Šumperk – Olomouc 4:1 (kon.) | Hr. Králové – Beroun 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Třebíč 3:4 (po s.n.)
Benátky n/J – Písek 3:2 (kon.) | Most – Jihlava 0:2 (kon.) | Ústí n/L – Kadaň 5:1 (kon.)
Chomutov – Litoměřice 3:2 (po pr.)
po s.n.
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:4 (3:1, 0:2, 0:0 - 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Sobota 19.11.2011, 17:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Třebíč vítězí v Havlíčkově Brodě 4:3 po samostatných nájezdech a získává cenné dva body do prvoligové tabulky. Sluší se podotknout, že Rebelové vedli už 3:0. Horáci ale nesložili zbraně a svého soupeře z Kotliny nakonec udolali. Děkuji vám za pozornost, z Havlíčkova brodu se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek víkendu. (19:47:49)
     
    Konec zápasu.
     
    O vítězství Třebíče rozhoduje vítězným nájezdem ONDŘEJ HAVLÍČEK! Bez asistence.
     
    Laš (TRE) vydařeným blafákem do bekhendu překonává brankáře Laitinena - 0:2!
     
    Polodna (HBR) nenašel zblízka mezírku mezi Hrubcovými betony - 0:1.
     
    Havlíček (TRE) si rozhýbal gólmana Laitinena a bekhendem skóruje k tyčce - 0:1!
     
    Meidl (HBR) si sjel až před branku a zkusil vystřelit pod horní tyčku, ale brankář Hrubec skvěle vytěsnil lapačkou puk do bezpečí - 0:0.
     
    Gólman Hrubec jede do ranky jako první, Rebelové tak začínají.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    O vítězi dnešního duelu rozhodne po krátké úpravě ledové plochy penaltová loterie.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:54
    Havlíčkův Brod vyhodil na zakázané uvolnění. Hosté získávají bez boje buly v útočném pásmu. Do konce prodloužení zbývají už jen sekundy, pokud se v nich nerozhodne, přijdou na řadu samostatné nájezdy.
     
    64:40
    Meidl využil své urostlé postavy a dlouhé ruce k tomu, aby se natlačil do zakončení. Protihráč jej však neúnavně tísnil a znemožnil mu z předbrankového prostoru razantnější zakončení. Pomalu letící puk schoval v lapačce gólman Hrubec.
     
    64:11
    Rebely zatím trápí mizerná koncovka. Dokáží si sice připravit dobré palebné pozice a spoustu šancí, jenže s jejich proměňováním už to je o poznání horší.
     
    63:30
    Pavlík mazanou zpětnou nahrávkou uvolnil na levé křídlo najíždějícího Komu, který ukázal dobrou hokejovou techniku. Zbavil se totiž kličkou protihráčů, dostal se až mezi kruhy a vypálil těsně vedle!
     
    63:00
    Laš vyrazil do útočného pásma, ale do Laitinenovy blízkosti se už neprokličkoval. Zastavilo jej totiž odpískané postavení mimo hru na modré čáře.
     
    62:27
    Kostourek se šikovnou zpětnou kličkou zbavil v pravém kruhu protihráčů a adresoval přesný pas do jízdy osamocenému Šenkeříkovi, který si sjel až přede branku a zblízka trestuhodně trefil uprostřed brankoviště nastavenou Hrubcovu náruč!
     
    62:00
    Rangl vypálil od modré čáry, ale puk mu sjel z hole a střela mu vůbec nesedla. Kotouč proletěl daleko vedle Laitinenovy pravé tyčky a skončil v rohu pásma Rebelů.
     
    61:04
    Sledujeme zatím oboustranně spíše opatrnou a bojovnou hru. Nikdo nechce udělat chybu, rychle a snadno darovat svému soupeři bonusový bod.
     
    60:20
    Havlíčkův Brod kombinuje v obranném pásmu a zkouší přejít do útoku. To se mu snaží znepříjemnit napadající třebíčští útočníci, kteří forčekují.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba tajenku o vítězi dnešního derby Vysočiny nerozhodla. Na řadu tak přichází po krátké přestávce pětiminutové prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:09
    Havlíčkův Brod kontroluje hru a v oslabení zatím vůbec nepouští Horáky do nebezpečnějšího zakončení. Stále se mu také daří pravidelně se osvobozovat.
     
    58:33
    Třebíč zatím marně zkouší zaujmout postavení v útočném pásmu na delší časový úsek. Rebelové kouskují její útočnou snahu a pravidelně vyhazují puky do Hrubcovy blízkosti.
     
