PSG – Lyon 1:3 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
1:3 (1:2)
Olympique Lyon
Středa 21.03.2012, 20:55 • Parc des Princes, Paříž (48 712 míst) • Coupe de la Ligue
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:50.
     
    Na zápas byli z obou týmů nominováni tito hráči:

    Lyon: Lloris, Vercoutre - Cissokho, Dabo, B. Koné, Lovren, Réveillère, Umtiti - Bastos, Ederson, Fofana, Grenier, Gonalons, Källström, Pied - Briand, Gomis, Lacazette, Lisandro. Tyto hráče nominoval trenér: Rémi Garde.

    PSG: Sirigu, Douchez - Alex, Armand, Biševac, Bodmer, Camara, Jallet, Lugano, Tiéné - Matuidi, Nenê, Motta - Gameiro, Hoarau, Luyindula, Menez, Pastore. Hráče domácích na utkání nominoval trenér: Carlo Ancelotti.
     
    Dobrý večer při sledování onlajnů. Dnes pokračují po celé Evropě zápasy národních pohárů a jeden z nejatraktivnějších duelů budeme sledovat od 20:50 a to mezi domácím Paris Saint-Germain a Olympiquem Lyon. Pojďme se podívat, jak se týmy do čtvrtfinále Coupe de France propracovaly.
     
    Začneme domácím PSG. Pařížané nejprve v 1/32 finále nastoupili proti týmu Locminé, který porazili 2:1, ale na výsledek se museli nadřít. O vítězství rozhodl až v nastavení Lugano. V následujícím 1/16 finále už to hráči z hlavního města Francie měli snazší a na hřišti Sablé/Sarthe zvítězili jasně 4:0. Dvakrát se trefili Nené a Gameiro. V osmifinále se PSG utkalo s Dijonem, který pokořili jedinou brankou z kopačky Neného. Nyní hraji hráči PSG poprvé v poháru doma a přivítají snad nejtěžšího možného soupeře a to Lyon, kterému se sice letos tolik nedaří a v tabulce jim patří až pátá příčka.
     
    Jak již bylo řečeno, tak oproti PSG, které vede francouzskou ligu o dva body před Montpellierem HSC, tak Lyon ztrácí na první místo třináct bodů. Navíc vypadli v Lize mistrů překvapivě s Apoelem a tak hráčům Lyonu nezbývá nic jiného než vše odčinit v domácích soutěžích. Lyon v prvním zápase Coupe de France na razil na městského kolegu Lyon-Duchère, který porazili jasně 3:1. Všechny branky vsítil Lopez. V zápase 1/16 finále si Lyon porazil poměrem 2:0 s Luçonem. Jednou se trefil opět Lopez a jednou Gomis. V osmifinále se už hráči Olympiqu řádně zapotili a proti Bordeaux zvítězili až v prodloužení, ve kterém náležitě zapli a vstřelili dvě branky. Zápas skončil tedy 3:1p. Branky Lyonu vstřelili Lacazette, Gomis a Briand.
     
    Zápas začíná již za deset minut, takže je nejvyšší čas prohlédnout sestavy obou týmů.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain: Douchez - Biševac, Alex, Lugano, Armand (c) - Motta, Jallet, Bodmer, Nenê, Menez - Gameiro.

    Připraveni střídat: Sirigu, Camara, Tiéné, Matuidi, Pastore, Hoarau, Luyindula.

    Trenér: Carlo Ancelotti.

    Olympique Lyon: Lloris - Lovren, Réveillère, Umtiti, Cissokho - Gonalons, Källström, Grenier, Briand, Lopez (c) - Gomis.

    Připraveni střídat: Vercoutre, B. Koné, Bastos, Dabo, Fofana, Pied, Lacazette.

    Trenér: Rémi Garde.

    Rozhodčí: Clément Turpin - Nicolas Danos, Huseyin Ocak (všichni FRA).

     
    Hráči jsou na hřišti, následuje minuta ticha a utkání co nevidět začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Začátek hry je opatrný na obou stranách. Nejprve zkoušel něco vymyslet Lyon, ale centr na Gomise zpracoval Alex a u míče jsou domácí.
     
    3
    Lyon opět získal balón a tlačí se s ním vpřed. Jenomže nepřesné centry je opět stojí balón.
     
    6
    Roh pro Lyon zahrával Källström, ale pařížská obrana pozorná a míc odvrací do bezpečí.
     
    7
    V úvodních minutách prozatím aktivnější hosté a domácí se mají co otáčet. Útok Lyonu nyní na poslední chvíli odvracel domácí stoper Lugano.
     
