Chodov – Vítkovice 3:5 (kon.)
konec
FAT PIPE Florbal Chodov
3:5 (1:2, 0:1, 2:2)
1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle 14.04.2024, 14:00 • O2 arena, Praha • ČEZ Extraliga žen • Superfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Zdravím všechny florbalové fanynky a fanoušky! Letošní BigBoard Superfinále 2024 si pro nás připravilo tradiční finálový souboj české ženské nejvyšší soutěže mezi Chodovem a Vítkovicemi. Tyto dva týmy jsou nejčastějšími účastníky ženského superfinále od vzniku tohoto formátu. Chodov se v něm představil šestkrát, Vítkovice dokonce osmkrát, z toho se v něm oba soupeři utkali čtyřikrát.
     
    Letos se tyto celky spolu potkají v superfinále popáté. Zajímavostí je, že všechna předchozí vzájemná klání vrcholu sezony se prodlužovala a všechna zatím vyhrály Vítkovice. Naposledy se obě družstva střetla v roce 2021, kdy se hrálo netradičně v UNYP ARÉNĚ. Tehdy utkání skončilo v základní hrací době 7:7 a v prodloužení rozhodla ve prospěch florbalistek z Ostravy Barbora Husková. Letos se nejdůležitější zápas sezony sehraje opět v O2 areně, jako nicméně už podeváté.
     
    Chodov v letošní sezoně poprvé v historii vyhrál základní část ČEZ Extraligy. Druhé Vítkovice měly stejný počet bodů, ovšem díky vzájemné bilanci, která byla příznivější pro lvice, se mohl pražský klub radovat z triumfu.

    Cesta do finále však nebyla pro vítězky základní části jednoduchá. Ve čtvrtfinále sice prošly přes Bohemians nejrychlejším výsledkem 4:0 na zápasy, ovšem průběhy utkání nepoukazovaly na přílišnou formu favoritek. Vždyť hned první dva duely se musely prodlužovat. V úvodním čtvrtfinále Chodov dokonce doháněl dvoubrankovou ztrátu. Lvice se nakonec zkoncentrovaly a postoupily s výsledky 6:5p, 4:3p, 4:2 a 8:4.

    V semifinále narazily na střešovický Tatran s nímž v ligové fázi jednou prohrály. Očekávala se vyrovnaná série, která se naplnila. Semifinále play-off se odehrálo na všech 7 zápasů. Krize přišla pro klub z Jižního Města, když Střešovice vyhrály pátý zápas 6:2 a mohly doma rozhodnout o prvním historickém postupu do superfinále. Chodov se však vzepřel osudu a na hřišti Tatranu zvítězil jednoznačně 8:2. V rozhodujícím utkání si domácí lvice vytvořili během úvodních 17 minut pohodlný třígólový náskok. Vedení už nepustily, a tak se po dvou letech znovu dostaly do finále.

    Hrdinkou celého play -off se stala chodovská nejproduktivnější hráčka Eliška Chudá, která v klíčových momentech semifinále podržela lvice a pomohla jim k postupu. S 19 body (8+12) se navíc dělí o první místo v kanadském bodování play-off s Barborou Huskovou z Vítkovic.
     
    Vítkovice poprvé od sezony 2014/2015 nevyhrály základní část české ženské nejvyšší soutěže, když prvenství tentokrát přenechaly právě Chodovu. Přesto se mohly pyšnit nejproduktivnější hráčkou a zároveň nejlepší nahrávačkou celé ČEZ Extraligy, Barborou Huskovou, která v ligové fázi nasbírala 46 bodů (20+26). V play-off navíc přidala dalších 19 (9+10) a dělí se s Eliškou Chudou o první místo kanadského bodování vyřazovací fáze ČEZ Extraligy.

