Florida – Washington 3:2 (po pr.) | Vancouver – Boston 3:2 (po pr.) | Colorado – Toronto 3:4 (kon.)
Ottawa – Vegas 4:3 (1:0 po s.n.) | Carolina – Dallas 1:2 (kon.) | Seattle – Minnesota 2:5 (kon.)
San Jose – Nashville 2:4 (kon.) | Edmonton – Calgary 3:6 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 3:2 (2:1 po s.n.)
New Jersey – Tampa 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 7:6 (kon.)
konec
San Jose Sharks
2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
Nashville Predators
Neděle 25.02.2024, 04:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Hezké brzké nedělní ráno přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je další porce zápasů ze zámořské NHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy San Jose Sharks a Nashville Predators.
     
    San Jose Sharks

    Žraloci se v tabulce Západní konference nacházejí na patnáctém místě a jsou tedy předposlední. Hůře jsou na tom už jen hokejisté Chicaga. Na svém kontě mají Sharks pětatřicet bodů a letos opět nemohou pomýšlet na vyřazovací boje. Navíc jim několik týdnů bude chybět Tomáš Hertl, jenž podstoupí operaci uvolněné chrupavky v koleni. Sezónu ale chtějí dohrát se ctí. Poslední dny je vidět, že se jejich herní obraz zlepšil a třeba do budoucna se jim začne blýskat na lepší časy. Po výhře 6:3 nad Calgary pak Žraloci dvakrát padli, s Columbusem a s Vegas. Spraví si dnes doma chuť?
     
    Nashville Predators

    To Predators jsou na tom lépe a na rozdíl od San Jose na vyřazovací boje mohou pomýšlet. V tabulce ve stejné konferenci je najdeme na devátém místě s dvaašedesáti body. Na elitní osmičku nemají žádnou ztrátu, neboť s osmým týmem mají shodně bodů. Predátoři po debaklu 2:9 od Dallasu třikrát po sobě vyhráli a jsou tak na vítězné vlně. Postupně porazili St. Louis Blues, Vegas a naposledy pak uspěli po výsledku 4:1 nad Los Angeles Kings. V San Jose tak chtějí tuhle úspěšnou šňůru natáhnout.
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly jednou, když zvítězil Nashville 5:1.
     
    Česká a slovenská stopa

    Tomáš Hertl (SJS) – operace
    Filip Zadina (SJS)
    Jan Rutta (SJS)
    Radim Šimek (SJS) – farma SJ Barracuda
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Kähkönen (Blackwood) – Emberson, Ferraro, Rutta, Thrun, Addison, Burroughs – Zetterlund, Granlund, Duclair – Barabanov, Eklund, Hoffman – Bailey, Sturm, Zadina – G. Smith, Carpenter, Kunin.
    Trenér: David Quinn

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi, L. Schenn, A. Carrier, McDonagh, Lauzon – Nyquist, O'Reilly, F. Forsberg – Glass, Sissons, Trenin – Evangelista, Jankowski, Novak – Sherwood, McCarron, Co. Smith.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: South, Chmielewski – Hughes, O'Quinn.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Hned po buly se do útočného pásma drali hosté, ale příliš dlouho tam nepobyli. Hned na to Žraloci otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    01:18
    Kaapo Kähkönen si připsal pozorný zákrok proti nebezpečnému zakončení Filipa Forsberga a raději přerušuje hru. Buly po jeho pravé ruce.
     
    01:43
    Luke Evangelista na levém kruhu švihl do puku a jeho rána končí jen vedle Kähkönenovy branky. Nicméně nadále trvá obléhání jeho území.
     
    03:01
    Na druhé straně se rýsovala akce San Jose, ale najíždějící Alexandr Barabanov se nedostal před Juusem Sarosem do přesnějšího zakončení.
     
    03:46
    Justin Bailey spěchal za kotoučem do prostoru mezi kruhy, už ale neměl tolik sil, aby na skákavý puk dosáhl. Puk tak mají beci Nashvillu a míří s ním před klec Kaapa Kähkönena.
     
