Trenčín – Humenné 9:2 (kon.) | Nitra – Košice 1:3 (kon.) | Spišská N. Ves – Banská Bystrica 6:2 (kon.)
Zvolen – Poprad 3:4 (po pr.) | Nové Zámky – HC Slovan 2:5 (kon.) | Michalovce – Lipt. Mikuláš 6:1 (kon.)
konec
HK Spišská Nová Ves
6:2 (0:0, 0:1, 6:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 03.03.2024, 17:00 • Spiš Aréna Spišská Nová Ves • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Spišská Nová Ves dala gól! Barani sú úplne na kolenách. Len tri sekundy pobudol na trestnej lavici Ivan Ďatelinka. Neskutočné. ANTHONY NELLIS strieľal zas do otvorenej brány, a to takou silou, že Rabčanovi spadla fľaša z brány. Asistencie: Olivier Archambault a Branislav Rapáč.
     
    59:46
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Ďatelinka – 2 min., držanie.
     
    59:22
    Spišská Nová Ves dala gól! Druhej možnosti sa už MICHAEL DRÁBEK naplno chytil. Zbavil sa súperovho hráča v útočnom pásme a doviezol malé čierne čudo do prázdnej bránky. Asistencie: Martin Bakoš a Kale Kerbashian.
     
    58:47
    Šanca hostí! Marcus Vela zakončil do hornej tyčky! Melicherčík následne nevedel, kde je puk, ale okamžite ho ohrozil Turnbull! Výborná robota skúseného extraligového brankára!
     
    57:19
    Banská Bystrica s prázdnou bránkou! Eugena Rabčana nahradil Rastislav Gašpar! Banskobystrický vabank!
     
    Reklamná prestávka.
     
    Reklamná prestávka.
     
    53:35
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Vandas – 2 min., hákovanie.
     
    Reklamná prestávka.
     
    51:11
    Banská Bystrica dala gól! Banská sa ešte rozhodne nechce vzdať, pretože jej ide o postupovú šestku. Domáci mierne povolili a skóroval ROMAN FAITH. Asistencie: Frank Hora a Dávid Stránský.
     
    50:53
    Spišská Nová Ves dala gól! Banskobystrická obrana je totálne zdecimovaná a vôbec nestojí na pevných nohách. Vandasovi sa nepodarilo strieľať, tak to presunul OLEKSIIMU MYKLUCHOVI. Zasiahol poloprázdnu bránku. Asistencie: Róbert Džugan a Michael Vandas.
     
    49:02
    Spišská Nová Ves dala gól! Sila Spišiakov sa prejavila naplno. Trochu mi je ľúto Eugena Rabčana, ktorý chytá perfektne, len bez výraznejšej pomoci spolupracovníkov. MARTIN BAKOŠ poslal príklep a od gólmana Banskej prepadol puk za čiaru. Bez asistencie.
     
    47:14
    Barani veru idú do toho s plnou chuťou! Aréna však kričí meno brankára Marcela Melicherčíka, pretože úspešne zlikvidoval dve strely z uhla!
     
    46:55
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Vandas – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    46:18
    Spišská Nová Ves dala gól! Ďalší gól Spišskej, pri ktorom zohral kľúčovú úlohu kapitán Rapáč. V tejto sezóne sme ho niekoľkokrát vyzdvihovali v clonení brankárovi. Rabčan ostal úplne odstavený a v sieti našiel razantnú delovku Američana TODDA BURGESSA od modrej čiary. Asistencie: Olivier Archambault a Branislav Rapáč.
     
    44:30
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Žabka – 2 min., krosček.
     
    43:33
    Valach vyslal pokus do hradby tiel! Rabčan veľa toho nevidel! Puk vypadol vedľa ľavého betónu, no od domácich neprišlo dorážanie!
     
    42:16
    Spišská ale mohla opäť ťahať za kratší! Veľa miesta poskytla Langkowovi! Po jeho bekhende puk len tesne minul pravú konštrukciu svätyne!
     
    41:23
    Spišská Nová Ves dala gól! Je po čistom štíte Eugena Rabčana. Svojim spôsobom bolo aj otázkou času, koľko ešte bude vládať držať chrbát Bystričanom. Za jeho chrbát dostal puk obranca JURAJ VALACH. Asistencia: Branislav Rapáč.
     