    Rytířky tedy šly do play-off ze druhé pozice a ve čtvrtfinále vyfasovaly brněnské Bulldogs v čele s českou juniorskou i seniorskou reprezentantkou Annou Brucháčkovou. Vítkovice si s nimi ale hlavu nelámaly a po jednoznačných prvenstvích postoupily do semifinále s výsledkem 4:0 na zápasy. Buldoky porazily 10:1, 14:3, 5:3 a 5:3.

    V semifinále narazily obhájkyně titulu na regionálního souseda z Ostravy. Opakovalo se tedy loňské finále, v němž Rytířky oplatily Ostravě porážku ze semifinále play-off z roku 2022, kdy FBC přejelo Vítkovice 4:0 na zápasy. V letošní semifinálové sérii se ostravské derby uskutečnilo celkem šestkrát. Po prvních čtyřech kláních bylo semifinále nerozhodné 2:2, když oba celky jednou zvítězily doma a jednou venku. V důležitém pátém utkání vyhrály rytířky 3:2 a do ČPP Arény jely s tím, že mohou celou sérii rozhodnout. Díky vidině postupu do finále a pokračování velké cesty za obhajobou titulu domácí tým rozdrtily 10:1, a po roce se tak znovu představí ve velkém superfinále.
     
    To, že oba letošní finalisté jsou tradičními účastníky nejdůležitějšího utkání sezony v české ženské nejvyšší soutěži, dokazuje fakt, že od vzniku tohoto formátu v roce 2012 se stalo pouze jednou, že by ani jeden z letošních finalistů nehrál o vítězství v ženské Extralize. Bylo tomu tak právě při premiéře v roce 2012, kdy se do vůbec prvního Superfinále dostaly Ivanti Tigers a Bohemians, tehdy se radovaly hráčky Tigers po vítězství 6:2.

    Vítkovice se s Chodovem v superfinále střetly poprvé v sezoně 2015/16, kdy se po vítězství 4:3 v prodloužení radovaly florbalistky z Ostravy. Po roční odmlce, kdy naposledy zvítězily v superfinále Ivanti Tigers, které se v roce 2020 spojily se Startem98, se oba soupeři střetli znovu. Vítkovice se ve finále objevily potřetí v řadě a znovu Chodov porazily, tentokrát 3:2 v prodloužení. I v roce 2019, kdy se tyto celky utkaly v superfinále potřetí, zvítězily rytířky, a to 7:6 v prodloužení. Tehdy dokonaly obrat ze stavu 3:6. O rok později se superfinále kvůli covidové pauze nekonalo, a tak se hned v další sezoně oba týmy těšily na opětovné společné setkání. V dosud nejgólovějším superfinále zvítězily 8:7 po prodloužení Vítkovice, které tak s Chodovem v posledním vrcholném utkání sezony ještě neprohrály.
     
    BigBoard Superfinále ČEZ Extraligy budou pískat Barbora Beranová a Lucie Hejnová. Tato dvojice se představila na posledních třech mistrovstvích světa žen a řídit bude také nadcházející světový šampionát juniorek. Hejnová už superfinálovou zkušenost má, když v roce 2014 rozhodovala ženské superfinále s Jitkou Romančákovou.
     
    Úvodní sestavy:

    FAT PIPE Florbal Chodov: Christiánová (Bačková) – Skalíková, Naavaová, Fáčková, Frantíková (C), Balková, Vejvodová, Havlíčková – Plášková, Štolbová, Vávrová, Kovaříková, Břeská, Chudá, Prontekerová, Baldreichová, Mezerová, Belicová, Jiříková.
    Trenér: Ondřej Neuman

    1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská (Karasová) – Staňková, Matýsková, Willlmanová, Lenfeldová, Smetanová, Kabeláková – Šponiarová, Kubalčíková, Kubečková, Seevaldová (C), Husková, Maroszová, Hyršová, Planková, Sikorová, Grapenaová, Drzymalaová, Gajdošová.
    Trenér: Dušan Dudešek

    Rozhodčí: Barbora Beranová a Lucie Hejnová.
     
