Jihlava – Olomouc 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Havířov 4:5 (po s.n.) | Havlíčkův Brod – Motor ČB 5:7 (kon.)
Zlín – Vítkovice 5:4 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:3 (kon.) | Hr. Králové – Pardubice 3:2 (kon.)
HC Litvínov – Slavia 6:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 2:5 (kon.) | Chomutov – K. Vary 5:4 (po s.n.)
Kladno – Ústí n/L 8:2 (kon.) | Vsetín – Třinec 3:4 (kon.) | Letňany – Písek 5:8 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:7 (3:3, 1:2, 1:2)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 12.03.2011, 12:30Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    České Budějovice vítězí v Havlíčkově Brodě nad místními Rebely v atraktivním duelu 7:5 a získavájí plný bodový zisk. Tím ale program v Kotlině zdaleka nekončí, protože večer se představí brodský A-tým v rámci semifinále play-off proti ústeckým Lvům. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi pro tuto chvíli loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (14:38:17)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Po odraženém útoku Rebelů se hnal za nahozeným pukem rozjetý Svoboda, ale obránce Pecen mu zkřížil cestu a vypíchl puk, po čemž rozvíjí za Fučíkvou bránou havlíčkobrodskou rozehrávku.
     
    58:15
    Havlíčkův Brod ještě snaží v závěru základní hrací doby s nepříznivým stavem něco udělat, jenže zkonsolidovaná a spolehlivá obrana Jihočechů mu toho moc nedovoluje. Navíc sama nebezpečně hrozí, což naposledy potvrdil Bílek, jenž si vybruslil zpoza branky mezi kruhy a minul levou Fučíkovu tyčku.
     
    57:10
    Od modré čáry dvakrát vypálil Pavlas, jenže oba jeho polovysoké projektily mířily jen do středu brány, kde číhala připravená Podskalského náruč, jež lapila letící kotouč a přerušila hru.
     
    56:55
    Již při hře 5 na 5 sváděli hráči obou táborů ve středním pásmu souboj o puk, po němž zůstal na ledě chvíli ležet otřesený kapitán Jihočechů Trummer. Už je ale na nohou a jede sám na střídačku. Měl by být v pořádku a bez zdravotních komplikací pokračovat v utkání.
     
    56:19
    Havlíčkův Brod se osvobodil dlouhým vyhozením, ale hosté založili rychlý útok a při své zkrácené hře v početní převaze už dobývají havlíčkobrodské obranné pozice.
     
    55:29
    Obránce Kypta nejdříve netrefil na modré čáře přihrávku, ale poté nahodil kotouč do předbrankového prostoru, kde ještě zkoušel tečovat postavený Bílek, jenže puk proletěl vedle levé Fučíkovy tyčky do rohu pásma.
     
    54:37
    Za hrubost je potrestán dvouminutovým trestem Meloun (HBR).
     
    54:23
    Domácí družina se na chvíli usadila v útočném pásmu a chtěla se rozmístit do přesilovkového postavení, jenže hosté jí uzmuli puk a po jeho vyhození do Fučíkova hájemství zdrželi v útočném pásmu hru.
     
    53:31
    Ostrou ránu obránce Kříže (CEB) od modré čáry gólman Fučík dobře viděl a ve svém brankovišti ji vyrazil betony do rohu pásma. Právě českobudějovický obránce vzápětí čelil napadání své rozehrávky v obranném pásmu a vyhodil puk mimo hrací plochu, za což pyká trestem kvůli zdržování hry.
     
    53:05
    Havlíčkův Brod špatně vystřídal a pyká za to dvouminutovým trestem, který odsedí za hokejovým katrem Turek (HBR).
     
    52:05
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Jihočeši přečkali oslabení bez úhony a při hře s plným počtem hráčů na ledové ploše nekompromisně udeřili. V přečíslení 2 na 1, do kterého se dostali hosté v rámci rychlého protiútoku, přihrál Jiří Bárta z pravé strany pásma do předbrankového prostoru na hůl najíždějícího BOHUMILA SVOBODY, který střelou bez přípravy překonal přemisťujícího se gólmana Fučíka a završil svůj hattrick! Asistence: Jiří Bárta.
     
    51:05
    Havlíčkův Brod si vynutil obrovský tlak, v němž teď svírá oslabenou českubudějovickou družinu. Gólman Podskalský ale likviduje všechny nepříjemné projektily ze všech možných palebných pozic pásma. Naposledy zneškodnil betony Pecnovu ránu od modré čáry, po čemž hosté vyhodili.
     
    50:14
    Ostrou Pecnovu ránu od modré čáry gólman Podskalský vyrazil a přišel při svém zákroku o helmu. Po odpískání se vhazuje před jeho brankou.
     
    49:35
    Mountfield si vynutil značnou územní přavahu a usadil se v útočném pásmu, kde znovu nebezpečně zahrozil. Nepříjemný projektil ze skrumáže hráčů v předbrankovém prostoru ale vyrazil brankář Fučík svými betony. Zanedlouho sestřelil jenoho z brodských hráčů u sřídačky Rebelů Bárta (CEB) a odsedí si 2 minuty za napadení.
     
    48:23
    Rebelové znovu bušili do českobudějovického obranného valu, jenže Jihočeši založili bleskový protiútok, při němž se ocitl v samostatném úniku Rob, ale vylámal si zuby na skvělém brankáři Fučíkovi, který vyrazil jeho blafák do bekhendu betony a poradil si stejnou části své výstroje i s následnou dorážkou z ostrého úhlu na pravé straně!
     
    47:25
    Gólman Fučík několikrát musel nechat ve svém brankovišti vyniknout proti nepříjemným českobudějovickým projektilům ze všech možných palebných pozic své betony, po čemž jeho spoluhráči založili rychlý brejk, na jehož konci se tlačil z levé strany před branku Kuchta a zkoušel zasunout v tísni puk k bližší tyčce, jenže gólman Podskalský tento prostor utěsnil a přerušil hru!

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 7. Jelínek, 15. Němec (Křesťan), 16. Beránek (Wasserbauer), 37. Kuchta (Jelínek), 47. Jelínek (Pecen) - 6. Bárta, 16. Bílek (Švec), 19. Svoboda (Trummer), 33. Bárta (Prokop, Podskalský), 40. Svoboda (Bárta), 41. Rob (Svoboda, Trummer), 53. Svoboda (Bárta)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Fučík (Dolejš) - Pecen (A), Pavlas, Dvořák, Vala, Meloun, Novotný, Dundáček - Wasserbauer (C), Kuchta, Křesťan, Špringl, Žemlička (A), Chlubna, Jelínek, Turek, Beránek, Němec.
    Banes Motor České Budějovice: Gába (Podskalský) - Kříž, Plášil (A), Škopek, Kypta, Pařízek, Prokop - Mareš, Bárta (A), Rob, Beneš, Bílek, Trummer (C), Švec, Hájek Svoboda.

    Rozhodčí: Jaromír Vampola - Martin Klouda, Petr Křivohlavý.
    bahis siteleri