Havířov – Nový Jičín 6:1 (kon.) | Mostečtí Lvi – Příbram 2:4 (kon.) | Tábor – Chomutov 4:2 (kon.)
Vrchlabí – Děčín 4:2 (kon.) | Ústí n/L – Letňany 0:3 (kon.) | Písek – Řisuty 5:6 (kon.)
Kobra – Hronov 3:5 (kon.) | Benátky n/J – Kralupy n. Vltavou 7:4 (kon.) | Opava – Kopřivnice 3:1 (kon.)
Val. Meziříčí – Šumperk 3:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 2:4 (kon.) | Vyškov – Vel. Meziříčí 7:3 (kon.)
Technika Brno – SHKM Hodonín 1:4 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
3:5 (2:0, 1:3, 0:2)
HC WIKOV Hronov
Středa 14.02.2024, 18:00 • ZS HC Kobra Praha, Praha 4-Braník • 2. liga skupina Západ • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u 9. kola nadstavbové skupiny 2. hokejové ligy. Zimní stadion v pražském Braníku bude hostit střet domácí HC Kobry Praha proti hostům HC WIKOW Hronov. Přeji příjemné počtení.
     
    Domácí Kobra se v nadstavbových soubojích stále úspěšně dere o postup do předkola play-off. Momentálně má na kontě 48 bodů, což je stejně jako jako mají první Benátky nad Jizerou, avšak ty mají ještě jeden zápas k dobru. Vůči třetímu Chebu navíc aktuálně drží Kobra náskok pěti bodů. Braničtí měli trochu rozpačitý úvod nadstavby, kdy sice nejprve venku porazili Hronov, pak ale čtyři body ztratili za prohru po nájezdech v Písku a běžnou prohru v Benátkách. Následně se ale přesunuli na vlastní led, kde z dosud odehraných čtyř klání ztratili jediný bod za výhru nad Chebem po nájezdech.
     
    Východočechům se v nadstavbové fázi povedlo odlepit z předposlední příčky, kam spadl Písek. Na něj si navíc vytvořili čtyřbodový náskok. Hronov se sice v úvodu nadstavby trochu hledal, o čemž svědčí dvě úvodní prohry s Kobrou a Chebem, pak ale z následujících pěti utkání nezvítězil jen v jednom jediném, kdy v přestřelce podlehl Benátkám 7:8. Jinak si z ostatních duelů připsal plný bodový zisk.
     
    Vzájemné zápasy letos hovoří lépe pro Kobru. Ta hned v prvním souboji porazila doma Hronov vysoko 11:3. V druhém zápasu základní části sice Hronov dorovnal díky výhře 4:1. První nadstavbové utkání ale znovu patřilo pražskému týmu, který si z Východních Čech odvezl výhru 4:2.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Málek (Ondrík) – J. Stejskal, Holý, Kulinic, Horáček, T. Duda, Wolf – Houška, Šťastný (C), Bříška (A) – Nagy, T. Urban I, F. Vlček – Petrák, S. Tichý, M. Kvasnička – Míšek, Matuška.
    Trenér: Miloslav Šeba

    HC WIKOV Hronov: Malychin (Pittr) – Ondruš, Táborský, Rubáček, Kopecký, M. Veselý, Voňka (A) – T. Veselý (C), Vaňkovský (A), Popitič – Murtazin, Beneš, D. Straka – Lederer, M. Hájek I, T. Hynek.
    Trenér: Vlastislav Vondřejc

    Rozhodčí: Domský – Charvát, Brož.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Braničtí získali první kotouč a pokoušejí se s ním o rozehrávku od Málkovy klece.
     
    00:37
    Přímo před Málka si z pravého kruhu najel Michal Beneš, který zvolil přízemní střelu. Gólman Kobry ovšem zvládl sevřít kotouč mezi betony.
     
    01:04
    Dlouhý křižný pas od Tomáše Dudy převzali Východočeši, kteří ale jen vyhodili puk zpět k brance domácího týmu. Kobra tedy znovu rozehrává zpoza vlastní svatyně.
     
