Jihlava – Olomouc 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Havířov 4:5 (po s.n.) | Havlíčkův Brod – Motor ČB 5:7 (kon.)
Zlín – Vítkovice 5:4 (po pr.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:3 (kon.) | Hr. Králové – Pardubice 3:2 (kon.)
HC Litvínov – Slavia 6:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 2:5 (kon.) | Chomutov – K. Vary 5:4 (po s.n.)
Kladno – Ústí n/L 8:2 (kon.) | Vsetín – Třinec 3:4 (kon.) | Letňany – Písek 5:8 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:7 (3:3, 1:2, 1:2)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 12.03.2011, 12:30Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Hezké sobotní dopoledne, ze zimního stadionu v Kotlině vás v čas oběda vítám u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Mountfield v rámci 49. kola extraligy staršího dorostu. Podívejme se v krátkosti na počínání obou dnešních soupeřů v minulém kole. Rebelové v domácím prostředí hostili Zlín, se kterým ale neudrželi dlouho krok a z ledu odjížděli v roli poražených po výsledku 1:6. O moc lépe si nepočínali ani mladí Jihočeši, kteří museli rovněž spolknout hořkou pilulku v podobě nepříjemné porážky 1:5 od třineckých Ocelářů, jíž rovněž utrpěli na svém ledě. A jak dopadlo poslední vzájemné měření sil? Mladí bojovníci z Kotliny vyloupili českobudějovickou arénu, když zvládli lépe divokou přestřelku a slavili triumf 7:5. Jak vše dopadne dnes? Utkání začíná v 12:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Fučík (Dolejš) - Pecen "A", Pavlas, Dvořák, Vala, Meloun, Novotný, Dundáček - Wasserbauer "C", Kuchta, Křesťan, Špringl, Žemlička "A", Chlubna, Jelínek, Turek, Beránek, Němec.

    HC Mountfield:
    Gába (Podskalský) - Kříž, Plášil "A", Škopek, Kypta, Pařízek, Prokop - Mareš, Bárta "A", Rob, Beneš, Bílek, Trummer "C", Švec, Hájek, Svoboda.

    Rozhodčí:
    Jaromír Vampola - Martin Klouda, Petr Křivohlavý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Špringl sklepl ve středu hřiště prudkou nahrávku z obranného pásma Rebelů na rozjetého Žemličku, ale tomu nevyšla klička kolem protihráče. Hosté získali puk a mohou založit útok.
     
    01:19
    České Budějovice chvíli podržely hru v blízkosti brodského gólmana Fučíka, ale k jeho ohrožení se z postupné kombinace přes defenzívu Rebelů neprobili. Poté se jim povedlo odrazit havlíčkobrodský útok, ale jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    02:09
    Jelínek byl hodně aktivní v prostoru za brankou a dokázal z tohoto prostoru ohrozit gólmana Gábu, jenž ukryl puk pod lapačku u bližší tyčky a přerušil hru.
     
    03:00
    Havlíčkův Brod nepouštěl mladé Jihočechy z hloubi jejich obranného pokle, přičemž se vehementně a usilovně tlačil do koncovky, jenže bez úspěchu. O puk nakonec přišel a hrát může Mountfield.
     
    04:23
    Zakončení na obou stranách ledové plochy. Nejdříve si vybruslil zpoza branky až do ideální palebné pozice mezi kruhy Trummer, jenže minul pravou Fučíkovu tyčku. Na druhé straně pálil od modré čáry Wasserbauer, jenže nesešteloval si dobře mířidla a poslal puk daleko od Gábovy svatyně.
     
    04:50
    Při havlíčkobrodském tlaku se probil k zakončení z mírného úhlu na pravé straně Jelínek, jenže neprostřelil u bližší tyčky připravené Gábovy betony, po čemž maskovaný muž hostů přerušil hru schováním puku pod lapačkou.
     
    05:19
    Mountfield právě vstřelil branku!

    A Jihočeši se ujímají vedení. Puk do útočného pásma zavezl JIŘÍ BÁRTA, který si tělem odstavil bránícího hráče Rebelů, obkroužil brodskou bránu a okamžitě vypálil k bližší tyčce, přičemž dokázal zasunut puk podél Fučíkových betonů do sítě! Bez asistence.
     
