Finsko – Švýcarsko 3:1 (kon.) | Česko – Německo 1:0 (kon.) | Kanada – Švédsko 5:1 (kon.)
konec
Kanada
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Švédsko
Čtvrtek 11.04.2024, 23:00 • Adirondack Bank Center, Utica • Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Vítám tu všechny hokejové příznivce! Světový šampionát žen v americké Utice dospěl do vyřazovacích bojů. V jednom ze čtvrtfinálových zápasů se utká Kanada se Švédskem. Kanaďanky jsou obrovskými favoritkami duelu a výběr Tre kronor by pro ně neměl být výraznější překážkou. Ale rozhodovat se nebude na papíře, nýbrž na ledě.
     
    Švédsko:
    Švédky v minulosti uhrály na MS dvakrát po sobě bronz v letech 2005 a 2007. K tomu přidaly také třetí místo z OH 2002 v Salt Lake City a o čtyři roky později byly v Turíně dokonce senzačně stříbrné, když v semifinále odklidily z cesty USA, což bylo do té doby nemyslitelné. Od té doby však šla úroveň národního týmu postupně dolů a vše vyvrcholilo sestupem z elitní divize MS v roce 2019. Další dva roky Švédsko nedostalo šanci k návratu kvůli Covidu a mezi elitu se dostalo nazpět až v roce 2022 jako náhrada za vyloučené Rusky. Švédské hokejistky ukázaly, že mězi nejlepší týmy světa přeci jen patří a v obou případech hrály čtvrtfinále. Loni v kanadském Bramptonu skončily na šestém místě.

    Na letošním šampionátu obsadily švédské hokejistky druhé místo ve výkonnostně slabší skupině B, což znamená čtvrtfinále proti favorizované Kanadě. Turnaj zahájily výhrou 3:1 nad Dánkami, poté deklasovaly 8:1 Čínu a 6:2 přehrály také další asijské soupeřky z Japonska. Na závěr se však nedokázaly prosadit proti Němkám, kterým podlehly 0:1. To je stálo papírově hratelnější soupeřky do čtvrtfinále, kterými by Češky přeci jen byly.

    Brankářskou jedničkou Švédska je Emma Söderbergová. Brankářka, která má angažmá v profesionální zámořské PWHL v týmu Bostonu, odchytala tři ze čtyř utkání na MS. Nejproduktivnějšími hráčkami jsou s pěti body Josefin Bouvengová (4+1) a Hilda Svenssonová (3+2).
     
    Kanada:
    Kanaďanky jsou stále nejúspěšnější ženskou reprezentací historie, byť jim Američanky už výrazně šlapou na paty. Jedná se o dvanáctinásobné mistryně světa a pětinásobné zlaté olympijské medailistky. Na posledním šampionátu doma v Bramptonu se musely sklonit před USA, před tím získaly dvakrát v řadě titul.

    Na letošním MS Kanada podle předpokladů dokázala přehrát týmy z Evropy. Začala výhrou 4:1 nad Finskem, poté přehrála 3:0 Švýcarky a nakonec 5:0 Češky. V předehře očekávaného finále proti USA však Javorové listy padly 0:1 v prodloužení a do čtvrtfinále tedy šly jako druhý tým tabulky skupiny A.

    Jako brankářská jednička se zatím jeví Ann-Renée Desbiensová, která nastoupila do tří zápasů včetně toho s USA. Duel se Švýcarskem odchytala Emerance Maschmeyerová a udržela v něm čisté konto. Nejproduktivnější hráčkou je trochu překvapivě se čtyřmi body (2+2) členka čtvrtého útoku Kristin O'Neillová. Až za ní se nacházejí hvězdy jako Brianne Jennerová nebo Sarah Nurseová (obě 1+2).
     
