Manchester City – Chelsea 2:1 (kon.) | Tottenham – Stoke 1:1 (kon.) | Everton – Arsenal 0:1 (kon.)
Queens Park – Liverpool 3:2 (kon.)
konec
Queens Park Rangers
3:2 (0:0)
Liverpool FC
Středa 21.03.2012, 21:00 • Loftus Road Stadium • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Queens Park Rangers: Kenny - Young, Ferdinand, Onuoha, Traoré - Barton, Diakité, Derry, Taarabt - Cissé, Zamora

    Liverpool FC: Reina - Kelly, Carragher, Škrtel, José Enrique - Spearing - Kuijt, Gerrard, Adam, Downing - Suárez

    Rozhodčí: Howard Webb.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí zakládali útok na levé straně, Traoré, Barton a Diakité si vyměnili několik přihrávek, jenže jejich počínání je rychle zmařeno hostující defenzívou.
     
    4
    První vážnější střela na branku ze strany Reds, o kterou se postaral Suárez! Avšak fantasticky ho dokázal vychytat gólman Kenny.
     
    5
    Hned tři rohové kopy v řadě získal Liverpool. Jenže ani jeden se nakonec neujal, domácí obrana pracovala na výbornou.
     
    9
    Do dobré příležitosti se nyní dostával Downing. Avšak byl pod velkým tlakem protihráčů, a tak nakonec míč ve vápně ztratil.
     
    10
    Gerrard se snažil přejít přes jednoho z protihráčů, jenže neuspěl. Alespoň vybojoval rohový kop...
     
    11
    ... Gerrard sám rohový kop zahrál a pořádně nebezpečně! Centr totiž propadl k zadní tyči na Suáreze, jehož střela z blízkosti byla zablokována.
     
    12
    Na hřišti nyní má problémy Barton a musí být ošetřen. Webb mezitím uděluje pokyny brankáři Kennymu.
     
    14
    Hosté hned ze začátku soupeře dost tlačí. Ať už ze strany Suáreze, nebo Gerrarda, jehož nebezpečné centry létají do vápna soupeře jeden za druhým.
     
    15
    A poprvé zahrozili také domácí. Je to vůbec jejich první střela na branku. Zamora poslal přihrávku na Cissého, který popoběhl kousek dopředu a vypálil ze střední vzdálenosti. Nicméně mířil jen mimo.
     
    16
    Suárez v ofsajdu. Ve svém snažení pokračovat dál nemusel.
     
    18
    Další rohový kop Liverpoolu. Ten ho bleskově rozehrál, poté se po pár přihrávkách snažil centrovat do vápna Kuijt, jenže domácí obrana si s ním poradila a odkopla míč do bezpečí.
     
    19
    Young se řítil po pravé straně, následně hledal svým pasem spoluhráče ve vápně, jenže nenaběhl mu absolutně nikdo.
     
    20
    A další rohový kop pro hosty. Gerrerdův centr však odvrátil u bližší tyčky Zamora. Následně Reds ztrácejí míč, odkopávat bude brankář Kenny.
     
    22
    Reina snad poprvé v zápase v akci. Seběhl si pro jistotu pro míč, o který překvapivě nikdo z hráčů QPR neměl zájem.
     
    23
    Ferdinand nyní velice dobře zapracoval. Ono není lehké uhlídat Suáreze nebo Kuijta. Přesto se hostům podařilo znovu vybojovat standardku v podobě rohového kopu...
     
    24
    ... na centr Adama si naběhl bourák Škrtel, jenže hlavičkoval v záklonu, takže střela letěla pouze nad bránu.
     
    25
    Zamora nyní nebezpečně dotíral na Reinu. Ten si sice poradil, ale určitě to pro něj nebyla příjemná situace. QPR ještě na pár sekund zůstalo o míče, ale následně o něj přišlo.
     
    27
    Kuijt krásně sklepl přihrávku pro Suáreze, ten z první vypálil, ale to neměl dělat. Zamířil totiž jen pánu bohu do oken.
     
    28
    Suárez u lajny čistě obrán o míč. A vhazovat tak bude soupeř. Těžko, těžko se dostává Liverpool přes obranu soupeře. I když má očividnou převahu držení míče.
     