    01:43
    Adam Wolf odstavil tvrdým hitem od kotouče Matěje Hájka. Nic platné mu to ale nebylo, protože puk i tak udrželi hráči Hronova.
     
    02:01
    Tomáš Šťastný na modré zastavil snahu Hronova o rozjezd ven z obranného pásma. Nic dalšího ale Kobra přes Malychinem nesvedla.
     
    02:40
    Kobra právě vstřelila branku!
    Braničtí jdou hned zkraje do vedení! FILIP VLČEK si najel křižmo z pravého kruhu směrem na vzdálenější tyč a bekhendem precizně uklidil kotouč do volné škvírky za Malychinovými zády. Asistence: Tomáš Šťastný a Tomáš Urban
    02:40 Filip VLČEK - 1:0
     
    04:28
    Od modré poslal ránu pod úhlem 45° směrem na hronovskou branku Tomáš Duda. Malychin měl ovšem celou situaci na očích a kotouč si podržel u betonů.
     
    05:22
    Aktivnější je stále domácí tým, který si přihrává ve vlastní třetině a vyčkává na vhodný moment pro rozjezd. Při poslední příležitosti se ale dostal do postavení mimo hru.
     
    06:20
    Filip Vlček si najížděl mezikružím směrem dopředu bezprostředně poté, co obdržel po buly přihrávku od Šťastného. Obhodil si dva hráče, na třetího v pořadí už ale nevyzrál a tím pádem ani neprověřil Malychinovu pozornost.
     
    06:52
    Rychlou střelu od levého mantinelu poslal na Málka Michal Beneš. Brankář Kobry ovšem včas zareagoval vyrážečkou a zvedl kotouč nad sebe.
     
    07:24
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov:
    David Voňka – 2 min., hákování.
     
    07:35
    Kamil Bříška si obkroužil hronovskou branku a zpoza Malychinových zad poslal kotouč dopředu. Tam ovšem zaúřadoval Šimon Táborský, který vší silou vyhodil puk směrem k mantinelu.
     
    08:35
    Další Bříškova šance, tentokrát z levého kruhu. Malychinovi se povedlo vyrazit puk do plexiskla nad svou brankou.
     
    09:21
    Kobra právě vstřelila branku!
    Dvě vteřiny do konce přesilovky a Kobra navyšuje své vedení! MARTIN NAGY se opřel do hracího předmětu v levém kruhu a poslal ho přesně na vzdálenější tyč hronovské svatyně. Asistence: Filip Vlček a Tomáš Duda.
    09:21 Martin NAGY - 2:0
     
    09:21
    Hosté v plném počtu.
     
    09:43
    Matěj Hájek zblokoval kobří střelu od modré. Toho hosté využili k rychlému výpadu na druhý konec ledové plochy. Čárový sudí je ale nachytal v ofsajdu.
     
    10:10
    Šťastného ránu z bezprostřední blízkosti brankoviště tečovali Východočeši do ochranné sítě nad svou brankou.
     
    10:27
    Hronovští se stále pokoušejí o přechod přes modrou. Právě tam ale stojí připravená obrana Kobry, která je nechce pustit blíže ke své brance.
     
    11:28
    Slibně, avšak nepřesně napasoval Milan Veselý puk směrem ke vzdálenější tyči. Ani Braničtí se ale tentokrát příliš nevyznamenali, když jej pouze vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    11:45
    Po dlouhé době Málkův zákrok, který ukořistil kotouč, letící k němu ihned po buly.
     
    12:00
    Hodně odvážný tah Romana Málka, který si z brankoviště vyjel až na vnější hranici pravého kruhu, odkud odrazil kotouč těsně před najíždějícím Tomášem Veselým.
     
    13:01
    Východočeši se usadili v útočné třetině, avšak zatím pouze krouží po jejím obvodu, k zakončení se dostat nemohou.
     