    Jedná se o reprízu loňského čtvrtfinále a pro Kanaďanky může být tato zkušenost velkým varováním. Hokejistky ze Švédska jim totiž nečekaně statečně vzdorovaly a prohrály 3:2 až v prodloužení. Hráčky Tre kronor přitom dokázaly dorovnat dvougólové manko. Na 2:2 dávala pouhých 10 sekund před koncem řádné hrací doby tehdy teprve 16letá Hilda Svenssonová. Kanadu nakonec zachránila v 5. minutě prodloužení Sarah Nurseová.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Maschmeyerová (Campbellová) – Larocqueová, Fastová (A), Sheltonová, Ambroseová, N. Goslingová, Bellová, Bourbonnaisová – Fillierová, Poulinová (C), Jennerová – Maltaisová, Nurseová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová (A), Staceyová – J. Goslingová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová.
    Trenér: Troy Ryan

    Švédsko: Söderbergová (Bomanová) – Jungäkerová, Nylén-Perssonová (A), Bergströmová, Karlssonová, Forsgrenová, Kjellbinová (C), Anderssonová – Ljungblomová (A), Olssonová, Svenssonová – Bouvengová, Hedqvistová, Lundinová – Hallinová, Blomová, Johanssonová – Sundinová, Thuviková, Wikner-Zienkiewiczová.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Kainbergerová (AUT), Martinová (CAN) – Bucknerová (USA), Saarimäkiová (FIN).
     
    Švédky do utkání nastupují bez potrestané Sary Hjalmarssonové, která dostala od direktoriátu turnaje jednozápasový trest za krosček, kterého se dopustila v duelu proti Německu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:58
    Úvodní tlak Kanady. Od modré čáry střílela Renata Fastová. Před brankou působila Natalie Spoonerová. Švédky to ale zatím zvládly.
     
    02:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tohle je přesně start, jaký si Kanaďanky představovaly! Obránkyně RENATA FASTOVÁ podpořila ofenzivu svého týmu. Z pravé strany se přes bránící Hannu Thuvikovou natlačila až před bránu a bekhendem procedila kotouč mezi betony brankářky Söderbergové. Asistence: Dannielle Serdachnyová a Jocelyne Larocqueová.
    02:35 Renata FASTOVÁ - 1:0
     
    03:32
    Ke střele se dostala kanadská kapitánka Marie-Philip Poulinová. Emma Söderbergová zasáhla betonem.
     
    03:45
    Na druhé straně vyrazila nalevo dopředu Josefin Bouvengová. Střelu šikovné útočnice vyrazila do rohu Emerance Maschmeyerová.
     
    05:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    A favorizované Kanaďanky vedou už 2:0! Podruhé z reproduktorů hraje píseň „Gimme! Gimme! Gimme!“ od švédské skupiny ABBA, kterou Kanada používá jako gólový song na tomto turnaji. Na levé straně šla důrazně za kotoučem Blayre Turnbullová. Ta se k němu protlačila a poslala ho mezi kruhy na LAURU STACEYOVOU, která střelou na lapačku navyšuje stav. Asistence: Blayre Turnbullová.
    05:29 Laura STACEYOVÁ - 2:0
     
    07:20
    Tak tohle je pro Švédky těžký začátek. Jistě chtěly co nejdéle udržet čisté konto a případně skórovat z nějakého brejku. Teď je ale Kanada na koni a pokračuje v náporu.
     
    08:25
    Nyní Švédky zabojovaly. Puk se od zadního mantinelu dostal do slotu, odkud střílela nad branku Josefin Bouvengová.
     
    09:14
    Jamie Lee Rattrayová posílala před branku takovou nabídku na teč, ale u brankoviště kotouč nezasáhla Laura Staceyová.
     
    09:28
    Dvě minuty za vražení dostává Emily Clarková. Hráčky Švédska si zahrají po reklamní pauze přesilovku.
     
    09:58
    Kanaďanky zachytily švédskou rozehrávku a vyhodily.
     
    10:26
    Další kanadské vyhození. Puk navíc dojížděla Laura Staceyová a Söderbergová ho tak raději přikryla.
     
    10:53
    Švédky zatím v přesilovce nic nevymyslely. Kanaďanky pohybem kompenzují početní nevýhodu.
     
    11:26
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tohle se ale švédským hokejistkám povedlo! Jedna z hráček posunula puk podél pravého mantinelu na Hannu Olssonovou. Ta kotouč předala k úrovni brankové čáry na Sofii Lundinovou, která našla krosem na levém kruhu zcela volnou HILDUSVENSSONOVOU. Stále teprve 17letá hokejistka zamířila k protější tyčce a vrací Seveřanky do utkání – 2:1. Asistence: Sofie Lundinová a Hanna Olssonová.
    11:26 Hilda SVENSSONOVÁ - 2:1
     
    13:05
    Od modré čáry vystřelila Nicole Goslingová a Söderbergová svým zákrokem přerušila hru. Následuje reklamní přestávka.
     
