Rakousko – Velká Británie 2:4 (kon.) | Francie – Německo 3:6 (kon.) | Kanada – Česko cz 4:3 (po pr.)
Lotyšsko – USA 3:6 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Švédsko – Slovensko 6:1 (kon.)
konec
Finsko
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Švýcarsko
Úterý 21.05.2024, 20:20 • Praha • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:33 Kevin FIALA - 1:3
     
    56:33
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    KEVIN FIALA vypíchl na obranné modré čáře kotouč Jungovi, sice na okamžik skoro ztratil hůl, ale zvedl ji včas, rozjel brejk a po narážečce s Niederreiterem ho bekhendovým blafákem zvedl nad lapačku strážce finské klece. Asistence: Nino Niederreiter.
    37:51 Jere INNALA - 1:2
     
    37:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tohle byl impuls, který Jalonenovi svěřenci potřebovali! V přesilovce to nejdříve drhlo, ale nakonec dostal křížnou přihrávku na pravý kruh JERE INNALA a parádně z první zavěsil pod víko. Asistence: Mikael Granlund a Mikko Lehtonen.
    27:26 Andrea GLAUSER - 0:2
     
    27:26
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Z protiútoku zavezli hráči s helvétským křížem na prsou kotouč do útočného pásma a po rychlé výměně na jeden dotek propálil Säteriho golfákem od modré čáry obránce Lausanne ANDREA GLAUSER. Asistence: Nino Niederreiter a Kevin Fiala.
    25:14 Kevin FIALA - 0:1
     
    25:14
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Säteri pouze vyrážel před sebe další Loeffelovu bombu z úctyhodné vzdálenosti, ještě zpoza červené čáry. A to neměl dělat, KEVIN FIALA zachytil kotouč a chladnokrevným bekhendovým blafákem po ledě ho zasunul za jeho záda. Asistence: Romain Loeffel.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 38. Innala (Granlund, Lehtonen) – 26. Fiala (Loeffel), 28. Glauser (Niederreiter, Fiala), 57. Fiala (Niederreiter)


    Finsko: Säteri (Larmi) – Määttä, Mattila, Lehtonen, Vittasmäki, Rissanen, Kaski, Saarijärvi, Riikola – Björninen, Jormakka, Mäenalanen – Innala, Granlund (C), Pakarinen – Puistola, Kapanen, Puljujärvi – Oksanen, Jääskä, Helenius – Hyry.
    Trenér: Jalonen

    Švýcarsko: Schmid (Berra) – Glauser, Josi (C), Kukan, Jung, Marti, Loeffel, Fora – Hischier, Fiala, Niederreiter – Thürkauf, Andrighetto, Bertschy – Senteler, Simion, Herzog – Haas, Scherwey, Ambühl – Kurashev.
    Trenér: Fischer

    Rozhodčí: Campbell (CAN), Fraňo (CZE) – Wyonzek (CAN), Zunde (LAT)

    Diváci: 17 118