    Utkání za malou chvíli začne. Před finálovým zápasem ještě v O2 areně probíhá BigBoard pre-game show pro navození atmosféry.
     
    Jako první vybíhají na hřiště florbalistky Chodova.
     
    Zaplněná O2 arena nyní vítá také obhájkyně titulu z Vítkovic.
     
    Představeny jsou právě rozhodčí dnešního utkání: Barbora Beranová a Lucie Hejnová.
     
    Státní hymnu zazpívala Anna Slováčková a nic nyní nebrání tomu, aby bylo za malou chvíli zahájeno BigBoard Superfinále ČEZ Extraligy 2024.
     
    Po představení úvodních formací obou týmů může zápas konečně začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:01
    Úvodní buly vyhrály Vítkovice.
     
    0:34
    První šanci si po přihrávce Barbory Huskové zpoza brány připravila Michaela Šponiarová. Jana Christiánová v brance Chodova ale vykopla její ránu z první nohou.
     
    1:23
    U míčku jsou nyní hráčky Chodova a kombinují na útočné polovině.
     
    3:09
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku zápasu! Vítkovice se ujímají vedení! MICHAELA KUBEČKOVÁ vyběhla z vlastní obranné poloviny až před Christiánovou, kterou jednoduchou kličkou do forehandu překonala, a otevřela tak skóre.
    3:09 Michaela KUBEČKOVÁ - 0:1
     
    4:11
    Vítkovice drží balonek.
     
    5:00
    Nela Sikorová se snažila prodrat z rohu před bránu, ale hráčky Chodova jí to nepovolily.
     
    5:32
    Na míčku je nyní Chodov.
     
    5:48
    Lvice se zatím těžko dostávají do střeleckých příležitostí.
     
    6:49
    Volný úder pro Chodov z poloviny hřiště nerozehrály Pražanky nijak kvalitně.
     
    7:07
    Skvěle si nyní počínala Nikola Příleská, jež si pohlídala prostor před svou brankou a nedovolila soupeřkám skórovat.
     
    7:40
    Vítkovice kombinují na vlastní polovině a vyčkávají na příležitost.
     
    8:29
    V hale jsou zatím více slyšet fanoušci Chodova, kteří to přece jen mají do O2 areny blíže než příznivci ostravského klubu.
     
    9:28
    Anna Kabeláková vypálila z pravé strany a trefila vzdálenější tyč branky Christiánové.
     
    10:13
    Christianová získala míček a snažila se rychlou rozehrávkou dostat spoluhráčky do přečíslení, ty nakonec zvolily zpátečku.
     
    10:37
    Hra je přerušena a probíhá komerční přestávka.
     
    11:03
    Chodov se drží častěji na útočné polovině a Vítkovice spíše čekají na protiútoky.
     
    11:44
    Chodov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Lucie Baldreichová vybojovala na polovině hřiště míček a řítila se společně s KAROLÍNOU MEZEROVOU do přečíslení. Akci zakončila druhá jmenovaná a je to 1:1. Asistence: Lucie Baldreichová.
    11:44 Karolína MEZEROVÁ - 1:1
     
    13:23
    Hra se trochu zklidnila a na balónku úřadují Rytířky z Vítkovic.
     
    14:48
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravanky se dostávají znovu do vedení! Nela Sikorová utekla do samostatného úniku, míček jí sice ujel, ale vítkovická útočnice dokázala přihrát balonek před bránu, kde byla připravená SIMONA GRAPENAOVÁ. Stav utkání zní 1:2. Asistence: Nela Sikorová.
    14:48 Simona GRAPENAOVÁ - 1:2
     
    15:20
    Vítkovice mohly zvýšit vedení, když se Sára Seevaldová ocitla osamostatněná před Christiánovou, ta ovšem předvedla dva úžasné zákroky a zabránila téměř jistému gólu.
     
    17:14
    Střelu Chudé skoro od půlky hřiště chytá bez problémů Příleská.
     