    58:01
    Havlíčkův Brod lépe zvládl situaci při vhazování a osvobodil se dlouhým vyhozením až do blízkosti gólmana Hrubce, kam se musejí hosté vracet.
     
    57:52
    Bojovníci z Kotliny si naprosto zbytečně připravili perné chvilky v závěru základní hrací doby. Musil (HBR) zasáhl protihráče do obličeje vysokou holí v rohu útočného pásma a zaslouženě dostal 2 minuty.
     
    57:05
    Před třebíčskou brankou teď bylo pořádně rušno. Nikdo z Rebelů ale nedokázal došťouchnout puk zblízka za Hrubcova záda, který se roztáhl ve svém brankovišti.
     
    56:31
    Švaňhal si potáhl puk na holi a z vrcholu kruhů zápěstím vystřelil. Puk sice nasměroval skrumáží hráčů na bránu, jenže trefil jen gólmana Hrubce, který byl dobře postavený.
     
    56:15
    Havlíčkův Brod vyhazuje přes všechny čáry jen na odpískané zakázané uvolnění. Bude se vhazovat v kruhu před gólmanem Laitinem.
     
    56:03
    Fořt málem využil podklouznutí brodského beka, jenž objížděl svoji bránu, ztratil rovnováhu a upadl. Následně si najel do lepšího palebného úhlu a z mezikruží trefil jen hůl protihráče.
     
    55:07
    Sledujeme teď spíše vyrovnanou a bojovnou partii, hráči se přetlačují o každý centimetr hřiště. Teď pozorujeme napadání třebíčské rozehrávky brodskými forvardy.
     
    54:25
    Zábranský operoval s pukem kolem brány soupeře, jenže neudržel kotouč ve své moci a jeho zaváhání už nestihl napravit spoluhráč Pavlík. Hosté získávají puk.
     
    53:38
    Hosté jsou kompletní, Rebelům toho příliš nedovolili. Nyní sami pomýšlejí na útočná vrátka, když se ženou dopředu ve velkém počtu hráčů.
     
    53:05
    Semorád dovezl puk po vyhození Třebíče do útočného pásma a získal vhazování v Hrubcově blízkosti, když z levého kruhu trefil náruč strážce třebíčského brankoviště.
     
    52:47
    Kostourek měl dostatek času a prostoru v mírném úhlu na pravé straně nebezpečně zakončit,. jenže puk nakonec poslal jen do připravené náruče třebíčského brankáře.
     
    52:25
    Hostům se podařilo získat puk po nepřesné střele od modré čáry a vyhodit, jenže Rebelové už jsou zpět v palebných pozicích a hledají si cestu k Hrubcovu ohrožení.
     
    51:50
    Havlíčkův Brod se rozmístil do postavení velkého pětiúhelníku a kombinuje kolem brankáře Hrubce. Zatím se mu nedaří překonat obranu soupeře, jež se dobře pohybuje.
     
    51:29
    Na lavici hanby míří za hákování Rangl (TRE).
     
    50:50
    Rebelové neudrželi puk na svých holích. Po jejich nepřesnosti mohou hrát hosté, kteří okamžitě vyvážejí kotouč dopředu. Zatím se jim nedaří vyzrát na obranu soupeře.
     
    50:20
    Semorád se ocitl v dobré palebné pozici před brankou, jenže nesešteloval si přesně mířidla a vypálil kousek vedle pravé Hrubcovy tyčky. Hosté jen vyhazují.
     
    49:30
    Kostourek vyvezl kotouč a následně mohl využít podklouznutí třebíčského obránce v mezikruží. K puku měl však blíže gólman hrubec, jenž vystrčenou holí píchnul puk mimo Kostourkův dosah. Z otočky apk ještě pálil v pravém kruhu Polodna, ale nepřesně.
     
    49:16
    Na trestnou lavici usedá Stehlík (HBR) za vysokou hůl. Utkání sleduje 1453 fanoušků.
     
    48:55
    Třebíč si začíná vynucovat značnou územní převahu, teď notně svírá Rebely v hloubi jejich obranného pásma. Brankář Laitinen zatím nezasahoval, projektily létají kolem jeho klece.
     
    48:00
    Švaňhalovi se nabízel rychlým pohybem do předbrankového prostoru najíždějící Štěpánek, jenže prvně jmenovaný trefil jen před sebou stojícího protihráče.
     
    47:09
    Horácká Slavia převzala nyní otěže zápasu do svých rukou a působí svěžejším dojmem. Gólman Laitinen se musí mít neustále na pozoru, hosté kombinují kolem jeho svatyně.
     
    46:45
    Na druhé straně ledové plochy o sobě dal důrazně vědět útočník Vondráček, jehož projektil z levého kruhu letěl jen těsně nad horní tyčku gólmana Laitinena!
     