    29
    Traoré dokázal uniknout po levé straně, odcentroval a José Enrique musel odvrátit na rohový kop. I když to možná takhle nezamýšlel.
     
    30
    Hned dva rohové kopy pro domácí. Jenže ten první odvrátil do bezpečí Adam a další se rovněž neujal.
     
    31
    A Liverpool se musel pořádně bát! Reinu rozhodně vystrašila střela Cissého, kterého hosté špatně hlídali a nenapadali, domácí forvard si tak narovnal míč na pravačku a vystřelil z dvaceti pěti metrů. Zprvu se zdálo, že skóroval, ale ihned na to bylo vidět, jak trefil boční síť.
     
    33
    Barton to zkusil z velké dálky, ale neuspěl. Míč končí hodně vedle brány. Tahle jeho rána by se asi nevešla ani do té ragbyové.
     
    34
    Kelly necohází ze hřiště v úplně nejlepším stavu, asi je zraněný. A proto ho nahrazuje nuceně Coates.
     
    36
    Suárez to přehnal s parádičkou, jakou si chtěl dovolit. Patička na nabíhajícího Downinga nevyšla. Nakonec balón sebral do své moci Kenny.
     
    37
    Suárez se snaží, co může. Jenže oba domácí stopeři ho velmi těsně brání. Právě nyní zabránili nebezpečnému soupeři v hodně nekalém podnikání ve vápně díky svému důrazu.
     
    38
    Traoré dvakrát centroval do šestnáctky, tam to ale bylo přehuštěné. Poté se snažil najít své spoluhráče také Barton, nicméně ani i on nebyl o nic úspěšnější.
     
    40
    Queens Park Rangers teď trochu více drží míč. A i když není nijak extra nebezpečný, Adam radši z vápna vyhlavičkoval míč pryč.
     
    41
    Spolupráce Zamory, Bartona a Taarabta, centr posledně jmenovaného z pravé strany zachytila liverpoolská defenzíva.
     
    41
    Cissé se dostal k odraženému balónu, zkusil vypálit z voleje, jeho střela ale byla nakonec zablokována.
     
    42
    Snad po půlhodině hry zní také píšťalka sudího Webba. Ospískal faul Adama na Bartona. A standardka pro domácí, po níž však Q.P.R. nijak výrazně soupeřovu branku neohrozil.
     
    43
    Až Taarabt se poksuil o střelu. Ta ale byla hodně zoufalá. Byl to spíš takový padáček, pro který si Reina v pohodě seběhl.
     
    44
    Střela Diakitého z pořádné dálky. Přesná muška na vzdálenost třiceti metrů je celkem problém. A tak jeho pokus skončil vedle.
     
    45
    Webb nastaví dvě minuty.
     
    45+1
    Traoré a Adam se dostali do vzájemného souboje, domácí bek byl u míče o krok dříve. Ale oba dva se při tomto střetu zranili a jsou ošetřováni na hřišti.
     
    45+2
    Suárez kroutí hlavou, jak že mu ten fotbal dneska nejde... Tedy to je můj názor. Teď gólman Kenny musel vlézt do nějaké jámy na hřišti, aby vylovil míč. A bude odkopávat.
     
    První poločas skončil.
     
    Jedna velká nuda. Tak by se dal zhodnotit první poločas mezi Liverpoolem a QPR. Úvodní tlak hostů polevil a hra se poté srovnala. Pokud oba týmy budou tento fotbal předvádět i nadále, gólu se na devadesát procent nedočkáme.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Na obou stranách došlo ke dvěma střídáním. Liverpool vystřídal Hendersona za Adama, který se asi zranil po souobji z konce první půle, Traorého, který rovněž tenhle souobj nevydržel a zranil se, musel přenechat místo Taiwovi.
     
    46
    Barton přihrál Cissému, který je zatím nejaktivnějším střelcem Q.P.R.. Ovšem jeho střelu v pohodě polapil gólman Reina.
     
    50
    Young hezky zakombinoval se Zamorou, které následně centroval do vápna, kde však spoluhráče neměl. Škoda, byla to pěkná akce, oba dva ale byli na celou situaci sami.
     