    06:16
    Hosté si vytvořili dva nebezpečné závary ve Fučíkově blízkosti, když se vehementně tlačili do koncovky z předbrankového prostoru. Ve skrumážích před brankou ale nikdo z Jihočechů nezasunul puk do sítě a Rebelové nebezpečí zažehnali.
     
    06:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno. Havlíčkův Brod podnikl dva nebezpečné útočné výpady, při nichž nejdříve nastřelil vyjetého gólmana Gábu do betonů Němec a záhy další výlet maskovaného muže v českobudějovickém brankovišti potrestal MARTIN JELÍNEK, který z levého kruhu poslal puk do prázdné brány! Bez asistence.
     
    07:30
    Hra se nám rychle přelévá ze strany na stranu, přičemž nabírá strhující tempo a přináší práci oběma maskovaným mužům mezi třemi tyčemi.
     
    08:29
    Bílek se probil k zakončení z prostoru pravého kruhu, ale gólman Fučík byl u bližší tyčky připravený zasáhnout a betony vytěsnil puk do rohu brodského pásma.
     
    08:51
    Němec vypálil nebezpečně z prostoru mezi kruhy, ovšem gólman Gába se vytasil s povedeným zákrokem, když puk vytěsnil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    09:24
    Havlíčkobrodští mladíci sevřeli svého soupeře z jihu Čech do pevného objetí, při němž nebezpečně pálil z mohutného nápřahu na modré čáře obránce Vala, ale vyprášil jen připravené Gábovy betony. Hosté poté získali puk a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    10:15
    České Budějovice se usadily na souvislý časový úsek do útočných pozic a k nebezpečné ráně z dobrého palebného prostoru mezi kruhy se tlačil Rob, jenže přes dorážející obránce Rebelů v tísni zakončoval nepřesně a netrefil Fučíkovu svatyni.
     
    10:40
    Mountfield odrazil havlíčkobrodský útok jako pevná a vysoká zeď, jenže po zisku kotouče si neporozuměl při přechodu do ofenzivní fáze a vyhodil puk jen na další zakázané uvolnění.
     
    11:09
    Kuchta se probil k nepříjemné střele z mírného úhlu na pravé straně, ovšem nechal vyniknout připraveného brankáře Gábu, jehož nachystaná náruč pohltila rychle letící puk.
     
    11:50
    Havlíčkův Brod má stále navrch, když vehementně a trpělivě buší do obranného bloku Jihočechů. Ti se dostávají pod tlak zejména díky aktivnímu napadání své rozehrávky a vyčkávají na možnosti k rychlým brejkům.
     
    12:43
    Puk se v těchto chvílích rychle stěhuje po ledové ploše, přičemž pravidelně střídá své majitele. Ani jednomu z mužstev se nedaří na delší časový úsek sevřít svého soupeře v hloubi jeho obranného pásma.
     
    13:00
    Obránce Pecen od modré čáry vypálil kousek vedle Gábovy brány a hosté založili okamžitě rychlý brejk, jenže při tom nepřešli do Fučíkovy blízkosti přes brodskou obranu.
     
    14:05
    Škopek (CEB) vyfasoval dvouminutový trest za napadení.
     
    14:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové nabídnutou přesilovku bleskově a s chutí využívají. Vít Křesťan se po vhazování zbavil protihráčů u pravé Gábovy tyčky a naservíroval na pár kroků přesný pas na hůl volného MARKA NĚMCE, který zblízka pohotovou ranou překonal gólmana Gábu! Asistence: Vít Křesťan.
     
    15:04
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Ale havlíčkobrodské vedení mělo doslova jepičí život, když se po nahrávce Emila Švece dostal k puku DAVID BÍLEK a z prostoru v mírném úhlu na levé straně propálil gólmana Fučíka! Asistence: Emil Švec.
     
    15:36
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je nevídaná kanonáda, kterou teď oba tábory v Kotlině rozpoutaly. Na českobudějovické vyrovnání našel odpověď ONDŘEJ BERÁNEK, ke kterému se dostal puk od Jana Wasserbauera, když zblízka propálil gólmana Gábu! Asistence: Jan Wasserbauer.
     