    17:54
    Šárka Staňková se dostala do dobré pozice před velkým brankovištěm, ovšem v rychlosti netrefila bránu.
     
    19:12
    Christianová fantastickými zákroky drží naděje Chodova! Po střele z dálky před bránou dorážely Denisa Hyršová a Eliška Planková, ani jedna z nich však sedící brankářku klubu z Jižního Města překonat nedokázala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, po níž Vítkovice vedou 2:1. Obhájkyně titulu se do vedení dostaly zásluhou Michaely Kubečkové. Chodovu se podařilo vyrovnat díky Karolíně Mezerové, jež dokončila rychlé přečíslení. Vítkovice záhy odpověděly gólem Simony Grapenaové. Vítkovice si připravily mnohem více nebezpečnějších příležitostí, ale Jana Christiánová neuvěřitelnými zákroky neumožnila soupeřkám se radovat. V O2 areně panuje úžasná atmosféra a fanoušci se nemohou dočkat druhé třetiny, která začne přibližně ve 14:55.
     
    Týmy si prohodily strany a druhá část za chvíli začne.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:03
    Nela Sikorová se snažila využít přečíslení 2 na 1, ale nepřesnou přihrávkou na Maroszovou akce Vítkovic skončila.
     
    22:15
    Vendula Štolbová se po pravé straně protáhla ke střele, ale její zakončení nebylo přesné.
     
    23:10
    Chodov je nyní o poznání aktivnější a častěji se drží na míčku.
     
    23:38
    Vítkovice získaly míček a dostaly se do přečíslení 3 na 1, ovšem Eliška Planková nedokázala po nahrávce ze středu trefit balonek.
     
    25:18
    Andrea Břeská se po ztrátě Vítkovic ocitla sama před Příleskou, ale brankářkou ostravského klubu nepřekonala.
     
    25:48
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu.
     
    27:33
    Momentálně diváci čekají na další větší příležitost.
     
    28:10
    Znovu se hraje nahoru dolů.
     
    28:49
    Kateřina Kovaříková zakončila další rychlý protiútok Chodova, ale Příleská předvedla opět výborný zákrok.
     
    30:01
    První větší pozdvižení se odehrálo na polovině hřiště, kdy Vendula Štolbová tvrdě odstavila Terezu Matýskovou, ale rozhodčí jednoznačně rozpažila a ukázala, že vylučovat se nebude.
     
    32:02
    Hráčky obou družstev si počínají nyní dost nervózně a míček jim odskakuje od florbalek.
     
    33:10
    Vítkovice přebírají kontrolu nad hrou.
     
    35:24
    Vítkovice znovu mají míček na vlastní polovině a raději ho nepouštějí soupeři.
     
    36:14
    Po hektické pasáži zápasu sledujeme skutečně klidnější část hry.
     
    37:22
    Vítkovice obstřelovaly bránu Christiánové, ale samotnou gólmanku Chodova neohrozily.
     
    38:05
    Nela Sikorová skvěle ubránila Baldreichovou, která se snažila utéct do brejku.
     
    38:42
    Střelu z pravé strany na bližší tyč si pohlídala Příleská.
     
    39:32
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Rytířky odskakují do dvoubrankového náskoku! JESSICA KABELKOVÁ nádhernou střelou z levé strany vymetla bližší šibenici a rozjásala vítkovické fanoušky. Asistence: Nela Kubalčíková.
    39:32 Jessica KABELKOVÁ - 1:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé třetině vedou Vítkovice 3:1. Dlouho jsme čekali na další gól, až v poslední minutě prostřední části skórovala nádhernou střelou Jessica Kabelková. Chodov byl sice aktivnější, ale svou převahu nedokázal využít. Sledovali jsme spíše klidnější část hry. Uvidíme, zda se ve třetí periodě utkání zdramatizuje. Třetí část začne asi v 15:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Vyrovnané buly nakonec vyhrály Vítkovice.
     
