Finsko – Švýcarsko 3:1 (kon.) | Česko – Německo 1:0 (kon.) | Kanada – Švédsko 5:1 (kon.)
konec
Kanada
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Švédsko
Čtvrtek 11.04.2024, 23:00 • Adirondack Bank Center, Utica • Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:42 Jaime BOURBONNAISOVÁ - 5:1
     
    54:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    A Kanaďanky přidávají i pátý gól! Ten je odměnou za výborné střídání první formace. Po nahrávce Poulinové nejprve střílela Brianne Jennerová. Söderbergová ještě zasáhla. Javorové listy ale zůstaly na kotouči, ten si nakonec vzala na modré čáře JAIME BOURBONNAISOVÁ a její nahození zapadlo k pravé tyčce. Švédská brankářka ukazuje obránkyni Bergströmové, že se ji připletla do výhledu. Asistence: Marie-Philip Poulinová a Ella Sheltonová.
    53:56 Natalie SPOONEROVÁ - 4:1
     
    53:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Emma Maltaisová předvedla skvělou práci za švédskou brankou, kde kotouč získala v souboji se švédskými hráčkami a poslala ho do slotu, kde nalezla hůl NATALIE SPOONEROVÉ. Ta si hrací předmět srovnala na forhend a trefila se mezi betony Söderbergové – 4:1. Asistence: Emma Maltaisová.
     
    50:08
    Thea Johanssonová krosčekovala Renatu Fastovou. Po reklamní přestávce uvidíme přesilovku Kanady.
     
    49:14
    Nyní se rozhodčí upískly! Po střele od modré čáry brankářka Maschmeyerová puk neudržela. Lina Ljungblomová ho dokázala nasměrovat do branky, ale těsně před tím, než to udělala, ozvala se píšťalka. Švédská útočnice tohle těžce nese a s rozhodčími o tom ještě diskutuje. Gól ale platit nemůže, když už byla hra, byť chybně, přerušena.
     
    47:32
    Blayre Turnbullová se dostala v oslabení do samostatného úniku. Její bekhendový blafák pokryla brankářka Söderbergová!
     
    46:56
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Jamie Lee Rattrayová – 2 min., podrážení.
     
    43:48
    Brianne Jennerová dostala přihrávku za obranu a byla faulována Linnéou Anderssonovou. Ta je potrestána za sekání.
     
    34:53
    Sarah Fillierová nahrála do slotu zcela volné Marii-Philip Poulinové, která možná sama nevěří tomu, co teď nedala! Minula totiž levou tyčku, ke které by se Söderbergová už nemohla stačit natáhnout.
     
    33:31
    Do velké šance se dostala Emily Clarkeová! Ta šla do bekhendové kličky, ovšem Emma Söderbergová natlačila levý beton k tyčce včas!
     
    32:10
    Vzápětí si vytvořily i v oslabení šanci Kanaďanky! Dopředu vyrazily Blayre Turnbullová a Jocelyne Larocqueová. Její bekhendové zakončení zastavila pravým betonem Söderbergová!
     
    31:18
    Josefin Bouvengová se dostávala za záda obránkyně Jaime Bourbonnaisové, která ji faulovala.

    Švédská hráčka ještě posunula puk před branku na Linu Ljungblomovou, jejíž zakončení pokryla Maschmeyerová. Reklamní přestávka a po ní začne přesilovka Tre kronor.
     
    28:44
    Tak nakonec jen nedovolený zásah tělem za dvě minuty. Marie-Philip Poulinová si jistě oddechla.
     
    28:44
    Kanadská kapitánka Marie-Philip Poulinová zasáhla, snad ramenem, do hlavy Paulu Bergströmovou. Že bude vyloučena, je jasné. Rozhodčí ale zkoumají na videu, zda to není i na vyšší trest!
    28:11 Renata FASTOVÁ - 3:1
     
    28:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle může být moment, který Kanaďanky definitivně uklidní! Svůj druhý gól v zápase střílí obránkyně RENATA FASTOVÁ. Ta si u modré čáry našla prostor ke střele. Byl to jen takový lehčí švih, ovšem Fastová zužitkovala clony spoluhráčky Julie Goslingové, přes kterou Söderbergová neviděla a kotouč zapadl k její pravé tyčce – 3:1. Asistence: Kristin O'Neillová.
     
