Tisková konference Komise rozhodčích FAČR (kon.) | Tisková konference FC Zlín (kon.)
Tlačová konferencia MFK Michalovce (kon.) | Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference Bohemians Praha 1905

Čtvrtek 08.02.2024, 15:00Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (15:56:14)
     
    Darek Jakubovicz o trenérech reprezentace: Kromě Jardy jsou i ostatní trenéři nároďáku více či méně klokany. Pro klub jako takový samozřejmě nemá působení Jardy nějaké výhody, ale my to nechtěli stopnout. Přejeme mu to, určitě jsme mu neměli zájem stát v cestě.

    Jaroslav Veselý: Chci poděkovat klubu, že mi to umožnili. Konečné rozhodnutí jsem nechal na nich. V létě jsem tu podepsal dlouholetou smlouvu. Nemůžete půl roku po podpisu takové smlouvy říct, že chcete zase někam jinam. Přiznávám, že původní plán z nároďáku byl, abych tam šel na plný úvazek, ale to jsem úplně nechtěl. Chápu, že kdybych na to tlačil, tak by mi to možná umožnili, ale nechtěl jsem téhle situace zneužívat. V létě si to vyhodnotíme a pokud by měl někdo pocit, včetně mě, že tím škodím Bohemce, tak bych v té dvojroli pokračovat nechtěl.
     
    O komunikaci s městem kvůli stadionu:

    Darek Jakubovicz: Kontakt tam být musí, protože město je majitelem. Nemůžeme nic dělat bez souhlasu města. Realita je taková, že my musíme vyvolávat komunikaci a jednání. Bez nás by nic neprobíhalo. Vyvíjíme ale takový tlak, že nám odpovídat musí a že se něco musí dít. Posledních 5 let se v podstatě nic nového nedělo.
     
    Jaroslav Veselý o roli asistenta Ivana Haška u reprezentace: Už trenérem jsem, když mám podepsanou smlouvu. Jednou týdně se potkáváme na meetinzích na Strahově. Když Ivan s ostatními objížděli týmy na soustředění v Turecku, tak jsem se do toho nějak nezapojoval. Já tam byl s Bohemkou a další člověk stejně nebyl třeba. Ale hráče ostatních týmů jsem samozřejmě vnímal. Bohemky se to dotkne jen v reprezentační přestávce, kdy letíme s národním týmem do Norska. Takže budu v klubu týden chybět. Realizační tým je ale na vysoké úrovni. Kluci často vedou tréninky a jednotlivá cvičení. Já to spíše zastřešuji. Po sezóně si sedneme a vyhodnotíme si to. Každopádně zatím nemám dojem, že by mě to nějak ovlivňovalo a upřednostňoval bych jedno nebo druhé.
     
    Co čekat od zápasu v Hradci?

    Jaroslav Veselý: Já tam mám hodně známých. Mohl jsem možná vyprodat náš sektor sám (směje se). My se mohli vzájemně sledovat na soustředění v Turecku. Navzájem jsme viděli všechny naše zápasy. Oni nám dokonce umožnili vidět uzavřený zápas se Šachtorem Doněck. My za to zase naložili do auta jejich asistenta Stanislava Hejkala a odvezli ho na jeden z našich zápasů. Vyšli jsme si tedy sportovně vstříc. Musím říct, že s tím Šachtorem hráli opravdu dobře. Ale je to stále příprava, nepřeceňujeme to. Čekáme těžký zápas. Hrají doma, jsou silní, jsou dobře organizovaní. Je tam ten nový stadion, bude asi plno. Nemusí to být úplně o gólech, může to být více taktické. I když bych si přál, aby gólů padlo dost branek a my dali o jeden víc.
     
    Absence v Hradci?

    Jaroslav Veselý: Novák, Vala, Necid. Ti dlouhodobí marodi. Určitě pak nebude Dostál a také Smrž. Ten má zánět stydké kosti. U ostatních nechci odkrývat karty. Jsou tam nějaká lehčí zranění z přípravných zápasů. V tréninkovém procesu jsou jinak všichni včetně Ondřeje Petráka. Ten už trénuje bez úlev, ale jeho zápasové zatížení ještě chceme brzdit. Spíše ho nejprve zatížíme v béčku.
     
    Jaroslav Veselý: Potvrzuji, že vše proběhlo od Davida i jeho agenta korektně. Věděli jsme o tom. Na druhou stranu musím říci, že jsme mu na poměry Bohemky nabízeli nadstandardní podmínky. Kdyby mu to jinde nevyšlo, mohl tu zůstat. Samozřejmě jsme ale měli nějaký termín, do kdy se muselo rozhodnout. Davida jsem byli ochotní pustit předčasně za předpokladu, že by nám byla nabídnuta adekvátní hráčská náhrada. Jinak není důvod, aby nehrál na jaře tady. Teď má nějaké lehčí zranění. V Hradci tak určitě hrát nebude. Za týden by měl být k dispozici. Vnímám to tak, že se rozejdeme bez nějaké hořkosti a David tu případně bude mít v budoucnu dveře otevřené.
     