    15:36
    A Mountfield sahá ke změně ve svém brankovišti. Gólmana Davida Gábu nahrazuje jeho kolega Radek Podskalský.
     
    17:01
    A ten měl hned plné ruce práce, když musel likvidovat dvě nepříjemné rány z prostoru mezi kruhy, s nimiž si poradil svými betony. Na druhé straně zastavil rychlý brejk hostů Dvořák (HBR) a na lavici hanby je vykázán za hákování.
     
    17:48
    Tak to je hodně ošemetná situace pro havlíčkobrodské barvy. Rebelové vyhodili několikrát puk do Podskalského hájemství a drželi zde hru, čímž spořili cenné vteřinky ze svého oslabení, jenže s důrazem to přehnal Kuchta (HBR) a dostal 2 minuty za podražení.
     
    18:25
    Havlíčkův Brod vystihl českobudějovickou kombinaci ve Fučíkově blízkosti a z prostoru mezi kruhy se osvobodil dlouhým vyhozením. Mountfield je ale zpět v útočných pozicích a rozvíjí zde svůj přesilovkový kolotoč.
     
    18:46
    Mountfield právě vstřelil branku!

    A je znovu vyrovnáno. České Budějovice po kombinaci v přesilovkovém postavení přesunuly hru do předbrankového prostoru, kde v nepřehledné skrumáži měly nakonec navrch a po Janu Trummerovi dostrkal puk za záda bezmocného gólmana Fučíka zblízka BOHUMIL SVOBODA! Asistence: Jan Trummer.
     
    19:48
    Havlíčkův Brod je už v plném počtu a při hře s 5 hráči na ledové ploše začíná okamžitě pošilhávat po brankáři Podskalském, jenže obrana Jihočechů ho nepouští do zakončení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla pestré hokejové menu, které okořenila nevídaná kanonáda, když jsme v Kotlině viděli dohromady 6 branek, po třech na každé straně. Z havlíčkobrodského tábora skórovali postupně Martin Jelínek, Marek Němec a Ondřej Beránek, za Mountfield se zapsali do střelecké listiny Jiří Bárta, David Bílek a Bohumil Svoboda. Před prostřední částí, který začne v Kotlině zhruba ve 13:19, platí mezi Havlíčkovým Brodem a Českými Budějovicemi nerozhodný stav 3:3.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Trummer poslal z vrcholu pravého kruhu puk do předbrankového prostoru, kam si sjel rozjetý Rob, zpracoval si rychle puk na holi a pohotově vypálil, jenže nastřelil po ledě jen Fučíkovy připravené betony!
     
    21:30
    Havlíčkobrodská družina čelila aktivnímu napadání svého rozehrávky hned v jejím zárodku, ale nakonec přenesla postupnou kombinací hru do útočného pásma, kde po Pecnově anhrávce pálil z velkého úhlu na pravé straně rozjetý Wasserbauer, který podél bližší tyčky neprotlačil před Podskalského betony puk do sítě.
     
    22:17
    Havlíčkův Brod nakonec přišel v útočném pásmu o puk a Jihočeši zavezli puk do ofenzivního postavení, kde nebezpečně kombinovali ve Fučíkově blízkosti, a snažili se o vyšachování brodské defenzívy. Neúspěšně.
     
    22:39
    Slibvně se rozvíjející útočnou akci Rebelů zastavil za hranicí pravidel Švec (CEB), který je vyloučen za hákování.
     
    23:30
    Havlíčkův Brod neudržel i přes usilovnou snahu hru v útočném pásmu a Jihočeši se po vybojování kotouče vyhodili dlouhým vyhozením až do Fučíkova hájemství.
     
    23:51
    Rebelové se v přesilovce zatím hodně trápí, když se jim nedaří držet puk déle na svých holích a svou útočnou snahou neustále narážejí na kompaktní blok hostů, který vyhazuje puky do Fučíkovy blízkosti.
     