    23:54
    Další velká příležitost Švédek! Z dobré práce Josefin Bouvengové a její přihrávky mohla těžit Sofie Lundinová. Ta z mezikruží trefila levou tyčku kanadské svatyně!
    22:50 Ljungblomová naskočila z trestné lavice do šance.
     
    22:50
    Lina Ljungblomová naskočila na led z trestné lavice a uháněla sama na kanadskou branku! Svůj únik zakončila střelou vedle! Tohle může Švédky mrzet.
     
    20:41
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Lina Ljungblomová – 2 min., držení.
     
    19:46
    Emma Maltaisová mohla v závěru kanadského oslabení udeřit! Nabrala velkou rychlost na levé straně a dostala se až před Söderbergovou. Švédská brankářka se štěstím udržela puk mezi betony!
     
    17:47
    Renata Fastová u mantinelu postavila tělo do cesty Miry Jungäkerové a také ona je potrestána za nedovolenou hru tělem.
     
    15:29
    Sarah Fillierová se snažila dobruslit kotouč za švédskou brankou. Tam ji tvrdě dohrála Ida Karlssonová, která to přehnala a je vyloučena za nedovolenou hru tělem.
    11:26 Hilda SVENSSONOVÁ - 2:1
     
    11:26
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tohle se ale švédským hokejistkám povedlo! Jedna z hráček posunula puk podél pravého mantinelu na Hannu Olssonovou. Ta kotouč předala k úrovni brankové čáry na Sofii Lundinovou, která našla krosem na levém kruhu zcela volnou HILDUSVENSSONOVOU. Stále teprve 17letá hokejistka zamířila k protější tyčce a vrací Seveřanky do utkání – 2:1. Asistence: Sofie Lundinová a Hanna Olssonová.
     
    09:28
    Dvě minuty za vražení dostává Emily Clarková. Hráčky Švédska si zahrají po reklamní pauze přesilovku.
    05:29 Laura STACEYOVÁ - 2:0
     
    05:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    A favorizované Kanaďanky vedou už 2:0! Podruhé z reproduktorů hraje píseň „Gimme! Gimme! Gimme!“ od švédské skupiny ABBA, kterou Kanada používá jako gólový song na tomto turnaji. Na levé straně šla důrazně za kotoučem Blayre Turnbullová. Ta se k němu protlačila a poslala ho mezi kruhy na LAURU STACEYOVOU, která střelou na lapačku navyšuje stav. Asistence: Blayre Turnbullová.
    02:35 Renata FASTOVÁ - 1:0
     
    02:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tohle je přesně start, jaký si Kanaďanky představovaly! Obránkyně RENATA FASTOVÁ podpořila ofenzivu svého týmu. Z pravé strany se přes bránící Hannu Thuvikovou natlačila až před bránu a bekhendem procedila kotouč mezi betony brankářky Söderbergové. Asistence: Dannielle Serdachnyová a Jocelyne Larocqueová.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 3. Fastová (Serdachnyová, Larocqueová), 6. Staceyová (Turnbullová), 29. Fastová (O'Neillová), 54. Spoonerová (Maltaisová), 55. Bourbonnaisová (Poulinová, Sheltonová) – 12. Svenssonová (Lundinová, Olssonová)


    Kanada: Maschmeyerová (Campbellová) – Larocqueová, Fastová (A), Sheltonová, Ambroseová, N. Goslingová, Bellová, Bourbonnaisová – Fillierová, Poulinová (C), Jennerová – Maltaisová, Nurseová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová (A), Staceyová – J. Goslingová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová.
    Trenér: Troy Ryan

    Švédsko: Söderbergová (Bomanová) – Jungäkerová, Nylén-Perssonová (A), Bergströmová, Karlssonová, Forsgrenová, Kjellbinová (C), Anderssonová – Ljungblomová (A), Olssonová, Svenssonová – Bouvengová, Hedqvistová, Lundinová – Hallinová, Blomová, Johanssonová – Sundinová, Thuviková, Wikner-Zienkiewiczová.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Kainbergerová (AUT), Martinová (CAN) – Bucknerová (USA), Saarimäkiová (FIN)

    Diváci: 1512
    bahis siteleri