkali úvodní branky zápasu. Nyní se hraje ve středním pásmu, kde oba celky svádějí souboj o puk.
     
    10:51
    Do ofsajdové pozice se dostal Martin Jursa a je pískáno. Hra se stěhuje do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat blíže brance Lukáše Hosnedla.
     
    11:52
    Přihrávku soupeře překazil Vladimír Brož a Medvědi mohli jít dopředu, ovšem zabrzdil je obranný zákrok hostů a celou akci tak musejí zakládat znovu od začátku.
     
    12:38
    Další pobyt Děčína v soupeřově teritoriu měl jen jepičí život a po převzetí puku pak na opačnou stranu hodně rychle míří zase Mostečtí.
     
    12:56
    A ti hned vyzkoušeli pozornost Lavingera, který zastavil přízemní střelu a přikryl kotouč pod svojí lapačku a nechal záhy hru přerušit.
     
    13:18
    Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
    Daniel Šoustek – 2 min., sekání.
     
    13:56
    Medvědi se usadili v pásmu hostů, ti se ale bleskově dostali ke kotouči a vyhodili ho přes celé kluziště až před klec Lukáše Lavingera a šetří cenné vteřiny z oslabení.
     
    14:38
    Děčínu se přesilová hra příliš nedaří a hosté se naopak dobře brání. Nyní vyhazují puk opět hodně daleko od Lukáše Hosnedla.
     
    15:18
    Most se ubránil a už je v plném počtu.
     
    15:22
    Jan Smola se dostal k zajímavé střelecké pozici mezi kruhy, jeho švih ale bezpečně kryje Lukáš Hosnedl a hra je opět přerušena, buly po jeho levé ruce.
     
    16:14
    Zakázané uvolnění Mostu a znovu se vše stěhuje před Hosnedla, kde se opět bude vhazovat.
     
    16:43
    David Tůma našel přihrávkou na levém kruhu volného Tomáše Faigla a ten z první napřáhl ke střele. Ta mířila mezi tři tyče, ovšem Hosnedl se stihl přesunout a volnou skulinku pak zavřel.
     
    18:00
    Další nepřesná kombinace Medvědů znamenala ztrátu puku a s ním míří do akce zase hosté.
     
    18:41
    Milan Böhm na hraně levého kruhu získal puk, ale obrana Děčína mu ho rychle sebrala a mířila před Hosnedla, ale ten znovu své brankoviště uhájil.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:42
    Puk mají hosté a od svého brankáře se ještě snaží projít před Lavingera, ale jejich přihrávka byla příliš dlouhá a končí jen na zakázaném uvolnění. Další buly před Hosnedlem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství zápasu je minulostí a nepadla v něm ani jedna branka. Oba celky si nějaké šance vypracovaly, ale gólmani jsou zatím neprůstřelní. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 18:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:52
    Vladimír Brož přihrál kotouč Davidu Tůmovi, ten ale mezi kruhy jen promáchl. Nicméně akce Děčína ještě před hostující klecí trvá.
     
    22:12
    Vhazovalo se na levém kruhu v pásmu Děčína, hosté se pak dostali do akce, ale Martin Mical jedovku z hrany levého kruhu poslal jen do hrudi Lukáše Lavingera.
     
    22:53
    Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
    Martin Mical – 2 min., vražení na hrazení.
     
    23:13
    Děčínští se usadili před hostující brankou a na Hosnedla už šly dvě střely, ovšem obě dokázal brankář Mostu pokrýt. Jenže hostům se nedaří touš vyhodit ven.
     
    24:03
    A další výhoz puku hosty až před Lavingera a Mostečtí šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    24:53
    Most zvládl i druhé oslabení bez úhony a už je v plném počtu.
     
    25:50
    Nikolaj Parshakov si sjel na pravé straně do blízkosti Hosnedla, jeho táhlý projektil pak končí jen na zákroku brankáře Mostu.
     
    26:52
    Další šance děčínského týmu, stále se však skóre nemění a na ukazateli skóre svítí takové, jaké bylo před úvodním buly tohoto zápasu.
     
    26:56
    Děčín právě vstřelil branku!
    V sedmadvacáté minutě se už skóre mění a do vedení jde Děčín. DAVID TŮMA po pravé straně zavezl touš do útočného pásma, poté z úhlu nahazoval puk před branku, ale ten nakonec nějakým odrazem od hostujícího brankáře končí za jeho zády a ten inkasuje poprvé – 1:0. Asistence: Vladimír Brož a Tomáš Nezbeda.
    26:56 David TŮMA - 1:0
     
    27:17
    Vyloučení v týmu Mostečtí Lvi:
    Michal Steinocher – 2 min., podrážení.
     
