Plzeň – Mountfield HK 2:4 (kon.) | Zlín – Přerov 6:3 (kon.) | HC Litvínov – Č. Budějovice 3:1 (kon.)
Olomouc – Pardubice 2:3 (kon.)
konec
HC Litvínov
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
HC Motor České Budějovice
Čtvrtek 15.02.2024, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký čtvrteční podvečer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je juniorská extraliga a její boje o play-off. Mezi sebou si to rozdají domácí Litvínov s týmem HC Motor České Budějovice.
     
    Oba celky na tom nejsou zrovna moc dobře. Litvínov je na předposledním místě, České Budějovice jsou dokonce až na poslední příčce. Zatím jsou tedy na pozicích, které by znamenaly jen boje o udržení se v nejvyšší juniorské soutěži. Jak si proti sobě dnes povedou a kdo si připíše důležité body, to nám napoví až samotný zápas.
     
    Nejproduktivnější hráči Litvínova

    Ondřej Postl 9+20
    Dominik Čech 6+6
    Daniel Dej 4+7
     
    Nejproduktivnější hráči Českých Budějovic

    Richard Pitel 11+8
    Marcel Kříž 5+13
    Michal Kusak 4+14
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly už devětkrát. Pětkrát se z výhryradovaly České Budějovice, čtyřikrát pak Litvínov.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Litvínov: Kubík (Stránský) – Re. Kubíček, Prokeš, Kladivo, Cipko, Soušek, M. Hora, Vyhlídal – Scafari, D. Čech, Peroutka, D. Horský, Vopat, Dej, Starý, L. Tůma, Bednařík, O. Postl I, Slavík, Maštalířský.
    Trenér: Martin Tvrzník

    HC Motor České Budějovice: Mařík (Maleček) – Willmann, Placek, Vachun, T. Tůma, Bystřický, Březina, Buzek – Kusak, Pitel, Sochor – Humeník, Kuprijanov, Hoch – Tomas, Remeš, Mar. Kříž – Šimon, Aulický, Kotous.
    Trenér: David Vrbata

    Rozhodčí: Čáp, Valda – Hnát, Thuma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Hned na úvod zápasu se hosté dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před branku Matyáše Maříka, buly po jeho pravé ruce.
     
    00:48
    Hosté znovu pronikali do útočného pásma, vystavili se ale ofsajdové pasti a je pískáno. Vhazuje se ve středním pásmu blíže českobudějovické brance.
     
    01:23
    Až nyní se také do útoku podíval domácí celek, ale Ondřej Postl z prostoru mezi kruhy netrefil puk ideálně a akce tak končí.
     
    02:12
    Nepřesnosti na obou stranách, nyní mají kotouč hráči Motoru a znovu ho poslali příliš daleko. Je z toho tedy další zakázané uvolnění a stěhování hry před Matyáše Maříka.
     
    03:17
    Hra byla opět neučesaná na straně Litvínova a ten brzy puk ztratil. Následoval protiútok Budějovic, ale i ten byl neúspěšný.
     
    04:18
    Z levého kruhu tvrdě pálil Marek Slavík a po jeho ráně pak zaduněl beton hostujícího brankáře, ten tak připisuje důležitý zákrok a drží svůj tým.
     
    05:04
    Další kouskování hry, které je zatím velmi časté. Další icing Motoru a vše jde znovu před brankáře Matyáše Maříka. Buly po jeho pravé ruce.
     
    05:43
    5/5
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení, odražený puk po střele od modré čáry tečoval před Maříkem JAN PEROUTKA a rozvlnil tak síť za jeho zády – 1:0. Asistence: Dominik Čech a Daniel Prokeš.
    Peroutka J., Čech D., Prokeš D., Hora M., Bednařík J.
    Hoch Š., Humeník M., Kuprijanov I., Tůma T., Vachun D.
    05:43 Jan PEROUTKA - 1:0
     
    07:48
    V rohu útočného pásma svedly souboj o puk oba celky, nakonec ho vydolovali hosté a hned zamířili před domácí klec, ale tam nevymysleli nic.
     