    24:39
    V závěru přesilové hry ještě zkoušel štěstí se svou střelou od modré čáry brodský zadák Novotný, jenž nastřelil jen před sebou stojícího protihráče a měl štěstí, že se za jeho zády nedostal k puku číhajícící budějovický forvard. Mountfield je kompletní.
     
    25:55
    Hra se rychle přelévala ze strany na stranu, přičemž nakonec udrželi puk v ofenzivním postavení hosté, jejichž důraz mezi kruhy málem slavil úspěch. Ostrou Benešovu ránu z tohoto prostoru ale gólman Fučík vyrazil betony a dojíždějící Švec se nedostal k odraženému puku.
     
    26:55
    Rebelové drželi hru v útočném pásmu, ale nakonec přišli o puk a hosté vykoukli ze své obranné ulity založením rychlého útoku, při němž pořádně prověřili pozornost gólmana Fučíka. Ten nejdříve vyrazil Svobodovu ránu z pravého kruhu u blížší tyčky betony a stejnou části výstroje zmařil i Kyptovu dělovku od modré čáry. Do třetice byl úspěšný proti Robovi, jehož ránu zlbízka schoval v náruči.
     
    27:45
    Havlíčkův Brod drží puk ve své moci a trpělivě tluče do kompaktního obranného bloku Českých Budějovic, který zatím soupeřovu tlaku odolává.
     
    28:19
    Útočná snaha Havlíčkova Brodu nakonec končí českobudějovickým faulem, který měl na svědomí Kříž (CEB). Ten vyfasoval dvouminutový trest za podražení.
     
    29:14
    Jihočeši se zatím brání na jedničku podtrženou, když několika vyhozeními z obranného pásma rozkouskovali nápor svého soupeře a udrželi u brankáře Fučíka hru, čímž ušetřili čas ze svého trestu.
     
    29:54
    Havlíčkův Brod se přece jen po strastiplné cestě protlačil do útočného pásma, kde hned několikrát nechal vyniknout gólmana Podskalského. Ten nejdříve zneškodnil Špringlovu ránu z levého kruhu, na což ho prověřil od modré čáry také Dundáček, který trefil branku po prvním neúspěšném pokusu. Nakonec zlikvidoval maskovaný muž s maskou i ránu od modré čáry, jíž vyrazil betony.
     
    31:00
    Mountfield je v plném počtu a nebezpečně provětrává svým rychlým a hbitým pohybem v útočném pásmu havlíčkobrodskou defenzívu, která má velké problémy.
     
    31:11
    Rozzhodčí udělil dvouminutový trest Němcovi (HBR) za hákování.
     
    31:52
    Po vyhraném vhazování v útočném pásmu pálil od modré čáry osamocený Prkop, jehož štiplavou ránu vyrazil gólman Fučík betony do prosotru před sebou, odkud dorážel z tísně Pařízek, ale jen do metonu strážce havlíčkobrodské svatyně, který přerušil hru.
     
    32:25
    Havlíčkův Brod ustál nápor svého soupeře z jihu Čech a po zisku kotouče za Fučíkovou brankou se osvobodil dlouhým vyhozením až do Podskalského blízkosti.
     
    32:43
    Mountfield právě vstřelil branku!

    České Budějovice se nastěhovaly zpět do útočného pásma, kde našel Tomáš Prokop svým pasem JIŘÍHO BÁRTU, jehož rána zápěstím z levého kruhu odrazem od Fučíkových betonů skončila u vzdálenější tyčky! Asistence: Tomáš Prokop, Radek Podskalský.
     
    33:43
    Z mezikruží pálil Hájek a svou nepříjemnou ranou nechal vyniknout betony gólmana Fučíka, který v těžkém okamžiku podržel svůj tým a ukryl puk pod lapačku. Po odpískání usedají na lavici hanby Hájek (CEB) za podražení a Wasserbauer (HBR) za držení protihráče.
     
    34:49
    Mladí Jihočeši se pokoušejí o diktování tempa hry, když se jim na ledě otevřelo více času a prostoru pro nebezpečnou kombinaci či zakončení. Brodská obrana ale zatím odolává.
     
