Omsk – Mytišči 3:2 (kon.) | Magnitogorsk – Petrohrad 4:3 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Atlant Mytišči
Středa 01.02.2012, 13:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Rämö, Kuzněcov - Salmela, Alexandrov - Pujacs, Bělov - Pivcakin, Škoula - Ljamin - Ivanov, Žukov, Kaljužnyj - Červenka, Popov, Perežogin - Nestěrov, Kalinin, Frolov - Volkov, Sjomin, Pervušin - Kurjanov. Trenér: Raimo Summanen.

    Atlant Mytišči: Barulin, Kotschnew - Niskala, Zubarev - Bělov, Višněvskij - Nurislamov, Ternavskij - Andersson, Zakrisson, Kovaljov - Musatov, Gluchov, Bobrov - Kablukov, Rybakov, Žerděv - Lewandowski, Upper, Černov. Trenér: Janne Karlsson.

    Rozhodčí: Gusev, Nalivajko - Kislov, Nazarov.
     
    Zajímavý duel dnes nabídne střet týmů Avangard Omsk a Atlant Mytišči. Domácí Avangard je prozatím v sezoně zklamáním a ve Východní konferenci mu patří aktuálně až osmá příčka i když na pátou Astanu ztrácí jeden bod. Poslední dva duely Omsk prohrál, proto se dnes budou svěřenci trenéra Summanena snažit o nápravu a posun v tabulce nahoru.

    Atlant Mytišči po sérii porážek v minulém zápase konečně zabral a porazil Nižněkamsk na jejich ledě 4:1. V tabulce Západní konference je celek z předměstí Moskvy na páté pozici. V dnešním utkání neuvidíme dva slovenské hokejisty Richarda Stehlíka a Branka Radivojeviče.
     
    Hosté přijeli ve žlutých dresech, domácí Omsk oblékne černé úbory. Zápas začne v 19 hodin místního času. Nyní jsou hokejisté nastoupeni na modrých čarách a poslechnou si hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    V bráně Omsku se předsaví Alexej Kuzněcov, který dostal přednost před Finem Karri Kämö. Prostor mezi třemi tyčemi Atlantu zaujme Konstantin Barulin.
     
    01:05
    Barulin se musel poprvé pořádně ohánět po střele Alexandera Frolova, ale brankáři hostí pomohl i jeho obránce.
     
    02:23
    Omsk je zatím aktivnější, ale domácím hráčům schází snaha o střelbu. Puk má ve středním pásmu Jurij Alexandrov a posílá dopředu Michaila Žukova.
     
    03:27
    Dobře si teď počínali v útočném pásmu hráči Atlantu, ale na připraveného Zakrissona ke střelbě Alexej Kovaljov puk nedostal.
     
    04:17
    Obránce Anton Bělov dojížděl kotouč do obranného pásma, ale pro puk si přijel gólman Kuzněcov a přikryl jej. S pukem doklouzal až k mantinelu kde u něj číhali dva hokejisté Mytišči.
     
    04:52
    Výraznou brankovou šanci jsme prozatím neviděli, teď tady máme zakázané uvolnění Atlantu po špatné přihrávce Kablukova.
     
    05:26
    Lewandowski s Upperem dobře forčekovali a donutili zadáky Avangardu poslat puk přes všechny čáry na icing.
     
    06:24
    Puk je v lapačce Konstantina Barulina po ráně Andreje Ivanova. Ten se snažil puk ještě dojet, ale Barulin jej měl pevně ve své moci.
     
    07:05
    Opět střela mimo branku Kuzněcova. Proto se mohou domácí vrhnout do útočení, konkrétně se na výlet vydal obránce Anton Bělov.
     
    08:05
    Vladimir Pervušin se sám objevil tváří v tvář Barulinovi, ale ve velmi dobré příležitosti neuspěl. Pak mu ještě přihrával zpoza brány Sjomin, ale kotouč se dostal jen k hokejkám hráčů Atlantu.
     
    08:52
    Přesilová hra Omsku. Na trestné lavici sedí obránce Arťom Ternavskij a Avangard již roztáčí přesilovkové kombinace.
     
    09:38
    Atlant vyhazuje přes všechny čáry, Omsk zatím neměl jedinou šanci ke vstřelení vedoucí branky.
     
    10:01
    Avangard právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic se mezi kruhy zjevil SERGEJ KALININ, dostal pohlednou přihrávku od Frolova a posílá domící do vedení! Asistence: Alexander Frolov, Alexej Kaljužnyj.
     