    46:19
    Hosté si neporozuměli při rozehrávce a pod tlakem napadajících protihráčů jen odevzdali puk do středního pásma, odkud dalekonosným projektilem vyprášil Hrubcovy betony Koma.
     
    45:55
    Morava měl puk na dlouhou hůl, přesto jej dokázal ve středním pásmu popostrčit na najíždějícího Rytnauera, jenž přejel modrou čáru a z mohutného nápřahu trefil Hrubcovy betony, od nichž se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    45:35
    Horáci získali zadarmo buly v útočném pásmu. Rebelové si totiž neporozuměli při rozehrávce a poslali kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    45:28
    Bojovníci z Kotliny zatím tahají za delší konec pomyslného provazu, když drží puk častěji na svých holích a buší do obranného bloku Třebíče, který odolává.
     
    44:55
    Polodna měl skvělou příležitost vrátit Rebelům ztracené vedené, jenže zblízka nasměroval svou bekhendovou střelu jen nad horní Hrubcovu tyčku!
     
    44:47
    Havlíčkův Brod se v hojném počtu nahrnul do útočného pásma a ohrozil brankáře Hrubce, jenž u přední tyčky schoval v náruči Stehlíkův projektil z levého kruhu.
     
    44:10
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu. Chvíli mají puk ve svém držení Rebelové, jindy pro změnu diktují tempo hry hosté s logem Horácké Slavie na prsou.
     
    43:26
    Třebíč už je v plném počtu. v závěru přesilovky Rebelů ještě ostře pálil od modré čáry do Hrubcových betonů zadák Koma, následně hosté vyhodili.
     
    42:55
    Brankář Hrubec si připisuje na své konto další úspěšný zákrok. Tentokrát si poradil bez problémů se střelou z úhlu na levé straně ledové plochy.
     
    42:30
    Havlíčkův Brod si sice projektil cestu až do přesilovkového postavení, jenže v něm se příliš neohřál. Důrazná obrana soupeře opět získala puk a vyhazuje.
     
    41:58
    Hosté získali puk a okamžitě se osvobodili vyhozením. Zároveň rychle střídají a na led posílají čerstvé síly, které budou vzdorovat útočné snaze soupeře.
     
    41:34
    Po vhazování vypálil od modré čáry obránce Pavlík a při jeho razantní střele zkoušeli ještě jeho spoluhráči zakrývat výhled gólmanu hrubcovi. Ten si poradil, když puk schoval do náruče.
     
    41:26
    Havlíčkův Brod si zahraje přesilovou hru 5 na 4. Za katr sudí vykazuje Heřmana (TRE) na 2 minuty za podražení.
     
    40:53
    Voj. Němec nabral rychlost a zkoušel si mezi kruhy obhodit obránce Valentu, ale ten jeho úmysl vystihl a zachytil puk. Hosté se ženou kupředu.
     
    40:19
    Gólman Laitinen dobře viděl nahozený puk od modré čáry a schoval ho u své levé tyčky do nastavené náruče. Buly proběhne po jeho levé ruce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostřední části Rebelové doslova promrhali svůj dvoubrankový náskok. Třebíč měla navrch a svou útočnou aktivitu přetavila ve vyrovnání po trefách Viléma Buriana a Jakuba Kanii. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně v 18:54, jsou šance obou soků za nerozhodného stavu 3:3 naprosto vyrovnané.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Švaňhal si zpracoval dlouhý pas a ještě udělal s pukem na holi stahovačku zpět, aby se Rebelové nedostali do offsidu. Neúspěšně. Sudí píská právě postavení mimo hru.
     
    38:35
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!

    A je vyrovnáno, Třebíč přesilovku využívá! Po přiťuknutí Ondřeje Havlíčka vypálil z mezikruží JAKUB KANIA a rychlou střelou propálil gólmana Laitinena! Asistence: Ondřej Havlíček.
     
    38:23
    Rytnauer hledal křížnou nahrávkou před bránu sjíždějícího Polodnu, ale nepřesně. Z brejku pálil mezi kruhy přibyl, jen do Laitinenových betonů. Šenkeřík (HBR) dostal 2 minuty za hákování.
     
    37:25
    Havlíček našel zpoza branky volného Heřmana, který v ideální palebné pozici po ledě bez přípravy střílel. Gólman Laitinen prokázal rychlé betony, jimiž na poslední chvíli vykopl puk, který směřoval za brankovou čáru!
     
