Siena – Inter 0:1 (kon.) | Cagliari – Bologna 1:1 (kon.) | Palermo – Fiorentina 2:0 (kon.)
Cesena – Janov 2:0 (kon.) | AC Milán – Chievo 4:0 (kon.)
konec
Palermo FC
2:0 (1:0)
ACF Fiorentina
Neděle 27.11.2011, 15:00 • Stadio Renzo Barbera • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítejte u Serie A při utkání U.S. Citta di Palermo versus ACF Fiorentina! Zápas láká z mnoha důvodů, ale rozhodně nejpikantnějším je návrat Delia Rossiho na Stadio Renza Barbery. Tento padesátiletý stratég se totiž vrací na místa, kde ještě loni koučoval domácí tým. Svoji Fiorentinu povede teprve ve druhém utkání v Serii A. To první sehráli 'Fialky' na domácím hřišti, když remizovali s AC Milán 0:0. Na druhé straně Palermo pod vedením mladého Devise Mangii v minulém kole nestačilo na rozjetý Juventus a i přes slušné šance Iličiće kapitulovalo 3:0. V domácím prostředí však předvádí dobrý fotbal a v pěti duelech zaznamenalo pět výher.
     
    Pravděpodobné sestavy:

    U.S. Citta di Palermo (4-3-2-1): Tzorvas - Pisano, Silvestre, Migliaccio, Mantovani - Acquah, Bačinović, Barreto - Iličić, Zahavi - Miccoli.

    ACF Fiorentina (4-3-1-2): Boruc - De Silvestri, Gamberini, Nastasić, Pasqual - Behrami, Montolivo, Vargas - Lazzari - Gilardino, Cerci.
     
    Úvodní sestavy:

    U.S. Citta di Palermo (4-3-1-2): Benussi - Pisano, Silvestre, Migliaccio, Mantovani - Acquah, Bačinović, Barreto - Iličić - Miccoli, Zahavi.

    Trenér: Devis Mangia

    ACF Fiorentina (4-3-3): Boruc - De Silvestri, Gamberini, Natali, Pasqual - Behrami, Montolivo, Lazzari - Cerci, Gilardino, Vargas.

    Trenér: Delio Rossi

    Rozhodčí: Russo - Giachero, Comito.
     
    Lavičky:

    U.S. Citta di Palermo: Tzorvas - Cetto, Muňoz, Aguirregaray, Bertolo, Lores, Pinilla.

    ACF Fiorentina: Neto - Rômulo, Nastasić, Munari, Salifu, Ljajić, S. Silva.
     
    Sudí Russo již přivádí mužstva na trávník Stadia Renza Barbery, a tak můžeme za malou chvíli začít. Palermo nastupuje v tradičních růžových dresech, hosté v bílém.
     
    Přicházející kouč hostů Delio Rossi je mohutně vítán zaplněným stadionem. Fanoušci nezapomněli na jeho úspěšné působení v minulosti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop měla Fiorentina, která se okamžitě nastěhovala na útočnou polovinu.
     
    2
    Rychlá kombinace hledala Behramiho, ale ten se k míči nedostal. Na druhou stranu poté utíkal s míčem na kopačce Miccoli, který dokonce nacentroval do vápna, jenže míč nikoho nenašel.
     
    3
    Lazzari chytře hledal nahrávkou středem hřiště rozeběhnutého Behramiho, ale ten se k míči nedostává, jelikož ho zastavuje Silvestre.
     
    3
    První střelu utkání má na svědomí levačka Cerciho, který však z rohu pokutového území branku netrefil.
     
    4
    Nadějně vypadala i další kombinace hostů, kdy vedl středem hřiště míč Lazzari. Gilardina na hranici pokutového území nenašel, protože jeho nahrávka šla na paty.
     
    5
    Acquah našel Zahaviho, který z jednoho doteku cpal míč na Miccoliho. Ten je přikryt, a tak snažení domácích začne znovu od postranní čáry.
     
    6
    Z levé strany hledal Pasqual Gilardino, jenže Silvestre je rychlejší a odvrací na roh.
     
    7
    Centr našel hlavičku Cesare Nataliho, proti němuž se vyznamenal výborný Benussi! Prudkou hlavu vyráží nad sebe a následně ji sbírá do náruče.
     
    8
    Aktivní hosté pokračují v nápadité hře. Lazzari patičkou uvolnil De Silvestriho, který se okamžitě pustil k centru. Ten našel hlavu Vargase, který však Benussiho příliš neohrozil. Peruánský ofenzivní levák má ve svém repertoáru lepší kousky, než jakou je jeho hra hlavou.
     
