Leverkusen – Bayern 2:0 (kon.) | Hamburg – Stuttgart 0:4 (kon.) | Hannover – Augsburg 2:2 (kon.)
Freiburg – Schalke 2:1 (kon.) | Kaiserslautern – Wolfsburg 0:0 (kon.) | Hertha – W. Brémy 1:0 (kon.)
Dortmund – Mohuč 2:1 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
2:0 (0:0)
Bayern Mnichov
Sobota 03.03.2012, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne. Bayer Leverkusen poprvé od srpna zvítězil ve dvou po sobě jdoucích zápasech a tuto sérii bude chtít prodloužit na domácím hřišti proti Bayernu Mnichov, který již tři zápasy venku nezvítězil.
     
    Bayern díky sérii neúspěchů ztratil vedení v tabulce a první Dortmund mu odskočil již na čtyři body. Aby toho nebylo málo, v tomto šlágru kola bude dost možná postrádat Francka Ribéryho, který si v přátelském utkání jeho Francie s Německem zřejmě přivodil pohmoždění stehenního svalu. Zhruba 26 hodin před výkopem samotný záložník prohlásil, že si není jistý, zda bude moci nastoupit.
     
    Leverkusen se momentálně nachází na pátém místě a rád by snížil odstup na třetí Mönchengladbach, za nímž zaostává již o deset bodů. Hrát však nebude pravý bek Vedran Ćorluka, který si při přátelském utkání Chrovatska se Švédskem potrhal stehenní svalstvo a bude zřejmě chybět dva týdny. Do zápasového rytmu se naopak vrací Eren Derdiyok a André Schürrle, který nastoupí se speciální maskou. Schürrle totiž během reprezentační přestávky utrpěl zlomeninu nosu.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Leno - Kadlec, Toprak, Friedrich, Schwaab - Reinartz, Bender - Schürrle, Augusto, Castro - Kießling.

    Bayern Mnichov: Neuer - Lahm, Badstuber, Boateng, Rafinha - Alaba, Gustavo - Müller, Kroos, Robben - Gómez.

    Rozhodčí: Gräfe - Häcker, Dankert - Trautmann.
     
    V základní sestavě domácího týmu opět chybí kapitán Simon Rolfes. Trenér Robin Dutt tím dává najevo, že věří mladé dvojici defenzivních záložníků Reinartzovi a Benderovi, kteří po boku Rolfese vyrůstali. Je to pouze logické vyústění posledních dvou úspěšných zápasů Werkself, v nichž pouze jednou inkasovala. Zároveň to ale snižuje šance Rolfese na letní mistrovství Evropy. Na lavičce druhého týmu je Franck Ribéry, jenž by podle všeho měl zasáhnout v případě nejhoršího.
     
    Oba týmy již jsou nastoupeny na hrací ploše.
     
    Los za účasti kapitánů Friedricha a Lahma určil, že výkop bude patřit v bílém hrajícímu Bayernu. Bayer nastoupil v černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Gómez dostal od Robbena míč zády k brance, pak jej ale přepadl Reinartz, jehož průnik vpřed zastavil Gustavo.
     
    2
    Müller si na pravé straně poradil s Kadlecem, odcentroval do šestnáctky, kde našel Gustava, jenž za běhu trefil jen vprostřed branky stojícího Lena a následně v leže dorážející Kroos netrefil branku! Obrovská šance Bayernu.
     
    3
    Gómez se dokázal prosadit přes Topraka, pak se ale dostal do příliš velkého úhlu a Leno s jeho zakončením neměl potíže.
     
    4
    Lahm si vyměnil balon s Robbenem, následně na středu hřiště hledal nabíhajícího Müllera, pro něj byl ale míč směřující do šestnáctky příliš těžký na zpracování a Toprak tak nebezpečí zažehnal.
     
    5
    Bender rozvinul hru do křídla na Kießlinga, ten však byl osamocen a o míč před velkým vápnem přišel.
     
    6
    Bayern se zbytečně při přechodu k Lenově brance zbavil míče, Leverkusen toho ale nedokázal využít a počínal si stejně ledabyle.
     
    6
    Bayern se pokoušel o krásnou kombinaci na jeden dotek, Kroosovi pak ale přeběhli jak Lahm, tak i Robben a bývalý hráč Leverkusenu tak poslal míč pouze za postranní čáru.
     