    39:35
    Rabčan fantasticky drží Banskú Bystricu! Skvelý výkon teraz korunoval parádnym semaforom! Zmocnil sa delovky Martina Bakoša!
     
    38:26
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Stránský – 2 min., podrazenie.
     
    Reklamná prestávka.
     
    37:54
    Rozvalený Eugen Rabčan v bránkovisku! Bakoš premýšľal, že ho skúsi prehodiť, ale toto mu nevyšlo! Prerušená hra!
     
    Reklamná prestávka.
     
    34:59
    Ďatelinka mal plné ruky práce s Džuganom! Ališauskas mlčal za hráčmi medzi kruhmi! Vypálil bombu ako z kanóna, ale Rabčan naďalej stopercentný!
     
    32:14
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Kerbashian – 2 min., držanie.
     
    31:55
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    M. Wilkins – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    31:12
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Stránský – 2 min., podrazenie.
     
    30:44
    Kvalitná strela sadla na čepeľ Romaňákovi! Bola to jednoznačne gólová pozícia zo stredu ľavého kruhu, len sa to neskončilo podľa predstáv!
     
    Reklamná prestávka.
     
    29:33
    Bakoš založil akciu Spišskej! Kerbashian krásne našiel na pravej tyčke Žiaka! Tomu sa podarilo otvoriť miesto na opačnej žŕdke! Majdan sa však netrafil a zahodil obrovskú možnosť!
     
    28:20
    Kerbashian v individuálnej robote! Išiel do miest, kde ho mal pod kontrolou Patrik Luža! Ten bránil naozaj dôrazne! Rabčan nezasahoval po nepresnom zakončení vedľa jednou rukou!
     
    25:58
    Banská Bystrica dala gól! Teraz už nikto nemôže nič namietať na gól Bystričanov. Rýchly samostatný únik uzavrel ANDREJ BÍREŠ ľahučkým zakončením medzi otvorené betóny Marcela Melicherčíka. Asistencia: Tomáš Matoušek.
     
    18:54
    Michael Drábek čakal na vhodnú príležitosť streliť gól! Chvíľku zdržiaval so zakončením pred Rabčanom! Napokon nechal vyniknúť mladého gólmana!
     
    Reklamná prestávka.
     
    15:49
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Merežko – 2 min., hákovanie.
     
    11:43
    Letisko sa ponúklo Wilkinsovi! Zrejme bol v pláne signál s neúspešným strelcom zápasu Velom, pretože ten to dostával ako na podnose, ale zblízka minul Melicherčíkove žŕdky!
     
    Reklamná prestávka.
     
    06:43
    Zaváhanie bystrickej obrany! Kerbashian chcel hostí gólovo vytrestať! Rabčan zvládol zákrok, keď udržal puk napálený priamo na neho!
     
    06:03
    Bystrica nepôjde do vedenia! Gól Velu sa ruší po prezretí záznamu!
     
    06:03
    Spišská si vyžiadala trénerskú výzvu pre údajne postavenie mimo hry súpera! Rozhodcovia už to riešia v boxe časomeračov!
     
    05:41
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Nielsen – 2 min., sekanie.
     
    03:23
    Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
    Štrauch – 2 min., podrazenie.

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 42. Valach (Rapáč), 47. Burgess (Archambault, Rapáč), 50. Bakoš, 51. Myklucha (Džugan, Vandas), 60. Drábek (Bakoš, Kerbashian), 60. Nellis (Archambault, Rapáč) – 26. Bíreš (T. Matoušek), 52. R. Faith (Hora, Stránský)


    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Romaňák, Merežko, Ališauskas, Žiak, Groch, Valach – Archambault, Nellis, Burgess – Drábek, Kerbashian, Bakoš – Majdan, Bortňák, Rapáč – Vandas, Myklucha, Džugan.
    Trenér: Vlastimil Wojnar.

    HC´ 05 Banská Bystrica: Rabčan – Bačik, Luža, Hora, Stránský, Ďatelinka, Nielsen, Žabka – M. Wilkins, Vela, Turnbull – T. Matoušek, Bíreš, Výhonský – R. Faith, Langkow, Gašpar – Štrauch, Petriska, Macek.
    Trenér: Raimo Helminen.

    Rozhodčí: J. Konc ml., Stano – Gegáň, Bogdaň.
    bahis siteleri