Olomouc – Litvínov 3:4 (0:3 po s.n.) | Sparta – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 1:2 (1:2 po s.n.)
Kometa Brno – Třinec 3:2 (po pr.) | Kladno – K. Vary 1:4 (kon.) | Pardubice – Motor ČB 7:2 (kon.)
Plzeň – Liberec 3:6 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 03.03.2024, 16:30 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:26
    3/3
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Brno si k postupu do čtvrtfinále připíše i první vítězství nad Oceláři v letošní sezoně. Potřebný důraz na brankovišti předvedl TOMÁŠ MARCINKO, který se znovu prosazuje proti svému bývalému klubu a symbolicky ukončuje utkání i základní část pro oba týmy. Asistence: Kristián Pospíšil. Asistence: Kristián Pospíšil.
    Marcinko T., Pospíšil K., Kaňák L.
    Adámek M., Cienciala D., Růžička M.
     
    60:53
    Pospíšil nabral rychlost a z vlastního obranného pásma se rozjel vstříc třinecké brance, v útočné třetině společně s Kaňákem zařídil přečíslení, ale k dokonalosti chybělo přesnější zakončení Pospíšila!
     
    54:22
    Dnešní utkání sleduje 7700 diváků, což je v případě Winning Group Areny vyprodaná kapacita.
     
    50:50
    5/4
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa nakonec využívá přesilovou hru. Puk si na levém kruhu srovnal STEVE MOSES a nechytatelnou střelou pod horní tyč třinecké klece rozjásal domácí fanoušky. Asistence: Adam Zbořil.
    Moses S., Zbořil A., Marcinko T., Cingel L., Pospíšil K.
    Adámek M., Hrehorčák P., Vrána P., Smith A.
     
    48:53
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Adam Polášek – 2 min., krosček.
     
    48:53
    Další obrovské příležitosti Komety! Po dobré práci Kaňáka se před Kacetlem ocitl osamocený Zaťovič, ale ani tentokrát domácí fanoušci vyrovnání neslaví! Brno si však zahraje v přesilové hře.
     
    45:20
    5/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři otáčejí skóre utkání! Pořekadlo nedáš – dostaneš teď převedlo v realitu útočné duo z elitní formace Slezanů. Růžička ve slotu našel dobře postaveného ANDREJE NESTRAŠILA, jenž zamířil přesně mezi betony Furcha. Asistence: Martin Růžička, Daniel Voženílek.
    Nestrašil A., Růžička M., Kundrátek T., Nedomlel R., Voženílek D.
    Holland R., Cingel L., Zaťovič M., Flek J., Ščotka J.
     
    44:42
    Další velké šance Brna! Marcinko využil odrazu puku ve středním pásmu a rozjel se vstříc Kacetlovi, ten si prostor mezi betony pohlídal a ze druhý vlny s dorážkou neuspěl ani Kos! Kometa už měla dvě velké příležitosti ve třetí třetině, aby strhla vedení na svou stranu.
     
    44:24
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Kristián Pospíšil – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Libor Hudáček – 2 min., hrubost.
     
    43:50
    Na druhé straně byla k vidění souhra elitní formace Ocelářů, Voženílek přes Nestrašila připravil pozici Růžičkovi, ale třinecký kanonýr ani tentokrát nenašel na Furcha recept.
     
    42:44
    První akce Komety ve třetí třetině byla obrovskou šancí na získání jednobrankového vedení! Ščotka vyslal do jízdy Kohouta, který v přečíslení předložil puk Okálovi, posledně jmenovaný však ve slibné pozici nevyzrál na Kacetla!
     
    37:31
    V závěru druhé třetiny si přesilovou hru zahraje také domácí tým. Menší trest za sekání obdržel Libor Hudáček.
     
    34:36
    Slezané si zahrají druhou přesilovou hru v utkání. Dvě minuty za sekání míří odsedět Steve Moses.
     