    13:13
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha:
    Adam Wolf – 2 min., podrážení.
     
    13:19
    Hronov se sehrál ve vlastní třetině, následně vzal na sebe průnik dopředu Šimon Táborský.
     
    13:59
    Chvilkový atak ze strany Hronova vyřešila Kobra výhozem puku za Malychina. O další příležitost se tak postaral David Straka, který se vysunul dopředu po levém křídle. Ani on se ale k samotnému zakončení nedostal díky práci s hokejkou branické obrany.
     
    15:13
    Domácí v plném počtu.
     
    15:21
    Filip Vlček se pokusil vypíchnout kotouč skrz dva protihráče. Ti ho ale sevřeli, čímž Hronov pokračuje ve snaze probít se ven ze třetiny.
     
    15:58
    Roman Málek znovu v akci. Tentokrát si poradil s kotoučem, letícím na něj z levé strany a zalehl jej na ledě.
     
    16:38
    Ze snahy přejít přes modrou nevyšel Hronov úspěšně. Dopředu se dostal jen kotouč, který hosté vyhodili. To umožnilo Stanislavu Tichému rozjet se na opačnou stranu kluziště.
     
    18:23
    Tomáš Urban se vrátil pro puk k Málkovi. Dopředu se pokusil nasměrovat svůj tým po levé straně, avšak tentokrát dokázali hosté zadržet svého soupeře u mantinelu.
     
    19:20
    Další rychlý výpad Kobry po křídle, který ale nyní skončil ofsajdem.
     
    19:29
    Tichého pas na pravou hranici mezikruží převzal pouze jeden z bránících hráčů Hronova, čímž hosté uvolnili tlak na svou branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Kobra byla od samého počátku aktivnější a svou snahu proměnila ve dvě vstřelené branky. Hosté se dostávali více do šancí až v závěru tohoto dějství, avšak ani v jednom z případů neměli takovou příležitost, která by výrazně ohrozila Romana Málka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Braničtí vybojovali další kotouč a zahájili rozehrávku ze své třetiny. Poměrně rychle ale odevzdali puk do držení Hronova.
     
    20:31
    Hronov právě vstřelil branku!
    A výsledkem je gól Východočechů! Dorážka ARŤOMA POPITIČE z prostoru mezi kruhy se odrazila o tyčku Málkovy klece přesně za jeho záda. Asistence: Jan Lededer a Filip Ondruš.
    20:31 Arťom POPITIČ - 2:1
     
    22:16
    Michal Beneš nejprve sám hledal prostor na střelu od pravého mantinelu, načež posunul puk na střed k Josefu Kopeckému, jehož rána od modré zaplula přesně do Málkovy lapačky.
     
    22:48
    Tlak na svou branku se Kobře povedlo uvolnit, avšak za cenu vyhození puku na zakázané uvolnění.
     
    23:01
    Své střelecké štěstí zkusil od modré křižnou střelou Milan Veselý. Málek ale zavřel prostor u bližší tyče a puk tělem vyrazil.
     
    23:40
    Hronov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Přihrávku zpoza branky převzal na hranici kruhu MARAT MURTAZIN, jemuž se povedlo prostrčit kotouč k levé tyči svatyně Málka. Asistence: Tomáš Veselý
    23:40 Marat MURTAZIN - 2:2
     
    24:49
    Lededer se zastavil o Kamila Bříšku, který se snažil o výjezd dopředu. Na modré ale o puk přišel a naopak Hronov se vrátil. Vaňkovského střelu Málek vyrazil, avšak tlak na něj pokračuje.
     
    25:59
    Jiří Stejskal napasoval dopředu Vlčkovo přiklepnutí kotouče. Malychin ovšem včas reagoval a tělem vytěsnil puk před sebe.
     
    26:55
    Těsně před Táborským precizně pracoval svou hokejkou Adam Wolf, který posunul puk dopředu.
     
    27:05
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov:
    Andrij Malychin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu, odpyká Tomáš Veselý.
     