    04:13
    Zakázané uvolnění San Jose a hra se stěhuje před klec Kaapa Kähkönena. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    04:53
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Jérémy Lauzon – 2 min., podrážení.
     
    05:15
    Domácí mají jako první k dispozici přesilovou hru a už se snaží o akci v teritoriu Predátorů. Ti jsou ale zatím pozorní a touš hned vyhazují až před Kaapa Kähkönena.
     
    06:38
    Z pravého kruhu pálil Filip Zadina a český útočník zaměstnal Sarose, ten má kotouč a následně pak se jeho tým opět osvobozuje.
     
    06:53
    Nashville je v plném počtu.
     
    07:17
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    07:36
    Calen Addison se rozjel do útočného pásma, naslepo pak vyzval přihrávkou Fabiana Zetterlunda, ten ale na pravé straně pouze promáchl. Rázem tak bylo po další domácí šanci.
     
    08:51
    Ryan O'Reilly se snažil dojet puk v pásmu domácích, dříve u něho byl domácí obránce Ty Emberson a Sharks tak mají znovu kotouč ve své moci.
     
    10:14
    5/5
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení. Do prostoru před domácí branku dostal přihrávku od McCarrona od zadního mantinelu KIEFER SHERWOOD, který nastavil hůl a jeho zakončení končí až za zády Kaapa Kähkönena – 0:1. Asistence: Michael McCarron a Roman Josi.
    Sherwood K., McCarron M., Josi R., Smith Co., Fabbro D.
    Burroughs K., Carpenter R., Addison C., Smith G., Bailey J.
    10:14 Kiefer SHERWOOD - 0:1
     
    10:55
    Komerční pauza.
     
    12:17
    Juuse Saros se nyní činil když zastavil pokus soupeře. Hned na to pak jdou do útočné akce zase jeho spoluhráči a na pozoru se musí mít Kaapo Kähkönen.
     
    13:59
    Luke Kunin byl osamocen před brankou hostů, skrze obranu Nashvillu se mu ale nepovedlo pořádně zakončit. Puk získali hosté a otáčejí hru před branku San Jose.
     
    15:13
    Givani Smith se zjevil před klecí hostů a po přihrávce od spoluhráče pak vystřelil, jeho přízemní pokus ale kryje pozorný Juuse Saros.
     
    15:41
    A znovu stejný hráč po chvilce zatáhl hru před Sarose, tentokráte před ním ale nevystřelil.
     
    16:30
    Lepší chvilky domácích, ti se znovu natlačili před Sarose, ale horší to opět bylo s jejich zakončením.
     
    17:03
    Mark Jankowski z pravého kruhu vyslal tvrdou ránu a ta končí na Kaapu Kähkönenovi. Ten zapisuje další důležitý zákrok a puk je daleko od jeho klece.
     
    17:27
    Další komerční přestávka.
     
    17:40
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Dante Fabbro – 2 min., vysoká hůl.
     
    18:06
    Juuse Saros zakročil proti jedovce Anthonyho Duclaira a má kotouč ve své moci. Hra je přerušena, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    18:43
    Hosté si sebrali odražený puk po střele Fabiana Zetterlunda a vyhodili ho daleko od branky Juuseho Sarose. Šetří tak další vteřiny z oslabení.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Mikael Granlund se na levé straně dostal do zakončení, ale proti jeho svižném pokusu zasáhl lapačkou Juuse Saros a drží tak svůj tým dalším zákrokem.
    19:15 Mikael Granlund nebyl daleko od vyrovnání
     
    19:31
    Hosté ubránili další přesilovkou akci soupeře a opět se osvobozují výhozem až před Kähkönena.
     
    19:40
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a v ní se více dařilo hostům, kteří se v jedenácté minutě ujali vedení po přesném zakončení Kiefera Sherwooda a domácí tak ztrácejí jeden gól. V závěru ale v přesilové hře byl ve velké šanci Mikael Granlund, kterého po nebezpečné střele vychytal lapačkou Juuse Saros.
     
    Střely na branku: 8 – 7
     
    Další třetina začne přibližně v 5:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:05
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks:
    Kyle Burroughs – 2 min., hákování.
     