    35:24
    Zakončení na obou stranách ledového kolbiště. Žemličkovu ránu z levého kruhu schoval do náruče brankář Podskalský, po čemž vyhráli hosté vhazování a nastěhovali se do útočných pozic, kde pálil z levého kruhu k bližší tyčce jen do Fučíkovy náruče Švec.
     
    35:43
    Obě mužstva jsou již na ledové ploše s plným počtem hráčů. Ani jedno z nich nevyužilo hru 4 na 4 a více prostoru na hřišti k docílení gólového efektu.
     
    36:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A v Kotlině znovu platí nerozhodný stav. Rebelové vyvinuli na gólmana Podskalského obrovský tlak, při němž se v mlýnici u levé tyčky budějovického muže s maskou dostal k zakončení PETR KUCHTA a z mírného úhlu na pravé straně pohotovou střelou přehodil ležící beton, čímž poslal puk do sítě! Asistence: Martin Jelínek.
     
    37:35
    Mountfield se snaží o bleskovou odpověď, když se usadil v útočném pásmu, jenže zde nemá puk plně ve své moci a musí o něj neustále bojovat s důslednými havlíčkobrodskými hráči, kteří se zodpovědně seskupili kolem své brány a pomáhají gólmanu Fučíkovi.
     
    37:55
    Havlíčkův Brod vyhnal Jihočechy do středu hřiště, odkud se snažili hosté o návrat zpět do ofenzivního postavení bez úspěchu. Sice přešli útočnou modrou čáru, jenže neobešlo se to bez postavení mimo hru.
     
    38:50
    Hosté tahají za delší konec pomyslného provazu, když tráví poměrně hodně času ve Fučíkově blízkosti, ale k nebezpečnějšímu zakončení se neprobíjejí. Do šance se mohl dostat Němec, ale obránce Kypta měl větší rychlost a dohnal ho u mantinelu, po čemž ho okamžitě odzbrojil.
     
    39:19
    Špringl (HBR) si hodně tvrdě vyšlápl na českobudějovického hráče v blízkosti střídačky Jihočechů. Rozhodčí mu udělil 2 plus OT na 10 minut za vražení zezadu.
     
    39:33
    Mountfield právě vstřelil branku!

    A Jihočeši hozenou rukavici na led v podobě přesilovké hry s chutí zvedají. Zblízka pálil Jiří Bárta a gólman Fučík zneškodnil jeho ránu betony, ovšem puk se odrazil před brankoviště na hůl osamoceného BOHUMILA SVOBODY, který kotouč zblízka a bez přípravy uklidil do sítě! Asistence: Jiří Bárta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také prostřední část fanoušky v ochozech havlíčkobrodské Kotliny rozhodně nenudila, přičemž k vidění byly tentokrát 3 góly, z nichž 2 měli na svědomí hosté z Českých Budějovic a jeden zaznamenal brodský soubor. Z řad Mountfieldu se zapsali do střelecké listy Jiří Bárta a Bohumil Svoboda, za Rebely skóroval Petr Kuchta. Před závěrečným dějstvím, které začne přibližně ve 14:08, vedou Jihočeši v Havlíčkově Brodě 5:4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Tak to je hodně studaná sprcha pro Rebely, kteří inkasují v závěrečném dějství už po pouhých 18 sekundách hry. Váhání havlíčkobrodkých beků za brankou využil Bohumil Sovoboda, který se chopil puku a adresoval ho do předbrankového prostoru na sjíždějícího LUBOŠE ROBA, který bez přípravy skóroval podél Fučíkova pravého boku! Asistence: Bohumil Svoboda, Jan Trummer.
     
    41:29
    Havlíčkův Brod se snaží o rychlou odpověď, jíž by se dostal znovu na dostřel českobudějovickému táboru, jenže zatím naráží na zformovaný obranný blok. Teď sice proklouzl do útočného pásma, jenže jen za cenu postavení mimo hru.
     
    42:13
    Mladí Jihočeši znovu odrazili havlíčkobordský útok, ale neporozuměli si při přechodu do ofenzivní fáze a vyhodili puk přes všechny čáry jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    42:41
    České Budějovice uspěly při vhazování ve svém obranném pásmu a nastěhovaly se do Fučíkovy blízkosti, kde pozornost brodského gólmana po chvíli prověřili ranou z pravého kruhu, jíž vyrazil strážce svatyně Rebelů do bezpečí svými betony.
     
