Espanyol – Valencia 4:0 (kon.) | Zaragoza – Granada 1:0 (kon.) | Real Betis – Osasuna 1:0 (kon.)
Malaga – Real Sociedad 1:1 (kon.) | Villarreal – Santander 1:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Mallorca 1:0 (kon.)
Rayo Vallecano – Atlético 0:1 (kon.)
konec
Real Betis
1:0 (1:0)
CA Osasuna
Neděle 15.04.2012, 16:00 • Estadio Benito Villamarín (52745 diváků), Sevilla • Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dnes se na Estadio Benito Villarmín v Seville očekává vyrovnané utkání. Domácí Real Betis je aktuálně na čtrnáctém místě tabulky když na svého dnešního soupeře ztrácí sedm bodů. Hostující Club Atlético Osasuna okupuje šesté místo, které by celku z Pamplony zaručovalo účast v Evropských pohárech.

    Betis neprohrál posledních pět utkání a výrazně si pomohl v sestupových bojích, ze kterých je prakticky venku. Osasuna po dvou porážkách naposledy zabrala doma s Espanyolem 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Fabricio - Paulão, Nélson, Dorado, Perez - Montero, Iriney, Etxebarria, Pereira - Santa Cruz, Castro. Trenér: Pepe Mel.

    CA Osasuna: Fernández - Flaño, Lolo, Echaide, Damiá - Loe, Puñal - Lamah, García, Cejudo - Nino. Trenér: José Luis Mendilibar

    Rozhodčí: Gámez - Munuera, Gómez.
     
    Domácí k zápasu obléknou tradiční zelenobílé pruhované dresy. Osasuna vyběhne na trávník v červených dresech a černých trenýrkách. Právě probíhá pod vedením hlavního sudího Miguela Ángela Ayza Gámeze předzápasový los.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Uvodní výkop patřil domácímu Betisu, který se ihned hnal dopředu. Přesto bude mít hned v první minutě standardku tým hostí. Míč má ale bezpečně ve svých rukavicích Fabricio.
     
    3
    Aktivněji si zatím počíná Osasuna a po dalším faulu Brazilce Irineye na Raúla Garcíu bude mít výhodu přímého volného kopu.
     
    6
    Aut bude vhazovat hostující Damiá a útočníci Osasuny jsou již připraveni v šestnáctce Realu Betis.
     
    8
    Hosté hrají s hodně vysunutým presinkem a to dělá domácímu Betisu velké problémy. Fabricio musí nakopávat míč dopředu jelikož není nikdo z jeho spoluhráčů volný.
     
    9
    Obránce hostí Lolo na poslední chvíli odkopl míč před nabíhajícím Roque Santa Cruzem.
     
    10
    Po následném přímém kopu proskákal balon až k Rubénu Castrovi, ten byla ovšem situací tak překvapen, že míč netrefil. Přesto byl jen kousek od první branky zápasu.
     
    12
    Svižný kontr Osasuny vedl po pravé straně Nino, jenže balon k nabíhajícímu Lamahovi nedoletěl. Pro míč si šel s jistotou domácí brankář Fabricio Agosto Ramirez.
     
    14
    Stažen k zemi byl Álvaro Cejudo a Osasuna bude mít možnost přímého volného kopu. Načechraný míč Raúla Garcíi ale adresáta nenašel.
     
    15
    Domácí se opět hnali dopředu středem. Obloučkem se málem uvolnil Rubén Castro, jenže dobře zasáhl již podruhé v zápase stoper Lolo.
     
    17
    Gólman hostí Andrés Fernández na poslední chvíli vyhlavičkovával míč za hranicí šestnáctky před nabíhajícím Santa Cruzem.
     
    19
    Velice nebezpečné kontry ogranizují fotbalisté Osasuny. Z jednoho nyní vysunul dopředu Loe Cejuda a obránci Betisu zahráli míč jen na roh. Po rohovém kopu poslal balon do bezpečí Dorado.
     
    21
    Prozatím dominují obě defenzivy a útočníci Betisu ani Osasuny se nedokázali prosadit k jediné nebezpečné střele. Přesto nudný zápas rozhodně nevidíme.
     
    22
    Dalekonosný projektyl vyslal Belgičan Roland Lamah a míč zaplul asi metr vedle levé tyče Fabricia.
     
    24
    Po faulu na hostujícího Punala se lehce zranil zadák Nacho Perez. Osasuna bude zahrávat standardku, jenže Pereira byl po nákopu míče také faulován agilním Damíou a útok hostí končí.
     
    27
    Balon se nyní pohybuje více na kopačkách fotbalistů Osasuny. Hraje se však jen mezi oběma šestnáctkami, takže žádnou gólovou šanci jsme v dosavadním průběhu zápasu neviděli.
     
    28
    Centr na levou stranu hřiště našel Rolanda Lamaha, ten si však nepohlídal ofsajdovou linii a praporek pomezního sudího letěl okamžitě nad jeho hlavu.
     
