Třinec – K. Vary 2:3 (kon.) | Vítkovice – Sparta 6:0 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 5:3 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Opava – Slavia 2:5 (kon.) | Jihlava – Ústí n/L 6:1 (kon.)
Havířov – Plzeň 1:2 (po s.n.) | Havlíčkův Brod – Kladno 2:1 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Rytíři Kladno
Pátek 15.10.2010, 18:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Dobrý den, z Kotliny vás vítám u sledování mládežnického hokeje. Dnes máme na programu duel HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Vagnerplast Kladno v rámci Noen extraligy juniorů. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Krch (Zvolánek) - Novotný "A", Šíma, Ambrož, Bancíř, Vác. Němec, Musil, Šplíchal - Wassrbauer, Varga, J. Milfait "C", Szilva, Honza, Zdražil, P. Blažek, Havel, Ondráček "A", M. Novák, J. Doležal, Hadrava, Zohorna.

    HC Vagnerplast Kladno:
    Ilašenko (Puchold) - David, Gutwald, Kužel "C", Mnatsyan, Steigauf, Tomáš, Čurda, Doskočil, Drda, Hybner, Knotek, Máša, Medřický, Obr, Palaščák, Redlich, Strnad, Vyšín.

    Rozhodčí:
    A. Chlaň - J. Čížek, J. Padevět.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:18
    Musil nejdříve hledal nahrávkou z rohu kladenského pásma před brankou číhajícího Vargu, ale nepřesně. Záhy se opět dostal k puku a od modré čáry z velkého nápřahu vypálil jen do nastavené Ilašenkovy náruče.
     
    1:07
    Bancíř střílel od modré čáry, ale jeho střelecký pokus postrádal větší razanci. Mezi kruhy číhající útočník Ondráček ho však ještě jemně tečoval, nasměroval ale puk jen do míst, kde se pohyboval gólman Ilašenko.
     
    1:40
    Zahřál se také brankář Krch, jenž vybruslil ze svého brankoviště a ukryl pod tělem nahozený puk, čímž na chvilku přerušil hru. Vhazovat se bude v havlíčkobrodském obranném pásmu.
     
    2:33
    Vác. Němec ostře vypálil z vrcholu levého kruhu, brankář ilašenko ale stál na správném místě, ve svém brankovišti ztlumil puk svými betony a následně ho nahrál svým spoluhráčům.
     
    3:38
    Nebezpečný útočný výpad Kladna donutil k pohotovému zákroku betonem gólmana Krcha, jenž vyrazil puk ke svým bekům a ti ho záhy vyhodili až na zakázané uvolnění.
     
    3:55
    Tomáš zakončoval z prostoru u modré čáry, jeho tvrdá rána po ledě skončila na levém Krchovu betonu, jenž brodský gólman vysunul ke své tyčce.
     
    4:30
    Wasserbauer obdržel hezkou nahrávku do prostoru před brankou, jenže byl v obležení protihráčů a z těžké pozice poslal kotouč těsně vedle levé tyčky.
     
    6:02
    Hra má rychlý spád. Rebelové v těchto chvílích dobývají útočné pásmo, které zodpovědně brání kladenský val na modré čáře. Zatím neúspěšně.
     
    6:50
    Na druhé straně hřiště se dostal puk až ke Knotkovi, jenž z prostoru před brankou nezakončil v pravý čas a již z výraznějšího úhlu bekhendem nechal vyniknout Krchiovy betony postavené u bližší tyčky.
     
    7:00
    Medřický byl nepříjemně zasažen v blízkosti modré čáry, kde schytal při své obětavém pádu do střely tvrdou ránu pukem. Chvíli zůstal ležet otřesený u mantinelu, ale nakonec se zvedl a sám dojel na kladenskou střídačku.
     
    7:57
    Doskočil se zmocnil ktouče a při dostatku prostoru zakončoval z mezikruží, odkud ostrou střelou zápěstím našel jen Krchovu nastavenou náruč.
     