    43:32
    Jihočeši si poradili i s dalším útočným výpadem svého soupeře z Vysočiny, který teď získal útočné pásmo, když nahozený puk od modré čáry schoval gólman Podskalský ve své lapačce a zde ho raději před dojíždějcíím Kuchtou přidržel.
     
    43:52
    Hosté získali po vhazování před svým brankářem Podskalským puk, jenže ten vyhodili jen přes všechny čáry na odpískaný icing, jímž darovali Rebelům bez boje buly ve svém pásmu.
     
    44:51
    Kuchta zachytil odražený puk od zadního mantinelu ve středu hřiště a nabral okamžitě rychlost, po čemž se tlačil přes obrácne Škopka (CEB) před gólmana Podskalského, ale jeho slabý pokus z tísně chytil vyrazily Podskalského betony u bližší tyčky. Českobudějovický zadák se ale provinil podražením a odsedí si 2 minuty za katrem.
     
    45:55
    Havlíčkův Brod se při hře v početní převaze zatím očividně trápí, když si pravidelně vylamuje zuby na kompaktním budějovickém bloku na útočné modré čáře, který zároveň vyhazuje puky do bezpečí.
     
    46:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové nakonec přes špatný úvod využívají svou přesilovou hru. Od modré čáry ostře vypálil Václav Pecen, který sice minul pravou Podskalského tyčku, jenže odražený puk se od zadního mantinelu dostal do prostoru levého kruhu, odkud skóroval hezkou a pohotovou ranou zápěstím MARTIN JELÍNEK! Asistence: Václav Pecen.
     
    47:25
    Gólman Fučík několikrát musel nechat ve svém brankovišti vyniknout proti nepříjemným českobudějovickým projektilům ze všech možných palebných pozic své betony, po čemž jeho spoluhráči založili rychlý brejk, na jehož konci se tlačil z levé strany před branku Kuchta a zkoušel zasunout v tísni puk k bližší tyčce, jenže gólman Podskalský tento prostor utěsnil a přerušil hru!
     
    48:23
    Rebelové znovu bušili do českobudějovického obranného valu, jenže Jihočeši založili bleskový protiútok, při němž se ocitl v samostatném úniku Rob, ale vylámal si zuby na skvělém brankáři Fučíkovi, který vyrazil jeho blafák do bekhendu betony a poradil si stejnou části své výstroje i s následnou dorážkou z ostrého úhlu na pravé straně!
     
    49:35
    Mountfield si vynutil značnou územní přavahu a usadil se v útočném pásmu, kde znovu nebezpečně zahrozil. Nepříjemný projektil ze skrumáže hráčů v předbrankovém prostoru ale vyrazil brankář Fučík svými betony. Zanedlouho sestřelil jenoho z brodských hráčů u sřídačky Rebelů Bárta (CEB) a odsedí si 2 minuty za napadení.
     
    50:14
    Ostrou Pecnovu ránu od modré čáry gólman Podskalský vyrazil a přišel při svém zákroku o helmu. Po odpískání se vhazuje před jeho brankou.
     
    51:05
    Havlíčkův Brod si vynutil obrovský tlak, v němž teď svírá oslabenou českubudějovickou družinu. Gólman Podskalský ale likviduje všechny nepříjemné projektily ze všech možných palebných pozic pásma. Naposledy zneškodnil betony Pecnovu ránu od modré čáry, po čemž hosté vyhodili.
     
    52:05
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Jihočeši přečkali oslabení bez úhony a při hře s plným počtem hráčů na ledové ploše nekompromisně udeřili. V přečíslení 2 na 1, do kterého se dostali hosté v rámci rychlého protiútoku, přihrál Jiří Bárta z pravé strany pásma do předbrankového prostoru na hůl najíždějícího BOHUMILA SVOBODY, který střelou bez přípravy překonal přemisťujícího se gólmana Fučíka a završil svůj hattrick! Asistence: Jiří Bárta.
     