    40:35
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Povedený úvod třetí části zažívají Vítkovice! Po chybné rozehrávce Chodova zpoza brány se k míči dostala Husková, jež předložila balonek SÁŘE SEEVALDOVÉ, která zaváhání soupeře bez problémů potrestala. Je to 1:4. Asistence: Barbora Husková.
    40:35 Sára SEEVALDOVÁ - 1:4
     
    41:35
    Chodov se sice snaží zvýšit na aktivitě, ale své ovoce v podobě snížení to zatím nepřináší.
     
    42:09
    Vítkovice kontrolují balonek.
     
    42:40
    U míčku jsou nyní hráčky Chodova.
     
    43:49
    Florbalistky Vítkovic po delší době získaly míček.
     
    44:50
    Střela z pravé strany nadělala Příleské potíže, protože jedna ze spoluhráček se jí pletla ve výhledu. Situaci nakonec vítkovická gólmanka vyřešila.
     
    46:35
    Nela Sikorová po delší době otestovala Janu Christiánovou, ale ta byla pozorná a střelu z pravé strany si pokryla.
     
    47:27
    Pokus Kubečkové byl sražen a Vítkovice budou rozehrávat z rohu.
     
    47:35
    Míček ale po chvíli získal Chodov.
     
    48:31
    Míček se po zblokované střele odrazil k Magdaleně Pláškové, která však pořádně netrefila balonek, a Příleská tak neměla těžkou práci.
     
    49:33
    Snahu o objetí vítkovické brány si Příleská pohlídala.
     
    49:45
    Vyloučení v týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice:
    Šárka Staňková – 2 min., Sekání.
     
    49:46
    Po prvním vyloučení zápasu si Chodov zahraje přesilovku! Dokáže ji využít ke snížení své ztráty?
     
    50:38
    Lucie Baldreichová dostala skvělou křížnou přihrávku před prázdnou branku, ale trestuhodně netrefila míček.
     
    51:46
    Vítkovice odolaly náporu ze strany soupeře a stále drží tříbrankový náskok.
     
    53:32
    Skóre je stále stejné a k vidění nejsou žádné vyložené šance.
     
    54:02
    Chodov právě vstřelil branku!
    To se právě mění! Chodov snižuje na 2:4! KRISTINA BELICOVÁ nádhernou střelou do levé části branky zdramatizovala dnešní duel. Asistence: Barbora Vávrová.
    54:02 Kristina BELICOVÁ - 2:4
     
    55:28
    Sára Seevaldová vystřelila od levého mantinelu, ale těsně minula branku.
     
    55:52
    Oddechový čas pro tým FAT PIPE Florbal Chodov.
     
    56:00
    Chodov hraje v šesti!
     
    56:57
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Obhájkyně prvenství se přiblížily k dalšímu titulu! SÁRA SEEVALDOVÁ utekla hráčkám Chodova a trefila prázdnou branku. Je to 5:2 pro Vítkovice. Asistence: Šárka Staňková.
    56:57 Sára SEEVALDOVÁ - 2:5
     
    57:00
    Chodov to zkouší znovu s odkrytými zády.
     
    58:59
    Chodov právě vstřelil branku!
    Lvice ještě vykřesaly poslední naději! DANIELA FRANTÍKOVÁ dorazila střelu zleva. Asistence: Magdalena Plášková.
    58:59 Magdalena PLÁŠKOVÁ - 3:5
     
    59:54
    Vítkovice drží míček za brankou a o vítězi je jasno!
     
    Konec zápasu.
    Hráčky Vítkovic obhájily mistrovský titul!
     
    Vítkovice vítězí a obhajují titul vítěze Superfinále ČEZ Extraligy!
     
    Nyní je čas na oceňování.
     
    Nejlepší hráčkou superfinále je zvolena kapitánka Vítkovic Sára Seevaldová.
     