    13:15
    Střely na branku – 9:4
     
    13:42
    Laura Staceyová byla u mantinelu ostře, ale čistě, skřípnuta švédskou hráčkou a za pukem se tak nedostala.
     
    14:18
    Dobrými kličkami na levé straně útočného pásma se uvolnila Josefin Bouvengová. Její střela skončila v lapačce Maschmeyerové. Další reklamní přestávka.
     
    14:33
    Ella Sheltonová vyvezla z levé strany puk až ke švédské brance. Tam nahrála do slotu Kristin O'Neillové, která nedokázala zakončit dostatečně přesně.
     
    15:29
    Sarah Fillierová se snažila dobruslit kotouč za švédskou brankou. Tam ji tvrdě dohrála Ida Karlssonová, která to přehnala a je vyloučena za nedovolenou hru tělem.
     
    16:15
    Hezky to Kanaďanky sehrály. Puk šel přes Fillierovou a Nurseovou na levý kruh k Marii-Philip Poulinové, jejíž střelu vyrazila Söderbergová. U brankoviště pak ještě dorážely právě Fillierová s Poulinovou, ovšem kotouč je pod brankářkou.
     
    17:21
    Švédky konečně dokázaly vyhodit a vypadá to, že tohle oslabení ubrání.
     
    17:30
    A Švédsko je již v plném počtu.
     
    17:47
    Renata Fastová u mantinelu postavila tělo do cesty Miry Jungäkerové a také ona je potrestána za nedovolenou hru tělem.
     
    18:27
    Ella Sheltonová dokázala vyhrát souboj za brankou a vyhodit puk z obranné třetiny.
     
    18:56
    Josefin Bouvengová si vybruslila s pukem na vrchol pravého kruhu. Její zřejmě i tečovanou střelu vykopla špičkou betonu Maschmeyerová.
     
    19:30
    Maschmeyerová se přemístila proti ráně Idy Karlssonové z levé strany. Švédky nehrají přesilovku špatně.
     
    19:46
    Emma Maltaisová mohla v závěru kanadského oslabení udeřit! Nabrala velkou rychlost na levé straně a dostala se až před Söderbergovou. Švédská brankářka se štěstím udržela puk mezi betony!
     
    19:48
    Kanada v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině vede Kanada nad Švédskem 2:1. Javorové listy začaly utkání skvěle. Už ve 3. minutě se natlačila před branku obránkyně Renata Fastová, která našla prostor mezi betony brankářky Söderbergové. V 6. minutě už to bylo 2:0 poté, co se z mezikruží přesně trefila Laura Staceyová. Švédkám však pomohla přesilovka, v níž se po hezké souhře prosadila mladičká útočnice Hilda Svenssonová.
     
    Střely na branku – 18:9
     
    Další třetina začne přibližně v 0:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Lina Ljungblomová – 2 min., držení.
     
    21:27
    Dobrá střela Sary Nurseové, kterou vyrazila Söderbergová. Jinak Švédky brání v oslabení zatím docela dobře.
     
    21:51
    Lova Blomová vyvezla v oslabení puk a dokonce vystřelila. Kanadská hráčka její pokus srazila do ochranné sítě.
     
    22:22
    Laura Staceyová zkusila překvapit Söderbergovou po vyjetí na levý kruh. Brankářka Tre kronor byla dobře postavena a také pozorná.
     
    22:27
    Hned po buly přišla střela Jocelyne Larocqueové. Söderbergová udržela kotouč na hrudi a číhající Staceyová nemohla dorážet.
     
    22:50
    Lina Ljungblomová naskočila na led z trestné lavice a uháněla sama na kanadskou branku! Svůj únik zakončila střelou vedle! Tohle může Švédky mrzet.
    22:50 Ljungblomová naskočila z trestné lavice do šance.
     
    23:54
    Další velká příležitost Švédek! Z dobré práce Josefin Bouvengové a její přihrávky mohla těžit Sofie Lundinová. Ta z mezikruží trefila levou tyčku kanadské svatyně!
     
    24:52
    No, Švédky mohou být za tohoto těsného stavu velmi nepříjemné. Kanaďanky by potřebovaly navýšit náskok, aby mohly hrát s větším klidem.
     
    25:52
    Kanaďankám unikl puk z útočné třetiny a musejí rozjíždět útok zcela od začátku.
     
