Gruzie – Lucembursko 2:0 (kon.) | Bosna – Ukrajina 1:2 (kon.) | Izrael – Island 1:4 (kon.)
Polsko – Estonsko 5:1 (kon.) | Řecko – Kazachstán 5:0 (kon.) | Wales – Finsko 4:1 (kon.)
konec
Polsko
5:1 (1:0)
Estonsko
Čtvrtek 21.03.2024, 20:45 • Národní stadion, Varšava • Kvalifikace ME • Baráž
Předzápasové kurzy
    78. Martin VETKAL - 5:1
     
    78
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Důvod k radosti mají vzápětí také hosté, kteří nachytali domácí obranu na švestkách a z její nepozornosti vytěžili čestný zásah! Soomets ze strany prostrčil míč do šestnáctky na takřka nestřeženého MARTINA VETKALA, který bez váhání zakončil za Szczęsného. Polský gólman se na zadáky před ním pochopitelně zlobí – 5:1!
    76. Sebastian SZYMAŃSKI - 5:0
     
    76
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Estonská hra se kompletně rozpadla, pátý domácí zásah je na světě! Polský střelecký účet lehkým zakončením rozšiřuje SEBASTIAN SZYMAŃSKI, který si narazil míč s jedním ze svých spoluhráčů a následně překonal Heina – 5:0!
    74. Karol METS - 4:0
     
    74
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Hein musí ze své brány obratem lovit balón číslo čtyři, zaplněné tribuny sledují naprostou exhibici! Tentokrát ovšem k polskému zásahu velkou měrou přispělo štěstí: Zalewského nízký centr si totiž nataženou nohou nedopatřením srazil do brány vracející se KAROL METS – 4:0!
    70. Jakub PIOTROWSKI - 3:0
     
    70
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Uff, to byla rána! Lewandowski se tentokrát rozhodl místo střely nabídnout míč na střed na volného JAKUBA PIOTROWSKÉHO, jehož následná prudká rána zamířila do levého dolního rohu estonské svatyně! Hein se sice po balónu vrhl, s tímhle ale mohl dělat pramálo – 3:0!
    50. Piotr ZIELIŃSKI - 2:0
     
    50
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Máme před sebou ještě takřka celý poločas, ale dovolím si říct, že Polakům postup do finále už vezme jen zázrak! Zalewski pronikl do vápna a poslal pěkný centr k zadní tyči na nedostatečně střeženého PIOTRA ZIELIŃSKÉHO, jehož hlavička zaplula přesně za bezmocného Heina – 2:0!
    22. Przemysław FRANKOWSKI - 1:0
     
    22
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Dominantní bíločervení po necelých dvaadvaceti minutách hry otevírají skóre a dělají první krok směrem k postupu do finále! Střeleckou listinu duelu otevírá PRZEMYSŁAW FRANKOWSKI, který našel precizně narýsovaný pas od Piotrowského, protáhl se kolem Kallasteho a z kraje vápna zakončil přesně do sítě – 1:0!

    Vojtěch Martinek

    Branky: 22. Frankowski (Piotrowski), 50. Zieliński (Zalewski), 70. Piotrowski (Lewandowski), 74. Mets (vla.), 76. S. Szymański – 78. Vetkal (Soomets)

    Karty:   60. Puchacz (POL) – 15. Paskotši (EST)   27. Paskotši (EST)


    Držení míče: 85 % : 15 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 8:0. Rohy: 17:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:8.
    Polsko: Szczęsny – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski (46. Cash, 56. Puchacz), Zieliński (73. S. Szymański), Slisz, Piotrowski (73. Moder), Zalewski – Świderski (73. Buksa), Lewandowski (C).
    Náhradníci: Skorupski, Bułka – Grosicki, Romanczuk, Bochniewicz, Salamon, Piątek.

    Trenér: Michał Probierz.

    Estonsko: Hein – Klavan, J. Tamm, Mets (C) – Paskotši, Kallaste (67. Pikk), Soomets (82. Ainsalu), Vetkal – A. Tamm (31. Hussar), Palumets (67. Poom) – Jürgens (67. Lepik).
    Náhradníci: Igonen, Vallner – Kuusk, Laur, Anier, Tõugjas, Siňavskij.

    Trenér: Thomas Häberli (SUI).

    Rozhodčí: Vinčić – Klančnik, Kovačič (SVN).
    bahis siteleri