    27:28
    Kobra se díky přesilovce dostala do útočné souhry. Od levého mantinelu poslal tvrdou střelu na branku Vladislav Houška, avšak Malychin udržel puk ve svém náručí.
     
    27:58
    Další Houškovo zakonční mířilo přesně do prvního obránce Hronova. Kobra se tak musela vrátit k Málkovi.
     
    28:39
    Braničtí se snaží utahovat smyčku před brankou Wikovu. Obrana východočeskému týmu je ale obětavá a akce soupeře spolehlivě blokuje.
     
    29:05
    Hosté v plném počtu.
     
    29:10
    Nepřesná nahrávka Kobry směrem na Lededera. Tomu ale celkem rychle sebral kotouč Filip Vlček, který si sám najel obloukem před branku Hronova, avšak v rychlosti neumístil kotouč za Malychinova záda.
     
    30:25
    Jiří Stejskal se pokusil ránou ze středního pásma využít zakrytého výhledu hronovského brankáře. Ten ale i tak dokázal puk vyrazit.
     
    31:01
    Z podobné pozice pálil na druhé straně Stanislav Rubáček. Málek včas reagoval svými betony.
     
    31:53
    Filip Vlček si vyjel pro osamocený kotouč po buly s napřaženou hokejkou. Puk tak ihned napasoval na branku, avšak přímo do betonů gólmana Malychina.
     
    32:51
    Zachycená souhra Hronova a rychlé obrácení směru hry směrem k brance Wikovu. Kobře se díky tomu daří držet v útočném prostoru.
     
    33:41
    Ihned po buly si připsal Malychin další zákrok, když zlikvidoval blízkou střelu z levého kruhu.
     
    33:51
    Ránu Ondřeje Holého od modré vyrazil Malychin svými betony do protipohybu. Díky tomu se Východočeši vydali na výpravu před Romana Málka.
     
    34:26
    Hronov je nadále aktivnější a drží se poměrně blízko k Málkově brance. Do jejího ohrožení se ale dostal jen Milan Veselý, který navíc nemířil přesně.
     
    35:19
    Hronov právě vstřelil branku!
    Východočeši otáčejí hru a dostávají se do vedení! Z levé strany si najel dopředu MATĚJ HÁJEK, který přesnou ranou k bližší tyči vymetl pavučiny v Málkově brance. Asistence: Michal Beneš a David Straka.
    35:19 Matěj HÁJEK - 2:3
     
    35:53
    V poslední možné chvíli zareagoval svou hokejkou Roman Málek, který díky tomu vypíchl puk kličkujícímu Strakovi.
     
    37:06
    Kobra právě vstřelila branku!
    Přestřelka pokračuje gólem do branky Hronova! Přes celou délku ledového kluziště se utrhl MARTIN NAGY, který svůj druhý gól dnešního dne umístil do volného prostoru u pravé tyčky Malychinovy klece. Asistence: Filip Vlček a Tomáš Urban.
    37:06 Martin NAGY - 3:3
     
    37:50
    Východočeši zvládli přetahovanou o puk ve své třetině a rychle se vydali na druhou stranu. Tentokrát si však obrana Kobry poradila s jejich snahou o střelu.
     
    38:40
    Volného kotouče těsně před Málkem si všiml akorát Matěj Hájek, který toho využil v zakončení z těsné blízkosti. Gólman Kobry ovšem sevřel puk ve svém náručí.
     
    39:11
    Martin Nagy po výjezdu středem pole vyhodil kotouč do volného prostoru poblíž branky Hronova.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Start druhé periody zcela bez pochyby patřil Hronovu, který se dvěma rychlými góly vrátil zpátky do hry a až do svého oslabení byl aktivnější. Kobra se postupně dostávala do akce, přesto musela otáčet nepříznivý stav. V tom ale byla úspěšná a šance pro oba týmy jsou tak před třetí třetinou vyrovnané.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Tomáš Šťastný převzal puk za svou brankou, avšak s rozehrávkou se příliš daleko nedostal. Naopak Hronov započal s rychlým ostřelováním Malychinovy klece.
     