    11:10
    Nahozený kotouč hostujícího Jevgenije Nurislamova nikdo z jeho spoluhráčů netečoval a o další útok se pokusí zadák Janne Niskala. Puk posunuje na Rybakova, ale z akce nic nebude.
     
    12:16
    Geogorijs Pujacs se jako obránce dostal až za bránu Barulina. Tam si obhodil Bělova, ale před brankou nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    12:58
    Zadák Vjačeslav Bělov chtěl vypíchnout kotouč Romanu Červenkovi, ale místo získaného puku jej podrazil. Další dvě minuty pro Mytišči.
     
    14:29
    Perežogin nebezpečně střílel z levého kruhu, ale Barulin byl pozorný. Nyní se ruský hokejista přesunul před branku, kde dobře stínil hostujícímu brankáři.
     
    15:03
    Křížná přihrávka skrz obranné pásmo Atlantu našla čepel hokejky Romana Červenky. Ten ale ranou "z první" netrefuje přesně a přesilová hra Omsku za malou chvíli skončí.
     
    16:01
    Škoulovi s Pivcakinem se nedaří pořádně rozehrát. Problémy jim dělá forčekující útok hostů.
     
    17:00
    Mytišči právě vstřelilo branku!
    Gluchov se podíval u mantinelu, kde má volného spoluhráče a ideálním pasem našel tečujícího VIKTORA BOBROVA. Ten srovnává proti bezmocnému Kuzněcovovi. Asistence: Alexej Gluchov.
     
    18:16
    Diváci ženou domácí hokejisty k druhé brance, ale Mytišči vstřelený gól povzbudil. Zkušený Alexej Kovaljov mohl vyrovnat, stejně tak i na druhé straně před Barulinem Bělov.
     
    18:58
    Právě Alexej Kovaljov si ale sedá na trestnou lavici a uvidíme třetí přesilovku Omsku v zápase. Atlant ještě nehrál ani jednu...
     
    19:28
    Dmitrij Upper sice vyhrál buly, ale Omsk se v útočném pásmu rychle dostal k puku. Dělovka Salmely jen těsně neskončila v kleci Barulina. Následoval menší závar před bránou Atlantu, ale hosté se jakž takž ubránili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    O něco málo lepší byl prozatím Omsk, ale stav je po první části zápasu nerozhodný. Avangard se dostal do vedení přesilovkovým zásahem Sergeje Kalinina, tři minuty před koncem třetiny ovšem dokázal vyrovnat Viktor Bobrov. Druhá třetina bude zahájena zhruba ve 13:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Roman Červenka střílel ve stále probíhající přesilové hře, jenže jeho rána šla těsně nad branku Barulina. Střílel i Jurij Alexandrov, ale byl rovněž neúspěšný.
     
    21:35
    Je po přesilovce Omsku, ale domácí pokračují v tlaku. Puk zaváží do pásma střelec první branky Avangardu Sergej Kalinin a je přerušená hra.
     
    22:58
    Avangard si porvé zkusí hru v oslabení. Ruce sudího je stále vztyčená, ale Mytišči se snaží využít signalizované výhody.
     
    23:36
    Alexander Nestěrov nešikovně zvedal hokejku u mantinelu a zasáhl do hlavy Arťoma Nurislamova. Jasné dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    24:07
    Dvě pěkné střely Kovaljova z těsné blízkosti u Kuzněcova, ale domácí brankář drží naděje svého týmu. Chvíli nato dobře clonil u brány Omsku Jonas Andersson, ale Kuzněcov puk nevyrazil a schoval jej do klína.
     
    25:19
    Přesilová hra Atlantu pomalu končí. Rozhodně ji nesehrál špatně, ale Alexej Kuzněcov předvedl hezké zákroky.
     
    25:40
    Mytišči právě vstřelilo branku!
    Dlouho míchal Rybakov za omskou bránou až našel najíždějícího NIKOLAJE ŽERDĚVA, který z vyložené pozice proměňuje a posílá hosty do vedení! Asistence: Alexander Rybakov.
     
    26:36
    Avangard se snaží vyrovnat a bude teď mít výhodu buly po pravici Konstantina Barulina.
     
    27:09
    Centr Omsku Michail Žukov si to namířil středem hřiště, nebezpečně vystřelil, jenže Barulin je zatím velice jistý a kotouč je v jeho moci.
     
    27:38
    I sedmý obránce Avangardu Kirill Ljamin se nám představuje na ledě a hned vyslal od modré nepřesný projektyl.
     
    28:43
    Kablukov ztrácí puk ve středním pásmu a kotouč je opět u Barulina. Je přerušená hra a trenér Summanen hecuje své hráče a zvedá hlas.
     