    53:05
    Havlíčkův Brod špatně vystřídal a pyká za to dvouminutovým trestem, který odsedí za hokejovým katrem Turek (HBR).
     
    53:31
    Ostrou ránu obránce Kříže (CEB) od modré čáry gólman Fučík dobře viděl a ve svém brankovišti ji vyrazil betony do rohu pásma. Právě českobudějovický obránce vzápětí čelil napadání své rozehrávky v obranném pásmu a vyhodil puk mimo hrací plochu, za což pyká trestem kvůli zdržování hry.
     
    54:23
    Domácí družina se na chvíli usadila v útočném pásmu a chtěla se rozmístit do přesilovkového postavení, jenže hosté jí uzmuli puk a po jeho vyhození do Fučíkova hájemství zdrželi v útočném pásmu hru.
     
    54:37
    Za hrubost je potrestán dvouminutovým trestem Meloun (HBR).
     
    55:29
    Obránce Kypta nejdříve netrefil na modré čáře přihrávku, ale poté nahodil kotouč do předbrankového prostoru, kde ještě zkoušel tečovat postavený Bílek, jenže puk proletěl vedle levé Fučíkovy tyčky do rohu pásma.
     
    56:19
    Havlíčkův Brod se osvobodil dlouhým vyhozením, ale hosté založili rychlý útok a při své zkrácené hře v početní převaze už dobývají havlíčkobrodské obranné pozice.
     
    56:55
    Již při hře 5 na 5 sváděli hráči obou táborů ve středním pásmu souboj o puk, po němž zůstal na ledě chvíli ležet otřesený kapitán Jihočechů Trummer. Už je ale na nohou a jede sám na střídačku. Měl by být v pořádku a bez zdravotních komplikací pokračovat v utkání.
     
    57:10
    Od modré čáry dvakrát vypálil Pavlas, jenže oba jeho polovysoké projektily mířily jen do středu brány, kde číhala připravená Podskalského náruč, jež lapila letící kotouč a přerušila hru.
     
    58:15
    Havlíčkův Brod ještě snaží v závěru základní hrací doby s nepříznivým stavem něco udělat, jenže zkonsolidovaná a spolehlivá obrana Jihočechů mu toho moc nedovoluje. Navíc sama nebezpečně hrozí, což naposledy potvrdil Bílek, jenž si vybruslil zpoza branky mezi kruhy a minul levou Fučíkovu tyčku.
     
    59:33
    Po odraženém útoku Rebelů se hnal za nahozeným pukem rozjetý Svoboda, ale obránce Pecen mu zkřížil cestu a vypíchl puk, po čemž rozvíjí za Fučíkvou bránou havlíčkobrodskou rozehrávku.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    České Budějovice vítězí v Havlíčkově Brodě nad místními Rebely v atraktivním duelu 7:5 a získavájí plný bodový zisk. Tím ale program v Kotlině zdaleka nekončí, protože večer se představí brodský A-tým v rámci semifinále play-off proti ústeckým Lvům. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi pro tuto chvíli loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (14:38:17)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 7. Jelínek, 15. Němec (Křesťan), 16. Beránek (Wasserbauer), 37. Kuchta (Jelínek), 47. Jelínek (Pecen) - 6. Bárta, 16. Bílek (Švec), 19. Svoboda (Trummer), 33. Bárta (Prokop, Podskalský), 40. Svoboda (Bárta), 41. Rob (Svoboda, Trummer), 53. Svoboda (Bárta)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Fučík (Dolejš) - Pecen (A), Pavlas, Dvořák, Vala, Meloun, Novotný, Dundáček - Wasserbauer (C), Kuchta, Křesťan, Špringl, Žemlička (A), Chlubna, Jelínek, Turek, Beránek, Němec.
    Banes Motor České Budějovice: Gába (Podskalský) - Kříž, Plášil (A), Škopek, Kypta, Pařízek, Prokop - Mareš, Bárta (A), Rob, Beneš, Bílek, Trummer (C), Švec, Hájek Svoboda.

    Rozhodčí: Jaromír Vampola - Martin Klouda, Petr Křivohlavý.
    bahis siteleri