    26:27
    Ljungblomová dojela puk v rohu a dostala ho na levý kruh, odkud to zkoušela Hanna Olssonová. Té střela nesedla.
     
    27:13
    Švédky nezačaly zápas dobře. Ale zdá se, že postupem času se přizpůsobují vysokému tempu Kanaďanek.
     
    27:49
    Teď ale Kanada operuje v útočném pásmu. Střelu Renaty Fastové srazila do rohu Bouvengová.
     
    28:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle může být moment, který Kanaďanky definitivně uklidní! Svůj druhý gól v zápase střílí obránkyně RENATA FASTOVÁ. Ta si u modré čáry našla prostor ke střele. Byl to jen takový lehčí švih, ovšem Fastová zužitkovala clony spoluhráčky Julie Goslingové, přes kterou Söderbergová neviděla a kotouč zapadl k její pravé tyčce – 3:1. Asistence: Kristin O'Neillová.
    28:11 Renata FASTOVÁ - 3:1
     
    28:44
    Kanadská kapitánka Marie-Philip Poulinová zasáhla, snad ramenem, do hlavy Paulu Bergströmovou. Že bude vyloučena, je jasné. Rozhodčí ale zkoumají na videu, zda to není i na vyšší trest!
     
    28:44
    Tak nakonec jen nedovolený zásah tělem za dvě minuty. Marie-Philip Poulinová si jistě oddechla.
     
    29:12
    Od modré čáry střílela Maja Nylén-Perssonová. Puk prolétl vedle levé tyčky kanadské branky.
     
    30:07
    Hanna Olssonová přenesla hru doleva na Hildu Svenssonovou, která přestřelila kanadskou branku.
     
    30:45
    V závěru přesilovky ještě zavezla puk do rohu Ida Karlssonová. Pak poslala centr k brankovišti, kde se kotouč neodrazil příhodně pro Švédky.
     
    31:18
    Josefin Bouvengová se dostávala za záda obránkyně Jaime Bourbonnaisové, která ji faulovala.

    Švédská hráčka ještě posunula puk před branku na Linu Ljungblomovou, jejíž zakončení pokryla Maschmeyerová. Reklamní přestávka a po ní začne přesilovka Tre kronor.
     
    31:30
    Kanaďanky hned vyhazují.
     
    31:54
    Z levého kruhu střílela Hilda Svenssonová a dobrý zákrok si připsala Maschmeyerová.
     
    32:10
    Vzápětí si vytvořily i v oslabení šanci Kanaďanky! Dopředu vyrazily Blayre Turnbullová a Jocelyne Larocqueová. Její bekhendové zakončení zastavila pravým betonem Söderbergová!
     
    33:02
    Sofie Lundinová vyzkoušela pozornost kanadské brankářky, která přerušila hru.
     
    33:19
    Kanada v plném počtu.
     
    33:31
    Do velké šance se dostala Emily Clarkeová! Ta šla do bekhendové kličky, ovšem Emma Söderbergová natlačila levý beton k tyčce včas!
     
    34:53
    Sarah Fillierová nahrála do slotu zcela volné Marii-Philip Poulinové, která možná sama nevěří tomu, co teď nedala! Minula totiž levou tyčku, ke které by se Söderbergová už nemohla stačit natáhnout.
     
    35:51
    Kanaďanky přežily švédské přesilovky zdá se, že ještě chtějí do přestávky skóre navýšit. Švédky jsou teď pod tlakem a nyní zahrály na icing.
     
    36:57
    Jennerová si počkala na z osy najíždějící Marii-Philip Poulinovou. Té vložila hůl do rány jedna ze Švédek a podle toho to dopadlo.
     
    37:54
    Lina Ljungblomová se zkusila stahovačkou zbavit Bourbonnaisové. Kanadská obránkyně sice za sebe pustila puk, ale švédskou útočnici ne.
     
    39:01
    Začíná poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:47
    Vypadá to, že kanadské hráčky už nebudou pospíchat a spokojí se s dvougólovým náskokem po čtyřiceti minutách.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Kanadské hokejistky ve druhé třetině svůj náskok o jeden gól navýšily a vedou tak 3:1. Švédky budou litovat situací v době, kdy ještě prohrávaly o jedinou branku. Nejprve se po naskočení z trestné lavice dostala do samostatného úniku Ljungblomová, která ale netrefila branku. O chvíli později pak nastřelila tyčku Lundinová. Ve 29. minutě se naopak podruhé v zápase prosadila obránkyně Kanady Renata Fastová. Ta je tak zatím hlavní postavou duelu.
     