    8
    Trenérovi domácích Carlovi Ancelottimu se nelíbí pasivní začátek svého týmu a burcuje je k lepšímu výkonu.
     
    10
    Nené (PSG) se pokoušel vysunout Gameira krásným centrem do trháku, ale domácí útočník nedokázal zpracovat, jelikož byl centr pro něj moc dlouhý. Svému spoluhráči za pokus zatleskal.
     
    13
    Opět centr od Neného do brankoviště Lyonu a znovu to byl Gameiro, kdo se na něj natahoval, ale opět na balón nedosáhl, hra se vyrovnává.
     
    18
    Po rohu PSG je nařízena penalta! Armand střílel poté co se míč odrazil na jeho nohu okamžitě na bránu a rukou míč tečoval Umtiti. K penaltě se staví Nené!
     
    19
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    No a NENÉ s přehledem do protipohybu Llorise proměňuje a posílá domácí do vedení - 1:0.
     
    22
    Lyon se okamžitě snaží vyrovnat, ale bezhlavé průniky do obrany Pařížanů nemají úspěch.
     
    23
    Lyon se snaží, ale ani teď, kdy centroval do vápna Cissokho se nikdo před Douchezem z hráčů Lyonu neobjevil a domácí gólman s klidem chytá.
     
    25
    Lyon právě vstřelil branku!
    Nádherná branka a je srovnáno! Po faulu domácího obránce se kopal přímý kop z 25m před Douchezem. K exekuci se postavil KIM KÄLLSTRÖM a trefil to parádně - přímo do šibenice, Douchez neměl nárok - 1:1.
     
    28
    Tak to je divoký úvod dnešního zápasu. Po nenápadné úvodní čtvrthodinové "okopávačce" jsme nyní už svědky dvou branek a hlavně ta lyonská byla vskutku nádherná. Hostující hráči jsou nyní aktivnější a PSG působí opět trochu zakřiknutě.
     
    30
    Lyonští hráči jsou hodně vysunutí a jejich napadání domácí rozehrávky dělá PSG problémy.
     
    31
    Třetinu zápasu za námi. Mezitím se po centru Neného opět řítil do šance Gameiro, ale jeho běh přerušil hlavní sudí, který odpískal ofsajd.
     
    32
    Centr Armanda do brankoviště Lyonu těsně před Gameirem sebral do ruk Lloris.
     
    33
    Menez se s balónem dostal až do vápna a přihrál lépe postavenému Gameirovi, který zpracoval a pálil, ale skvělý zákrok Llorise zabránil další změně skóre!
     
    35
    Na stadionu Parc des Princes to dnes opravdu žije, zápas doprovází bouřlivá atmosféra, což k zápasům takového kalibru, jako je ten dnešní neodmyslitelně patří.
     
    37
    Na hranici pokutového území Lyonu se ke střele dostal Gameiro, ale neměl dostatečný klid a jeho pokus šel vysoko nad.
     
    39
    Lyon právě vstřelil branku!
    Další nádherná branka Lyonu a hostující hráči otáčejí vývoj utkání ve svůj prospěch. Nádherný centr od Källströma na vzdálenější tyč, kde nabíhal LISANDRO LOPEZ a okamžitou ranou po zpracování překonává bezmocného Douchaze - 1:2!
     
    42
    Domácí jsou šokováni, ale snaží se okamžitě srovnat stav zápasu, ale centry na Gameira se zatím neujímají.
     
    45
    V závěru poločasu ve velké šanci Nené, který dostal balón do pokutového území a sám před Llorisem, ale nedokázal vsítit branku. Jeho pokus po zemi hostující gólman vystihl.
     
    45
    Sudí Turpin ani nic nenastavuje, jelikož hra nebyla často přerušována a měla spád, takže po prvním poločase stav 1:2. Další poločas začne přibližně ve 21:55.
     
    První poločas skončil.
     
    Tři branky jsme měli možnost vidět v prvním poločase, který určitě měl své kouzlo. Domácí hráči jsou zatím docela pasivní. Jejich snaha útočit končí většinou u Gameira, který je na hrotu sám a proti přesile hráčů Lyonu moc nevymyslí. Hosté hrají chytře, dobře napadají, a když se dostanou do útoku, tak toho umí využít a i proto vedou po prvním poločase 2:1. Co vymyslí na dobře bránící Lyon trenér PSG Carlo Ancelotti? Dá se očekávat, že na hřiště v pustí větší ofenzivní sílu a bude se snažit urvat vítězství na svou stranu.
     
