Třinec – Olomouc 6:1 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 5:6 (po pr.)
Motor ČB – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 5:3 (kon.) | Kladno – Liberec 2:7 (kon.)
Sparta – Plzeň 4:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:1 (1:0, 5:0, 0:1)
HC Olomouc
Středa 14.02.2024, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:09
    Rozhodčí nakonec vyhodnotili situaci tak, že se jednalo o faul na menší trest. Petr Šenkeřík (TRI) tak dostává trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Hosté mají k dispozici 77 sekund dvojnásobné přesilovky.
     
    57:08
    Hostům se moc nedařilo rozestavět přesilovkový vzorec a Bambula to vzal na sebe. Objel útočné pásmo a přitom si vysloužil faul Petra Šenkeříka. Rozhodčí ukázali gestem, že se půjdou podívat na videozáznam hry, zda náhodou faul třineckého obránce nebyl na vyšší trest.
     
    56:25
    Hosté jsou kompletní a hned zosnovali rychlou akci. Poté, co se snažil bránit soupeře, na kterého směřoval před branku puk z pravé strany od Siroty, je vyloučen za nedovolené bránění Marian Adámek (TRI). Druhá přesilovka pro Olomouc.
     
    53:18
    Marinčin orazítkoval z pravého kruhu tyč Konrádovy branky!
     
    52:14
    Kurovský ukořistil puk ve středním pásmu a postupoval s Daněm dva na jednoho. Kurovskému neumožnil přihrávku na spoluhráče Jan Švrček (OLO), který mu padl pod nohy. Faul klasifikován jako podrážení. Olomoucký obránce navíc dostal navrch ještě jeden trest za nesportovní chování. Uvidíme pátou a šestou přesilovku domácích a to po poslední komerční pauze utkání. Oceláři zatím využili jednu tuto hokejovou standardní situaci.
     
    49:01
    Čacho se šikovně prokličkoval z vlastního pásma z levé strany až na střed a do zakončení před Konráda, ale neměl kudy dostat z předbrankového prostoru puk do sítě.
     
    45:54
    Tomáš Černý (OLO) bude odpykávat čtvrtý trest olomouckých hokejistů v tomto utkání. Provinil se vysokou holí.
     
    45:38
    Teď třinecká Werk arena vyskočila na nohy posedmé, ale byla to mýlka! Adámkovo nahození od modré se odrazilo od tyče Konrádovy branky do brankoviště a pryč.
     
    42:47
    5/5
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A vidíme první puk, který v této sezóně končí ve třinecké brance z olomoucké hole. Kacetl odrazil střelu k mantinelu, odkud přišlo nahození na třineckou branku a zřejmě lehká teč hráče před brankou. Jako střelec je označen JAKUB NAVRÁTIL. Asistence: Jakub Sirota. Stav utkání 6:1.
    Navrátil J., Sirota J., Rašner A., Macuh R., Kunc M.
    Dravecký V., Kundrátek T., Nedomlel R., Čacho V., Sikora P.
     
    42:21
    Orsava dostal puk před branku tak, že byl zcela sám a postupoval před třinecké brankoviště ze strany. Zakončoval bekhendem, ale Kacetlovu branku přestřelil.
     
    40:26
    Voženílek využil prostoru ve středním pásmu a poslal dopředu po levé straně Nestrašila. Jeho svižnou střelu musel Konrád odrazit zřejmě maskou.
     
    39:40
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Brankové konto hostujícího týmu ve druhé třetině skutečně dostává zabrat. DANIEL VOŽENÍLEK dostal puk před Konráda, potáhl si jej do strany a střelou z tyči dává šestý gól domácího mančaftu. Asistence: Martin Růžička, Andrej Nestrašil. Stav utkání 6:0.
    Voženílek D., Růžička M., Nestrašil A., Nedomlel R., Kundrátek T.
    Anděl L., Rašner A., Kusko S., Ondrušek J., Orsava J.
     