    8:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Další útok Rebelů končí vstřelenou brankou. Martin Hadrava z pravého kruhu adresoval přesnou přihrávku do prostoru mezi kruhy, kde číhal HYNEK ZOHORNA, srovnal si puk na holi a propálil ranou po ledě gólmana Ilašenka! Asistence: Martin Hadrava.
     
    9:54
    Hybner nepříjemně vypálil z mezikruží zpoza obránce, gólman Krch jeho projektil vyrazil jen do prostoru vedle sebe, kde dorážel osamocený Palaščák, ztroskotal však na brankáři Krchovi, jenž se blrskově přemístil ve svém brankovišti!
     
    10:07
    Mnatsyan (KLA) nejdříve nebezpečně zakončil od modré čáry do Krchova levého betonu a po následném brejku Rebelů se provinil faulem. Odsedí si 2 minuty za hákování.
     
    11:51
    Rebelové se zabydleli v útočném pásmu a okamžitě zaujali přesilovkové pozice, z nichž si postupnou kombinací vytvořili tlak a zkoušeli vyšachovat kladenskou obranu. Ta však přistupovala většinou k volným hráčům včas, jenže poté nechala zblízka zakončovat volného Zohornu, jenž jen vyprášil Ilašenkovy betony, a Vác. Němce, jehož rána z mezikruží rovněž zasáhla kladenského muže s maskou.
     
    12:07
    Hosté jsou už v plném počtu, první své oslabení, v němž byli pod velkým tlakem havlíčkobrodských mladíků, ustáli bez úhony. Pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    14:44
    Bancíř se Šímou pálili od modré čáry, oba jejich nebezpečné a razantní projektily zlikvidoval brankář Ilašenka svými betony. Havlíčkobrodští útočníci se tlačili k následným dorážkám přes kladenskou obranu marně.
     
    15:32
    Výbornými obrannými zákroky se teď blýskl obránce Musil, jenž zmařil rychlý protiútok Středočechů, když dvakrát vypíchl kotouč kladenským forvardům z holí. Ve druhém případě povedenou rybičkou.
     
    16:49
    V obrovské šanci se ocitl Strnad, jenž obdržel přesnou přihrávku od pravého mantinelu a z bezprostřední blízkosti střelou bez přípravy zaduněl jen na betony gólmana Krcha, který se rychle přemístil a předvedl výborný zákrok!
     
    17:10
    Na opačné straně kluziště se prokličkoval do prostoru levého kruhu Ondráček a střelou do horní poloviny branky narazail na Ilašenkovu lapačku, jež pohotově vyletěla vzhůru.
     
    18:00
    Čurda postupoval úplně sám středem havlíčkobrodského pásma a nikým neatakován vystřelil, gólman Krch však těžil z velmi dobrého postavení v brankovišti a ukryl puk v nastavené náruči.
     
    19:30
    P. Blažek se prosmýkl kolem kladenských beků do palebné pozice na vrcholu kruhů, odkud vyslal nepříjemnou střelu, která však byla sražena protihráči a doletěla do rohu pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po úvodní dvacetiminutovce jdou spokojeněji do kabin havlíčkobrodští Rebelové, kteří mají na své straně těsný náskok po přesné trefě Hynka Zohorny. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:44, vedou domácí nad Kladnem 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Knotek si objel brodskou branku, vybruslil si z tohoto prostoru do levého kruhu a odtud tvrdě stílel ke vzdálenější tyčce, jenže neseštěloval si dobře mířidla a poslal kotouč těsně vedle.
     
    21:11
    Kladno právě vstřelilo branku!

    Středočeši vletěli do druhé třetiny doslova jako uragán a jejich útočná snaha končí vyrovnáním. Kotouč putoval v útočném pásmu po ose David Kalaščák - Aleš Hybner - PATRIK MEDŘICKÝ, posledně jmenovaný si vybruslil zpoza branky a střelou k bližší tyčce překonal gólmana Krcha, jemuž puk propadl výstrojí až za brankovou čáru! Asistence: Aleš Hybner, David Kalaščák.
     