    10
    Centr z levé strany domácí ofenzívy zastavuje ve vápně Natali, který v poklidu odkopává.
     
    11
    Iličić krásný pasem našel na levé straně Miccoliho, který ještě hezčím způsobem z prvního doteku přihrál na Zahaviho. Ten mu chtěl zadovkou vrátit, ale přes Gamberiniho míč neprošel. Následná rána jednoho z domácích jde vysoko nad.
     
    12
    Kapitán domácích Miccoli dostal na levé straně dost prostoru, a proto prošel do středu hřiště. Tam už vypálil na Boruce, ale ten proti nepřesné ráně nemusí zasahovat.
     
    13
    Dlouhý míč De Silvestriho našel až ve vápně Gilardina, který i přes doléhání Silvestreho zpracoval a z otočky vypálil. Střela mu ale nevyšla, a tak ji Benussi může bez problémů chytit.
     
    14
    Pěkná akce domácích na levé straně začala po patičce Iličiće. Ta našla Mantovaniho a po centru, který našel Zahaviho zakončoval Miccoli do bránícího hráče hostů.
     
    15
    Barreto našel rozeběhnutého Iličiće, který přebral ve vápně míč. Vyběhnul proti němu Boruc, ale domácí ofenzivní hráč zkusil i přes téměř nulový úhel zakončit. Rána projela pár centimetrů před brankovou čárou a bez zásahu končí v zámezí!
     
    17
    Palermo se pomalu dostává do tempa a rozhodně mu pomohl i dobrý zákrok Pisana, který zastavil Behramiho.
     
    18
    Dost prostoru dostal na útočné polovině Vargas, který zkusil štěstí levačkou, ale střela na Benussiho neprošla. Končí na rohovém praporku.
     
    19
    Dva rohové kopu Fiorentiny v řadě neznamenají pro domácí větší nebezpečí.
     
    20
    Teď už to bylo o dost nebezpečnější! Montolivo našel na pravé straně do pokutového území vbíhajícího Gilardina, který si míč zpracoval, zaseknul, ale místo střely končí na dobře bránícím Mantovanim.
     
    22
    Palermo právě vstřelilo branku!
    Domácí tým využívá okénko v obraně Fiorentiny a jde po první dvacetiminutovce do vedení 1:0! Ilićić našel po vybojovaném míči z vlastní poloviny FABRIZIA MICCOLIHO, který unikl Gamberinimu a ranou k pravé tyči bezpečně překonává Artura Boruce.
     
    24
    Snaha hostů o odpověď je brzděna akcí Acquaha na pravé straně. Tomu se sice nepovedlo utéci, ale míč i tak zůstane na kopačkách Palerma.
     
    25
    Zhruba pět metrů před pokutovým územím domácích je faulován Arminem Bačinovićem Gilardino. Pro hosty to je slušná možnost ohrozit Benussiho branku.
     
    26
    Přímý kop si postavil Montolivo, který po přistrčení Vargase pálil na Benussiho. Dobře postavená zeď však míč odvrací.
     
    27
    Fiorentina kopala roh, ale ten se nepovedl a Palermo šlo do brejku. Ten však ideálně nevyřešil Acquah, který při pokusu o nahrávku na levou stranu ztrácí balon.
     
    29
    Pěkná akce hostů na útočné polovině. Z pravého křídla našel přízemní centrem De Silvestri Gilardina. Ten na levé straně přihrál na Vargase, který prudkou ranou míří zhruba tři metry od levé tyče.
     
    29
    První žlutou kartu utkání vidí domácí kapitán Miccoli za faul na Vargase.
     
    31
    Míč z levé strany našel v pokutovém území domácích Zahaviho, který z jednoho doteku hledal ještě Barreta, ale jeho pokus Boruc bezpečně chytá.
     
    31
    Zahavi si krásně udělal prostor v pokutovém území, ale své zakončení si představoval určitě jinak. Ve výhodné pozici totiž pálí do středu branky, kde je Artur Boruc připraven!
     
    33
    Dlouhý balon do vápna hostů Gilardino zpracoval a následně ho poslal na ruku Silvestreho. Fiorentina protestuje, jenže sudí Carmino Russo na bílý puntík neukazuje.
     
    35
    Lazzari z pravé strany hledal ve středu hřiště Alberta Gilardina, jenže prudkým míčem ho nenašel.
     
    35
    Izraelský fotbalista Eran Zahavi je druhým karetním hříšníkem duelu. Žlutou kartu dostává za faul na Valona Behramiho.
     
    36
    Po centru z pravé strany se odražený míč dostal na kopačku Barreta, který však okamžitou střelou branku netrefil o dobrých pět metrů.
     
    38
    Kombinační akci Fiorentiny kazí pod tlakem Gilardino, který na pravé straně špatně hledal prozatím neviditelného Cerciho.
     
    39
    Akce vzduchem domácích málem skončila penaltou. Z levé strany se dostal míč na Miccoliho, který posunul hlavou do vápna na Zahaviho. Ten si ve vápně přehodil Gamberiniho a upadl, ale penalta z toho nebude.
     