    7
    Faul Augusta poblíž středového kruhu.
     
    7
    Robben se rozběhl do křídla, odkud hledal Gómeze, vše ale zbytečný, neboť nizozemská hračička se v době přihrávky na ni nacházela v postavení mimo hru.
     
    8
    Gómez pro změnu našel Robbena, tomu se ale na šestnáctce do rány vložil Toprak, míč se odrazil zpátky k záložníkovi Bayernu, který ještě rozšířil hru doprava k Müllerovi, jenž střelou otřenou o Kadlece zařídil roh.
     
    9
    Ale ani po něm Bayern úspěch neslavil.
     
    9
    Augusto potáhl míč do středu hřiště, kde jej předložil volnému Schürrlemu, jemuž ale střela z pětadvaceti metrů nesedla a netrefila Neuerovu branku.
     
    10
    Schürrle se přesunul na pravé křídlo, posunul míč na Schwaaba, který zatlačil na Badstubera, jenž zařídil první rohový kop Bayeru v utkání. Zahraje jej Kadlec.
     
    11
    Český reprezentant zvolil rozehrávku nakrátko s Augustem, nakonec odcentroval do ohně, kde se nejvýše vyšplhal Kießling, ale jeho hlavička proletěla nad břevnem.
     
    12
    Gómez se pokoušel zakombinovat s Alabou, ten ale poslední dotek pokazil a dal tak možnost Leverkusenu k protiútoku. Kießlingovi do šestnáctky nabíhali dva spoluhráči, jediný hrot Leverkusenu ale potvrdil, že jeho přednosti v centrovaných míčích nespočívají.
     
    13
    Friedrich hloupě ztratil míč v souboji s Kroosem, ten jej předložil Robbenovi, který místo přihrávky na nabíhajícího Gómeze zvolil střelu, kterou s vypětím všech sil vytlačil Leno na roh.
     
    14
    Po rohovém kopu se Bayern udržel u míče, Rafinhův centr hledal Gómeze, ten ale místo hlavičky zbořil Kießlinga, čehož si všiml sudí Gräfe a odpískal faul útočníka Bayernu.
     
    15
    Kießling skvěle prodloužil míč do běhu Schwaabovi, ten jej dostihl u koncové čáry, vrátil ho pod sebe na Augusta, ten však měl problémy s těžkým zpracováním a nakonec nezakončil podle svých představ.
     
    16
    Kroos se uvolnil do levé strany, jeho centr ale na malém vápně zastavil Toprak.
     
    16
    Tentokrát Kroos od hranice šestnáctky hledal Gómeze, ten mu ale dávno předtím přeběhl do ofsajdu.
     
    17
    Robben zachránil míč na hrací ploše, Kroos pak od lajny oslovil Alabu, jenž místo střely chtěl přihrát Gómezovi, ten se ale dostal do kleští a míč k němu nedoputoval.
     
    18
    Augusto ztratil třicet metrů od Neuerovy branky míč, dopředu po lajně uháněl Rafinha, také nakonec odcentroval, ale Gómez se k hlavičce opět nedostal, neboť zakročil Toprak na autové vhazování.
     
    19
    Schwaab neohroženě vlétl do souboje s Lahmem a zařídil odkop pro svůj tým.
     
    20
    Kießling v ofsajdu. Domácí zatím v ofenzivě nepředvedli zhola nic.
     
    20
    Změnit to mohl Bender, pokazil však rozehrávku, míče se tak chopil Bayern, rychle se dostal ve velkém počtu hráčů na soupeřovu polovinu, Müllerův přízemní centr do pokutového území ale jako první instance zastavil Kadlec.
     
    21
    Gómez dobře stáhl míč ve středu pole, předal jej na pravou stranu Robbenovi, který si jej typicky přehodil na silnější levou nohu a vybojoval roh.
     
    21
    Leverkusenu se ale i proti této standardní situaci povedlo ubránit.
     
    22
    Chvíli to vypadalo, že Kießling bude moci dostihnout míč a jít sám na Neuera, pak jej ale zastavil praporek pomezního rozhodčího.
     
    23
    Lahm krásně přetáhl hřiště na Rafinhu, jenž se uvolnil jednoduchou kličkou před Kadlece, pak ale našel jen hlavu Topraka.
     