    37:04
    Semorád si narazil při protiútoku s Meidlem, který mu vrátil puk do předbrankového prostoru. Ale jeho spoluhráč nezachytil rychle letící puk a z šance nebylo nakonec nic!
     
    36:40
    Fořt si to namířil odvážně mezi přesilu protihráčů a mezi kruhy byl nakonec odstaven od puku. rebelové založili rychlý brejk, ale Kostourek nenašel z rohu pásma své spoluhráče.
     
    35:50
    Horáci teď opět zasypali gólmana Laitinena nepříjemnou sérií nebezpečných střel. Naposledy zakončoval Havlíček z mezikruží, ale bekhendová rána mu nesedla a postrádala potřebnou razanci.
     
    35:13
    Štěpánek si zkoušel zpracovat vysoký oblouček do útočného pásma, což se mu v tísni protihráče sice povedlo a postrčil puk vedle sebe, kam najížděl Stehlík, ale blíže ke kotouči měl třebíčský hráč.
     
    34:48
    Havel nabral rychlost na levém křídle a vypálil z prostoru kruhu, vracející se brodský hráč ale zblokoval jeho letící projektil do ochranné sítě.
     
    33:24
    Třebíč má nyní více ze hry a neustále ohrožuje gólmana Laitinena. Rebelové se stáhli spíše do ústraní a vyčkávají na možnosti k protiútokům.
     
    33:36
    Sledujeme boj na ledě i v hledišti. Hráči se přetlačují o puk za Laitinenovou svatyní, v sektoru hostujících fanoušků se perou hosté s pořadateli.
     
    33:00
    Havlíčkův Brod mohl rychle odpovědět, jenže Meidl, který obkroužil bránu, nenašel svým nahozením před brankoviště nikoho ze svých spoluhráčů. Hrát může Třebíč.
     
    32:21
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!

    Hosté se nastěhovali do útočného pásma a snižují na nejtěsnější rozdíl! Gólman Laitinen měl pnou výstroj práce. Nejdříve si poradil s nepříjemnou ranou od modré čáry betony a vyrazil i dorážku Ondřeje Havlíčka z levé strany. Puk se ale následně dostal k VILÉMU BURIANOVI, který obkroužil bránu a trefil se přesně do bližšího horního rohu nad Laitinenovo rameno! Asistence: Ondřej Havlíček.
     
    31:50
    Stehlík poslal puk před bránu zpoza brány a v mlýnici před brankou se dostal k puku Štěpánek, který z otočky trefil bekhendem jen Hrubcovy betony.
     
    31:27
    Havlíčkův Brod zahrozil ihned po vhazování. Kotouč vyletěl z nepřehledné skrumáže hráčů mezi kruhy a skončil ve výstroji dobře postaveného gólmana Hrubce, jenž přerušil hru.
     
    31:21
    Švaňhal zkoušel štěstí se svou střelou z pravého kruhu, ovšem puku vložila do cesty hole třebíčská obrana a vypomohla gólmanu Hrubcovi, který zasahovat nemusel. Hosté si následně pomohli icingem.
     
    31:04
    Třebíči teď nevyšel přechod do útočného pásma. Puk se sem sice dostal, jenže za hranicí pravidel. Píská se zakázané uvolnění Horácké Slavie.
     
    30:15
    Havlíčkův Brod se již brání útočné aktivitě svého soupeře v pěti bruslařích na hrací ploše. Zatím odolává bez úhony, drží hru u mantinelů, kde nepropadá v osobních soubojích. Horácí si těžko hledají pozici pro Laitinenovo ohrožení.
     
    29:41
    Obrázek hry se nemění. Stále sledujeme neúspěšnou útočnou snahu Horáků a účinnou defenzívu Rebelů. Přesilovka Třebíče se navíc chýlí ke konci.
     
    29:14
    Stále drží puk na svých holích spíše rebelové, kteří hýří pohybem a hosté se zatím horko těžko proti jejich aktivitě prosazují do palebných pozic.
     
    28:44
    Rebelové se znovu osvobodili a teď se jim daří držet rozehrávající Třebíč v uctivé vzdálenosti od své brány. Gólman Laitinen je zatím bez práce.
     
    28:08
    Bojovníci z Kotliny lépe zvládli důležité vhazování v obranném pásmu a okamžitě odstřelili kotouč do bezpečného vzdálenosti od gólmana Laitinena.
     
    27:57
    Meidl (HBR) a to přehnal s důrazem v útočném pásmu a dostává 2 minuty za podražení. V ponechané výhodě pálil z mezikruží Čech, ale střílel nad horní tyčku.
     
