Tisková konference Komise rozhodčích FAČR (kon.) | Tisková konference FC Zlín (kon.)
Tlačová konferencia MFK Michalovce (kon.) | Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tlačová konferencia MFK Michalovce

sk Čtvrtek 08.02.2024, 13:00 • Mestský futbalový štadión Zemplín Michalovce • Tiskové konference
     
    Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (13:17:19)
     
    Prenos z tejto tlačovej konferencie MFK Zemplín Michalovce pred začiatkom jarnej časti 2023/24 je na konci.
     
    Predseda predstavenstva Ján Sabol, tréner Peter Struhár a kapitán mužstva Igor Žofčák povedali všetko, čo považovali za potrebné a presúvajú sa na individuálne rozhovory s médiami.
     
    Ján Sabol: "Moja predstava ešte o jednom posilnení sa týka defenzívy. Ani si nepripúšťam, že vypadneme. Dvadsať rokov som pri futbale. Z historického hľadiska sme pre Michalovce dosiahli veľké úspechy. Nikdy som si nezakladal na osobných zásluhách ani to nebudem robiť. Vypadnutie po deviatich rokoch by bolo obrovským sklamaním."
     
    Ján Sabol: "Filip Lesňák je presne ten prípad, ako som hovoril, že na niečom pracujete a napokon to padne."
     
    Ján Sabol: "Podarilo sa nám angažovať futbalistov z domácej scény, ale i zahraničia. Dovolím si povedať, že pracujeme na príchode rozdielového hráča do stredu poľa, doslova chalana, ktorý je z inej galaxie. Zároveň by to bola nejaká mediálna senzácia. Ale zatiaľ sa to nepodarilo zrealizovať. Je ešte možno jedno miesto otvorené, kam by sme niekoho získali. V podstate je súpiska hotová a pripravená na úlohu, ktorá je jasne zadefinovaná – 10. miesto.
     
    Ján Sabol: "Pre mňa bolo vrátiť sa úplne dozadu pred začiatkom sezóny. Keby mi niekto povedal, že nebudeme mať žiadne víťazstvo na jeseň, asi by som odstúpil. Následne sme to spoločne vyhodnocovali, pretože je to extrémna situácia. Mierne mi odľahlo, keď som počul pri rekapitulácii, v niektorých európskych ligách sú kluby, ktoré taktiež ešte nevyhrali. Neviem, v čom to tkvie, že sa také niečo deje. Museli sme spraviť nejaké závery. Výsledkom rokovaní bolo, že treba káder zrekonštruovať. Osobne som spokojný s tým, čo sme spravili. Túto činnosť robí tréner, manažér a ako manažér na konci schvaľujem transakcie. Je to ťažké, pretože oslovíte hráčov, ktorých chcete, ale nakoniec z toho vycúvajú."
     
    Ako posledný sa vyjadrí predseda predstavenstva klubu Ján Sabol.
     
    Igor Žofčák: "Musíme držať ako mužstvo a ísť spoločne za svojim cieľom."
     
    Igor Žofčák: "Máme v sebe veci, ktoré potrebujeme z tréningov preniesť do zápasov. Kvalitu máme tiež, to už tu zaznelo. Ak budeme robiť toto, čo máme, neobávam sa o úspechy. Verím, že to príde už v prvom zápase jari túto sobotu v Podbrezovej. Som pripravený vybehnúť na ihrisko.
     
    Igor Žofčák: "Konečne som medzi chalanmi. Čakanie bolo veľmi dlhé, o to je to horšie, keď len sedíte na tribúne a nemôžete pomôcť. Som rád, že som späť. Ako spomínal tréner Struhár, chceme udržať ligu.
     
    Slovo si teraz berie kapitán Michaloviec Igor Žofčák.
     
    Peter Struhár: "Tešíme sa z návratu Igora Žofčáka. Je to opora, je to vodca a takého chalani potrebujú. Zaklopem na drevo, ale som rád, že je zdravý i funkčný a má natrénované podstatné veci."
     