    41
    Znovu v akci Miccoli. Ten i přes těžkou pozici zády k brance našel Barreta, ale ten jakoby ještě přihrával našel náruč Boruce.
     
    42
    Domácí kapitán si při souboji s Gamberinim přivodil zranění a musí ze hřiště. Jeho místo zaujme Ignacio Lores.
     
    44
    Rozháranou akci hostů zkusil rozhodnout Vargas, který se z poměrně velké dálky pokusil o palbu, ale neuspěl. Pálí totiž do stojícího Pisana.
     
    45
    Behramiho našel z pravé strany přibíhajícího Cerciho, který i přes početní nevýhodu udržel míč a musel být faulován. Následovat bude poslední akce hostů v prvním poločase.
     
    45+1
    Vargasova levačka sice obkroužila zeď, ale skončila ve středu branky, kde Benussimu stačilo jen zvednout ruce, aby míč chytil.
     
    45
    Nastavovat se bude v prvním poločase dvě minuty.
     
    První poločas skončil.
     
    Vyrovnaný souboj, ve kterém bylo k vidění i dost šancí zatím rozhoduje branka Miccoliho, kterou mu připravil Iličić. Domácí kapitán přesto dnešní utkání nedohrál, když musel být v závěru poločasu vystřídán. Fiorentině se povedl úvod, ale na vážnější šanci zatím čeká.
     
    Druhý poločas začne asi v 16:07.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí od první vteřin u míče, jenže Barreto na levé straně úspěšný není. Následně totiž přichází o míč a fauluje.
     
    48
    Z pravé strany se na útočné polovině dostal k míči Alessio Cerci. Posunul si míč do středu, ale ranou branku Benussiho netrefuje.
     
    50
    Míč putuje z jedné strany na druhou a příliš kombinace v úvodu druhé půle nevidíme. Gilardino nachytán v ofsajdu po pasu De Silvestriho z vlastní poloviny.
     
    51
    Z levé strany centroval hostující Pasqual, jenže ani v jednom ze dvou pokusů míčem své spoluhráče nenašel.
     
    53
    Svižná akce domácích se dostal na Iličiće, jenž se pokusil o zakončení z pravé strany. Před vápna však upadl a leží na trávníku. Palermo v akci pokračovalo, ale Zahaviho rána končí v rukavicích Boruce.
     
    55
    Rychlý brejk domácích se snažil po vlastní chybě napravit Cesare Natali, jenže fauluje Lores a vidí za to žlutou kartu.
     
    57
    Roh domácího Josipa Iličiće odvrací daleko od branky Boruce Natali. Palermo zůstane u míče a je nadále aktivnější.
     
    58
    Slušná akce směrem na Benussiho nekončí pro hosty ideálně. Po Cerciho nahrávce centruje De Silvestri pouze na hlavu Silvestreho.
     
    58
    Fiorentina poprvé střídá. Alberta Gilardina nahradí Santiago Silva.
     
    60
    Možnou útočnou akci hostů zastavuje Acquah faulem na Gamberiniho.
     
    61
    Vargas na novice Silvu, jenže ten na levé straně neuspěl a míč nevybojoval.
     
    61
    Největší šance Fiorentiny v utkání! Po narážečce pálil z pravé strany velmi dobře Montolivo a až tygří skok Benussiho, který vyrazil ránu snášející se k pravé tyči zachraňuje domácí tým!
     
    63
    Lazzari našel v pokutovém území Santiaga Silvu, ale ten i ve své druhé akci zklamal, když se mu po špatném prvním doteku odráží míč daleko od kopačky.
     
    63
    Střídání domácích. Čilan Mauricio Pinilla nahradí Erana Zahaviho.
     
    63
    Šance hostů! Centr z pravé strany odvrátil Afriyie Acquah pouze na kopačku Montoliva, který prudkou dělovkou pálí těsně vedle levé tyče!
     
    66
    Migliaccio ve vzduchu vítězí v souboji se Silvou.
     
    66
    Následný bleskový brejk odcentroval Iličić na Pinillu, ale před novice na hřišti se dostal Gamberini, který odvrací na roh.
     
    69
    Lazzari z otočky hledal v pokutovém území Silvu, nebo Cerciho, jenže to by musel hledat lépe. Jeho levačka našel pouze hráče v růžových dresech.
     
    70
    Na pravé straně útočné poloviny Fiorentiny faulován Cerci Bačinovićem a hosté mají výhodu slušné strandartky.
     
    70
    A málem bylo vyrovnáno! Krásný centr Cerciho našel na malém vápně dobře střeženého Nataliho, který ale stačil natáhout nohu a od ní se míč odráží do horní tyče! Velké štěstí teď stálo na straně Palerma.
     