    40:45
    Tak tohle zakončení musí Tomáše Dudu hodně mrzet! Ač v pádu, přesto dokázal zacílit do odkrytého prostoru u vzdálenější tyče. K jeho smůle se ale puk odrazil od kotouče mimo prostor brankoviště.
     
    41:38
    Malychinova tyč zvonila podruhé! Tentokrát na ní napasoval kotouč dalekou střelou od modré Matěj Kvasnička.
     
    42:41
    Braničtí narušili ve středním pásmu souhru Hronova, avšak po přenesení hry k druhému mantinelu nahodili puk do volného prostoru, čímž se její těžiště naopak dostalo ještě blíže k Málkovi.
     
    43:20
    Kobra zvládla přetahovanou o puk u mantinelu ve středním pásmu a zahájila ostřelování hronovské svatyně.
     
    44:06
    Kobra stále drží kotouč na holi a s ním se posunula do útočného pásma. Hostům se ale povedlo sevřít Pražany u mantinelu.
     
    44:57
    Až příliš vysoké Šťastného zakončení po jeho rychlém přesunu po levém křídle. Puk se tak ocitl v ochranné síti nad brankou Malychina.
     
    45:18
    Tomáš Šťastný tentokrát vypálil z mezikruží, avšak nepřesně. Kotouč tedy pouze rozduněl mantinel.
     
    46:11
    Stejskalovo zakončení z těsné blízkosti dokázala hronovská obrana zablokovat ještě před gólmanem, stejně tak Branickým nevyšla ani dorážka.
     
    46:37
    Hronov právě vstřelil branku!
    Do vedení jdou ale naopak znovu Východočeši! Těm se povedlo rychle vyjet na opačnou stranu a z následné skrumáže hráčů těsně před brankovištěm prostrčil kotouč za Málkova záda TOMÁŠ VESELÝ. Asistence: Marat Murtazin a Tomáš Hynek
    46:37 Tomáš VESELÝ - 3:4
     
    47:11
    Zakončit z těsné blízkosti se nyní Hronovu nepodařilo. Kobra se tak probíjí ven ze třetiny, ovšem ani tak v tomto není příliš úspěšná.
     
    47:56
    Kamil Bříška vyvezl po křídle kotouč dopředu. Chystal se i vystřelit, v čemž mu ale spolehlivě zabraňoval David Voňka.
     
    49:05
    Filip Vlček z pravého kruhu napasoval puk přímo na gólmana Malychina. Ten ale včas reagoval a kotouč vyrazil nad sebe do ochranné sítě.
     
    49:32
    Hronovský výhoz zastavil ve středním pásmu Stanislav Tichý, který ovšem nepřešel přes následné dvojnásobné sevření od Východočechů a Wikov se tak mohl vrátit zpátky do útoku.
     
    50:48
    Bříškovu nahrávku na Šťastného přerušil Filip Vaňkovský nahozením puku zpět směrem ke Kamilu Bříškovi. Souhra Kobry před Malychinem pokračuje.
     
    51:56
    Tomáš Hynek vyzrál v rychlostním souboji na Dudu a sám se řítil po levé straně proti Málkovi. Jeho zakončení už ale nijak přesné nebylo a gólman Kobry celkem pohotově puk vyrazil.
     
    52:55
    Skákající kotouč, který neměl Malychin zcela pod kontrolou, se ještě pokusil dorazit Matěj Kvasnička. Gólman Hronova se ale tělem vysunul dopředu a v poslední chvíli mu kotouč hokejkou vypíchl.
     
    53:45
    Braničtí se stáhli k souhře ve vlastní třetině. Z ní se dostali dále a ze středového kruhu přišel se snahou překvapit Malychina přímou střelou Vladislav Houška. Gólman Wikovu ovšem tělem ránu vyrazil.
     