    34:06
    Na branku Třince se valí jeden útok za druhým! Další slibnou akci domácích měla na svědomí Kollár – Moses, druhý jmenovaný si v klidu srovnal puk na holi před Kacetlem, ale překonat jej nedokázal!
     
    33:00
    Obrovská příležitost Brna! Flek přihrávkou našel před Kacetlem osamoceného Zaťoviče, jenž trefil tyčku třinecké brány!
     
    25:01
    4/5
    Třinec právě vstřelil branku!
    Smolný moment pro brněnského brankáře Furcha, který si betonem srazil puk do vlastní branky po lehké střele z hole MARKA DAŇA. Asistence: Libor Hudáček.
    Daňo M., Hudáček L., Nedomlel R., Polášek A.
    Ščotka J., Kaňák L., Okál Z., Zbořil A., Kohout M.
     
    22:53
    Čacho obešel brněského obránce a z hranice pravého kruhu orazítkoval horní tyč Furchovy klece!
     
    20:20
    5/5
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí předvedli parádní nástup do druhé třetiny, který korunují otevřením skóre. Flek nejprve uvolnil LUKÁŠE CINGELA osamoceného před Kacetlem, ten při prvním pokusu těsně minul, ale kotouč mu do pozice vrátil Zaťovič a napodruhé už se brněnský útočník trefil přesně. Asistence: Martin Zaťovič.
    Cingel L., Zaťovič M., Flek J., Holland R., Ščotka J.
    Šenkeřík P., Smith A., Voženílek D., Nestrašil A., Růžička M.
     
    19:55
    Pohledná kombinace Komety! Moses od mantinelu uvolnil Pospíšila, ten si ještě prohodil puk mezi bruslemi, ale ani tohle efektní zakončení k otevření skóre nevede!
     
    14:21
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Tomáš Marcinko – 2 min., hákování.
     
    14:21
    Smith se nyní dostal za obranné linie Brna, snažil se Furcha překonat střelou na vzdálenější tyč z pravé strany, brněnského brankáře sice nepřekonal, ale vybojoval pro svůj tým první přesilovou hru.
     
    10:25
    Třinec si zkomplikoval situaci, poté co se zdálo, že se Slezané dostanou do náporu, se sami o výhodu připravili a dostávají menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Na světě je tak první přesilová hra, kterou si zahraje Brno.
     
    08:11
    První vyloučení v dnešním utkání bude vzájemné. Za Třinec míří na trestnou lavici kapitán Petr Vrána, za Brno pak Steve Moses. Oba borci se provinili hrou vysokou holí.
     
    07:35
    Na druhé straně byl blízko otevření skóre Třinec! Vrána v přečíslení dva na jednoho uvolnil Hrehorčáka, jehož okamžitě zakončení z voleje však pohotově zneškodnil domácí brankář Furch!
     
    06:49
    Ščotka vypálil prudce od modré čáry, Kacetl kotouč pouze vyrazil a z otočky se ve slotu snažil prosadit Cingel, puk však jen o pár centimetrů zamířil mimo klec Ocelářů!
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 21. Cingel (Zaťovič), 51. Moses (Zbořil), 62. Marcinko (Pospíšil) – 26. Daňo (L. Hudáček), 46. Nestrašil (M. Růžička, Voženílek)


    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Ďaloga, Gazda, Ščotka (A), Holland, Kaňák, Moro, Svoboda – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil, Kollár, Moses – Vincour, Marcinko (A), Kos – Okál, Zbořil, Kohout.
    Trenér: Modrý

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Šenkeřík, Smith, Nedomlel, Kundrátek, Polášek, Adámek – Voženílek, Nestrašil, M. Růžička (A) – Daňo, Cienciala, L. Hudáček – Helewka, Vrána (C), Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Kurovský – Sikora.
    Trenér: Moták

    Rozhodčí: Šindel, Květoň – Zíka, Štěpánek

    Diváci: 7700 (vyprodáno)
    bahis siteleri