    08:41
    A znovu se bojovalo o kotouč, který mají znovu Litvínovští a pádí s ním znovu před soupeřovu branku.
     
    09:59
    Litvínovská akce byla zastavena postavením mimo hru a ta se přestěhovala zpět do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    10:48
    Jakub Bednařík si najížděl k bližší tyči, kam směřoval puk od modré čáry, ale svou hůl nenatáhl dostatečně daleko a nakonec na teč nedosáhl.
     
    10:50
    Vyloučení v týmu HC Litvínov:
    Ondřej Postl – 2 min., vysoká hůl.
     
    11:57
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru hosté a už zatápí obraně i brankáři Litvínova. Nakonec to ale domácí zvládli a vyhazují touš až před Matyáše Maříka.
     
    12:36
    A další výhoz puku až před hostující klec, Verva tak šetří další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    12:50
    Ondřej Postl je zpět na hrací ploše a Litvínov je kompletní.
     
    13:33
    Zakázané uvolnění Motoru, Litvínovští tak zadarmo získali útočnou třetinu a nyní se bude vhazovat na levém kruhu.
     
    14:31
    Další akce domácích a v ní Martin Starý. Ten poslal na brankáře hostů nepříjemnou střelu, která ale končí jen vedle jeho tyče.
     
    14:47
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Alexandr Remeš – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    15:22
    Matěj Hora od modré čáry vyslal přízemní pokus, který ve svém brankovišti kryje dalším důležitým zákrokem Matyáš Mařík a nechává raději hru zastavit.
     
    16:09
    Hosté získali puk na svou stranu a okamžitě ho poslali až před Adama Kubíka. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    16:47
    Motor je v plném počtu.
     
    17:12
    Hosté se ubránili přesile Litvínova, dokonce se v oslabení dostali do šance, když z pravé strany Matyáš Humeník orazítkoval beton Adama Kubíka.
     
    17:47
    Nepřesná střela hostů a hned na to se do akce drali zase hráči Litvínova, ale i oni si počínali neúspěšně. Jejich pokus skončil jen na zadním mantinelu.
     
    18:20
    Litvínovští mají znovu puk a míří s ním před Matyáše Maříka, ten se tak ve svém brankovišti znovu připravuje k případnému zákroku.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Puk je ve středním pásmu a vypadá to, že se už nic nestane a úvodní dějství bude za chvíli minulostí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:01
    Hned v úvodu druhé třetiny mířili před hostující klec domácí hráči, Radek Vyhlídal ale svůj pokus od modré poslal jen k zadnímu hrazení.
     
    22:36
    Další vhazování před litvínovskou klecí, hosté se tam ještě mohou zdržet.
     
    23:25
    Martin Starý se proháčkoval do prostoru mezi kruhy, v momentě kdy natahoval ke střele, tak mu puk sebral soupeř a hosté pak hned otáčejí hru.
     
    24:27
    Obrana Litvínova nyní zastavila další akci Motoru a ten se tak nedostal k vyrovnání. Nicméně nadále se drží v teritoriu litvínovské Vervy.
     
    25:25
    Za vlastní klec si povyjel hostující brankář Matyáš Mařík a pomohl tak s rozehrávkou spoluhráčům.
     
    26:17
    Vhazovalo se před hostující brankou, Martin Starý pak chtěl tečovat pokus od modré čáry, ale na kotouč jednoduše nedosáhl.
     
    26:39
    Domácí chybovali s rozehrávkou u modré čáry a puk jim poté vypíchl soupeř, který uháněl do zakončení. U své pravé tyče si vše pohlídal Adam Kubík a nechal hru zastavit.
     
    26:55
    Z levého kruhu pálil Ondřej Postl a efektní semafor vytasil Matyáš Mařík, jenž drží svůj tým a přerušuje hru. Buly po jeho pravé ruce.
     
    27:46
    Hosté vybojovali puk v útočné třetiny, záhy ho ale ztratili a do akce pak mířili Litvínovští. Jenže v neutrální zóně je o kotouč připravili hosté.
     
    28:08
    Další zákrok Matyáše Maříka a hra je zastavena.
     