    27:59
    Děčínští mají šanci navýšit náskok, když mají k dispozici dnes už třetí přesilovou hru. V těch dvou předchozích neupěli, co nyní:
     
    28:47
    Hosté se opět dobře brání a jak to jde, vyhazují kotouče až před branku Lukáše Lavingera, jako tomu bylo i teď.
     
    28:55
    Děčín právě vstřelil branku!
    Tentokráte už Děčínští přesilovou hru využívají a navyšují svůj náskok. Před brankou nahodil puk Tomáš Faigl a tam ho DAVID TŮMA tečí usměrnil mezi tři tyče a děčínská jednadvacítka tak má zaděláno na hattrick – 2:0. Asistence: Tomáš Faigl a Vladimír Brož.
    28:55 David TŮMA - 2:0
     
    30:16
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a Děčín dvěma rychlými góly odskočil svému soupeři na dvě branky, nyní ale měli hosté šanci, kterou zastavil zákrokem Lukáš Lavinger.
     
    31:09
    Další snaha Mostu, hosté se natlačili před branku Děčína, ale v prostoru mezi kruhy nezakončil přesně Martin Berčík, ještě nedávno hráč Ústí nad Labem.
     
    31:48
    Domácí zatlačili soupeře v jeho pásmu a donutili Hosnedla k dalšímu zákroku. Hra je přerušena, vhazovat se bude před jeho svatyní.
     
    32:15
    Děčín právě vstřelil branku!
    A je to 3:0 a na led mohou začít létat čepice, protože děčínský útočník s jednadvacítkou na zádech nyní právě završil čistý hattrick! Nejprve orazítkoval spojnici hostující klece Tomáš Faigl, kterého vybídl zadovkou Tomáš Nezbeda, jenže ten si touš stáhl hned k sobě a nabil právě DAVIDU TŮMOVI, který kompletuje bleskový třígólový večer – 3:0. Asistence: Tomáš Faigl a Tomáš Nezbeda.
    32:15 David TŮMA - 3:0
     
    33:06
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Nikolaj Parshakov – 2 min., zásah do nohou.
     
    34:06
    Své první oslabení domácí zatím zvládají a dostávají puky co nejdále od Lukáše Lavingera.
     
    34:54
    Další výhoz puku až před Lukáše Hosnedla a domácí šetří další cenné vteřiny. A vypadá to, že hosté v přesilové hře nenajdou recept na domácího brankáře Lavingera.
     
    35:06
    Je to tak, Medvědi jsou už v plném počtu.
     
    36:18
    Milan Böhm si sjel na pravou stranu a zblízka u Lavingerovy tyče zakončil, ale kotouč poslal trestuhodně jen vedle.
     
    36:24
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Jan Chovanec.
     
    37:45
    Znovu se Medvědi brání a odpalují kotouč až před klec Mostu, šetří tak další cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    38:23
    A opět je puk mimo dosah hostujících hokejek a vypadá to, že i druhé oslabení domácí celek zvládne bez inkasovaného gólu.
     
    38:24
    Domácí v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    Vhazovalo se ještě před Hosnedlem, puk vytáhli hosté před klec domácích, ale už se jim nepovedlo výrazně ohrozit Lavingerovu branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce a padly v ní tři góly. Během šesti minut se dostali domácí do tříbrankového náskoku. O všechny góly se postaral David Tůma, jenž má na svědomí čistý hattrick. Medvědi tak mají před poslední dvacetiminutovkou slibný náskok a rádi by ho udrželi. Uvidíme, jak to nakonec celé dopadne.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:18
    Lavinger nemusel zasahovat proti nebezpečné střele hostů a domácí okamžitě otáčejí hru před Lukáše Hosnedla.
     
    42:32
    Nikolaj Parshakov se natlačil do prostoru mezi kruhy, nahrál poté Janu Chovancovi, ale ten nedokázal puk zpracovat a záhy o něj přišel.
     
    43:31
    Pavel Písařík z pravé strany vyslal na Lavingera nepříjemnou střelu, která končí na jeho lapačce. Domácí brankář pak nechal hru plynout a rozehrál puk mezi své spoluhráče.
     
    43:47
    MOSTEČTÍ LVI právě vstřelili branku!
    Hosté se už prosazují a snižují na rozdíl dvou branek, ještě se tak asi vrací zpět do zápasu. Zblízka nedal šanci Lavingerovi JAKUB PROCHÁZKA, který poslal kotouč za jeho záda – 3:1. Asistence: Ivan Řehoř a David Jindra.
    43:47 Jakub PROCHÁZKA - 3:1
     
    44:00
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Pavel Tomšík – 2 min., podrážení.
     