    31
    Brankář hostí Andrés Fernández se dlouhé minuty nedotkl míče. Osasuna je lepším týmem a nyní kombinuje v těsné blízkosti branky Betisu. Přihrávka středem velkého vápna ale našla jen stopera Dorada.
     
    33
    Portugalský zadák Nelson poslal pěkný centr na Roque Santa Cruze, jenže ten hlavičkoval zády k brance a důraz jeho hlavičky byl nedostatečný.
     
    34
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Před velkým vápnem si našel prostor nehlídaný RUBÉN CASTRO a ranou do levé šibenice z ničeho nic otevírá skóre zápasu.
     
    36
    Betis očividně ožil a obránci Osasuny mají nyní o poznání více práce. Santa Cruz dobře zakombinoval s Monterem, ale záložník domácího celku zahrál rukou.
     
    38
    Rubén Castro se opět ocitl sám na úrovní penalty, jenže dezorientován hlavičkoval míč jen do vzduchu a ten se dokutálel za brankovou čáru. Uvidíme jen odkop od branky.
     
    40
    Branka polila domácí tým živou vodou a Osasuna se od jejího vstřelení jen brání. Letící míč do šestnáctky Fernándeze odkopával stoper Miguel Flaño.
     
    43
    Osasunského Lamaha obral o míč obránce Nelson, který byl následně Belgičanem faulován. Přesto ke konci poločasu začíná Osasuna vystrkovat růžky a ráda by s nepříznivým stavem něco udělala.
     
    45
    Montero si vyměnil míč s Irineyem a pláchl po levém křídle. Poslal přízemní míč do pokutového území hostů, jenže balon si našel pouze rukavice Fernándeze.
     
    45+1
    V dobré šanci se ocitl Rubén Castro jenže míč nezpracoval a sebral mu jej opět brankář Osasuny. Bude se nastavovat jen jedna minuta navíc.
     
    První poločas skončil.
     
    V první půlhodině byla o něco aktivnější Osasuna jenže ve čtyřiatřicáté minutě zakončil samostatnou akci Rubén Castro ranou do šibenice a domácí Betis se ujal vedení v zápase. To do konce poločasu také udržel a ve druhém poločase pravděpodobně uvidíme dobývání domácí branky Fabricia, jelikož Osasuna rozhodně nebyla horším týmem. Druhý poločas bude zahájen zhruba v 17:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Podle předpokladů je ze začátku druhé půle aktivnější Osasuna. Kombinuje ale jen na polovině hřiště, dále je domácí nepouští.
     
    50
    Hostující Loe teď doslova sestřelil Rubéna Castra, ale jednalo se o čistý zákrok. Castro je už na nohou a po rohu Beñata musel brankář Fernández míč jistit těsně nad břevnem.
     
    51
    První žlutou kartu vidí Loe, který tentokrát zajel do Miguela Flaña a to se sudímu Gámezovi nelíbilo.
     
    53
    Domácí Rubén Castro unikl po levém křídle, šajtlí našel nabíhajícího Jonathana Pereiru a ten minul asi o dva metry bránu Fernándeze.
     
    55
    Po pravé straně si našel prostor Etxebarria a přetaženým míčem našel hlavu Roque Santa Cruze. Ten ale hlavičkoval ze záklonu a branku vůbec neohrozil.
     
    57
    Druhá žlutá karta zápasu patří obránci domácího týmu Paulãovi, jenž nevybíravě poslal k zemi Raúla Garcíu.
     
    58
    Belgičan Lamah je v týmu Osasuny jeden z nejaktivnějších. Kličkou do středu hřiště se propracoval až na hranici velkého vápna, jenže jeho střelu Fabricio s jistotou kryl.
     
    60
    Ranou z dálky se prezentoval tentokrát Raúl García, který v Osasuně hostuje z madridského Atlética. Fabricio si s jeho tvrdou ranou poradil až napodruhé.
     
    61
    Šokující červené karta pro špílmachra hostí Raúla Garcíu. Ten chtěl přerušit hru na středu hřiště a přišlápl Monterovi kontík více, než by bylo zdrávo. Sudí to viděl a uděluje mu ihned trochu překvapivě červenou kartu.
     
    63
    O chvíli později již uzdravený Jefferson Montero obehrál Echaideho na levé straně a vypálil na Fernándeze. Ten balon vyškrábl a míč se málem odrazil ke kopačce Santa Cruze.
     
    64
    První střídání v zápase provedl domácí trenér Pepe Mel. Ze hřiště stahuje Jonathana Pereiru, místo něj naskakuje na hřiště Juanma.
     
    65
    Ibrahima Balde je dalším novým plejerem na trávníku. V sestavě Osasuny vystřídal trochu překvapivě Rolanda Lamaha, který nehrál vůbec špatně.
     
    68
    Pozice týmu z Pamplony je nyní velice obtížná. Hosté prohrávají o jednu branku, navíc přišli o vyloučeného Raúla Garciu. Přesto se snaží držet balon, jenže bránění a rychlé brejky Betisu budou jistojistě následovat.
     