    27:33
    Třebíč sevřela Havlíčkův Brod do pevného objetí a dostala se do koncovky. Od modré čáry vypálil jeden z obránců, zřejmě to byl Rangl. Jeho rána měla potřebné parametry, ale gólman Laitinen měl dobrý výhled a letící puk schoval do lapačky.
     
    27:00
    Horáci vybojovali kotouč a rychle se osvobodili. rebelové se musejí vracet pro puk a zakládat zcela nový útok, vyloučený Vondráček se za chvíli vrátí na hrací plochu.
     
    26:27
    Rebelové již hrají přesilovou hru. Od modré čáry napřáhl Pavlík a jeho ostrý projektil prosvištěl kousek od tyčky gólmana Hrubce. Rebelové zůstávají v pásmu.
     
    26:01
    Brož nebezpečně vypálil z mezikruží, ale gólman Laitinen pohotově zasáhl betony. Vyražený puk už nikoho z třebíčských nenašel, obrana Rebelů zapracovala spolehlivě. Hosté se následně dostali do offsidu.
     
    25:38
    Na ledě se teď objevilo více volného prostoru pro kombinaci či nebezpečnější akci. uvidíme, zda toho někdo dokáže využít. Zatím se bojuje ve středu pole.
     
    25:13
    Poměr sil na ledě se nám vyrovná. Hosté špatně vystřídali a hráli v šesti. Na trestnou lavici usedá Vondráček (TRE), který odpyká dvě trestné minuty.
     
    25:00
    Třebíč se nastěhovala do útočného pásma, jenže puk neměla zdaleka pod kontrolou. Neustále o něj bojovala s protihráči, kteří nakonec vyhazují.
     
    24:35
    Domácí přesunuli od brankáře Laitinena hru do útočného pásma, kde se jim teď daří držet hru a šetřit drahocenné sekundy ze Štěpánkova trestu.
     
    24:00
    Brodský soubor se ihned po vhazování, jež zvládl lépe, zmocnil kotouče a bez dlouhého otálení jej odpálil do bezpečného prostoru u gólmana Hrubce.
     
    23:53
    Hosté si teď rychle vyměňovali puk v Laitinenově blízkosti a pořádně zamotali brodským bekům hlavy. Na trestnou lavici usedá za držení protihráče Štěpánek (HBR).
     
    23:27
    To teď jenom potvrdili domácí hráči, jimž to zaskřípalo při přechodu do útočné fáze a vyhodili puk jen na odpískaný icing. Buly před gólmanem Laitinenem.
     
    23:14
    Začátek prostředního dějství se odvíjí spíše v opatrném duchu. Na ledě dominují obě pozorné obrany, navíc se na hole obou táborů lepí nepřesnosti.
     
    22:20
    Zábranský napadal rozehrávku třebíčských beků a zmocnil se puku. Zpoza brány našel volného Fidlera, ale ten nezkrotil poskakující kotouč!
     
    21:43
    Třebíč aktivně napadala rozehrávku soupeře v hloubi jeho obranného pole, Rebelové si poradili a již bojují ve středním pásmu o puk, zatím nerozhodně.
     
    21:18
    rebelové nevyzráli na obranný blok soupeře, který zahustil střed hřiště. Havlíčkův Brod si tak vypomohl jen vyhozením na zakázané uvolnění, buly před Laitinenovou svatyní.
     
    20:55
    Rušno je také na opačné straně hřiště, kde se dostal do akce gólman Laitinen. Ten si poradil se střelou z velkého úhlu na levé straně, hostující útočníci si však začínali v předbrakovém prostoru nebezpečně sjednávat respekt.
     
    20:34
    Polodna hledal v přečíslení 2 na 1 Semoráda, ale nahrával z těžké pozice, ve velkém úhlu na pravé straně. Trefil tak jen před sebou stojícího beka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jež příznivce v ochozech Kotliny rozhodně nenudila. Radost přinesla zejména havlíčkobrodským fanouškům, kteří už v úvodu utkání slavili po dvou trefách Václava Meidla vedení 2:0. To ještě vylepšil přesným zásahem Pavel Musil, ale Třebíč odpověděla při přesilovce 5 na 3 zásluhou Davida Rangla. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 18:00, vede Havlíčkův Brod nad Horáckou Slavií 3:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Gólman Laitinen vyrazil nepříjemnou Kautovu ránu z mezikruží ramenem a následně se před jeho brankovištěm vytvořil nepříjemný závar, jeho obrana ale vše včas rozehnala a nenechala soupeře zakončovat.
     
    19:00
    Se svou troškou do mlýna přispěl i Fiedler, jehož střelecký pokus z levého kruhu vyrazil betony znovu připravený na svém místě gólman Hrubec.
     
