Omsk – Ufa 5:2 (kon.) | Magnitogorsk – Kazaň 2:6 (kon.) | Petrohrad – Chabarovsk 5:2 (kon.)
N.Novgorod – Lev 5:2 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Amur Chabarovsk
Pátek 24.02.2012, 16:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Petrohrad dnes po zásluze vítězí a připisuje si do tabulky další tři body. Drží se tak stále o jeden bod za vedoucím celkem KHL z Čerepovce, který dnes také nezaváhal se Spartakem Moskva. V dnešním utkání šli do vedení hosté, ale rychlý gól Petra Průchy a následné dva zásahy Patricka Thoresena skóre zcela otočily. SKA pak ještě přidalo po dvou brankách a stejně jako před dvěma dny s Novokuzněckem vítězí 5:2. Krásný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (18:10:47)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Thoresen ještě přichystal krásnou přihrávku Višněvskému a ten dělovkou mále přidal další gól.
     
    58:56
    Petrohrad je usídlen v pásmu Chabarovsku a dohrává poklidně utkání.
     
    57:49
    Za nedovolené bránění si jde odpočinost na lavici hanby finský zadák Mikko Mäenpää. Petrohrad se pokusí i o šestou branku v zápase.
     
    57:39
    Utkání se nám chýlí ke konci. Petrohrad hraje ve velké pohodě, domácí fanoušci dělají utkání perfektní atmosféru a SKA bude hrát navíc další přesilovku...
     
    55:21
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Prosazuje se také někdo jiný, než člen domácí první útočné řady. Weinhandl vybojoval puk, předložil jej GLEBU KLIMENKOVI a ten trefuje přesně prostor mezi betony Murygina. Asistence: Matthias Weinhandl, Dmitrij Vorobjov.
     
    54:19
    Na druhé straně kluziště prostrčil puk Lugin na zcela volného Igora Ignatuškina, jenže Ilja Ježov s trochou stěstí vyrazil puk k jeho spoluhráčům.
     
    53:10
    Tarasenko famozně projel obranou Amuru jako nůž máslem a po objetí branky připravil palebnou pozici pro obránce Vorobjova. Ten se ale mezi tři tyče netrefil i když byl Murygin na zemi.
     
    52:09
    Další ofenzivní výpad SKA. Tarasenko pálil jen do plastronu Murygina a ten věděl, kde má kotouč. Po další akci se dostal do ofsajdu Kučerjavenko.
     
    50:38
    Petrohrad hraje ve velké pohodě. Chabarovsk se sice nyní snaží probít dopředu, jenže cesta Tarasova končí kousek za útočnou modrou.
     
    49:07
    Dělovka Maxima Rjabina končí v náručí Murygina. Je přerušená hra a vhazovat se bude po levici brankáře Chabarovsku.
     
    48:13
    Komerční pauza teď uklidňuje emoce na ledě. Kučerjavenko měl možnost rozvlnit síť za Muryginem dnes popáté, jenže puk trefil jen boční síťku. Zároveň odchází za katr Dmitrij Tarasov a SKA si potrénuje přesilovou hru.
     
    47:08
    Weinhandl chtěl vybídnout Tonyho Mårtenssona ke skórování, ale puk k něj ve vyložené pozici nedocestoval. Petrohrad na ledě kraluje a jen první útok Amuru dokáže domácím vzdorovat.
     
    45:58
    Maxim Afinogenov jel sám na Murygina, zkoušel forhendovou kličku ale beton hostujícího gólmana cestu puku do brány zastavil.
     
    45:06
    Rjabin se zdálo, že fauloval a nejspíše měl poslat domácí jen do třech. Sudí ale nepískají a do obranného pásma SKA se řítí Andrej Stěpanov. Zastavují jej ovšem rozhodčí, jednalo se o ofsajd.
     
    44:04
    Petrohradští si i v oslabení dělají se soupeřem co chtějí a krouží kolem branky Murygina.
     
    43:05
    Utkání se zdá být rozhodnuto, první formace Petrohradu dnes na ledě kraluje. Nyní ovšem Petr Průcha podráží Michaila Gluchova a jde na dvě minuty pykat.
     
    41:13
    Také Sergej Monachov se chtěl zapsat mezi střelce, ale Alexej Murygin se překvapit nenechal. Chabarovsku opět utíká úvod třetiny a Petrohrad z toho těží.

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 17. Průcha (Tarasenko), 21. Thoresen (Kalinin), 25. Thoresen (Kolcov, Ježov), 41. Průcha, 56. Klimenko (Weinhandl, Vorobjov) - 15. Osipov (Tarasov), 19. Tarasov


    SKA Petrohrad: Ježov, Štěpánek - Kalinin, Kolcov - Pervyšin, Denisov - Vorobjov, Višněvskij - Semjonov, Grebeškov - Afinogenov, Thoresen, Průcha - Klimenko, Weinhandl, Mårtensson - Monachov, Fjodorov, Něprjajev - Tarasenko, Rjabin, Kučerjavenko. Trenér: Miloš Říha.
    Amur Chabarovsk: Murygin, Stelmač - Osipov, Mäenpää - Piganovič, Ježov - Bilalov, Muchačjov - Petružálek, Tarasov, Gluchov - Růžička, Kopějkin, Nikulin - Plotnikov, Litovčenko, Stěpanov - Šitikov, Lugin, Ignatuškin. Trenér: Hannu Jortikka.

    Rozhodčí: Anisimov, Gašilov - Balodis, Jeglitis
    bahis siteleri