    23
    Alaba nedovoleným způsobem atakoval Augusta a zastavil tak rychlý kontr Bayeru.
     
    24
    Kießling si opět zaběhl pro míč za obranu, vrátil míč dozadu na nabíhající spoluhráče, Kadlec ale pokaženým centrem daroval balón do Neuerovy náruče.
     
    24
    Gómez se provinil proti pravidlům a ačkoliv se mu to vůbec nelíbí, míč má Leverkusen.
     
    25
    Leverkusen měl šanci k nebezpečnému zahrození, Augusto ale na žádost hráčů v bílém zakopl míč do zámezí. Gustavo se totiž dostal mezi nohy Augusta a Bendera, kvůli čemuž kulhá ze hřiště. Rozhodně nic příjemného pro brazilského záložníka.
     
    26
    Anatolij Tymoščuk se okamžitě začal rozcvičovat.
     
    26
    Pohlednou kombinaci předvedli i domácí, Augusto ale míč na Castra poslal příliš dlouhý a nadějná šance vyšuměla do ztracena.
     
    27
    Gustavo zpět na hrací ploše.
     
    27
    Kießling se dokázal obtočit kolem Badstubera, šel sám na Neuera, ale v nadějné pozici trefil jen brankáře bavorského celku. Mrzet jej to ale tolik nemusí, neboť mu byl odmáván těsný ofsajd.
     
    28
    Tentokrát se Kießling rozběhl zcela regulérně na Neuera, ten neváhal a metr před šestnáctkou raději míč odpálil do dálky.
     
    29
    Castro u pokutového území předal míč Augustovi, jehož pokus o centr na roh srazil Rafinha.
     
    29
    Castrův rohový kop se sice snesl na hlavu Bendera, ten ale hlavičkoval v nepříliš dobré pozici a Rafinha tak neměl problém míč odpravit do bezpečí.
     
    30
    Toprak skvěle zastavil ve vzduchu dvojici Gómez - Robben, pak ale naprosto mizerně rozehrál a vrátil tím míč.
     
    31
    Skvělou akci sehrál Leverkusen, Augusto dlouho nechával v rozpacích obránce Bayernu, nakonec přihrál na šestnáctku Kießlingovi, jenž taktéž nezvolil střelu, místo toho odcentroval na druhou stranu velkého čtverce Schürrlemu, jenž po nadějném zpracování našel jen rukavice Neuera!
     
    32
    Zmatky v obraně Leverkusen nakonec vyřešil odzbrojením Müllera Kadlec.
     
    32
    Augusto se snažil do křídla uvolnit Castra, ten měl sice nepatrný náskok na Boatenga, tomu to ale nevadilo a míč získal pro Neuera.
     
    33
    Gustavo se pokoušel prostrčit míč na přebíhajícího Robbena, nizozemský záložník byl ale šestnáct metrů od Lenovy branky moc rychlý a balón tak skončil v moci domácího brankáře.
     
    34
    Leno opět musel do akce, tentokrát zastavil míč před unikajícím Gómezem, kterého alespoň trochu zpomalil Toprak.
     
    35
    Bender se nechal okrást Gómezem na půlící čáře, Bayern ale svůj útok zpomalil, zabrzdil a nakonec i přerušil. Začíná tak od píky.
     
    36
    Bayern měl dlouho míč v držení, Robben se uvolnil po levém křídle a v šestnáctce nádherně našel Müllera, jehož hlavička zaplula pár centimetrů vedle pravé Lenovy tyče!
     
    37
    Kießling již poněkolikáté na zemi, tentokrát kupodivu u půlící čáry. Operační prostor útočníka Leverkusenu je opravdu obrovský - začíná na vlastní šestnáctce při rohovém kopu a končí u reklamních panelů za Neuerovou brankou.
     
    38
    Bayern teď pokazil, co šlo. Müller se nakonec raději omluvil svým spoluhráčům, protože chybným řešením situaci do země doslova zadupal možnost přečíslit Bayer.
     
    39
    Leverkusen se pokoušel na chvíli usídlit na polovině Bayernu, kombinoval ale až moc složitě a Bender nakonec míč vykopával až zpoza postranní čáry.
     
    40
    Gómez přebral skvělý míč od Robbena, obešel Lena a zakončoval do prázdné branky, pak se ale zjevil nesmrtelný Friedrich a ve skluzu uchránil Leverkusen od pohromy! Domácí kapitán se teď proměnil v blanického rytíře v rýnském provedení.
     