    71
    Druhé střídání Fiorentiny. Lazzariho nahradí Adem Ljajić.
     
    73
    Palermo právě vstřelilo branku!
    Domácí tým už vede o dvě branky. Zhruba sedm metrů před vápnem zahrával přímý kop levačkou JOSIP ILIČIĆ a provedl to mistrovsky. Zatočený míč totiž překonává zeď a ladně zaplouvá k pravé tyči, kde Boruc nestačí a inkasuje.
     
    74
    Delio Rossi střídá. Jako třetí novic přijde na plac Matija Nastasić, který nahradí Manuela Pasqualeho.
     
    75
    Útočný vpád do pokutového území chtěl z levé strany odcentrovat Vargas do vápna, jenže našel pouze rukavice Benussiho.
     
    77
    Ve snaze o zakončení fauluje na hranici velkého vápna Behrami Barreta a domácí mohou v klidu rozehrát.
     
    78
    Na pravé straně hledal Alessio Cerci Silvu, ale ten se k míči nedostal. Po příchodu na trávník hostující útočník neuhrál ani jeden balon a nehraje vůbec dobře.
     
    79
    Kombinaci hostů zkusil zakončit Montolivo, jenže jeho pokus ze třiceti metrů branku neohrozil. Končí vysoko nad brankou Francesca Benussiho.
     
    80
    Nastasić z levé strany hledal na křídle Santiaga Silvu, jenže to by musel poslat lepší přihrávku. Míč končí bez zásahu za brankovou čárou.
     
    82
    Znovu neúspěšný hosté, kteří si na hranici velkého vápna, tak dlouho přihrávali, až se do střely dostal z nevýhodné pozice dostal ke střele Cerci, ale nemohl uspět. Zblokovanou ránu chytá Benussi s velkým klidem.
     
    83
    Stadio Renzo Barbera vyprovází aplausem ze hřiště muže utkání Josipa Iličiće, který jeden gól připravil, a poté i sám krásně skóroval. Na jeho místo přijde Nicolás Bertolo.
     
    84
    Další snahu hostů poslal po nahrávce z pravé strany volejem Montolivo vysoko nad branku.
     
    85
    Fiorentina se snaží, ale dnes to na body stačit pravděpodobně nebude. Nastasić našel na hranici vápna Santiaga Silvu, který sice přebral míč, ale následně o něj díky své špatné kontrole přichází. Palermo tak může v klidu vhazovat.
     
    87
    Ljajić našel ve středu hřiště Silvu, který se pěkně uvolnil, ale zakončení posílá pouze do nohou Silvestreho.
     
    88
    Behrami si narazil na hranici pokutového území o Silvu, jenže následnou ránu neprovedl ideálně. Přízemní pokus pohodlně sbírá z trávníku Benussi.
     
    89
    Nicolás Bertolo se aktivně prodral po levé straně přes beky hostů a vybojoval rohový kop.
     
    89
    To nerozdýchal Cesare Natali, který vidí za protesty druhou žlutou kartu.
     
    90
    A následně je logicky vyloučen. Palermo bude zahrávat z levé strany rohový kop.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Z levé strany se hrnul do zakončení Ljajić, kterému míč uskočil, ale ještě se k němu stačil dostat před Bertolem, který musí faulovat.
     
    90+2
    Z levé strany si postavil míč sám postižený, jenže prudký míč zastavuje ve výskoku hlavou Pinilla.
     
    90+3
    Rohový kop Cerciho domácí obrana odvrací na polovinu hřiště, kde už startuje Lores.
     
    90+3
    Adem Ljajić technicky prošel a poslal míč na Silvu, ten ale fauluje Acquaha.
     
    Konec zápasu.
     
    Palermo tedy po zásluze poráží Fiorentinu 2:0 a připisuje si v šestém domácím utkání šestou výhru. Mužem utkání se stal Josip Iličić, který na první branku Miccoliho krásně přihrál a druhou neméně hezkým způsobem z přímého kopu sám dal. (16:56:05)

    Martin Mišovec

    Branky: 22. Miccoli, 73. Iličić

    Karty:   29. Miccoli (PLM), 35. Zahavi (PLM) - 55. Natali (FIO), 89. Natali (FIO), 90. Natali (FIO)


    Palermo FC: Benussi - Pisano, Silvestre, Migliaccio, Mantovani - Acquah, Bačinović, Barreto - Iličić (83. Bertolo), Zahavi (63. Pinilla) - Miccoli (42. Lores).

    Trenér: Devis Mangia

    ACF Fiorentina: Boruc - De Silvestri, Gamberini, Natali, Pasqual (74. Nastasić) - Behrami, Montolivo, Vargas - Lazzari (71. Ljajić) - Gilardino (58. S. Silva), Cerci.

    Trenér: Delio Rossi

    Rozhodčí: Russo - Giachero, Comito
    bahis siteleri