    Pro ocenění si přišly dnešní rozhodčí Barbora Beranová a Lucie Hejnová.
     
    Pro stříbro si právě kráčejí florbalistky FAT PIPE Florbalu Chodov, které tak pošesté v historii superfinále přebírají medaile za druhé místo nejvyšší české ženské florbalové soutěže.
    Florbalistky Chodova přebírají stříbrné medaile
     
    Celá O2 arena teď tleská vítězkám základní části a poraženým finalistkám letošní ČEZ Extraligy, florbalistkám Chodova.
     
    Soupeřky si nyní vzájemně gratulují a za chvíli přijde na řadu předání zlatých medailí pro vítězky dnešního superfinále.
     
    Hráčky týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice právě přebírají zlaté medaile za první místo v ČEZ Extralize, když v BigBoard Superfinále 2024 porazily Chodov 5:3.
    1. SC TEMPISH Vítkovice - florbalové šampionky pro sezonu 2023-24
     
    Celý tým včetně toho realizačního má na sobě vítězné růžové kloboučky.
     
    Vítkovice tak posedmé vítězí v superfinále a slaví další mistrovský titul!
     
    Chodov ani na pátý pokus neporazil v superfinále Rytířky z Vítkovic, tentokrát se poprvé v historii vzájemných zápasů v superfinále ani nemuselo prodlužovat.
     
    Ženské BigBoard Superfinále 2024 je minulostí! Vítězkami ČEŽ Extraligy v sezoně 2023/24 se staly florbalistky Vítkovic, které porazily v superfinále Chodov 5:3. Rytířky tak po roce obájily mistrovský titul.

    Skóre otevřela už ve čtvrté minutě Michaela Kubečková. O vyrovnání se po spolupráci s Lucií Baldreichovou postarala Karolína Mezerová. O chvíli později však Vítkovice znovu vedly zásluhou Simony Grapenaové. Ve druhé části padla jediná branka, ovšem stála za to. Jessica Kabelková vymetla neskutečně levou šibenice branky Christiánové a zvýšila v závěru prostřední periody na 3:1. Také úvod třetí části se Vítkovicím povedl, když už po 35 sekundách skórovala po chybě Chodova Sára Seevaldová. Lvice sice v závěru zápasu snížily gólem Kristiny Belicové. Kapitánka Vítkovic se však prosadila znovu, když trefila prázdnou branku. Na 3:5 už jen upravovala Daniela Frantíková a Rytířky se tak radují ze sedmého mistrovského titulu od chvíle, kdy se sezona ukončuje superfinálovým dnem.
     
    Děkuji všem za sledování onlajnu a přeji Vám hezký zbytek dne. (16:41:18)

    Matěj Kourek

    Branky a nahrávky: 12. Mezerová (Baldreichová), 55. Belicová (Vávrová), 59. Frantíková (Plášková) – 4. Kubečková, 15. Grapenaová (Sikorová), 40. Kabelková (Kubalčíková), 41. Seevaldová (Husková), 57. Seevaldová (Staňková)


    Využití: 0:0. Zásahy brankářů: 15:17.
    FAT PIPE Florbal Chodov: Christiánová (Bačková) – Skalíková, Naavaová, Fáčková, Frantíková (C), Balková, Vejvodová, Havlíčková – Plášková, Štolbová, Vávrová, Kovaříková, Břeská, Chudá, Prontekerová, Baldreichová, Mezerová, Belicová, Jiříková.
    Trenér: Ondřej Neuman

    1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská (Karasová) – Staňková, Matýsková, Willlmanová, Lenfeldová, Smetanová – Kabelková, Šponiarová, Kubalčíková, Kubečková, Seevaldová (C), Husková, Maroszová, Hyršová, Planková, Sikorová, Grapenaová, Drzymalaová, Gajdošová.
    Trenér: Dušan Dudešek

    Rozhodčí: Barbora Beranová a Lucie Hejnová

    Diváci: 10647
    bahis siteleri