    Peter Struhár: "Chceli sme udržať brankára Žigu Freliha, čo sa nám podarilo. Jednoznačne sa chceme zachrániť a ideme pre to urobiť všetko. To je prvý cieľ. Ten druhý je, aby sme čo najskôr získali víťazstvo. Ide o reprezentáciu mesta Michalovce. Kvalita v kádri je, len to treba ukázať. Musíme zlepšiť efektivitu i produktivitu, aby sme boli úspešní. Nemôže to stáť na jednom hráčovi. Na jeseň nás ťahal len Matúš Marcin."
     
    Peter Struhár: "Celý realizačný tím pracoval na tom, aby sme poskladali dobré mužstvo. Na začiatku sezóny hráči neprichádzali, preto tak aj vyzerala jesenná časť. Teraz sa to zmenilo. Samozrejme, boli príchody aj odchody. Prišli k nám technickí hráči, ktorí už boli vyskúšaní v iných kluboch Niké ligy. Získali sme aj ukrajinského futbalistu Veremjejeva, ktorý by mal vystužiť kraj obrany."
     
    Peter Struhár: Príprava začala 8. januára. Venovali sme sa monitorovaniu hráčov, ako sa pripravili počas dovolenky. Pochválili sme ich za pripravenosť, pretože to nepodcenili. Odohrali sme aj tri prípravné stretnutia na sústredení v Turecku. Doma sme sa stretli s Humenným a vyhrali sme hladko 4:0. V zahraničí sa káder utužil, vyskočili nám veci, ktoré sme si dali dokopy. Posledný týždeň prípravy sme strávili na umelej tráve. Od piatka by sme chceli prejsť na prírodný povrch, aby si chlapci zvykli. Toto je také stručné zhodnotenie zimnej prípravy."
     
    Do PRESS miestnosti prišli hlavný tréner Peter Struhár, kapitán tímu Igor Žofčák a predseda predstavenstva Ján Sabol.
     
    Káder MFK Zemplín Michalovce na jarnú časť ročníka 2023/24:

    Brankári:
    Žiga Frelih, Benjamín Száraz.

    Obrancovia: Polydefkis Volanakis, Daniel Magda, Saša Marjanovič, Filip Vaško, Lukáš Šimko, Franck Bahi, Tornike Dzotsenidze, Vladyslav Veremjejev, Jakub Sova.

    Stredopoliari: Juši Šimmamura, Igor Žofčák, Lukáš Jánošík, Enzo Arevalo, Artur Musák, Roman Karasjuk, Samuel Ramos, Martin Bednár, Dávid Petrík, Stanislav Danko, Marcel Tancoš, Abdul Zubairu.

    Útočníci: Matúš Marcin, Issa Adekunle, Ioannis Niarchos, Gino van Kessel.

    Príchody: Jakub Sova (návrat z hosťovania Zlínsko), Ioannis Niarchos (Dunajská Streda), Enzo Arevalo (Banská Bystrica), Samuel Ramos (Mensajero), Tornike Dzotsenidze (Dila Gori), Vladyslav Veremjejev (Jelgava).

    Odchody: Matúš Ružinský, Christián Steinhübel, Papu Mendes, Daniel Pavúk, Michal Jeřábek.

    Tréner: Peter Struhár
    Asistent: Patrik Durkáč
    Tréner brankárov: Maroš Ferenc
    Kondičný tréner: Gabriel Csörgö
    Vedúci mužstva: Dávid Gubaňar
    Masér: Marek Mager
    Fyzioterapeutka: Veronika Dolutovská
    Lekár: MUDr. Jozef Petrík
     
    Výsledky MFK Zemplín Michalovce v zimnej príprave 2024:

    Kisvárda – Michalovce 1:1
    Michalovce – Humenné 4:0
    Kyzylzhar – Michalovce 1:3
    Kyjev – Michalovce 4:1
    Cherkasy – Michalovce 2:1

    Ivan Harčár

    bahis siteleri