    46
    Co jsem předpokládal se naplňuje, na hřiště míří Javier Pastore, který nahradí Biševace.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    PSG se ihned od úvodu druhého poločasu cpe do útoku, ale jejich snaha zatím nenese ovoce. Pastoreho patička, kterou se snažil posunout hru směrem dopředu končí v zámezí.
     
    48
    Javier Pastore od začátku poločasu oživuje hru domácích, nyní byl v dobré pozici v pokutovém území, ale snažil se ještě přihrát a o míč byl obrán.
     
    51
    Nádherná akce domácích! Pastore poslal míč na Neného, který z leva centroval do vápna, Gameiro centr zkusil nůžkami trefit, ale jen o míč škobrtl a poslal jej na Jalleta, který výstavní ranou pod břevno mohl skórovat, ale opět skvělý zákrok Llorise.
     
    53
    Tlak domácích je nyní obrovský, tentokrát střílel Menez a opět měl Lloris co dělat, ale znovu skvěle zakročil a šanci domácích zhatil.
     
    54
    Máme tady první žlutou kartu, Lovren dal tělo Menezovi, a jelikož se nehraje hokej je to žlutá karta.
     
    54
    Druhé střídání je tady a opět na straně domácích, Mathieu Bodmera střídá Blaise Matuidi.
     
    56
    Od začátku druhého poločasu se hraje jen na branku Llorise, který je právě tím důvodem proč je stav stále příznivější pro jeho tým. PSG je ve velkém tlaku.
     
    58
    Pastore a Motta si vyměnili balón a dostali se do pokutového území, ale Pastoremu míč uskočil, čehož okamžitě využil Anthony Réveillère, který odkopává daleko do bezpečí.
     
    60
    Matuidi se ocitl ve velké šanci poté co dostal míč do pokutového území od Meneze, ale jeho střela z první šla nad břevno Llorisovy branky.
     
    61
    První střídání Lyonu, na hřiště se podívá Bastos, který nahradí Brianda.
     
    62
    Další velká šance domácích, tentokrát Lloris zakročil proti ráně Pastoreho, brankář Lyonu dnes opravdu čaruje!
     
    65
    Jak dlouho dokáží hráči Lyonu takovému tlaku vzdorovat? Ve druhém poločase se snad ještě nepodívali na polovinu PSG.
     
    67
    Dvě rány z uctivější vzdálenosti končí mimo branku Llorise a hostující brankář ani v jednom případě, ale vůbec nespěchal s odkopem.
     
    68
    Neskutečné! Domácí ve snaze útočit zapomněli na zadní vrátka a do úprku dva na nikoho se dostal Gomis s Lisandrem Lopezem a druhý jmenovaný byl ten, kdo po přihrávce před prázdnou branku levou nohou netrefil vůbec prostor tří tyčí - mohlo být hotovo. Hráči PSG mohou děkovat bohu, ovšem pokud v něj věří, jinak mluvíme o velkém štěstí na straně PSG.
     
    70
    Poslední střídání domácích využil Ancelotti tím způsobem, že se hřiště odvolal Gameira a místo něj zkusí branku vstřelit Guillaume Hoarau.
     
    72
    Menez se osmělil ke střele ze třiceti metrů, ale jeho pokus šel hodně vedle.
     
    72
    Druhé střídání hostů, ze hřiště jde autor zatím vedoucí branky hostů Lisandro Lopez a nahradí jej Mouhamadou Dabo.
     
    74
    Domácí hráči s Lyonem pomalu ztrácí nervy, tvrdý zákrok zezadu předvedl Thiago Motta a po zásluze dostává žlutou kartu.
     
    75
    Všech 11 hráčů Lyonu je napasováno před svou brankou a v posledních minutách budou tvořit takovou pomyslnou zeď, aby zabránili domácím skórovat.
     
    76
    Balón v zámezí sebral rychle Carlo Ancelotti a přesnou přihrávkou kopem z ruky našel na lajně čekajícího Jalleta, italský trenér tak zavzpomínal na dobu, kdy na hřišti bojoval právě i on.
     
    78
    Na hřišti se nyní více leží než hraje, ale ne že by se simulovalo, spíš domácí hráči hrají tvrdě, protože ztrácí nervy nad tím, že Lyon neustále zdržuje jejich snahu útočit. Dochází tak k poměrně tvrdým faulům, zatím se nežlutí.
     
    79
    Lyon skvěle brání a už se evidentně hráči oklepali z toho tlaku co na ně byl vyvíjen.
     
    80
    Menez zkoušel vysunout Pastoreho, ale Alex argentinského forvarda tělem odstavil a míč je za brankovou čarou, kope se od brány Llorise.
     