    18:35
    Z levé strany vypálil ve velkém úhlu Protivný, ale trefil jen číhajícího brankáře Hrubce u bližší tyčky, který puk bez problémů vytěsnil betony do bezpečí.
     
    18:26
    Brodský soubor se vehementně tlačil do ofenzivního postavení. Sice se probil do útočného pásma, jenže zde jeho počínání zastavilo postavení mimo hru.
     
    18:09
    Voj. Němec hledal v situaci 2 na 2 po svém levém boku najíždějícího Meidla, jenže třebíčský obránce jeho úmysl skvěle vystihl, pas zblokoval a puk doklouzal do lapačky gólmana Hrubce.
     
    18:00
    Hosté nakonec získávají vhazování v útočném pásmu, neboť se havlíčkobrodská družina po zisku puku v obranném pásmu provinila zakázaným uvolněním.
     
    17:50
    Již při hře 5 na 5 sledujeme tuhý boj ve středním pásmu, odkud se snaží Třebíč proklouznout do útočných pozic. Zatím bez zdárného výsledku.
     
    17:22
    Gólman Hrubec se tentokrát vytáhl, když si jej Voj. Němec zkoušel rozpohybovat a zakončit k tyčce, jenže mladý muž s maskou se rychle přemístil a utěsnil tento prostor!
     
    17:22
    Voj. Němec byl faulován v předbrankovém prostoru a sudí znovu nařídil trestné střílení!
     
    17:10
    Hosté stále hrají přesilovou hru, tentokrát 5 na 4. Rebelové se musejí i nadále bránit, Třebíč kombinuje v přesilovkovém postavení a hledá si cestu k zakončení.
     
    16:21
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!

    Domácí si vybrali svou první slabší chvilku a Třebíč jí hned využívá ve svůj prospěch! Po přiťuknutí Martina Čecha napřáhl na modré čáře DAVID RANGL a trefil se přesně mezi Laitinenovy betony! Asistence: Martin Čech.
     
    16:02
    Havlíčkův Brod se osvobozuje vyhozením z hloubi obranného pole, hosté jsou zároveň v plném počtu a hrají přesilovku 5 na 3.
     
    15:38
    Rebelové si teď notně zkomplikovali situaci. Na trestnou lavici usedá Švaňhal (HBR) za podražení. Domácí se budou bránit ve třech proti čtyřem, za 21 sekund se vrátí vyloučený Havlíček na led.
     
    15:23
    Na lavici hanby je vykázán za hákování Rytnauer (HBR).
     
    15:11
    Třebíč uhájila obranné pásmo a připravila Rebely o puk. Morava sice ještě udržel puk vepředu, jenže přesila soupeře odstřelila kotouč daleko od gólmana Hrubce.
     
    14:39
    Havlíčkův Brod rozvinul v přesilovkovém vzorci kombinaci, jež skončila střelou z prostoru levého kruhu. Gólman Hrubec měl dobrý výhled a lapil letící puk do náruče.
     
    14:04
    Hosté ihned po buly získali kotouč do své moci a co nejrychleji jej odstřelují až do blízkosti havlíčkobrodského gólmana Laitinena, kam se Rebelové vracejí.
     
    13:59
    Na trestnou lavici sudí vykázali Havlíček (TRE), jenž se provinil proti hokejovým pravidlům.
     
    13:30
    Havlíčkův Brod je při chuti a pokračuje v útočném snažení. Gólman hrubec musel znovu zasahovat, tentokrát jej z otočky v pravém kruhu prověřil Štěpánek. Strážce třebíčské svatyně měl u přední tyčky připravenou náruč.
     
    13:00
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové nakonec ukořistili puk a zvyšují už na 3:0, hosté si berou oddechový čas! Ondřej Stehlík předložil pěknou nahrávku z pravé strany do jízdy PAVLU MUSILOVI, jemuž dýchal na záda protihráč, ale mladý forvard nezazmatkoval, sjel si až před bránu a zblízka po ledě poslal puk přesně k levé Hrubcově tyčce! Asistence: Ondřej Stehlík.
     
    12:37
    Havlíčkův Brod je v plném počtu hráčů na ledové ploše, Třebíč se ale dostala přesilovkou do tempa a vůbec teď nepůjčuje svému sokovi puk.
     
    11:55
    V závěru oslabení ještě gólman Laitinen přeci jen musel zasahovat. Nejdříve vyrazil betony dalekonosný pokus, po čemž si poradil s Kautovou dorážkou z ostrého úhlu na levé straně hřiště.
     