    Otázka na Davida Puškáče, který má mít již podepsanou smlouvu v Jablonci:

    Miroslav Držmíček: Rád bych vyvrátil, že David snad jednal o smlouvě jinde za našimi zády. David za námi přišel už v listopadu, vysvětlil racionální důvody, proč chce odejít a my ho pochopili. Domluvili jsme si samozřejmě nějaká pravidla. My tedy čekali, že odejde spíše do zahraničí. Ale z jeho strany to žádný podraz nebyl. Věděli jsme to, byli jsme informováni. David je stále nadstandardní hráč. My nemáme důvody, proč se ho hned zbavovat. Může nám ještě na jaře pomoci.
     
    O jaké útočníky ještě měli Bohemians zájem?

    Jaroslav Veselý: Ještě není na čase vytahovat karty. Můžeme se k tomu vrátit v létě. Můžeme potvrdit toho kluka z Belgie, který unikl do médií. Pak to ale z nějakého důvodu nedopadlo. Momentálně cílíme na takovou věkovou skupinu 22 až 23 let. Aby to byli hráči pro budoucnost. Já bych chtěl trošku přibrzdit očekávání k Milanovi Ristovskému. On řešil nějaké osobní problémy. Na závěr působení v Trnavě už byl doma, kde to řešil. Měl tedy dlouhý výpadek. David Huf akorát stihl soustředění v Turecku. Také jemu může chvíli trvat, než se dostane do optimální formy.
     
    Nyní přicházejí na řadu dotazy novinářů.

    Jsou možné ještě nějaké změny v kádru?

    Jaroslav Veselý: Zranění Martina Dostála pro nás samozřejmě bylo nepříjemností. Na druhou stranu se uzdravil Jan Shejbal, který v přípravě nevypadal špatně. Vlastně ho můžeme s nadsázkou nazvat posilou. Tím máme vyřešenou levou stranu. Samozřejmě nás teď naopak trápí ta pravá. Špatně tam nevypadá Láďa Mužík. Může to hrát i Adam Kadlec. A je tu samozřejmě Dan Köstl, který to hrál skvěle v loňské sezóně. A uvidíme, kdy se vrátí Dosty. Je to velký tvrďák. Ale doplnění je samozřejmě téma. Bavíme se i o nějakém hostování, že by to nemusel být přestup. Pokud by někdo vypadl z větších klubů a věděli bychom, že nám pomůže, určitě bychom o takové možnosti uvažovali.
     
    Josef Jindřišek: Bude důležité, jak do ligy na jaře vstoupíme. I kdyby se v Hradci neuspělo, další zápas přijde za týden. Musíme se dobře připravit a dobře do toho vykročit, abychom se nemuseli klepat, že budeme hrát skupinu o udržení nebo o baráž.
     
    Josef Jindřišek: Řada hráčů hrála Evropu poprvé. Byla to pro nás obrovská zkušenost a doufám, že jsme se z toho všichni poučili.
     
    Josef Jindřišek: Když jsem přišel, hrávalo se tu o záchranu. Poslední sezóny jsme se tomu už ale vyhýbali. Ta minulá sezóna byla výborná. Odpovídalo to tomu, že se tu sešel zajímavý kádr. Ani teď tu tým není špatný, tak doufám, že půjdeme tabulkou ještě nahoru.

    Zda jsem si dokázal představit, že se dostaneme do Evropy. Já nad tím tak úplně nepřemýšlel. Dřív jsme se hlavně zachraňovali. Teď už musíme přemýšlet jinak. To vyvrcholilo tím postupem do Konferenční ligy. Tam jsme dostali asi nejtěžšího soupeře. Byla to pro nás obrovská zkušenost. Rozhodl ten první zápas, kdy se projevila kvalita soupeře a asi naše nezkušenost. V odvetě by se musel stát zázrak, abychom to otočili. Přišlo nás ale podpořit 12 000 diváků. To bylo poprvé za mého působení v Bohemce, co jsem viděl tolik klokanů. Ta atmosféra pro mě byl obrovský zážitek.
     
    Josef Jindřišek (kapitán, 339 prvoligových startů): Před startem jara se cítím dobře. Přípravu jsme měli dobrou. I já jsem se připravoval trošku jinak, než kdysi. Je to ovlivněné věkem. Člověk už tu přípravu musí trochu přizpůsobit. Těším se na nedělní zápas.
     
    Jaroslav Veselý (trenér): Prvních 14 dní v domácích podmínkách jsme se vydali konceptem, který nám fungoval už třeba rok zpátky. Více jsme se věnovali doplňkové a kondiční složce. Snažili jsme se vyřešit nějaké zdravotní neduhy a dotrénovat. Řada hráčů hrála na podzim v ne úplně ideální kondici, s nějakým zdravotním deficitem. V rámci tohoto cyklu tam byla jako doplněk Tipsport Liga. Tu vnímám trochu rozpačitě. Pořadatel nám letos moc nevyšel vstříc. Kromě zápasu ve Vlašimi nebyly ty terény úplně optimální. A došlo tam k několika zraněním, která nám zkomplikovala přípravu. Po té střelecké krizi z ligy se ním tam alespoň podařilo nastřílet docela dost gólů. Věřím, že ty hráči dvě takové vysoké výhry pro sebevědomí potřebovali. Dali jsme hodně gólů a snad nám to psychicky pomohlo.