    37:58
    Hudáček se natlačil do samostatného úniku na Sedláčka, ale jeho kličku do bekhendu se mu nepodařilo zakončit přesně. Trefil přízemní střelou natažený Konrádův beton.
     
    37:33
    Hosté v tlaku v útočném pásmu. Anděl byl úplně sám před Kacetlem, ale dostal puk ze strany tak, že se musel otáčet ke střele z bekhendu, která třineckého brankáře nezaskočila.
     
    34:42
    Hosté mají první možnost korigovat nepříznivě se vyvíjející zápas proti oslabenému soupeři. Prvním vyloučeným hráčem Ocelářů je Marian Adámek (TRI), který jde pykat za vysokou hůl.
     
    34:25
    Hosté vyměnili brankáři. Těžkou šichtu má za sebou Jakub Sedláček, kterého vystřídá Branislav Konrád.
     
    34:25
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Co už ale hosté nedokázali zastavit byla další akce na jejich branku. Nestrašil z pravé strany našel před brankou úplně volného DANIELA VOŽENÍLKA, který neměl problém dovézt puk do odkryté sítě. Asistence: Andrej Nestrašil, Martin Růžička. Stav utkání 5:0.
    Voženílek D., Nestrašil A., Růžička M., Adámek M., Smith A.
    Řezníček D., Menšík M., Plášek ml. K., Sirota J., Anděl L.
     
    33:32
    Daňo si vyměnil puk v rohu s Hudáčkem, který se následně šikovně vytočil před brankoviště, položil si Sedláčka, ale z úhlu nedokázal zakončit přesně.
     
    32:38
    Po Sikorově aktivitě u levé tyče to v hledišti zahučelo a rozhodčí rozpažoval. Nebyl dalek druhé brance ve své extraligové kariéře třinecký benjamínek.
     
    31:25
    5/4
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí opět měli trable v tom založit přesilovkové rozestavení, ale když se jim to podaří, jsou nesmírně nebezpeční. MARKO DAŇO zaparkoval na vrcholu levého kruhu, kam mu poslal puk na střelu z první zleva Růžička. Daňova střela byla pro Sedláčka mimo dosah. Asistence: Martin Růžička, Jakub Jeřábek. Stav utkání 4:0.
    Daňo M., Růžička M., Jeřábek J., Nestrašil A., Voženílek D.
    Kunc M., Macuh R., Ondrušek J., Řezníček D.
     
    30:40
    Jan Švrček (OLO) je dalším olomouckým hráčem na trestné lavici. Hosté ztratili puk v útočném pásmu, když Sirotovo nahození Kacetl vytřepal z lapačky a založil rychlou akci domácích. Puk šel následně před branku ze strany na Hrehorčáka, kterému Švrček vysekl hůl a znemožnil zakončení.
     
    27:46
    Máme zde druhého vyloučeného hráče utkání a opět to je hráč olomouckého týmu. Jan Bambula (OLO) se provinil vysokou holí a za útočný faul je tak vykázán k menšímu trestu. Budeme teď sledovat, zda se Ocelářům vydaří přesilovka lépe než ta první.
     
    22:49
    Hosté jsou poprvé na kotouči v útočném pásmu a hned z toho byla nadějná situace. Kotouč šel z pravé strany na osu, kde byl Řezníček. Ten si puk ještě trochu potáhl a z ideálního prostoru zakončil. Kacetl vyrazil puk do strany.
     
    20:38
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dlouho to nervalo a je to už o tři branky. Olomouckou akci ukončili domácí v zárodku a rychle vyexportovali puk do útočného pásma. Na osu kluziště dostal přihrávku DANIEL KUROVSKÝ a zkusil se vytočit ke střele přes obránce. To se mu podařilo a zavěsil přesně do Sedláčkovy branky. Asistence: Marko Daňo, Libor Hudáček. Stav utkání 3:0.
    Kurovský D., Daňo M., Hudáček L., Nedomlel R., Kundrátek T.
    Klimek L., Rašner A., Bambula J., Sirota J., Nahodil L.
     