    11:25
    Horácká Slavia se zatím proti oslabeným Rebelům očividně trápí, vůbec se jí nedaří držet puk souvisleji na svých holích a probít se na dostřel brankáře Laitinena. Navíc se daří brodskému souboru pravidelně vyhazovat puky do bezpečí.
     
    10:48
    Třebíč si nakonec poradila s napadáním své rozehrávky, jenže její útok měl doslova jepičí život. Havlíčkův Brod se zmocnil puku a rychlým odpalem kusu černé gumy se osvobodil.
     
    10:27
    Domácí se nakonec zmocnili puku a osvobodili se dlouhým vyhozením. Naopak hostům nevyšel přechod do ofenzivní fáze a vyhodili jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    10:04
    Horáci okamžitě zaujali přesilovkové postavení a vyměňují si teď puk kolem bránící čtveřice Rebelů. Gólman Laitinen zatím zasahovat nemusel.
     
    9:48
    Třebíč se nahrnula do ofenzivního postavení a vše končí nedovoleným zákrokem Rebelů. Voj. Němec (HBR) se provinil nedovoleným bráněním.
     
    9:30
    Voj. Němec tvrdě vypálil z levého kruhu a trefil betony gólmana Hrubce, od nichž se puk ještě odrazil k Semorádovi, ale ten tím byl zřejmě zaskočen a zblízka netrefil ideálně puk!
     
    8:58
    Hostující obránci zvládli skvěle svoji úlohu v prostoru za Hrubcovou brankou, kde odzbrojili soupeře a sami se hrnou v rychlosti kupředu.
     
    8:22
    Kaut prověřil pozornost brankáře Laitinena z pravého kruhu. Brodský muž s maskou jeho pokus dobře viděl a schoval jej v nastavené náruči u bližší tyčky.
     
    8:08
    Gólman Hrubec si ztlumil svými betony nahozený puk ze středního pásma a raději ho nakonec přikryl pod lapačku, jelikož k němu rychle dobruslil rozjetý útočník Štěpánek.
     
    7:21
    Rebelové zmařili slibně se rozvíjející akci Třebíče a nahrnuli se do útočného pásma, kde přelstil protihráče Švaňhal a zkusil bleskově obkroužit bránu. Jeho nahození nenašlo nikoho ze spoluhráčů.
     
    6:38
    Brodský útok se roztříštil o třebíčskou defenzívu jako vlna o ostrý útes, jenže Slavisté si pomohli vyhozením na zakázané uvolnění. Brankář Hrubec musí být ve střehu, bude se před ním vhazovat.
     
    6:27
    Rozvíjející se útok bojovníků z Kotliny uťal hvizd hlavního sudího, který odpískal jejich postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu, blíže modré čáře hostů.
     
    6:03
    Oba celky se střídají v útočné aktivitě, ale obě obrany jsou pozorné a teď dominují na ledě. Gólmani spíše sledují ze svých brankovišť dění před sebou.
     
    5:20
    Havlíčkův Brod odrazil třebíčský útok, jenže při rozehrávce mu to pořádně zaskřípalo a kus černé gumy nechtěně daroval soupeři. Ten si ze středu hřiště hledá cestu do Laitinenovy blízkosti.
     
    4:52
    Rychlý útok Rebelů vedl útočník Musil, ale byl při nešťastném odrazu puku nepříjemně trefen do obličeje. Měl by však být v pořádku, po svých odjíždí na střídačku svého mužstva.
     
    4:42
    Z dobré pozice mezi kruhy pálil Heřman, který měl dostatek času a prostoru k nebezpečné střele. Trefil však jen uprostřed branky Laitinenovu náruč.
     
    4:30
    Puk nakonec získala do své moci havlíčkobrodská obrana, jenže dlouhé a nepřesné vyhození přeletělo všechny čáry a končí odpískaným icingem.
     
    4:15
    Sledujeme tuhý a vyrovnaný boj o střed pole, kde se teď kotouč nejčastěji potuluje. Střídá přitom rychle svého majitele, z havlíčkobrodských holí putuje na ty třebíčské, a naopak.
     
    3:52
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Faulovaný VÁCLAV MEIDL nic většího nevymýšlel, najel si do předbrankového prostoru a zblízka polovysokou střelou obstřelil brankáře Hrubce! Bez asistence.
     
    3:52
    Dietz zastavil v předbrankovém prostoru osamoceného Meidla v gólové pozici, sudí nařizuje trestné střílení!
     
    3:24
    Z pravého kruhu napřáhl chvíli po vyhraném vhazování Fořt, jenže havlíčkobrodští obránci srazili jeho střelu jen do ochranné sítě. buly po levici brankáře Laitinena.
     