    54:50
    Volný kotouč se tentokrát prolétl těsně nad brankovou čárou Málkovy svatyně. U pravé tyčky ale nestál připravený žádný z hráčů v bílozeleném, který by mohl dorážet.
     
    55:23
    Tomáš Šťastný si na křídle obhodil Murtazina, avšak jeho následné zakončení už nebylo tak důrazné a brankář Hronova v klidu puk vyrazil do opačného rohu.
     
    56:20
    Hra tak pokračuje před svatyní Romana Málka, kde ovšem hosté hřeší na vlastní nepřesnost v kombinaci. Ale ani Kobra není schopná ukořistit puk.
     
    56:55
    Jan Lededer rychle po buly ve vlastní třetině vybruslil zpět k Málkovi a připravil šanci na střelu pro Davida Voňku. Jeho dělovku od modré ovšem strážce kobří klece zpacifikoval.
     
    57:01
    Kobra přenesla hru z vlastní třetiny před Malychina a operuje v rohu po jeho levici. Zde také narazila na připravenou obranu hostů.
     
    57:43
    Šťastného zakončení z mezikruží vyrazil Malychin svými betony a Hronov se z toho vydal do protiakce.
     
    58:22
    Oddechový čas pro tým HC Kobra Praha.
     
    58:22
    Po zakázaném uvolnění Hronova se bude vhazovat před Malychinem, dá se tedy očekávat, že Roman Málek zůstane na střídačce.
     
    58:22
    A také tomu tak je, Kobra pokračuje v šesti.
     
    58:33
    Ihned po buly ale kotouč ztratila a ze středního pásma napasoval křížmo puk směrem na odkrytou branku Jan Lederer. Ranou po ledě ale pouze orazítkoval tyčku.
     
    59:03
    Východočeši vyhráli buly ve středním pásmu, odkud se dostal k rozjezdu Tomáš Hynek, avšak na hranici útočného pásma ho sevřela dvojice obránců Kobry.
     
    59:46
    Hronov právě vstřelil branku!
    Je dobojováno! Přes celé hřiště křižmo z levého kruhu ve vlastní třetině nahodil kotouč do prázdné branky ŠIMON TÁBORSKÝ, který tak přidal pojistku k výhře Hronova. Asistence: Josef Kopecký.
    59:46 Šimon TÁBORSKÝ - 3:5
     
    Konec zápasu.
     
    Na pražském Braníku je hotovo a z této prohry jistě nemůže mít domácí Kobra radost. Hostům z Hronova se podařilo úspěšně čelit náporu v závěrečné periodě a naopak svou snahu pojistili dvěma góly. Ty pro ně znamenají důležité tři body v boji o záchranu v 2. lize. Naopak Kobra se tímto musí ještě více snažit ve snaze probít se do předkola play-off.
     
    Já se odsud s Vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. (20:07:10)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. F. Vlček (Šťastný, T. Urban I), 10. Nagy (F. Vlček, T. Duda), 38. Nagy (F. Vlček, T. Urban I) – 21. Popitič (Lederer, Ondruš), 24. Murtazin (T. Veselý), 36. M. Hájek I (Beneš, D. Straka), 47. T. Veselý (Murtazin, T. Hynek), 60. Táborský (Kopecký)


    HC Kobra Praha: Málek (Ondrík) – J. Stejskal, Holý, Kulinic, Horáček, T. Duda, Wolf – Houška, Šťastný (C), Bříška (A) – Nagy, T. Urban I, F. Vlček – Petrák, S. Tichý, M. Kvasnička – Míšek, Matuška.
    Trenér: Miloslav Šeba

    HC WIKOV Hronov: Malychin (Pittr) – Ondruš, Táborský, Rubáček, Kopecký, M. Veselý, Voňka (A) – T. Veselý (C), Vaňkovský (A), Popitič – Murtazin, Beneš, D. Straka – Lederer, M. Hájek I, T. Hynek.
    Trenér: Vlastislav Vondřejc

    Rozhodčí: Domský – Charvát, Brož

    Diváci: 110
    bahis siteleri