    70
    Ze hřiště byl také stažen osasunský Álvaro Cejudo, na jeho postě nyní bude pobíhat David Timor.
     
    72
    Pohledná kombinace Osasuny končí u kopaček střídajícího Ibrahima Baldého, kterému bere míč Dorado. I napodruhé je úspěšnější stoper Betisu, ale zakopl míč jen na roh.
     
    73
    Betis si bere míč a začíná pohodově kombinovat. Sérii přihrávek utíná opět stoper José Dorado, jenže vyslal z dálky štiplavou střelu. Mezi tři tyče se ale nevešla.
     
    75
    Ekvádorec Jefferson Montero si to opět namířil mezi tři zadáky Osasuny a málem byl úspěšný. Míč mu ale odkopl brankář Fernández daleko od své brány.
     
    76
    Rohový kop Davida Timora neznamenal pro Betis nebezpečí, ale následný centr Echaideho trochu Fabricia překvapil a tomu vypadl míč z rukou. Nic zásadního to však neznamenalo.
     
    78
    Utkání končí za potlesku domácích tribun pro Roque Santa Cruze. Čerstvým hráčem na hřišti je Jorge Molina.
     
    80
    Obránci Betisu Nélsonovi se zamotal míč mezi nohama a balon končí v zámezí. Nabídl tak opět šanci pro svěřence trenéra Mendilibara na srovnání. U míče je Loe.
     
    81
    V přerušené hře naposledy střídá trenér Mel. Jefferson Montero podal velmi dobrý výkon, nyní může ukázat co v sobě má Javier Matilla.
     
    81
    Domácí Molina uháněl osamocený na brankáře Andrése Fernándeze, jenže ten se blýskl skvělým zákrokem. Domácí tak náskok nenavýšili, takže se budou muset strachovat o výsledek až do závěru utkání.
     
    83
    Do šestnáctky Osasuny létá jeden míč za druhým, ale domácí celek pořádně nevystřelil. O chvilku později přichází poslední střídání zápasu. Sestavu Osasuny opuuští obránce Echaide a ofenzivu posílí Srbský forvard Dejan Lekić.
     
    86
    Svalové zranění si zřejmě přivodil domácí Juanma, musel být odvezen z trávníku na lékařském vozíčku a vypadá to, že nebude moci pokračovat ve hře. Trenér Pepe Mel již třikrát střídal, proto by domácí museli dohrát zápas jen v desíti.
     
    84
    Za nešikovný faul vidí žlutou kartu záložník Betisu Beñat Etxebarria.
     
    88
    Zápas se chýlí ke konci, ale Betis by si rád pojistil tříbodový zisk. Dalekonosný pokus Irineye ovšem pokryl Fernández.
     
    89
    Osasuna byla kousek od vyrovnání! Na centrovaný míč Timora se pověsil do vzduchu Ibrahima Baldé a míč jen těsně minul levou tyčku branky Betisu!
     
    90
    Sudí Gámez bude nastavovat čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Nápor Osasuny podporuje v pozici falešného stopera i brankář Fernández. Míč po několika nakopávaných balonech končí v rukavicích Fabricia, který se pokusí trochu zklidnit hru. Leží s míčem na trávníku.
     
    90+3
    Brazilec Iriney sice vstřelil branku, ale již dávno bylo přerušeno. Hráč Betisu evidentně fauloval stopera hostí Dorada a balon tak opět míří před branku sevillského celku.
     
    90+4
    Trenér Osasuny José Luis Mendilibar je napomínán hlavním rozhodčím, že bude při stížnostech a dalších řečech vykázán do hlediště.
     
    90+5
    Beñat vyslal z poloviny hřiště překvapující delekonosný lob, ale Fernández míč jistil do zámezí. Přesto se bude co nevidět pískat konec zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí Betis po velkém boji vítězí, tým Osasuny i když měl míč často na kopačkách, stoprocentní šanci neměl tedy kromě hlavičky Baldého v závěru. Domácím vystřelil tři body útočník Rubén Castro a posunul tak sevillský celek do středu tabulky. Osasuna lehce ztratí v boji o evropské poháry, navíc přišla o vyloučeného Raúla Garcíu. Příjemný večer vám přeje Tomáš Martínek. (17:53:40)

    Tomáš Martínek

    Branky: 34. Castro

    Karty:   57. Paulão (RBE), 84. Etxebarria (RBE) - 51. Loe (OSS)   61. García (OSS)


    Real Betis: Fabricio - Paulão, Nélson, Dorado, Perez - Montero (81. Matilla), Iriney, Etxebarria, Pereira (64. Juanma) - Santa Cruz (78. Molina), Castro. Trenér: Pepe Mel.
    CA Osasuna: Fernández - Flaño, Lolo, Echaide (83. Lekić), Damiá - Loe, Puñal - Lamah (65. Baldé), García, Cejudo (70. Timor) - Nino. Trenér: José Luis Mendilibar

    Rozhodčí: Gámez - Munuera, Gómez
    bahis siteleri