    22:12
    Roman Josi napřáhl ke střele z pravého kruhu a nechal vyniknout lapačku Kaapa Kähkönena. Ten poté hru přerušil, buly po jeho levé ruce.
     
    22:59
    Po dalším pokusu hostů získali puk hráči San Jose a vyhodili ho daleko od Kähkönena až před branku Juuseho Sarose.
     
    23:38
    Mezi kruhy nyní napřáhl Gustav Nyquist a jeho švih končí na pozorném domácím brankáři. Nicméně stále akce Nashvillu trvá.
     
    24:05
    San Jose je v plném počtu.
     
    24:40
    Thomas Novak se zjevil před domácí klecí a jeho následný pokus končí na obraně Sharks. Poté si puk převzal Kaapo Kähkönen a hra je přerušena.
     
    25:30
    Anthony Duclair si nabruslil do těsné blízkosti Juuseho Sarose a jeho zakončení pak právě hostující brankář kryje a znovu dalším zákrokem svůj tým podržel.
     
    26:01
    Fabian Zetterlund po chvilce vystřelil v prostoru mezi kruhy a proti jeho táhlé střele zakročil opět Juuse Saros.
     
    26:15
    Další komerční přestávka.
     
    26:30
    Filip Zadina dostal přihrávku na levou stranu a jeho pohotové zakončení pořádně vystrašilo Juuseho Sarose. Ten jeho pokus vyrazil a akce domácích pokračuje dále.
     
    27:05
    Žraloci byli znovu hodně aktivní před soupeřovou brankou a jejich snaha skončila další střelou. Ale ani z této akce není vyrovnáno.
     
    28:00
    Cole Smith na druhé straně svou střelou orazítkoval tyč Kähkönenovy branky a i akce Nashvillu tak nekončí dalším gólem v utkání.
     
    29:01
    Jan Rutta vytáhl puk u zadního mantinelu a domácí šli dopředu, ale nakonec se ke střele nedostali, protože jim rychle kotouč sebral soupeř a ten už míří zase před Kähkönenovu klec.
     
    29:50
    Roman Josi napřáhl na modré čáře a jeho pokus končí zmarem. Nicméně hosté stále drží útočnou třetinu a snaží se překonat Kaapa Kähkönena.
     
    30:11
    Následuje další komerční přestávka.
     
    30:33
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a hosté nyní pořádně zatopili obraně Sharks i brankáři Kaapu Kähkönenovi. Ten se ve svém brankovišti řádně zapotil.
     
    31:21
    Na druhé straně pak proti rychlé akci a střele Nica Sturma zakročil Juuse Saros a raději nechává hru přerušit.
     
    32:12
    Pozor si nyní musela dávat znovu obrana San Jose. Zblízka zakončoval Colton Sissons a do akce musel opět Kaapo Kähkönen.
     
    32:52
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks:
    Ty Emberson – 2 min., držení.
     
    33:43
    Ryan Carpenter si nabruslil až před Sarose, na levé straně pak z bekhendu vyslal přízemní pokus, který hostující brankář kryje pod svým ležícím tělem a hra je přerušena.
     
    34:00
    Hned na to se do šance na druhé straně dostali hosté, přesilovku ale nevyužili. Po zákroku domácího brankáře je hra přerušena a Kaapo Kähkönen tak bude čelit dalšímu vhazování před svou brankou.
     
    34:52
    Sharks jsou v plném počtu.
     
    35:52
    A hned se vydali do akce, před klecí Sarose zakončil Jan Rutta, jeho pokus však končí na betonu hostujícího brankáře, který udržel těsný náskok svého týmu.
     
    36:31
    Fabian Zetterlund dorážel pokus Anthonyho Duclaira a Juuse Saros se zase vyznamenal skvělým zákrokem. Hosté tak pořád vedou.
     
    36:59
    Filip Zadina byl u další šance domácích, na pravé straně zvedl kotouč a proti jeho švihu pak vytasil další zákrok Juuse Saros.
     
    37:10
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks:
    Henry Thrun – 2 min., podrážení.
     