    81
    A další válení se po zemí a opět hráč Lyonu - Gonalons šetří vteřinky po faulu Motty.
     
    82
    +/- deset minut do konce základní hrací doby a PSG stále prohrává 1:2.
     
    83
    Pastore poslal míč na Matuidiho, který byl o míč obrán, ale vybojoval tak aspoň roh.
     
    84
    Poslední střídání Lyonu, vycházkovým tempem opouští hřiště Clément Grenier a nahradí jej už ve sprintu běžící do vápna Koné.
     
    86
    PSG se do šancí dostává už jen sporadicky, Lyon pozorně brání a domácí hráři už nevědí kudy by se dostali do šance.
     
    88
    Javier Pastore se osmělil ke střele z takových pětatřiceti metrů, ale zamířil vedle díky jasné teči hostujícího obránce, ale sudí ukazují odkop od branky, což argentinského forvarda neskutečně rozlítilo a za své emoce vidí žlutou kartu.
     
    89
    Gomis šetří v útoku cenné vteřinky, když se prokličkoval snad přes tři hráče až jej nedovoleně zastavil Lugano a sudí píská přímý kop, což se opět nelíbí domácím, kteří by si měli dávat pozor na své chování, do sudího už "nalétávají" dost nevybíravě.
     
    90+1
    Hlasatel na stadionu Parc des Princes ohlásil, že nastaví 4 minuty.
     
    90+1
    Bastos faulován v pokutovém území a je tu penalta pro Lyon!
     
    90+1
    Lyon právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil BAFETIMBI GOMIS a nekompromisní ranou rozhoduje o tom, že dál v poháru půjde Lyon!
     
    90+3
    Hoarau se dostal ve vápně do šance, ale zakončoval v pádu a míč tak šel vedle!
     
    90+4
    Už se nic nestane a favorizované PSG na domácím hřišti poráží Lyon poměrem 3:1!
     
    Konec zápasu.
     
    Lyon postupuje do semifinále, ale na stadionu Parc des Princes to neměli jednoduché. V devatenácté minutě prohrávali 1:0 poté co se z penalty prosadil Nené. Lyon ale dokázal brzy snížit, když z přímého kopu trefil horní růžek branky Källström. Teď už to můžeme říct, že vítěznou branku dal ve 39. minutě Lisandro Lopéz po krásném centru Källströma. PSG ve druhém poločase počalo hru obrovským tlakem, ale vynikající Lloris v brance Olympiqu nedovolil domácím skórovat. Domácím došla šťáva a vposledních patnácti minutách už si nedokázali vytvořit šanci. Hřebíček do rakve jim zasadil v nastavení Gomis, který proměnil penaltu po faulu v pokutovém území na Bastose.
     
    Hráči zápasu podle komentátora onlajnu: Za domácí tým bych označil hráčem zápasu Neného, jelikož celá hra PSG byla v jeho režii a předváděl jak dobré centry, tak i působivé přechody přes hráče Lyonu.

    Hráčem zápasu za Lyon se nemůže stát nikdo jiný než Kim Källström. Jeho hra byla podobná jako Neného, ale s tím, že se prosadil nádhernou trefou z přímého kopu a navíc geniální přihrávka na vítěznou branku Lisandra, to je jasná matematika.
     
    Ode mě je to vše, já Vám přeji příjemný zbytek večera a zase někdy si přijďte počíst na onlajny.cz. Napočtenou! (22:54:26)

    Filip Bazala

    Branky: 19. Nené (pen.) - 25. Källström, 39. Lisandro Lopez, 90+1. Gomis (pen.)

    Karty:   74. Motta (PSG), 88. Pastore (PSG) - 54. Lovren (LYO)


    Paris Saint-Germain: Douchez - Biševac (46. Pastore), Alex, Lugano, Armand (c) - Motta, Jallet, Bodmer (54. Matuidi), Nenê, Menez - Gameiro (70. Hoarau).
    Připraveni střídat: Sirigu, Camara, Tiéné, Matuidi, Pastore, Hoarau, Luyindula.
    Trenér: Carlo Ancelotti.

    Olympique Lyon: Lloris - Lovren, Réveillère, Umtiti, Cissokho - Gonalons, Källström, Grenier (84. Koné), Briand (61. Bastos), Lopez (c) (72. Dabo) - Gomis.
    Připraveni střídat: Vercoutre, B. Koné, Bastos, Dabo, Fofana, Pied, Lacazette.
    Trenér: Rémi Garde.

    Rozhodčí: Clément Turpin - Nicolas Danos, Huseyin Ocak (všichni FRA)
    bahis siteleri