    22:34
    Hosté jsou rázem při chuti, drží hru v útočném pásmu a gólmana Krcha zasypávají vydatnou sprškou střel. Jejich momentální územní převahu na chvíli utlumila až hra vysokou holí jednoho z kladenských hráčů.
     
    23:38
    Havlíčkův Brod stále čelí tlaku Buldoků a jen s velkými obtížemi se vymaňuje z jejich pevného objetí v hloubi svého obranného pásma.
     
    23:55
    Nyní se jim to podařilo, ale jejich pokus o bleskový brejk ztroskotal na útočné modré čáře, kde se provinili proti hokejovým pravidlům postavením mimo hru.
     
    24:49
    Hadrava se chopil v útočném pásmu puku a z velkého úhlu tvrdě vystřelil na kladenskou bránu, kde gólman Ilašenko zareagoval včas a vyrazil nepříjemnou ránu do prostoru před sebou, kde nedokázal dorážet obsazený útočník Zohorna.
     
    25:40
    Kladno rychle odpovědělo podobnou mincí. Vyšín se protáhl až do blízkosti brodské brány, kde z úhlu nadvakrát nepřekonal u bližší tyčky postavené gólmana Krcha.
     
    26:12
    Na lavici hanby usedl Máša (KLA), který dostal dvouminutový trest za hákování.
     
    26:49
    Rebelům se zatím vůbec nedaří obsadit útočné pásmo, hosté se velmi organizovaně a účinně brání, jejich defenzíva zachytává havlíčkobrodské útoky jako hustá síť.
     
    27:38
    Wasserbauer mohl dorážet z prostoru před Ilašenkovým brankovištěm, dobrou střeleckou pozici však nezužitkoval, když střílel těsně vedle levé tyčky.
     
    28:12
    Středočeši jsou kompletní a je nutné podotknout, že toho svému soupeři při oslabení moc nedovolili. Po většinu času se velmi úspěšně bránili a drželi hru v uctivé vzdálenosti od gólmana Ilašenka. Ten se musel mít hodně na pozoru jen v jenom případě, když zblízka dorážel neúspěšně útočník Wasserbauer. Pokračuje se ve hře 5 proti 5.
     
    29:40
    Havlíčkův Brod se pokouší vytvořit si souvislejší tlak v kladenském pásmu, zatím si však hledá cestu přes pozornou obranů hostů velmi těžko.
     
    30:10
    Na trestnou lavici je vykázán Šíma (HBR) za podražení.
     
    30:42
    Rebelům se pdoařilo po dlouhé době vyhodit puk ze svého pásma. Nebezpečně zakončoval od modré čáry Steigauf, jehož dělovku gólman Krch špatně viděl, ale dokázal ji vyrazit betonem před sebe, odkud dorážel volný Doskočil vysoko nad branku!
     
    31:40
    Záhy nebezpečně stříleli po návratu do útočného pásma. Nejdříve se o to postatral Knotek, jehož dva tvrdé projektily úspěch nesklidily. První skončil na Krchově pohotové vyrážečce, druhý z pravého kruhu jen vyprášil betony brodského muže s maskou. Se svou troškou do mlýna přispěchal také na levé straně volný Vyšín, jehož pokus se nevešel mezi tři tyče.
     
    32:10
    Havlíčkův Brod je kompletní a ubránil se v oslabení, když musel čelit enormnímu náporu svého středočeského soupeře. Neinkasoval a pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    32:50
    Na druhé straně ledové plochy si zachytal také gólman Ilašenko, jehož domácí zasypali pořádnou porcí tvrdých a nepříjemných projektilů. Kladenský brankář si však poradil na výbornou, když kotouč za svá záda nepustil.
     