    48
    Kuijt faulován. Standardka pro Liverpool, jenže střela Downinga byla hned zkraje zablokována.
     
    51
    A klasika, která se opakuje z první půle. Rohový kop Liverpoolu, který jim daroval svým odkopem do zámezí Onuoha...
     
    52
    ... vyústění všeho toho je tradiční další rohový kop, Zamora totiž zahrál za pomezní čáru...
     
    52
    ... a ani tentokráte centr nedoletí nijak daleko. Reds se zkrátka pořád trápí.
     
    54
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Tak konečně Reds využili jeden z mnoha rohových kopů. Centr Gerrarda propadl na zadní tyč k Downingovi, jehož střelu po zemi vytěsnila domácí obrana až na poslední chvíli před hranicí brankové čáry. Nicméně míč se ihned odrazil k náhradníkovi SEBASITIÁNOVI COATESOVI, který nádhernými nůžkami usměrnil střelu přesně pod břevno.
     
    56
    Hra Liverpoolu nyní vypadá o dost klidněji. Je fakt, že tenhle gól mu asi dodal hodně na seběvědomí.
     
    57
    Downing vůbec ne špatně vypálil směrem na Kennyho ze střední vzdálenosti. Domácí gólman si však s tímhle pokusem nakonec dokázal poradit.
     
    58
    Q.P.R. drží míč více na kopačkách, k ohrožení brány Reiny se ale velice těžko přibližuje. Liverpool hraje vzadu kompaktně, o tom žádná.
     
    59
    Další pokus o atak ze strany domácícho družstva. Ale míč končí znovu jen v zámezí. Odkop od brány bude mít na starosti Reina.
     
    60
    Škrtel zastavil Cissého a Webb nařídil domácím standardku. O centr se postaral Barton, avšak doletěl pouze na hranici vápna, kde ho liverpoolští odkopli.
     
    61
    Suárez dobře zapracoval ve středu hřiště. Následně přihrál za obranu nabíhajícímu Gerrardovi, který se ocitl ve vyložené pozici. Ovšem byl už v ofsajdu.
     
    62
    Domácí podruhé střídají. Ze hřiště odešel Barton, přišel Mackie.
     
    63
    Dva rohy také na straně Q.P.R. Nyní je zahrává Taarabt, a ikdyž jsou o něco nebezpečnější, liverpoolská obranná čtyřka si s nimi dokáže zatím poradit.
     
    65
    Rohový kop Gerrada. Těch asi bude v dnešní statistice zápasu nejvíce. Jenže tenhle centr domácí ubránili.
     
    67
    Domácí se snaží, ale na soupeřovu defenzívu zatím ne a ne vyzrát. Je to takové bez myšlenky, nikdo se příliš nenabízí. Hra jinak rozhodně nemá strhující tempo hodné Premier League.
     
    68
    Onuoha si vyšlápl na Suáreze. A ten se logicky poroučel k zemi. Webb si to s faulujícím hráčem vyřídil, zatím je zápas bez jediné udělené karty.
     
    69
    Hezká akce hostujícího celku. Přes pár přihrávek na jeden dotek se do brejku dostali Kuijt se Suárezem, nicméně první jmenovaný svého spoluhráče zahnal tak, že jeho přihrávku nestihl.
     
    70
    Taarabt nemohl rychle dopředu, prostě to nešlo. Liverpoolská záloha ho zastavila u středové čáry.
     
    72
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Tak tohle bylo doslova vybombardování domácí brány. Suárez nejprve levačkou z dálky trefil tyčku, míč se odrazil k Downingovi, který ze stoprocentní pozice rovněž neskóroval. Nicméně s další dorážkou přispěchal DIRK KUIJT, který už z blízkosti gólmana Kennyho překonal.
     
    71
    Konečně nějaké větší vzrušení! Kuijt vyslal komici na nabíhajícího Downinga, který udělal ještě pár kroků dopředu směrem do vápna, ale z vyložené pozice následně trefil jen rukavice výborného Kennyho. Ten vyráží míč do zámezí.
     
    74
    Kuijt se nějak v závěru zápasu rozehrál. Teď posílal přihrávku na Suáreze, jenže ten byl v ofsajdu.
     
    75
    A domácí mají výbornou možnost standardky. Vypadá to na přímou střelu. Škrtel si totiž nedovoleně počínal vůči Zamorovi...
     