    Střely na branku – 29:12 (18:9, 11:3)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 0:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    První kanadská formace začala pobytem v útočném pásmu. Nyní už ale vyvezla puk Hanna Olssonová. Kanaďanky navíc zahrály na icing.
     
    40:44
    Po buly vystřelila Paula Bergströmová, která netrefila branku soupeřek.
     
    41:17
    Anna Kjellbinová postavila na modré čáře do cesty tělo Emmě Maltaisové. Fyzická hra švédské obránkyni prošla.
     
    42:32
    Úvod třetí třetiny je docela kontaktní. Hráčky na obou stranách si nic nedarují.
     
    43:13
    O'Neillová posílala po mantinelu puk na modrou čáru, ale tam scházela obránkyně a Kanada tak přišla o útočné pásmo.
     
    43:48
    Brianne Jennerová dostala přihrávku za obranu a byla faulována Linnéou Anderssonovou. Ta je potrestána za sekání.
     
    44:12
    Od modré čáry nejprve střílela Sarah Fillierová a Söderbergová vyrazila. Vzápětí si musela švédská brankářka připsat velmi dobrý zákrok proti Marii-Philip Poulinové.
     
    44:56
    Z levé strany střílela Sarah Fillierová a Sarah Nurseová u tyčky nedokázala tečovat kotouč do branky.
     
    45:33
    Od modré pálila Renata Fastová. Puk se odrazil do slotu, ale tam scházela Kanaďanka.
     
    45:53
    Švédky v plném počtu. Kanada odehrála celou přesilovku v útočném pásmu, ale gól nepadl. Už při hře 5 na 5 vystřelila z levého kruhu Natalie Spoonerová a Söderbergová přerušila hru.
     
    46:56
    Švédky útočily při signalizované výhodě. Střelu od modré čáry zachytila do lapačky Maschmeyerová, čímž hru přerušila. Po reklamní pauze uvidíme přesilovku hokejistek ve žlutomodrém.
     
    46:56
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Jamie Lee Rattrayová – 2 min., podrážení.
     
    47:32
    Blayre Turnbullová se dostala v oslabení do samostatného úniku. Její bekhendový blafák pokryla brankářka Söderbergová!
     
    48:07
    Nyní Kanaďanky vyhodily.
     
    48:33
    Další vyhození. Švédkám se nedaří usadit v pásmu.
     
    48:56
    Emma Forsgrenová nyní nedovolila soupeřkám odehrát puk z pásma, když ho zachytila u levého mantinelu. Následné nahození pokryla Maschmeyerová. Přesilovka Švédska skončila.
     
    49:14
    Nyní se rozhodčí upískly! Po střele od modré čáry brankářka Maschmeyerová puk neudržela. Lina Ljungblomová ho dokázala nasměrovat do branky, ale těsně před tím, než to udělala, ozvala se píšťalka. Švédská útočnice tohle těžce nese a s rozhodčími o tom ještě diskutuje. Gól ale platit nemůže, když už byla hra, byť chybně, přerušena.
     
    50:08
    Thea Johanssonová krosčekovala Renatu Fastovou. Po reklamní přestávce uvidíme přesilovku Kanady.
     
    50:47
    Švédky vyhodily a puk pak ještě stíhala Lina Ljungblomová. Ta nadělala kanadským hráčkám starosti.
     
    51:26
    Z vrcholu levého kruhu střílela Ahston Bellová. Její ránu vykopla Söderbergová levým betonem.
     
    51:43
    Brianne Jennerová dostala přihrávku na levý kruh od Julie Goslingové. Její střelu kryje Söderbergová.
     
    52:10
    Švédky kompletní.
     
    52:43
    Hildě Svenssonové sáhla do střely kanadská hráčka a puk tak nezamířil na branku.
     
    52:57
    Teď už musela Maschmeyerová do akce. Z mezikruží to pohotově zkoušela Ebba Hedqvistová, která mířila mezi nohy, ovšem kanadská brankářka byla na ledě včas.
     
