Finsko – Švýcarsko 3:1 (kon.) | Česko – Německo 1:0 (kon.) | Kanada – Švédsko 5:1 (kon.)
konec
Kanada
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Švédsko
Čtvrtek 11.04.2024, 23:00 • Adirondack Bank Center, Utica • Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:42 Jaime BOURBONNAISOVÁ - 5:1
     
    54:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    A Kanaďanky přidávají i pátý gól! Ten je odměnou za výborné střídání první formace. Po nahrávce Poulinové nejprve střílela Brianne Jennerová. Söderbergová ještě zasáhla. Javorové listy ale zůstaly na kotouči, ten si nakonec vzala na modré čáře JAIME BOURBONNAISOVÁ a její nahození zapadlo k pravé tyčce. Švédská brankářka ukazuje obránkyni Bergströmové, že se ji připletla do výhledu. Asistence: Marie-Philip Poulinová a Ella Sheltonová.
    53:56 Natalie SPOONEROVÁ - 4:1
     
    53:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Emma Maltaisová předvedla skvělou práci za švédskou brankou, kde kotouč získala v souboji se švédskými hráčkami a poslala ho do slotu, kde nalezla hůl NATALIE SPOONEROVÉ. Ta si hrací předmět srovnala na forhend a trefila se mezi betony Söderbergové – 4:1. Asistence: Emma Maltaisová.
    28:11 Renata FASTOVÁ - 3:1
     
    28:11
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle může být moment, který Kanaďanky definitivně uklidní! Svůj druhý gól v zápase střílí obránkyně RENATA FASTOVÁ. Ta si u modré čáry našla prostor ke střele. Byl to jen takový lehčí švih, ovšem Fastová zužitkovala clony spoluhráčky Julie Goslingové, přes kterou Söderbergová neviděla a kotouč zapadl k její pravé tyčce – 3:1. Asistence: Kristin O'Neillová.
    11:26 Hilda SVENSSONOVÁ - 2:1
     
    11:26
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tohle se ale švédským hokejistkám povedlo! Jedna z hráček posunula puk podél pravého mantinelu na Hannu Olssonovou. Ta kotouč předala k úrovni brankové čáry na Sofii Lundinovou, která našla krosem na levém kruhu zcela volnou HILDUSVENSSONOVOU. Stále teprve 17letá hokejistka zamířila k protější tyčce a vrací Seveřanky do utkání – 2:1. Asistence: Sofie Lundinová a Hanna Olssonová.
    05:29 Laura STACEYOVÁ - 2:0
     
    05:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    A favorizované Kanaďanky vedou už 2:0! Podruhé z reproduktorů hraje píseň „Gimme! Gimme! Gimme!“ od švédské skupiny ABBA, kterou Kanada používá jako gólový song na tomto turnaji. Na levé straně šla důrazně za kotoučem Blayre Turnbullová. Ta se k němu protlačila a poslala ho mezi kruhy na LAURU STACEYOVOU, která střelou na lapačku navyšuje stav. Asistence: Blayre Turnbullová.
    02:35 Renata FASTOVÁ - 1:0
     
    02:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tohle je přesně start, jaký si Kanaďanky představovaly! Obránkyně RENATA FASTOVÁ podpořila ofenzivu svého týmu. Z pravé strany se přes bránící Hannu Thuvikovou natlačila až před bránu a bekhendem procedila kotouč mezi betony brankářky Söderbergové. Asistence: Dannielle Serdachnyová a Jocelyne Larocqueová.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 3. Fastová (Serdachnyová, Larocqueová), 6. Staceyová (Turnbullová), 29. Fastová (O'Neillová), 54. Spoonerová (Maltaisová), 55. Bourbonnaisová (Poulinová, Sheltonová) – 12. Svenssonová (Lundinová, Olssonová)


    Kanada: Maschmeyerová (Campbellová) – Larocqueová, Fastová (A), Sheltonová, Ambroseová, N. Goslingová, Bellová, Bourbonnaisová – Fillierová, Poulinová (C), Jennerová – Maltaisová, Nurseová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová (A), Staceyová – J. Goslingová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová.
    Trenér: Troy Ryan

    Švédsko: Söderbergová (Bomanová) – Jungäkerová, Nylén-Perssonová (A), Bergströmová, Karlssonová, Forsgrenová, Kjellbinová (C), Anderssonová – Ljungblomová (A), Olssonová, Svenssonová – Bouvengová, Hedqvistová, Lundinová – Hallinová, Blomová, Johanssonová – Sundinová, Thuviková, Wikner-Zienkiewiczová.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Kainbergerová (AUT), Martinová (CAN) – Bucknerová (USA), Saarimäkiová (FIN)

    Diváci: 1512
    bahis siteleri