    28:56
    Alexander Popov se krásně uvolnil kličkou proti Janne Niskalovi a ten jej podrazil. Přesilovka číslo čtyři pro domácí a je tedy naděje na vyrovnání.
     
    29:35
    Mytišči vyhazuje a Omsk se bude snažit o další kombinaci.
     
    29:58
    Stoprocentní šance Dmitrije Sjomina, kterou nedává. Barulin vyrazil puk přímo na jeho hokejku, ale Sjomin do prázdné nedává. O pár vteřin později se situace opakovala, jenže tentokrát na ruského útočníka zívala úplně prázdná brána. Dorážka mířila tentokrát nad břevno...
     
    31:06
    Snaha Avangardu zatím brankové vyústění nemá. Barulin má ale chvílemi velké štěstí a je s podivem, co všechno mohou domácí hráči zahodit.
     
    32:14
    I Mytišči se objevuje po delší době v obranném pásmu Omsku, ale Zakrisson z otočky odráží puk jen od betonu Kuzněcova.
     
    33:17
    Červenka s Gluchovem se utkali na buly a Omsk okamžitě přejíždí na druhou stranu kluziště před Barulina. Popov ale ztrácí puk a hra se vrátí před Kuzněcova.
     
    34:16
    Domácí dobře zakombinovali, ale přihrávka Popova na Alexandera Prežogina k druhému jmenovanému nedoputovala. Avangard je lepší, jenže vedou hosté.
     
    36:13
    Barulin se rozhodně nenudí, letí na něj další střela tentokrát z hokejky Pujacse. Tedy jednalo se spíše o nahození, ale Konstantin Barulin musel zasahovat lapačkou.
     
    36:27
    Švédská dvojice Andersson - Zakrisson a zkušený Kovaljov nyní prověřili pozornost Kuzněcova. Další zásah v síti Omsku jsme ovšem neviděli, proto si bere puk Volkov a již je před Barulinem.
     
    36:49
    Salmelova rána od modré neměla důraz, proto si s ní hokejisté Atlantu poradili.
     
    37:15
    Avangard právě vstřelil branku!
    Pivcakin nahodil od modré, puk dvakrát dorážel za Barulina Červenka, ale šťastným střelcem je nakonec ALEXANDER PEREŽOGIN. Asistence: Roman Červenka, Nikita Pivcakin.
     
    38:18
    Další tlak Avangardu, ale Alexander Frolov puk do brány neprotlačil. Domácí v závěru zabrali a zaslouženě vyrovnali skóre.
     
    38:44
    Hostující Pavel Černov mohl strhnout vedení na stranu Mytišči ovšem Kuzněcov mu nedovolil skórovat. Nahození Lewandowskiho bylo ale myšleno chytře.
     
    39:26
    Druhá třetina se pomalu dohrává a oba celky se chystají na druhou přestávku před poslední částí zápasu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani druhá třetina nenašla svého vítěze a končí stejně jako první stavem 1:1, celkově je skóre zápasu po dvou brankách na obou stranách. Omsk na chvíli polevil a Atlant se dostal zásluhou Žerděva do vedení. Ovšem díky důrazu Romana Červenky se z vyrovnání mohl radovat Perežogin. Poslední třetina začne asi ve 14:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Omští jestřábi mají puk za svou brankou a vypadají v samotném úvodu nabuzení aby dali třetí gól. Popov se ovšem dostal do ofsajdu a je přerušená hra.
     
    41:18
    Barulin musel zasahovat po střele Igora Volkova. Omsk je stále nastěhován v pásmu Mytišči.
     
    42:12
    Žukov s Kaljužným obléhají hostující branku, ale chybí střelba. Další útok Avangardu zahajuje Ivanov.
     
    43:37
    Zakrisson se dostal do ofsajdu a vhazuje se ve středním pásmu. Chvíli nato výborně chytá Barulin střelu Perežogina, před kterým se chystal dorážet Alexander Popov.
     
    44:14
    Puk má ve své moci i nadále Omsk a Alexej Kuzněcov v domácí bráně ještě nemusel v této třetině zasahovat.
     
    45:59
    Kovaljov měl pěknou příležitost, ale Kuzněcov máchl vzduchem lapačkou s choval puk. Atlant mohl jít do vedení, toto byla velice dobrá šance!
     
    46:39
    Obránce Martin Škoula se údajně dostal s pukem z pásma s čároví sudí pískají ofsajd. Čeká nás předposlední komerční pauza v zápase.
     
    47:07
    Mytišči se začínají zlepšovat a Omsk už není tolik času v útočnám pásmu jako na začátku poslední třetiny.
     