    29:01
    Téměř polovina řádné hrací doby a zatím jsme viděli jedinou branku v utkání. Hokej zatím není příliš oslnivý a je plný nepřesností na obou stranách a často se přerušuje hra.
     
    30:10
    Kotouč se pohyboval okolo brankoviště, kde před domácími zívala odkrytá klec, ale nikdo z hráčů Litvínova nedokázal touš zamést za brankovou čáru!
     
    31:30
    Hosté to zkusili střelou z dálky, ale Adama Kubíka tím nezaměstnali. Stále ale operují před jeho svatyní.
     
    31:56
    Jedovka hostů z pravého kruhu končí na pozorném zákroku Adama Kubíka a opět se přerušuje. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře.
     
    32:30
    Efektní semafor vytasil hostující brankář Mařík a znovu podržel svůj tým. Hned nechal hru plynout a poslal puk svým spoluhráčům.
     
    34:51
    A další pokus hostů, kteří se snažili vyrovnat, ovšem jejich pokus končí na zákroku Adama Kubíka.
     
    35:47
    Od vlastního brankáře šli do akce domácí, ale soupeř jim to pořádně zkomplikoval. Nakonec mají hosté puk a otáčejí hru před Adama Kubíka.
     
    36:54
    Jakub Bednařík se zjevil na levé straně a měl před sebou trochu odkrytou branku, ale zblízka nepropasíroval kotouč za čáru, pomohl tomu i pravý beton Matyáše Maříka.
     
    37:48
    Na druhé straně pak neprostřelili domácího brankáře hosté a Litvínov tak stále drží nejtěsnější možný náskok, kterého docílil už v průběhu první třetiny.
     
    38:33
    Vojtěch Aulický vybojoval puk na svou stranu a sám poté na opačném konci kluziště vystřelil, ale jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    38:40
    5/5
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V závěru prostřední části hry udeřili domácí a jdou do dvoubrankového náskoku. Od zadního mantinelu dostal přihrávku ONDŘEJ POSTL a z pravého kruhu pak švihem prostřelil hostujícího brankáře – 2:0. Asistence: Dominik Čech.
    Postl O. I, Čech D., Prokeš D., Starý M., Kladivo J.
    Hoch Š., Kusak M., Pitel R., Březina T., Bystřický J.
    38:40 Ondřej POSTL - 2:0
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    Další pokus domácích končí na obraně Motoru a ten se tak ubránil další akci svého soupeře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Hosté poslali puk do pásma Litvínova, tam si rychle nabruslil Matěj Maštalířský a poté domácí otočili hru. Před Maříkem se pak právě Maštalířský neprosadil.
     
    41:22
    Marek Slavík se prodral skrze obranu hostů, ale zakončení se mu nepovedlo, protože podklouzl a spadl na ledovou plochu.
     
    42:30
    Hosté poslali puk na zakázané uvolnění a hra jde znovu před Matyáše Maříka, buly po jeho pravé ruce.
     
    43:46
    Do zakončení se nyní protlačil Daniel Dej a jeho přízemní střela byla obranou Motoru zastavena.
     
    44:14
    Marcel Kříž si nabruslil dovnitř pravého kruhu a jeho svižná rána pořádně zaskočila domácí hráče. Adam Kubík však pohotovým zákrokem ukryl kotouč do lapačky a je přerušeno.
     
    44:32
    Vyloučení v týmu HC Litvínov:
    Jakub Bednařík – 2 min., podrážení.
     
    45:13
    Hosté mají ideální příležitost jak se dostat svému soupeři na dostřel jediného gólu, když hrají přesilovou hru, zatím se jim však nedaří ohrozit Adama Kubíka v litvínovské brance.
     
    45:47
    A znovu si domácí poradili a hned vyhazují puk až před branku Matyáše Maříka.
     
    46:05
    Litvínovští oslabení zvládají velmi dobře a vyhazují puky na druhý konec kluziště.
     
    46:32
    Domácí v plném počtu.
     