    41
    Castro ve snaze prodrat se k míči objal Gustava na půlící čáře a stáhl jej k zemi.
     
    42
    Toprak se drží za hlavu poté, co jej nastřelil Robben. Stoper Leverkusenu ale bude pokračovat.
     
    43
    Schürrle se po chybě Boatenga, jenž nezastavil Augustovu přihrávku, dostal k míči za obranu Bayernu, měl to ale na dlouhou nohu a Neuer tak proti jeho skoro nefotbalovému zakončení našel návod.
     
    44
    Bayern se udržel na míči, jeho akce ale skončila před šestnáctkou Leverkusenu.
     
    45
    Centr na Kießlinga nechal Neuer proletět a Lahm vyrazil směrem Lenova branka.
     
    45
    Kießling mu to ještě na půlící čáře pořádně spočítal.
     
    45+1
    Už se hraje přes čas.
     
    45+1
    Robben nádherně technicky našel Kroose, ten se obtočil kolem Friedricha, ale svůj centr poslal jen do Lenových rukavic.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    BayArena viděla strhující první poločas. U Rýna se zatím hraje pohledné utkání, které po všech stránkách splňuje bundesligové normy. Lepší byl prozatím Bayern, Leverkusen se velmi trápí v ofenzivě a je nebezpečný jen díky chybám soupeře. Druhá půle začne asi pět minut po půl páté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Manuela Friedricha nahradil Eren Derdiyok. Reinartz se tak zřejmě posune do středu obrany za Toprakem a Castro za Augustem do středu pole. Leverkusen nově se dvěma útočníky.
     
    47
    Bayer zahájil druhý poločas větším tlakem na míč, Bayern zatím jeho pokusům o útok odolává.
     
    48
    Schürrle si tradičně stáhl míč na střed a chtěl uvolnit Derdiyoka, obrana Bayernu ale zasáhla. Následná Benderova střela z dálky byla hodně nepřesná.
     
    49
    Leverkusen se soustřeďuje na kombinaci před vlastní šestnáctkou. Bayern poměrně zatažený a nesnaží se napadat.
     
    50
    Domácí pohořeli při kombinaci ve středovém kruhu, Kroos vysunul Robbena a ten drží míč u Lenovy šestnáctky.
     
    51
    Robben se pokoušel narazit s Alabou, jejich záměr ale vystihl Reinartz a Toprak po odrazu míče uklidnil hru.
     
    52
    Müller si na první pohled dal míč daleko od nohy, pak jej ale ještě stihl a předal jej Gómezovi. Po následném centru do šestnáctky byl odpískán ofsajd hostí.
     
    53
    Lahm o pár setin sekundy později prostrčil míč na Robbena, jenž se už za běhu stihl mírně pohádat s pomezním rozhodčím na druhé stráně trávníku.
     
    54
    Derdiyok si horko těžko zpracoval míč a nadvakrát neuspěl. Leverkusen stále u míče.
     
    54
    Castrovi se ale nepovedl centr od postranní čáry a od branky tak bude odkopávat Neuer.
     
    55
    Boateng si ze svých zad udělal vozovou hradbu, na kterou naskočil Kießling, jemuž byl odpískán faul.
     
    56
    Leverkusen se složitým postupem dostal před Neuera, Bender ale moc dlouho váhal co s míčem, až jej o něj připravil Müller.
     
    57
    Gómez se pokoušel uvolnit přes Topraka, ten na něm ale visel jako pijavice a míč mu odkopl do zámezí.
     
    57
    Robbenův centr na Gómeze jednak stáhl do náruče Leno a navíc útočník Bayernu při snaze naskočit na míč povalil Kadlece.
     
    58
    Robben dostal vynikající míč za obranu, rozběhl se na Lena, ten ale do poslední chvíle vydržel na nohou a nizozemského útočníka s jeho střelou zneškodnil na roh!
     
    59
    Po Kroosově rohovém kopu byl odpískán útočný faul Badstuberovi.
     
    60
    Na hřiště se podle všeho chystá Franck Ribéry.
     
    60
    Robben skvěle prošel přes dvojici protihráčů, konečnou mu ale na šestnáctce vystavil Castro. Nizozemský křídelník se k míči dostal za chvíli na druhé straně hřiště, tentokrát jeho střelu zastavil Bender.
     