    37:10
    Na řadě je další komerční přestávka a po ní si další přesilovou hru zahrají hráči Nashvillu.
     
    38:27
    5/4
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku využívají a jdou do dvoubrankového náskoku. Novak poslal puk na FILIPA FORSBERGA, který natáhl ke střele a skrze několik těl prostřelil Kaapa Kähkönena – 0:2. Asistence: Thomas Novak a Gustav Nyquist.
    Forsberg F., Novak T., Nyquist G., Sissons C., Josi R.
    Emberson T., Sturm N., Zetterlund F., Ferraro M.
    38:27 Filip FORSBERG - 0:2
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Ještě domácí byli v šanci, ale Saros byl znovu pozorný a neinkasoval. Vypadá to, že se ke svému konci blíží i druhé dějství.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. V ní se několikrát povedlo Žralokům dostat soupeře pod tlak, ale nevytěžili z toho nic. Naopak v závěru v přesilové hře udeřili hosté, když domácího brankáře překonal Filip Forsberg a ten tak navýšil náskok hostů.
     
    Střely na branku: 13 – 23
     
    Další třetina začne přibližně v 6:03.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:10
    5/5
    San Jose právě vstřelilo branku!
    V úvodu třetí třetiny udeřili domácí a jdou tak soupeři na kontaktní gól. Na pravé straně si sjel blíže Sarosovi MIKAEL GRANLUND a zvednutou střelou ho překonal nad jeho ramenem – 1:2. Asistence: Ty Emberson.
    Granlund M., Emberson T., Duclair A., Zetterlund F., Ferraro M.
    Forsberg F., Nyquist G., Fabbro D., Josi R., O'Reilly R.
    41:10 Mikael GRANLUND - 1:2
     
    42:37
    Po chvilce se do střelecké pozice dostal Thomas Novak a do akce musel Kaapo Kähkönen, který tak dalším zákrokem udržel naděje pro svůj tým.
     
    43:40
    5/5
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté nacházejí brzkou odpověď. Do samostatné akce se vydal KIEFER SHERWOOD a na pravé straně zakončil do teploměru a puk končí za zády domácího brankáře – 1:3. Asistence: Alexandre Carrier.
    Sherwood K., Sissons C., Trenin J., Carrier A., Josi R.
    Thrun H., Carpenter R., Smith G., Rutta J., Bailey J.
    43:40 Kiefer SHERWOOD - 1:3
     
    45:04
    Hosté si zase vytvořili tlak před brankou San Jose, Kaapo Kähkönen tak měl opět co dělat ve svém brankovišti.
     
    46:35
    Jan Rutta odzbrojil soupeře a puk tak získali domácí hráči, ti otočili hru před Sarose, ovšem zakončit před ním se jim nepovedlo.
     
    47:16
    Mezi kruhy vystřelil Alexandr Barabanov a do akce šel Juuse Saros, ale s jeho zakončením neměl hostující brankář větší problémy.
     
    47:41
    Následuje další komerční přestávka.
     
    48:06
    Další zákrok domácího brankáře, kterému pomohl Addison dobrým obranným zákrokem. Hra je zastavena a vhazovat se bude před domácí klecí.
     
    49:01
    Ryan McDonagh dostal nabito nad kruhy, ale puk špatně zpracoval a nedostal se do zakončení. Na druhé straně hned zahrozil Filip Zadina, ale nepropasíroval puk za záda Sarose.
     
    49:34
    5/5
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Spolupráce dvou českých Žraloků a domácí snižují na rozdíl jediného gólu. Jan Rutta objel klec hostů a zakončil před Sarosem. Kotouč se ale odrazil na pravou stranu, kde byl s dorážkou do odkryté klece připraven FILIP ZADINA – 2:3. Asistence: Jan Rutta.
    Zadina F., Rutta J., Thrun H., Sturm N., Barabanov A.
    Lauzon J., Glass C., Sissons C., Trenin J., Carrier A.
    49:34 Filip ZADINA - 2:3
     
    49:58
    Další závar před hostující brankou, kde zakončoval Anthony Duclair a ten doslova nadvakrát zatlačil na pilu. Poté byla hra přerušena a zkoumalo se video, zda přeci jen puk nepřešel brankovou čáru. To ale odhalilo, že nikoliv a branka tedy neplatí.
     
