Vítkovice – Kladno 3:1 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 4:2 (kon.) | Zlín – Pardubice 2:1 (kon.)
K. Vary – Liberec 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 4:3 (po s.n.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:7 (kon.)
po s.n.
HC Kometa Brno
4:3 (1:2, 1:1, 1:0)
HC Sparta Praha
Neděle 25.09.2011, 18:10 • Kajot Arena - Brno, kapacita 7200 diváků. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:01
    Kometa právě vstřelila branku!

    Jako poslední jel ve třetí sérii TOMAŠ POSPÍŠIL a stejně jako Tomáš Rachůnek zkoušel bekhendový blafák. Narozdíl od svého sparťanského kolegy však byl úspěšný a získává pro Kometu druhý bod.
     
    Za Brno jel Petr Hubáček, nic nevymýšlel a trefil se přesně k levé tyči - 1:1
     
    Jako první pojedou Sparťané, konkrétně Michal Broš. A hostující útočník se prosadil střelou švihem k tyči - 0:1.
     
    63:47
    Žižka vyslal výbornou střelu na Pöpperleho, ten si připisuje skvělý zákrok. Nebýt jeho, bylo už rozhodnuto.
     
    62:36
    Možná rozhodující okamžik utkání. Na trestnou lavici míří Yorick Treille (SPA), který je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    50:59
    Lapšanský se prodral přes Malce, který ho nedokázal uhlídát, až před Hoviho. Svým zakončením pražský útočník minul těsně levou tyč. A Hovimu spadl místo puku do náruče Malec.
     
    48:47
    Michal Sersen nahazoval puk na bránu, ale skončil stejně jako v předchozí situaci Bičánek. Sparta však svoji šanci přece jen měla. Kometa špatně rozehrála a sám na Hoviho jel Ivan Rachůnek už podruhé v dnešním utkání. Našel ale jen lapačku Hoviho. Ten byl pak mocně vyvoláván domácím kotlem.
     
    47:31
    Dnešní utkání sleduje 7200 diváků, vyprodáno.
     
    46:13
    Další vyloučení na straně hostů. Adam Lapšanský (SPA) je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    42:53
    Kometa právě vstřelila branku!

    A je vyrovnáno! A byl to šťastný gól. Michal Kempný pálil od modré čáry a jeho pokus se odrazil od brusle jednoho z hráčů, kteří stáli po levici Pöpperleho. A odrazil se tak, že doputoval přímo k před brankou volnému LEOŠI ČERMÁKOVI, jenž měl před sebou prázdnou bránu a zavěsil pod víko. Asistence: Michal Kempný.
     
    41:47
    Možnost přesilové hry pro Kometu. Vyloučen je Angel Krstev (SPA) na dvě minuty za hákování.
     
    37:38
    Tomáš Pospíšil zůstal naprosto volný za sparťanskou obranou, která na něj úplně zapomněla. Brněnský útočník jel sám na Pöpperleho, ten mu ale bekhendový blafák chytil.
     
    31:28
    Znovu Tomáš Pospíšil, tentokrát se probil do mezikruží, dokázal se uvolnit do střely, jeho rána pak šla těsně nad bránu. Lépe zamířit, měl by Pöpperle velké problémy.
     
    30:22
    Dlouhý nahodil do útočného pásma, ale domácí puk rychle ztratili. Další útoku už byl lepší. Dlouhý přenechal na vrcholech kruhů Jaroslavu Svobodovi, který z levé pálil nebezpečně na lapačku Pöpperlemu, jenž stačil puk vyrazit.
     
    28:49
    Kometa právě vstřelila branku!

    Tomáš Pospíšil byl doposud skoro neviditelný, ale teď si vzal puk a vidět byl pořádně. Projel s ním až do útočné třetiny a poté od levého mantinelu našel před bránou naprosto volného PETRA HUBÁČKA, který jen nastavil hůl a kotouč dostal za Pöpperleho záda. Teď obrana Sparty poněkud zaspala. Asistence: Tomáš Pospíšil.
     
    23:40
    Kometa si dlouho nahrávala, než se odhodlala ke střele. Nakonec pálil od modré Švrček, jehož střelu Pöpperle jen vyrazil, před Hrušku, který byl před brankářem Sparty sám, ale prostřelit ho nedokázal.
     