    61
    Alaba dokončil akci svou nepřesností.
     
    61
    Franck Ribéry nahradil Maria Gómeze. Do útoku Bayernu tak zřejmě poputuje Thomas Müller.
     
    62
    Müller se objevil na pravém křídle, odkud poslal svůj centr jen do Lenovy náruče.
     
    62
    Derdiyok se provinil proti pravidlům, šanci k další akci tak dostal Bayern, Ribéry si poradil se Schwaabem, pak ale na roh zasáhl Reinartz.
     
    63
    Kroosův rohový kop ale nikoho z hráčů v bílém nenašel.
     
    63
    Derdiyok skvěle do křídla uvolnil Kadlece, jeho centr přeletěl Lahma, Kießling vrátil míč pod sebe na Reinartze, jenž se nevložil do zakončení s dostatečným odhodláním a také díky skluzu Lahma pohřbil velkou šanci Leverkusenu.
     
    64
    Po rohovém kopu musel boxovat míč pryč z malého vápna Neuer.
     
    64
    Kadlec při vracení se fauloval Ribéryho. Sudí Gräfe má ještě menší domluvu s domácím koučem Duttem.
     
    65
    Schürrle předal míč do běhu Kießlingovi, ten si obhodil Jerome Boatenga, jemuž nezbylo nic jiného, než faulovat a vysloužit si první žluté napomenutí v zápase.
     
    66
    Celá akce končí žlutou pro Ömera Topraka za hru vysokou nohou, ale to, co celé akci předcházelo, přineslo nádherný fotbalový moment, když Neuer hlavou na brankové čáře vyrazil zakončení Kießlinga!
     
    67
    BayArena ožívá, Neuer zkrotil Kießlingovu hlavičku po centru Castra až na brankové čáře u své pravé tyče!
     
    68
    Bayern se na jeden dotek chtěl lehce dostat k Lenovi, Leverkusen ale v obraně drží.
     
    68
    Schürrle si přehodil do středu míč na pravou nohu a Neuer jeho táhlou střelu jen vyboxoval.
     
    69
    Augusto zakončuje skvělé minuty Leverkusenu nepřesnou střelou.
     
    70
    Jestliže Leverkusen v prvním poločase předváděl ofenzivní trápení, tak teď předvádí ofenzivní ničení, leč bez vstřelené branky. Vše hodně ovlivnil příchod agilního Derdiyoka.
     
    71
    Ribéry toho zatím po příchodu na hřiště příliš neukázal, Bayeru se daří ukázkově bránit, navíc Bayern čím dál více začíná otevírat hru.
     
    71
    Boateng zakopává míč do zámezí, Derdiyok leží na zemi a drží se za hlavu po souboji s Badstuberem.
     
    72
    Leverkusen taktéž sportovně vrací míč.
     
    73
    Lahm se uvolnil přes Augusta a pak centrem na malé vápno hledal Müllera, ten ale k míči měl moc daleko a Leno jej tak zkrotil ve svých rukavicích.
     
    73
    Na hřiště se pravděpodobně podívá i Ivica Olić.
     
    74
    Leverkusenu se nepodařila standardní situace, Ribéry na šestnáctce převzal míč od Müllera, vytěžil z toho ale jen rohový kop.
     
    74
    Ivica Olić nahrazuje Toniho Kroose.
     
    75
    Útočný faul Bayernu v Lenově šestnáctce.
     
    76
    Kadlec se zajímavým způsobem dostal do šestnáctky, tam si ale dal míč moc daleko od nohy a nakonec nedokázal ani odcentrovat a ani vystřelit.
     
    77
    Ribéry se dobře vrátil, zezadu narušil cestu Castra a zamezil útoku Bayeru.
     
    78
    Müller trestuhodným způsobem pokazil rozehrávku před šestnáctkou Leverkusenu, ten ale o míč záhy přišel.
     
    78
    Ribéry si s míčem seběhl z levého křídla do středu, odkud tečovanou střelou zařídil roh. Sám jej rozehraje.
     
    78
    Lenovi vypadl míč, nikdo z hostů dorazit nedokázal.
     
    79
    Po delší odmlce se opět připomněl i Arjen Robben, jeho střela po závaru v šestnáctce Bayeru ale byla velmi nepřesná.
     
    79
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    V BayAreně propuká peklo, Leverkusen jde do vedení! Neuer se neuvěřitelným způsobem nedohodl s Boatengem, netrefil centr, který podskočil Kießling, míč ještě před koncovou čárou ve skluzu zastavil Derdiyok, vrátil jej před brankovou čáru, kde jej do branky uklidil šťastný dříč STEFAN KIEßLING.
     