    3:00
    Horáci se usídlili v Laitinenovy blízkosti a nebezpečně zahrozili. Kaut obkroužil bránu a zkoušel zasunout puk k přední tyčce. Brankář Laitinen se rychle přemístil a puk na poslední chvíli zachytil před brankovou čarou!
     
    2:05
    Třebíč okamžitě připravila rychlý útok a zkusila rychle odpovědět, jenže obrana domácích závar v předbrankovém prostoru gólmana Laitinena rozehnala na poslední chvíli.
     
    1:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové odrazili útok soupeře a z rychlého protiútoku otevřeli gólový účet zápasu! Kotouč putoval od Jana Semoráda k Vojtěchu Němcovi, který vypálil z levé strany a VÁCLAVU MEIDLOVI už jen stačilo jemně tečovat zblízka puk za záda bezmocného gólmana Hrubce! Asistence: Vojtěch Němec, Jan Semorád.
     
    0:55
    Horácká Slavia dobývá útočné pásmo, jenže zatím se jí nedaří překonat obranný val Rebelů, který teď spolehlivě brání modrou čáru. Další icing domácích.
     
    0:35
    Havlíčkův Brod po tuhém boji neudržel útočné pásmo, ale ani útok hostů nic nebezpečného nepřinesl. Rebelové zapracovali dobře na obranné čáře, záhy však vyhodili na postavení mimo hru.
     
    0:14
    Rebelové vyhráli úvodní buly a od své brány se postupnou kombinací dostali do útoku, jenže dlouhý oblouček sevřel třebíčská hráč v rukavici. Buly před gólmanem Hrubcem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už jsou na ledové ploše, do začátku zápasu zbývají už jen sekundy.
     
    Ochozy se nám už pomalu zaplňují, zatím to vypadá na obvyklou návštěvu okolo tisícovky fanoušků. V sektoru pro hosty už můžeme vidět také skupinu příznivců Třebíče.
     
    Dnešní utkání má zajímavý nádech hned pro několik mužů, kteří v minulosti působili na opačné straně barikády. Na havlíčkobrodské straně se jedná o brankáře Stanislava Nerudu a o asistenta trenéra Milana Chalupu. Z třebíčských řad se to týká útočníka Lukáše Havla.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Laitinen (Neruda) - Šenkeřík, Morava (C), Sova, Protivný, A. Jelínek, Pavlík (A), Novotný, Koma - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Semorád, Fiedler, Voj. Němec (A), Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Stehlík, P. Musil, Kostourek.

    SK Horácká Slavia Třebíč:
    Hrubec (Wolf) - R. Kadela, Sláma (A), Valenta, Brož, Kania, Rangl, Dietz, Kovalský - Vondráček, Havel, Dočekal, Havlíček, Kaut, Heřman, Fořt, Čech (C), Laš (A), Burian, Vítek, Přibyl.

    Rozhodčí:
    Petr Přikryl - Jiří Chocholouš, Daniel Reich.
     
    Příjemný sobotní podvečer, vítám vás ze zimního stadionu u sledování prvoligového hokeje. Dnes spolu budeme sledovat zápas HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč v rámci 24. kola.


    Pojďme se podívat, jak si oba dnešní soupeři počínali v minulém kole. Havlíčkův Brod absolvoval úspěšnou misi do Litoměřic, kde zdolal místní Stadion poměrem 4:2. Třebíč v domácím prostředí hostila Benátky nad Jizerou, jedno z největších pozitivních překvapení letošního ročníku, jimž podlehla 1:2.


    Co se týče vzájemného měření sil, oba celky se už jednou v rámci derby Vysočiny během probíhající sezony střetly. Horácká Slavia využila svého ledu a zvítězila po divoké přestřelce 6:4. Kdo se bude radovat dnes?


    Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 2. Meidl (Voj. Němec, Semorád), 4. Meidl, 13. Musil (Stehlík) - 17. Rangl (Čech), 33. Burian (Havlíček), 39. Kania (Havlíček), ?. Havlíček


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Laitinen (Neruda) - Šenkeřík, Morava (C), Sova, Protivný, A. Jelínek, Pavlík (A), Novotný, Koma - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Semorád, Fiedler, Voj. Němec (A), Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Stehlík, P. Musil, Kostourek.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec (Wolf) - R. Kadela, Sláma (A), Valenta, Brož, Kania, Rangl, Dietz, Kovalský - Vondráček, Havel, Dočekal, Havlíček, Kaut, Heřman, Fořt, Čech (C), Laš (A), Burian, Vítek, Přibyl.

    Rozhodčí: Petr Přikryl - Jiří Chocholouš, Daniel Reich.

    Diváci: 1453
    bahis siteleri