    77
    QPR právě vstřelili branku!
    A rozuzlení zápasu je na světě! Q.P.R. skóruje z ničeho nic. Taarabt poslal centr z rohovéjo kopu ke vzdálenější tyčce, kam se probil svými kily SHAUN DERRY a hlavou zavěsil pod břevno.
     
    78
    Spearing přihrál Kuijtovi, ten vystřelil, ale gólmana Kennyho nijak nepřekvapil.
     
    76
    ... a o střelu se pokusil Taiwo. Jeho dělovka však škrtla zeď, skončila tak mimo. Alespoň rohový kop pro domácí...
     
    79
    A domácí mají hned chuť do fotbalu. Hodně to na hřišti zahučelo, když se do bezprostřední blízkosti Reiny dostal Mackie. Jenže byl po centru Cissého jen v ofsajdu.
     
    81
    Mackie ve středu hřiště zastavil akci, předal míč Youngovi, jenže ten následně svou přihrávku zkazil.
     
    82
    Hosté naposledy střídají. Ze hřiště odchází Suárez, který toho dnes hodně odpracoval, do hry jde na posledních osm minut Carroll.
     
    84
    Carroll hned přenesl na hřiště čerstvou sílu. Soupeř ho musel faulovat a hosté mají výbornou pozici pro standardku...
     
    85
    ... Gerrard nezamířil vůbec špatně! Zakroutil míč přes zeď, jenže o kousek výše, než by si představoval. Střela končí nad brankou.
     
    86
    QPR právě vstřelili branku!
    Tak se to domácím přece jenom podařilo! Zamora na levé straně předal míč ještě více k autové čáře, kde stál Taiwo, ten poslal míč ihned do vápna, kde byl špatně hlídaný DJIBRIL CISSÉ, jenž z blízkosti pohodlně skóroval hlavou. Při výskoku se přitom ještě zranil, měl by být ale v pořádku.
     
    88
    Modla QPR Cissé je nyní vyvolávána ze stran domácích fanoušků. "Olé, Cissé," a stále dokola. Teď za bouřlivého potlesku autor čtvrtého gólu zápasu odchází, přichází Buzsáky.
     
    89
    Útok Reds se po levé straně a následně do středu hřiště nevydařil. QPR se ujal míče.
     
    90
    Škrtel poněkolikáté fauluje. To je to, co domácí celek potřebuje. Standardku zahraje Zamora...
     
    90+1
    ... centr do vápna hledal Younga, ten byl ale proti přesile. Sudí Webb jinak nastaví tři minutky.
     
    90+1
    QPR právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelný závěr ze strany QPR! Liverpool ztrácí dvoubrankové vedení, QPR otáčí stav během třinácti minut! Young prodloužil hlavičkou na hranici ofsajdu JAMIEHO MACKIEHO, přitom obrovskou hrubici udělal padající José Enrique, a domácí náhradník z vyložené pozice v pohodě prostřelil gólmana Reinu.
     
    Konec zápasu.
     
    Nakonec se ze zápasu vyklubovala skvělá podíváná. Kdo viděl posledních dvacet minut a vůbec celý druhý poločas, nemohl litovat. Q.P.R. udělal výrazný krok směrem k záchraně, přitom vypadal v tomto utkání už na odpis. Jenže nic nevzdal a raduje se ze zisku tří bodů.
     
    Užijte si zbytek večera. Od zápasu Premier League se s vámi loučím a brzy zase nashledanou. (22:56:05)

    Viktor Sandev

    Branky: 77. Derry, 86. Cissé, 90+1. Mackie - 54. Coates, 72. Kuijt


    Queens Park Rangers: Kenny - Young, Ferdinand, Onuoha, Traoré (46. Taiwo) - Barton (62. Mackie), Diakité, Derry, Taarabt - Cissé (88. Buzsáky), Zamora
    Liverpool FC: Reina - Kelly (34. Coates), Carragher, Škrtel, José Enrique - Spearing - Kuijt, Gerrard, Adam (46. Henderson), Downing - Suárez (82. Carroll)

    Rozhodčí: Howard Webb
    bahis siteleri