    44:00
    A nyní mají hosté šanci dostat se Děčínu na dostřel jediné branky, když mají výhodu přesilové hry. Využijí ji a bude drama na světě?
     
    44:59
    Tomáš Nezbeda se ve vlastním oslabení proháčkoval mezi kruhy, ale neměl tolik sil zakončit přesně, stihla se vrátit i obrana, která mu puk sebrala.
     
    45:09
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Jan Smola – 2 min., podrážení.
     
    46:00
    Medvědi jsou ve čtyřech a to nejhorší mají za sebou.
     
    46:29
    Hosté se snaží využít alespoň klasickou početní výhodu, zatím jim však v cestě stojí obrana Děčína a také Lukáš Lavinger.
     
    46:45
    Puk letí až před Hosnedla a Děčín šetří další vteřiny. Vypadá to, že už to zvládnou.
     
    47:09
    Děčín je kompletní.
     
    48:01
    Zblízka zakončoval Vladimír Brož, jenž se vydal na útočný výlet z obrany a jeho pokus proletěl jen vedle protější tyče. Následovala jeho další střela, kterou už Hosnedl kryje v pokleku.
     
    49:19
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi si vracejí svůj tříbrankový náskok. Jakub Loukota nabil JANU TŮMOVI, který se poté v blízkosti Lukáše Hosnedla prosadil svižnou pohotovou ranou, kterou umístil do částečně odkryté hostující klece – 4:1. Asistence: Jakub Loukota a Aleš Macek.
    49:19 Jan TŮMA - 4:1
     
    51:14
    Děčínští se opět vydali na útočný výlet, ale zastavili je beci Mostu, kteří poté hned otočili hru před Lavingera, a ten musel bleskově zakročit.
     
    52:53
    Martin Jursa vybojoval puk v obranné třetině a hned se spoluhráči ujel do akce, ale před Lukášem Hosnedlem tentokráte Medvědi nezakončili.
     
    54:04
    Děčínští se už příliš nikam neženou a brání tříbrankový náskok. Hosté ale nyní zahrozili, když se zblízka z bekhendu neprosadil David Jindra.
     
    54:34
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Jakub Loukota – 2 min., hákování.
     
    55:48
    Domácí ubránili část svého oslabení a nyní vyhazují puk až před Hosnedla a šetří cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    56:34
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    57:22
    Domácí se ještě dostali do útočné akce, v rozletu je ale zastavili hosté, kteří hned na to míří znovu před branku Lukáše Lavingera.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Mostečtí mají puk a snaží se ještě něco udělat s výsledkem, který je pro ně minutu a půl před koncem třetí třetiny nepříznivý.
     
    59:00
    Zápas se už jen dohrává, domácí fanoušci se vyžadují pátého gólu, uvidíme, zda je děčínští Medvědi vyslyší.
     
    59:35
    Už to ale spíše vypadá, že se nic nestane a zápas spěje ku svému úplnému konci. Ještě jedna akce Medvědů, kterou ale zastavila obrana Mostu.
     
    59:48
    Domácí už odpočítávají poslední vteřiny tohoto severočeského derby.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědi i díky hattricku Davida Tůmy a jednoho gólu jeho jmenovce Jana Tůmy, vítězí nad Mostem 4:1 a připisují do tabulky po dvouzápasovém půstu další tři důležité body.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:01:10)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 27. D. Tůma (Vl. Brož, T. Nezbeda), 29. D. Tůma (Faigl, Vl. Brož), 33. D. Tůma (Faigl, T. Nezbeda), 50. J. Tůma (Loukota, Macek) – 44. J. Procházka (Řehoř, Jindra)


    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Vl. Brož (A), Bartoň, D. Kučera, Zedek, Tomšík, Loukota, D. Petrásek – D. Tůma, Faigl (C), T. Nezbeda – Smola, J. Tůma (A), Macek – Nowák, Parshakov, Jursa – Chovanec.
    Trenér: David Švagrovský

    Mostečtí Lvi: Hosnedl (Kovařík) – Havlůj (C), Havlík, T. Urban II, Šoustek, Hoffmann, Steinocher, Hocelík – Písařík (A), V. Král, Berčík – J. Procházka, Řehoř, Jindra – Mical, Böhm (A), Buberl – Pačan.
    Trenér: Vladimír Kýhos

    Rozhodčí: Glanc – Toman, Bertlík

    Diváci: 392
    bahis siteleri