    33:46
    Útočným faulem se provinil P. Blažek (HBR)a na 2 minuty oslabí svůj tým. Jeho trestem je podražení.
     
    34:17
    Havlíčkobrodští hokejisté se úspěšně brání, daří se jim eliminovat soupeřovy nájezdy a po jejich zachycování vyhazovat kotouč do blízkosti kladenského gólmana Ilašenka.
     
    35:10
    Havlíčkův Brod stále drží hru v útočném pásmu a hosté se dokonce musejí bránit ve vlastní přesilovce. Nedaří se jim úspěšně rozehrát a vyvést kotuč alespoň do středního pásma.
     
    35:46
    Domácí jsou již v kompletním složení na ledové ploše. Hosté z Kladna si žádnou nebezpečnější šanci v početní převaze nevypracovali, naopak se paradoxně museli sami bránit.
     
    35:26
    Brankář Krch nejdříve levým betonem zneškodnil tvrou Steigaufovu ránu od modré čáry a vzápětí si naprosto stejným způsobem poradil s Vyšínovou dorážkou z bezprostřední blízkosti.
     
    37:49
    Havlíčkobrodská obrana trestuhodně zaspala a nechala projít jako nůž máslem rozjetého Doskočila, který tváří v tvář brankáři Krchovi neuspěl, když ho strážce brodské svatyně výtečně vychytal betony!
     
    38:00
    Nejdříve opět nechal vyniknout své kvality gólman krch, jenž zmařil dlouhou sérii nebezpečných kladenských dorážek z bezprostřední blízkosti. Po rychlém protiútoku se dostal za záda hostující obrany Zohorna a v samostatném úniku nastřelil pravou Ilašenkovu tyčku!
     
    39:42
    Před dojíždějícím útočníkem Honzou raději přikryl ve svém brankovišti gólman Ilašenko puk pod svým tělem a tímto způsobem přerušil hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části odpověděli hosté stejnou mincí a vstřeleným gólem srovnali se svým soupeřem z Vysočiny krok, o což se postaral skórující Patrik Medřický. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 19:25, platí v Kotlině nerozhodný stav 1:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Rebelové se zabydleli v útočném pásmu, vyhazovaný kotouč zachytil na modré čáře Novotný, obtočil se kolem bránícího hráče a z otočky tvrdě vypálil do Ilašenkovy lapačky, jež zachytila letící puk přímo do horního růžku!
     
    40:44
    Na lavici hanby usedl Tomáš (KLA), který vyfasoval 2 minuty za hákování.
     
    41:39
    Domácím zatím přesilovka rozhodně nevychází podle jejich představ, protože se jim nedaří sevřít soupeře na delší časový úsek pod tlak, Kladno se často sovobozuje dlozuhým vyhozením.
     
    42:45
    Tak tohle byl opravdu nápor na gólmana, který se jen tak nevidí. Gólman Ilašenko měl plné ruce práce, když nejdříve vyrazil nepříjemnou střelu od modré čáry, vzápětí si poradil i s Ondráčkovou dorážkou zblízka a pomohlo mu i štěstí, když havlíčkobrodký útočník odražený puk neusměrnil ze vzduchu za brankovu čáru. Následnou spršku dalších dělovek od modré čáry opět zlikvidoval pozorný kladenský brankář.
     
    44:32
    Rebelové jsou stále mnohem aktivnější, soupeřova obrana má s jejich rychlým pohybem a střelbou prakticky ze všech možných pozic plné ruce práce.
     
    44:55
    U mantinelu byl tvrdě atakován obránce David a po odpískání udělil rozhodčí dvouminutový trest J. Milfaitovi (HBR) za vražení na hrazení.
     
    45:03
    Domácí mladíci zvládli důležité vhazování v obranném pásmu a vyhodili puk až do útočného pásma, kde se ho posléze zmocnil urostlý bek Ambrož a tvrdou ranou od modré čáry zazvonil na horní tyčku Ilašenokovy svatyně.
     