    80
    Neuer se ještě zoufale dožadoval odpískání ofsajdu, to ale nemohlo přijít.
     
    81
    Bayern okamžitě startuje honbu za vyrovnáním, domácí fanoušci trochu předčasně slaví.
     
    82
    Thomase Müllera vystřídal Nils Petersen.
     
    83
    Karim Bellarabi bude hrát místo Andrého Schürrleho, jenž dnes nejvíce zaujal svou maskou na hlavě.
     
    83
    Bellarabi při první snaze o rychlý útok ztratil míč.
     
    84
    Luiz Gustavo se pokusil otočit kolem Kadlece, tomu ale dal loktem do obličeje, český obránce upadl na trávník a sudí Gräfe brazilského záložníka potrestal žlutou kartou.
     
    81
    Žlutá pro Stefana Reinartze.
     
    85
    Bellarabi nádhernou prací nohou obehrál velký počet protihráčů, což neunesl Alaba a poslal jej přišlápnutím kotníku k zemi.
     
    86
    Benderovi hrubě nevyšlo provedení přímého kopu. Byl to spíše kop patřící do ragby, než do fotbalu.
     
    87
    Lahmův centr se snažil odkopnout Schwaab, zásah se mu ale nepovedl a Ribéry bude kopat další roh.
     
    88
    Toprak si však opět počínal brilantně ve vzduchu a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    88
    Leverkusen se zatáhl na vlastní polovinu, Bayern musí do plných.
     
    88
    Augusto přišlápl kotníky Gustavovi.
     
    89
    Simon Rolfes se místo Renata Augusta podívá na hřiště a vypomůže defenzivě v její nejtěžší zkoušce.
     
    89
    Leverkusen se zatím brání útočným snahám Bayernu.
     
    89
    Neuer musel z branky, Bayern začíná hrát vabang.
     
    90
    Kießling na malém vápně vykopl Lahmův centr.
     
    90
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Je hotovo, v Leverkusenu se slaví, naopak Bayern schovává tváře do dlaní. Rolfes ideálně načasoval přihrávku dopředu na Castra, jenž v době přihrávky stál na půlící čáře, potáhl míč, předložil jej doleva na KARIMA BELLARABIHO, jkterý k pravé tyči rozhodl o osudu dnešního utkání.
     
    90+1
    Sudí Gräfe přidává tři minuty navíc.
     
    90+2
    Bayern se snaží zoufale srovnat.
     
    90+2
    Rolfes zezadu faulován Gustavem. Příchod lídra Leverkusenu se rýnskému celku mimořádně vyplatil. Robin Dutt zřejmě věděl, proč oficiální kapitán Leverkusenu přichází na hřiště tak pozdě.
     
    90+3
    Závěrečná minuta.
     
    90+3
    Leverkusen si ještě dává bago s hráči Bayernu - dokonalý zmar bavorského velkoklubu.
     
    90+4
    Bellarabi tvrdě atakován Rafinhou, který závěr trochu neunesl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Robin Dutt zvedá ruce k tribunám, vedení Bayernu má velmi protáhlé obličeje. Leverkusen totiž zvítězil potřetí v řadě zvítězil, prodloužil mizérii Bayernu venku a Dortmund, hrající dnes od půl sedmé, má šanci jít do sedmibodového trháku. S konstatováním, že Leverkusen vydřel vítězství proti Bayernu zejména díky skvělým střídáním svého trenéra, se s vámi prozatím loučím. (17:23:57)

    Daniel Polách

    Branky: 79. Kießling, 90. Bellarabi

    Karty:   66. Toprak (LEV), 81. Reinartz (LEV) - 65. Boateng (BAY), 84. Gustavo (BAY), 90+4. Rafinha (BAY)


    Bayer Leverkusen: Leno - Kadlec, Toprak, Friedrich (46. Derdiyok), Schwaab - Reinartz, Bender - Schürrle (83. Bellarabi), Augusto (89. Rolfes), Castro - Kießling
    Bayern Mnichov: Neuer - Lahm, Badstuber, Boateng, Rafinha - Alaba, Gustavo - Müller (82. Petersen), Kroos (74. Olić), Robben - Gómez (61. Gómez)

    Rozhodčí: Gräfe - Häcker, Dankert - Trautmann
    bahis siteleri