Banská Bystrica – Michalovce 4:2 (kon.) | Humenné – Nové Zámky 1:3 (kon.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 1:2 (kon.)
HC Slovan – Košice 4:5 (po pr.) | Trenčín – Zvolen 3:2 (kon.) | Nitra – Spišská N. Ves 1:3 (kon.)
konec
HC 19 Humenné
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Pátek 23.02.2024, 18:00 • Zimný štadión Humenné • Tipos Extraliga (SR) • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    HC 19 Humenné opúšťa Tipos extraligu, o čom je rozhodnuté štyri kolá pred koncom základnej časti. Tento zápas bol jednoznačne existenčný, no šťastie sa usmialo na novozámockého protivníka. Hostia ešte môžu reálne pomýšľať na desiate miesto, ktoré zaručuje postup do kvalifikácie o play-off. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:17:22)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    HC Nové Zámky dali gól! Pre Humenné je to extraligový koniec. Zemplínsky nováčik definitívne vypadáva po ročnej skúsenosti medzi elitou. JAKUB RUŽEK zapracoval v strednom pásme a nemýlil sa pokusom z polovice klziska. Bez asistencie.
     
    59:09
    Teraz je to realita! Humenné hrá power-play so šiestimi mužmi na ľade!
     
    58:41
    Nové Zámky hrajú veľmi dobre a zatiaľ nedávajú šancu domácim na odvolanie brankára. Patrik Kozel by už rád vyštartoval na lavičku.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    Reklamná prestávka.
     
    56:19
    Útočné pásmo získali humenskí hokejisti. Sergijenkovo nahodenie zachytil v lapačke Kantor.
     
    54:59
    Leeho zradila zlomená hokejka vo veľmi nevhodnom okamihu. Namiesto tvrdého príklepu mu ostalo v rukách torzo jeho pracovného nástroja, ale Zemplínčania z tohto neprofitovali.
     
    Reklamná prestávka.
     
    53:46
    Jednoduchý prienik Logginsa. Trvalo to len do času, kedy nenarazil na dobre postaveného Mareka Pacalaja. Pekná práca tvrdého hráča v humenskom drese.
     
    52:51
    Hrá sa rýchlo a súvisle. Domáci sú však v pozícii, že sa aktuálne bránenie ofenzívnej snahe v podaní Prokeša.
     
    50:00
    Humenčania majú pred sebou záverečných desať dôležitých minút, ktoré rozhodnú o tom, či sa po dnešku rozlúčia so súťažou, alebo ostanú v hre.
     
    49:28
    Michnáč stratil puk na modrej čiare. Zachrániť to chcel Lee, ale na toto bol prikrátky. Nováčik je nabudený a odhodlaný všetko tlačiť dopredu.
     
    47:52
    Do streleckej príležitosti sa dostal Števuliak. Absentovala pri ňom potrebná rýchlosť, a tak pokúšal šťastie z diaľky. Kozel sa zahnal lapačkou naprázdno.
     
    47:16
    Tesne pred bránku vyslal Šoltésa legionára Fossa! Ten chcel oklamať Kantora blafákom, ale nepodaril sa mu podľa predstáv!
     
    46:53
    Reklamný brejk padol vhod pre domáce Humenné. Zemplínčania naskočili do hry veľmi dobre, obletovali bránku hostí a vynútili si vhadzovanie v tretine.
     
    Reklamná prestávka.

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 26. Handlovský (Kozel) – 8. Prokeš (Števuliak, Mamčics), 14. Johnson (Prokeš, Michnáč), 60. Ružek


    HC 19 Humenné: Galimov (21. Kozel) – Meliško, Sredl, Pacalaj, Sergijenko, Novota, Ťavoda, Ragan – Paršin, Kuru, Pereskokov – Lapšanský, Foss, Šoltés – Handlovský, Linet, Vaško – Horvát, Thomka, Borov.
    Trenér: Martin Štrba.

    HC MIKRON Nové Zámky: Kantor – Lee, Hatala, Mamčics, Ligas, Kozák, Novajovský, Múčka – Johnson, Prokeš, Michnáč – Stupka, Roy, Loggins – Ružek, Ondrušek, Števuliak – Fafrák, Barto, Kováč.
    Trenér: Karri Kivi.

    Rozhodčí: Žák, Orolín – Ordzovenský, Stanzel.