    46:36
    5/5
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se přeci jen prosazují, ale už v klasické hře pět na pět. ALEXANDR REMEŠ si nabruslil do prostoru mezi kruhy a jeho pohotová střela pak zapadla za záda Adama Kubíka, který přichází o čisté konto a hosté jsou tak zpátky ve hře- 2:1. Asistence: Michal Kusak a Tadeáš Tůma.
    Remeš A., Kusak M., Tůma T., Pitel R., Tomas R.
    Vopat J., Bednařík J., Slavík M., Vyhlídal R., Kubíček Re.
    46:36 Alexandr REMEŠ - 2:1
     
    48:09
    Domácí se snažili najít odpověď na inkasovanou branku, ale jejich pokus se nevešel mezi tři tyče.
     
    48:34
    Vhazovalo se před litvínovskou branku, puk mají domácí a dostávají ho ven z obranné třetiny.
     
    50:31
    Adam Kubík byl nyní pod atakem hostů, ti na něho vyslali tři střely, se kterými si ale poradil a stále drží těsné vedení Litvínova.
     
    51:23
    Českobudějovičtí se dostali v domácím pásmu k dalšímu zakončení, ale obrana Vervy zakročila a srazila puk do rohu obranného pásma.
     
    52:56
    Marcel Kříž se prodral do útočné třetiny takřka přes celé kluziště, na pravém kruhu pak zakončoval po zemi, ale jeho zakončení kryje Adam Kubík.
     
    54:14
    Skákavá střela Vojtěcha Aulického od modré čáry proskákala až před domácí brankoviště, kde ho do bezpečí uklidil jeden z domácích obránců.
     
    55:19
    Po delší době o sobě dali vědět chemici, na levé straně zakončil Dominik Čech, ale s jeho střeleckým projektilem si poradil Matyáš Mařík.
     
    56:35
    Nahození puku ze středního pásma před hostující branku sebrali hráči Motoru a pokusí se otočit hru před Adama Kubíka.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Hráči Motoru se dostávali do další akce před domácí klec, ale nakonec o puk velmi rychle přišli. Na druhou stranu tak míří znovu hráči Litvínova.
     
    59:04
    5/5
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A zřejmě je hotovo. Domácí vypíchli soupeři puk, dostali se do útočného pásma, kde z prostoru mezi kruhy nahodil puk před branku Martin Starý a u přední tyče pak MATĚJ MAŠTALÍŘSKÝ nastavil hůl a poslal kotouč za brankovou čáru – 3:1. Asistence: Martin Starý a Ondřej Postl.
    Maštalířský M., Starý M., Postl O. I, Hora M., Soušek P.
    Tomas R., Humeník M., Kusak M., Bystřický J., Remeš A.
    59:04 Matěj MAŠTALÍŘSKÝ - 3:1
     
    59:37
    Hosté se ještě pokoušeli o nějakou střelu, která by jim mohla vykřesat jiskru naděje, ale nakonec kotouč ztratili a mají ho domácí, kteří s ním už patrně dohrají celý zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí vítězí nad Jihočechy 3:1 a zapisují důležité tři body do tabulky. Na postup do osmifinále play-off tak ztrácejí už jen dva body.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:40:17)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Peroutka (D. Čech, Prokeš), 39. O. Postl I (D. Čech), 60. Maštalířský (Starý, O. Postl I) – 47. Remeš (Kusak, T. Tůma)


    HC Litvínov: Kubík (Stránský) – Re. Kubíček, Prokeš, Kladivo, Cipko, Soušek, M. Hora, Vyhlídal – Scafari, D. Čech, Peroutka – D. Horský, Vopat, Dej – Starý, L. Tůma, Bednařík – O. Postl I, Slavík, Maštalířský.
    Trenér: Martin Tvrzník

    HC Motor České Budějovice: Mařík (Maleček) – Willmann, Placek, Vachun, T. Tůma, Bystřický, Březina, Buzek – Kusak, Pitel, Sochor – Humeník, Kuprijanov, Hoch – Tomas, Remeš, Mar. Kříž – Šimon, Aulický, Kotous.
    Trenér: David Vrbata

    Rozhodčí: Čáp, Valda – Hnát, Thuma
    bahis siteleri