    53:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Emma Maltaisová předvedla skvělou práci za švédskou brankou, kde kotouč získala v souboji se švédskými hráčkami a poslala ho do slotu, kde nalezla hůl NATALIE SPOONEROVÉ. Ta si hrací předmět srovnala na forhend a trefila se mezi betony Söderbergové – 4:1. Asistence: Emma Maltaisová.
    53:56 Natalie SPOONEROVÁ - 4:1
     
    54:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    A Kanaďanky přidávají i pátý gól! Ten je odměnou za výborné střídání první formace. Po nahrávce Poulinové nejprve střílela Brianne Jennerová. Söderbergová ještě zasáhla. Javorové listy ale zůstaly na kotouči, ten si nakonec vzala na modré čáře JAIME BOURBONNAISOVÁ a její nahození zapadlo k pravé tyčce. Švédská brankářka ukazuje obránkyni Bergströmové, že se ji připletla do výhledu. Asistence: Marie-Philip Poulinová a Ella Sheltonová.
    54:42 Jaime BOURBONNAISOVÁ - 5:1
     
    56:31
    Zakázané uvolnění Kanady. O osudu zápasu je už rozhodnuto. Je jasné, že si Kanaďanky zahrají semifinále.
     
    57:01
    Střelu Nicole Goslingové od modré čáry drží Söderbergová ve výstroji. Čas na poslední reklamní přestávku.
     
    58:12
    Kanaďanky dohrávají zápas s chutí. Z mezikruží minula branku Sarah Fillierová.
     
    58:43
    Emily Clarková to zkoušela z vrcholu pravého kruhu. Ani ona netrefila.
     
    59:01
    Tlak Kanady ukončila tvrdou střelou Blayre Turnbullová. Ta však trefila Söderbergovou, která dobře povyjela proti střelkyni. Minuta do konce.
     
    59:29
    O'Neillová nyní vyhodila Nicole Goslingovou z pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejistky Kanady poráží Švédky 5:1 a stávají se třetími semifinalistkami turnaje! I zde se tedy naplnily papírové předpoklady.
     
    Nejlepší hráčkou zápasu na švédské straně byla vyhlášena Thea Johanssonová. Na kanadské straně si jede pro cenu Renata Fastová, která z pozice obránkyně dvakrát skórovala.
     
    Vyhlášeny byly také tři nejlepší hráčky Švédska na celém turnaji. Realizační tým vybral obránkyni Maju Nylén-Perssonovou, Linu Ljungblomovou a teprve 17letou Hildu Svenssonovou.
     
    Kanaďanky za svým postupem vykročily dvěma góly v úvodních šesti minutách, ale tak snadné to zase neměly. Ve 12. minutě totiž v přesilovce snížila Hilda Svenssonová a v úvodu druhé části mohlo být i vyrovnáno. Ljungblomová však po naskočení z trestné lavice neproměnila samostatný únik a o chvíli později trefila Lundinová tyčku. Kanadu pak uklidnil druhý zásah obránkyně Renaty Fastové. V závěrečné desetiminutovce duelu ještě pojistily postup Javorových listů Natalie Spoonerová s Jaime Bourbonnaisovou.

    Střely na branku – 44:18 (18:9, 11:3, 15:6) (01:32:47)
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 3. Fastová (Serdachnyová, Larocqueová), 6. Staceyová (Turnbullová), 29. Fastová (O'Neillová), 54. Spoonerová (Maltaisová), 55. Bourbonnaisová (Poulinová, Sheltonová) – 12. Svenssonová (Lundinová, Olssonová)


    Kanada: Maschmeyerová (Campbellová) – Larocqueová, Fastová (A), Sheltonová, Ambroseová, N. Goslingová, Bellová, Bourbonnaisová – Fillierová, Poulinová (C), Jennerová – Maltaisová, Nurseová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová (A), Staceyová – J. Goslingová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová.
    Trenér: Troy Ryan

    Švédsko: Söderbergová (Bomanová) – Jungäkerová, Nylén-Perssonová (A), Bergströmová, Karlssonová, Forsgrenová, Kjellbinová (C), Anderssonová – Ljungblomová (A), Olssonová, Svenssonová – Bouvengová, Hedqvistová, Lundinová – Hallinová, Blomová, Johanssonová – Sundinová, Thuviková, Wikner-Zienkiewiczová.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Kainbergerová (AUT), Martinová (CAN) – Bucknerová (USA), Saarimäkiová (FIN)

    Diváci: 1512
    bahis siteleri