    50:19
    Jsme za polovinou třetí třetiny a domácí jsou stále na dostřel svému soupeři. Urputně se snaží o vyrovnání, které ale nepřichází.
     
    50:32
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    50:52
    Hosté se natlačili před domácí branku, kde operovali, ale nakonec na Kaapa Kähkönena nevystřelili.
     
    52:21
    Neúspěšná akce domácích, kdy střílel opět Filip Zadina, ovšem jeho střelecký pokus ztroskotal na obraně Nashvillu.
     
    53:24
    Anthony Duclair se zjevil těsně před Sarosem a v pádu zakončil, ovšem hostující brankář zapisuje další důležitý zákrok a notně svůj tým podržel!
     
    54:14
    Další tlak Žraloků končí na obraně hostů a ti přenášejí hru do pásma domácího týmu.
     
    55:20
    William Eklund převzal puk ve středním pásmu a zamířil s ním hned před Sarose, ale znovu před ním Sharks přesně nezakončili.
     
    55:30
    Komerční pauza.
     
    56:38
    Hosté u modré čáry sebrali domácím kotouč a hned otočili hru. Před Kähkönenem pak zakončil Filip Forsberg, ale zařízení netrefil.
     
    57:33
    Calen Addison poslal puk do prostoru mezi kruhy, ale nakonec tam nebyl nikdo, kdo by zakončil.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:43
    Domácí jsou v šesti a bez brankáře!
     
    59:31
    Domácí se snaží o vyrovnání, ale hosté jim to nedovolují. Nyní vyhodili puk z pásma a z dálky jen těsně minuli úplně prázdnou klec.
     
    59:48
    5/6
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nyní už se hosté prosazují a dávají klid na své hokejky. K odraženému puku od Forsberga se dostal GUSTAV NYQUIST, který od levého hrazení skrze hráče Sharks trefuje zcela prázdnou branku – 2:4. Asistence: Filip Forsberg.
    Nyquist G., Forsberg F., Sissons C., McDonagh R., Carrier A.
    Thrun H., Duclair A., Zadina F., Zetterlund F., Granlund M., Eklund W.
    59:48 Gustav NYQUIST - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec pečetili výhru střelou do prázdné branky a vyloupili žraločí led. Domácí měli hodně příležitostí k vyrovnání, ale nestal se tak. Znovu tak neberou žádné body.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 25 – 35 | Přesilová hra: 0/2 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Kaapo Kähkönen (SJS) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2 %, odchytal 58:57
    Juuse Saros (NSH) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92 %, odchytal 59:33

    Česká a slovenská stopa
    Filip Zadina (SJS) – 1+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:39
    Jan Rutta (SJS) – 0+1, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 21:59

    Tři hvězdy utkání
    1. Kiefer Sherwood (NSH) 2+0
    2. Mikael Granlund (SJS) 1+0
    3. Juuse Saros (NSH) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92 %, odchytal 59:33 (06:56:05)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 42. Granlund (Emberson), 50. Zadina (Rutta) – 11. Sherwood (McCarron, Josi), 39. F. Forsberg (Novak, Nyquist), 44. Sherwood (A. Carrier), 60. Nyquist (F. Forsberg)


    San Jose Sharks: Kähkönen (Blackwood) – Emberson, Ferraro (A), Rutta, Thrun, Addison, Burroughs – Zetterlund, Granlund (A), Duclair – Barabanov, Eklund, Hoffman – Bailey, Sturm, Zadina – G. Smith, Carpenter, Kunin (A).
    Trenér: David Quinn

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), L. Schenn, A. Carrier, McDonagh (A), Lauzon – Nyquist, O'Reilly (A), F. Forsberg – Glass, Sissons, Trenin – Evangelista, Jankowski, Novak – Sherwood, McCarron, Co. Smith.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: South, Chmielewski – Hughes, O'Quinn

    Diváci: 15 919
    bahis siteleri