    46:23
    Po tvrdé Tomášově ráně od modré čáry zasáhl betonem gólman Krch, jenž vyrazil puk vedle sebe k Doskočilovi, jehož dorážku zblízka rovněž zlikvidoval. Kladenský forvard poté ještě hledal nahrávkou na druhou stranu volného spoluhráče, jenže přihrál jen na hole Rebelů.
     
    47:59
    Vyšín si vybruslil do pravého kruhu a následnou tvrdou ranou k bližší tyčce našel jen Krchovu připravenou náruč.
     
    48:54
    Brodští mlaíci se ne chvíli usadili v útočnénm pásmu a vyprodukovali jednu nebezpečnou ránu, když odražený puk na vrcholu kruhů poslal Ondráček těsně vedle levé tyčky.
     
    49:10
    Havel se uvolnil na pravé straně, ale jeho střele scházela trochu větší přesnost, když z pravého kruhu skončil puk kousek vedle kladenské branky.
     
    50:23
    Nejdříve vychytal Davidovu tvrdou ránu od modré čáry po ledě lapačkou gólman Krch, záhy pálil po krásné přihrávce z mezikuží Szilva, jenž se uvolnil a podél těla gólmana Ilašenka nasměroval puk jen do jeho lapačky.
     
    51:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Krásná akce z havlíčkobrodské dílny končí gólem, jenž vrací bojovníkům z Kotliny těsné vedení. Martin Hadrava přiťukl z rohu kladenského pásma puk mezi bruslemi obránce na hůl HYNKA ZOHORNY, jenž si sjel před gólmana Ilašenka, kterého si elegantní kličkou položil na led a bekhendem z hranice brankoviště poslal puk přesně ke vzdálenější tyčce! Asistence: Martin Hadrava.
     
    53:57
    Hraje se především ve středním pásmu, kde sledujeme časté a urputné souboje o kotouč. Z nich vycházejí úspěšně spíše domácí hráči, jimž se daří držet hru daleko od svého brankáře Krcha a tato situace jim za současného stavu plně hraje do karet. .
     
    55:21
    Po nádherné a přesné nahrávce se ocitl úplně sám před kladenskou brankou Zohorna, tísněn zezadu protihráčem však nepřekonal gólmana Ilašenka, když nasměroval kotouč těsně vedle.
     
    56:16
    Rebelové si vynutili enormní tlak a gólman Ilašenko mu s vypětím všech sil úspěšně vzdoroval. Především při sérii dorážek z bezprostřední blízkosti musel vynaložit pořádné úsilí, aby brodští útočníci nedostrkali kotouč za jeho záda. Po odpískání je vyloučen Tomáš (KLA) za zdržování hry.
     
    57:17
    Havlíčkov Brod se zatím v nabídnuté přesilovce hodně trápí. Kladenská defenzíva v čele s gólmanem Ilašenkem, jenž má však minimum práce, úspěšně brání.
     
    58:11
    M. Novák dorážel po povedeném přiťuknutí z bezprostřední blízkosti bekhendem jen do Ilašenkových betonů. Byl však v těžké situaci, když měl na zakončení mimimum času a prostoru.
     
    59:16
    Již se hraje s plným počtem hráčů na obvou stranách. rebelůlm se zatím daří držet hru co n ejdál od gólmana Krcha, v bezpečí u kladenské brnaky, kde se hosté nemohou dostat k puku.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Havlíčkův Brod doslova vydřel v nádherném a vyrovnaném duelu, který byl velmi důležitý v bojo o záchranu, tříbodové vítězství v poměru 2:1. Děkuji vám za pozornost, loučím se s vámi a přeji vám příjemný zbytek dnešního večera. (19:52:10)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 9. Zohorna (Hadrava), 52. Zohorna (Hadrava) - 22. Medřický (Hybner, Kalaščák)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Rytíři Kladno:
    bahis siteleri