    20:20
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nestrašil byl za olomouckou brankou zablokován, ale kotouč převzal Voženílek a vytočil se až do předbrankového prostoru. Odtud poslal puk na modrou ADAMU SMITHOVI a šel Sedláčkovi clonit ve výhledu. Jeho nahození od modré skončilo v olomoucké síti. Asistence: Daniel Voženílek, Andrej Nestrašil. Stav utkání 2:0.
    Smith A., Nestrašil A., Voženílek D., Růžička M., Marinčin M.
    Ondrušek J., Řezníček D., Macuh R., Kunc M., Navrátil J.
     
    15:09
    Hostující hráčská lavice je potrestaná menším trestem za neúspěšnou trenérskou výzvu. Trest odpykává Jakub Navrátil (OLO).
     
    15:09
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gól je nakonec potvrzen, k porušení pravidla o brankovišti a nedovolenému bránění brankáři nedošlo. Střelcem gólu je označen DANIEL KUROVSKÝ. Asistence: Libor Hudáček, Martin Marinčin. Domácí navíc budou hrát přesilovku. Stav utkání 1:0.
    Kurovský D., Hudáček L., Marinčin M., Smith A., Daňo M.
    Anděl L., Menšík M., Plášek ml. K., Rašner A., Sirota J.
     
    15:09
    Bude se zkoumat videozáznam hry. Hostující střídačka si vyžádala trenérskou výzvu, kvůli postavení v brankovišti a nedovolenému bránění brankáři. Hudáček poslal kotouč z rohu útočného pásma na brankoviště, kde byl směrem do Sedláčka tlačen hostujícím obráncem Kurovský. Jeho první dorážka skončila na betonu Sedláčka, ale opakovaný pokus už našel síť. Uvidíme, jak tuto situaci po zhlédnutí videa rozhodnou arbitři na ledě.
     
    14:44
    Jeřábek dal po levém hrazení puk za branku na Hrehorčáka, který našel na slotu úplně volného Spěváčka. Ten svůj první extraligový start – zatím – neosladil vstřelenou brankou.
     
    12:48
    Adámek vyvezl volný puk a domácí měli akci tři na dva. Puk šel doleva na Daňa, jeho první prudkou střelu Sedláček vyrazil před sebe. Následně dorážel Daňo do tyčka a po přihrávce Kurovského na Jeřábka se před brankou hostů ještě spustila drobná rozmíška. Domácí chtěli dorážet nepřikrytý puk a hostům se to logicky nelíbilo.
     
    07:11
    Hosté stále byli na kotouči a zpoza branky šla výborná přihrávka do stoprocentní šance na slot na Bambulu. Reprezentační útočník ale z ideální pozice Kacetla nepřekonal.
     
    01:05
    Bambula si vyměnil puk s Klimkem a v nebezpečném prostoru na slotu byl zcela volný Nahodil. Kacetl se díval, jak kotouč míjí pravou tyč jeho branky.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 16. Kurovský (L. Hudáček, Marinčin), 21. Smith (Voženílek, Nestrašil), 21. Kurovský (Daňo, L. Hudáček), 32. Daňo (M. Růžička, J. Jeřábek), 35. Voženílek (Nestrašil, M. Růžička), 40. Voženílek (M. Růžička, Nestrašil) – 43. Navrátil (Sirota)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, J. Jeřábek, Šenkeřík – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – Kurovský, L. Hudáček, Daňo – Spěváček, Vrána (C), Hrehorčák – Sikora, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Olomouc: Sedláček (35. Konrád) – Řezníček, Ondrušek (C), Rašner, Sirota, Černý, Švrček – Navrátil, Macuh, Kunc – Bambula, Nahodil (A), Klimek – Orsava, Knotek (A), Kusko – Menšík, Anděl, Plášek ml. – P. Musil.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: T. Veselý, Vrba – Hlavatý, Rampír

    Diváci: 4 442
    bahis siteleri