    23:10
    Odpočinout si půjde i kapitán hostů Michal Broš (SPA), který vyhodil puk do hlediště a je vyloučen za zdržování hry. 1:32 budou hrát domácí přesilovku pět na tři.
     
    22:38
    Kometa bude mít šanci snížit. Vyloučen je Petr Tenkrát (SPA) na dvě minuty za sekání.
     
    22:27
    Sparta právě vstřelila branku!

    Krstevovo předchozí nahození se vyplatilo. Sparťané vyhráli buly a následně zamkli Kometu v pásmu. Tomáš Rachůnek našel nečekanou přihrávkou zpoza brány DANIELA PŘIBYLA a ten zamířil do šibenice. Hovi přihrávku nečekal, přemísťoval se k druhé tyči a nestihl zareagovat. Asistence: Tomáš Rachůnek, Angel Krstev.
     
    20:28
    Žižkovi se nepovedla rozehrávka a poslal do samostatného nájezdu Ivana Rachůnka. Ale nepočínal si stejně úspěšně jako jeho mladší bratr. Forhendový blafák Hovi přečetl a puk zůstal na jeho pravém betonu.
     
    17:40
    Jakub Koreis (KOM) vyhodil puk mimo ledovou plochu a bude si muset odpykat dvouminutový trest za zdržování hry. Nepříjemnost pro Brno před koncem první části.
     
    12:08
    Kometa právě vstřelila branku!

    Tak jsem to zakřikl. První vážnější šance a hned je z ní branka. Kometa zavřela Pražany v obranné třetině a už před gólem se natahoval do šance Dlouhý. Přesný zásah však přišel až o chvíli později. JAROSLAV SVOBODA si vyjel na pravý kruh, kde plácl do puku, který možná trochu překvapivě končí za Pöpperlem. Asistence: Radek Dlouhý.
     
    7:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Kometa nehraje dobře. Teď zapomněla na TOMÁŠE RACHŮNKA, který se vracel z trestné lavice. Sparťanský útočník jel na Hoviho úplně sám a finského gólmana přelstil pěkným bekhendovým blafákem. Asistence: Mario Bližňak, Dominik Pacovský.
     
    5:09
    A znovu Tomáš Rachůnek (SPA), tentokrát však fauloval a odsedí si dvě minuty za faul loktem. Šance pro Kometu na vyrovnání.
     
    3:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté přetavují velký tlak v první branku, která padla v přesilovce. K dorážce se v mezikruží dostal DOMINIK PACOVSKÝ a neměl problém puk dostat do brány. Sparta zaslouženě vede. Asistence: Michal Broš, Ivan Rachůnek.
     
    3:20
    Kometa má, co dělat, aby tlaku Sparty odolala. Navíc je teď vyloučen Radim Bičánek (KOM) za podražení. Sparta bude hrát chvíli přesilovka pět na tři.
     
    1:36
    Juraj Valach (KOM) hákoval a odsedí si jako první hráč utkání dvě minuty za hákování.
    Marken.cz

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 13. Svoboda Jar. (Dlouhý), 29. Hubáček (Pospíšil), 43. Čermák (Kempný), 66. Pospíšil - 4. Pacovský (Broš, Rachůnek I.), 8. Rachůnek T. (Bližňák, Pacovský), 23. Přibyl (Rachůnek T., Krstev)


    HC Kometa Brno: Hovi (Trvaj) - Šenkeřík, Žižka, Valach, Malec, Bičánek, Švrček, Kempný - Čermák, Dlouhý, Erat, Holec, Hruška, Hubáček (C), Jankovič, Svoboda Jakub, Podkonický, Pospíšil, Koreis, Svoboda Jaroslav, Zohorna
    HC Sparta Praha: Pöpperle (Falter) - Hanzlík, Krstev, Husák, Milam, Philipp, Sersen, Kučný - Lapšanský, Broš (C), Rachůnek I. - Tenkrát, Bližňák, Ton - Treille Y., Foster, Rachůnek T. - Žálčík, Luňák, Přibyl - Pacovský.

    Rozhodčí: Minář, Husička - Čech, Dřínovský
    bahis siteleri