    Druhá fáze přípravy proběhla v Turecku. Letos jsme trošku bojovali se hřišti. Ty nebyly úplně optimální. To je ale potřeba brát. Potýkaly se s tím asi všechny týmy. Naopak jsme měli špičkový hotel s wellness a také soupeři, se kterými jsme se tam utkali, byli zajímaví a nějakým způsobem nás ty zápasy obohatily. Pocit mi trochu kalí zranění Martina Dostála. V první chvíli to vypadalo hůře, než to nakonec dopadlo. nebude mít žádné následky do života. V Praze absolvoval operaci a teď už se dokonce zapojil do nějakého lehčího tréninku. Nemůže samozřejmě do soubojů. Pokud se máme bavit o návratu do zápasů, tak minimum je 6 týdnů, spíše bych to viděl v řádu měsíců. Měli jsme možnost třeba zkoušet hráče na různých postech. Loni jsme takto například zjistili, že Honza Vondra může hrát středního stopera.

    Po návratu domů střídáme hřiště na Strahově s Uhříněvsí. V přípravě mě potěšily nastřílené góly. Dokázali jsme se prosazovat i proti silnějším soupeřům. Týmu pořád věřím, věřil jsem mu i na podzim. nějaké těžkosti jsme si prožili. Na tým možná negativně dopadla i ta Evropa. Někteří kolegové mě před tím varovali. že ty menší týmy pak po účasti v Evropě často hrají i o záchranu. Myslím, že nakonec jsme to zvládli ještě docela slušně.

    Můj cíl je projít v klidu do té středové skupiny. Ale musíme se dívat i pod sebe, protože ta skupina o záchranu není daleko. Na druhou stranu jsme také nějaké 4 body od skupiny o titul. I to se dá tedy dohnat.
     
    Miroslav Držmíšek (sportovní ředitel): Nechtěli jsme dělat v kádru žádnou revoluci. Ani ven, ani dovnitř. Shodli jsme se s trenéry, že chceme posílit útočnou fázi. Přišel Milan Ristovski, makedonský reprezentant. Pak David Huf, nejlepší střelec druhé ligy. Měli jsme v hledáčku čtyři útočníky, dva se podařilo získat.

    Na papíře to vypadá, že máme široký kádr. Ale máme tam i dlouhodobě zraněné hráče, kteří se začnou vracet až ve druhé polovině jara. Jsou to třeba Denis Vala, Vojta Novák. Připraven do zápasů ještě není ani Ondřej Petrák.

    Odešel brankář Jedlička, kterého si stáhla Plzeň. Brankářský post jsme neřešili, protože ten se řešil už v létě příchodem Michala Reichla. Toho jsme chtěli. Na podzim odchytal dobré zápasy. Víme, že i Roman Valeš a Lukáš Soukup mají dostatečnou kvalitu na to, aby zaskočili. Věřím, že kádr není slabší než na podzim a na jaře bychom chtěli podávat o něco lepší výkony.

    Přišel ještě Matyáš Nechvátal. Mladý 17letý útočník z Olomouce. Ten začne v béčku a věříme, že se brzy projeví tak, že ho budeme moci zkusit i v A-týmu. Do áčka byl takto už přeřazen Matěj Kadlec. Ten si vedl v zimní přípravě docela zdatně a je to další odchovanec.
     
    Darek Jakubovicz o plánech se stadionem: Mnozí z vás to asi v minulých dnech zaznamenali. Vyjádříme se k tomu v nejbližší době formou rozhovoru, který vyjde na klubových sítích.

    Tiskový mluvčí Petr Koukal upřesnil, že bude jednat o rozhovor s majitelem klubu Dariuszem Jakuboviczem.
     
    Darek Jakubovicz (ředitel klubu): Rád bych tu zmínil čtyři zásadní věci. Fanoušci pocítí změnu na pozici SLO. Po vzájemné dohodě jsme se na konci roku 2023 rozloučili s Martinem Kůrkou. Ještě jednou bych mu rád poděkoval. Místo něho nastupuje Vladimír Pavlík. Nebude mít snadné navázat na to, co Martin rozjel. S důležitými postavami z fanouškovských řad se ale zná a komunikuje s nimi. Takže by to mělo být dobré. Dále jsme posílili marketingový a mediální tým a doufáme, že to bude na jaře znatelné. Rád bych tu zmínil také náš nadační fond. Jsou tu nějaké dlouhodobé projekty, které podporujeme. Například našeho dlouholetého maséra Vláďu Hrice. Nedávno jsme přispěli Klokánku ve Štěrboholech. Pomáháme také našemu bývalému hráči Jiřímu Rychlýkovi, který má nemocnou dcerku. Rovněž jsme pořídili nový a modernější klubový autobus.
     
    Tisková konference byla zahájena. Přítomné novináře vítá tiskový mluvčí Bohemians Petr Koukal.

    Martin Augustin

    bahis siteleri