    47:47
    Roman Červenka se dostával mezi kruhy jenže před ním byla hned trojice protihráčů a český forvard padá na led. Nebude se pískat a s pukem ujíždí na druhou stranu hřiště Bělov jehož rána Kuzněcova nepřekvapuje.
     
    49:00
    Delší časové období bez přerušení utíná střelou Martin Škoula. Po jeho ráně od modré čáry Konstantin Barulin chytá a přerušuje hru.
     
    49:32
    Další zásah moskevského brankáře, tentokrát jeho pozornost prověřil avangardský Andrej Ivanov.
     
    50:10
    Omsk opět zvýšil obrátky a Kirill Ljamin ve spolupráci s Červenkou dostávají puk do těsné blízkosti Barulina.
     
    50:53
    Dvojice rozhodčích Sergej Gusev a Bělorus Vladimir Nalivajko budou vylučovat. Nikolaj Žerděv byl zasažen vysokou holí a odpočinout si na trestnou lavici půjde Michail Žukov.
     
    51:33
    Téměř minuta početní převahy Atlantu prozatím nic nepřinesla.
     
    52:39
    Žerděv řídí z levé strany přesilovkovou kombinaci a nakonec se odhodlává i ke střele. Puk prošel skrz Ljamina, ale Alexej Kuzněcov předvedl dobrý reflex a puk vyrazil.
     
    53:01
    Je po přesilovce hostí a Omsk se nadechuje k náporu. Na ledě je dnes aktivní první lajna vedená Žukovem.
     
    54:43
    Domácí zavřeli Mytišči před svojí brankou, ale puky přes obránce k Barulinovi neprošly. Pokus o nápravu z hole Kaljužného na tom nic nemění.
     
    56:26
    Pád Antona Bělova na led vypadal trochu jako přifilmovaný, ale sudí přeci jen vylučují Ilju Kablukova za podražení. Pro Omsk ideální příležitost vstřelit vedoucí a potažmo i vítěznou branku.
     
    57:26
    Trochu staticky sehraná početní převaha v podání domácích. Minuta přesilovky je pryč a Barulin poprvé zasáhl až nyní po střele obránce Pujacse.
     
    57:43
    Další puk v lapačce Konstantina Barulina. Omsk se sice snaží, ovšem zatím marně.
     
    58:15
    Domácí Alexander Frolov se vzteká před brankovištěm Barulina, rána od modré byla ztečována hodně vysoko. Puk končí v ochranné síti a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    58:48
    Avangard právě vstřelil branku!
    Střela Martina Škouly se ještě neujala, ani dorážka Popova nemířila do branky. Ale další dorážka ROMANA ČERVENKY už znamená vedení Omsku! Asistence: Alexander Popov, Martin Škoula.
     
    59:10
    Poslední zoufalá snaha Mytišči o vyrovnání. Atlant hraje v šesti bez brankáře.
     
    59:37
    Ivanov posílal puk přes celé hřiště, ale kotouč minul prázdnou klec Atlantu asi o decimetr.
     
    59:37
    Zároveň je vyloučen domácí Salmela a o to lepší budou mít hosté šanci na závěrečnou zteč!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Utkání rozhodla branka Romana Červenky minutu před koncem. Omsk byl o něco málo lepší a vyhrát si asi zasloužil. Atlant ovšem podal také bojovný výkon a neměl daleko k bodům. Po brance Žerděva dokonce v polovině zápasu vedl, ale výhra Omsku posouvá rázem tento bohatý celek na páté místo ve své konferenci. Pěkné zbytek odpoledne vám přeje Tomáš Martínek. (15:11:19)

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 11. Kalinin (Frolov, Kaljužnyj), 38. Perežogin (Červenka, Pujacs), 59. Červenka (Popov, Škoula) - 17. Bobrov (Gluchov), 26. Žerděv (Rybakov)


    Avangard Omsk: Kuzněcov (Rämö) - Salmela, Alexandrov - Pujacs, Bělov - Pivcakin, Škoula - Ljamin - Ivanov, Žukov, Kaljužnyj - Červenka, Popov, Perežogin - Nestěrov, Kalinin, Frolov - Volkov, Sjomin, Pervušin - Kurjanov. Trenér: Raimo Summanen.
    Atlant Mytišči: Barulin (Kotschnew) - Niskala, Zubarev - Bělov, Višněvskij - Nurislamov, Ternavskij - Andersson, Zakrisson, Kovaljov - Musatov, Gluchov, Bobrov - Kablukov, Rybakov, Žerděv - Lewandowski, Upper, Černov. Trenér: Janne Karlsson.

    Rozhodčí: Gusev, Nalivajko - Kislov, Nazarov
    bahis siteleri