Třinec – Sparta B 0:2 (kon.) | Bohem. Pr. – Zlín 0:0 (kon.) | Sokolov – Most 0:2 (kon.)
Ústí n. L. – Vlašim 1:0 (kon.) | Táborsko – Opava 1:6 (kon.)
konec
FK Třinec
0:2 (0:1)
AC Sparta Praha B
Sobota 12.05.2012, 10:15FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Hezké sobotní dopoledne z třineckého stadionu Rudolfa Labaje. Dnes je na programu osmadvacáté kolo druhé nejvyšší fotbalové soutěže, na třineckém pažitu se střetnou dva celky z chvostu tabulky, předposlední, o záchranu bojující Oceláři přivítají již jisté sestupující „B” tým Sparty. Utkání začíná v 10:15.

    Čtyři zápasy, čtyři prohry, to je bilance fotbalistů Třince z posledních domácích zápasů. Pravděpodobná příčina? Třinečtí na jaře vstřelili úvodní branku pouze v zápase s Karvinou. Od té doby nepoznali, jaké to je být v gólové výhodě.

    Poslední šance na změnu nabízí následující utkání se Spartou. Další porážka by zřejmě ukončila jarní druholigové trápení a poslala Oceláře o patro níž. Svěřenci trenéra Miroslava Kouřila to budou mít obrovsky těžké. Proti nim nastoupí mladí hráči béčka Sparty, která se s druhou ligou po této sezóně loučí. Navíc třineckému kouči bude chybět vykartovaný stoper Michael Hupka.


    Jak bylo zmíněno již výše, Sparta je prvním jistým sestupujícím z druhé ligy. To však neznamená, že zbytek sezóny vypustí. Pravý opak ukázali Pražané ve středu, kdy v Horních Počernicích přejeli o záchranu bojující Čáslav jednoznačným výsledkem 3:0, navíc bez zásahu hráčů A-týmu.

    Díky této výhře prodloužili svou sérii bez prohry na čtyři utkání. Paradoxně v posledních čtyřech duelech získali stejný počet bodů, jako v úvodních třiadvaceti kolech. Na svou povedenou sérii budou chtít svěřenci Zdeňka Svobody navázat i v Třinci, kde dorazili už v pátek po půl sedmé večerní.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Lipčák – Joukl, Kuděla, Hanus, Nekuda, Malíř, Lisické, Surynek, Ceplák, Byrtus, Rehák. Náhradnící: Maroši, Súkenník, Gavlák, Eismann, Matoušek, Bruk.

    AC Sparta Praha B: Holý – Frýdek, Krch, Rada, Jánoš, Folprecht, Jirásek, Polom, Hybš, Jurdík, Kadeřábek. Náhradníci: Sýkora, Uljaky, Jeřábek, Valenta, Putz, Tomášek, Pávek.

    Rozhodčí: Matějek - Chytil, Pilný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Od úvodního výkopu jsou aktivnější hráči Sparty, kteří se dokázali dostat až na hranici velkého vápna Třince. Tam ale jejich snažení skončilo, neboť si hosté z Prahy nedokázali přesně přihrát.
     
    2
    Hra se přesunula do středu hřiště, oba celky trápí nepřesnosti v rozehrávce.
     
    4
    Diváci na třineckém stadionu zatím nebyly svědky jediné povedené akce, míč se po většinu času pohybuje okolo půlící čáry, nikomu se nedaří přechod do útočné fáze.
     
    5
    Hanus se snažil vysunout Surynka, jeho pas ale nebyl tak přesný, aby ho Surynek dostal přímo na kopačku. Hosté odvrátili hrozící nebezpečí.
     
    6
    Hosté se pokusili o překvapivou akci za domácí obranu, jejich snahu ale zastavil ofsajd.
     
    7
    Sparťanští přidali na aktivitě a dokázali si vybojovat rohový kop. Ten rozehraje Martin Frýdek...
     
    8
    Frýdek hledal hlavu Jurdíka, před ním ale dobře zasáhla třinecká obrana, která následně odkopla míč na polovinu soupeře.
     
    9
    Sparta dokáže držet Třinecké pod tlakem, brankář Lipčák ale zatím nemusel zasahovat.
     
    11
    Taktovku hry zatím jednoznačně třímají hráči z hlavního města. Do vápna se snažil prodrat Frýdek, jeho postup ale zahradil dvoučlenný červený blok.
     
    12
    Pokus Sparty o rychlý přechod do útoku zastavuje opět praporek pomezního sudího, který viděl ofsajd.
     
    13
    Folprecht prodloužil na rozběhnutého Kadeřábka. Ten se snažil dostat do šance, nakonec se ale svými kličkami vyhnal až k brankové čáře. Kadeřábek ještě dokázal vybojovat pro svůj tým rohový kop...
     
    14
    Po rohu se ke střele dostal Jirásek. Ten se napřáhl z hranice velkého vápna, trefil však jen před sebou stojícího hráče Třince.
     
    16
    Sparta je i nadále mnohem aktivnější, opět si ale nedokázala pohlídat ofsajdovou past.
     
    17
    Třinečtí dokázali překazit hostující rozehrávku, na hrotu osamocený Nekuda ale nedokázal projít skrz hostující obranu.
     
    19
    Za domácí obranu se dokázal dostat Milan Jurdík. Hostující forward stál tváří v tvář brankáři Lipčákovi, ještě před střelou ho ale zastavil hvizd rozhodčího pro ofsajd.
     
    20
    První šance domácích v tomto utkání! Do šestnáctky se dral Martin Surynek, který se už už chystal ke střele. V posledním okamžiku ale přišel přesný zákrok hostující obrany, která čistým způsobem zabránila Surynkovi ve střelbě.
     
    22
    Kdyby si hosté dokázali hlídat ofsajdovou linii, mohli si již vybudovat pohodlný náskok. Jenže to se Spartě zatím nedaří, sudí odpískal další ofsajd hostů.
     
    23
    Procentuální držení míče zatím jednoznačně vyznívá pro hosty, ti ale zatím nejsou schopni tuto statistiku přetavit v úvodní branku.
     
    24
    Přes hlavičkujícím Jurdíkem odvracel míč do bezpečí Kuděla. Balón se poté dostal na kopačku Lisického, který poslal hru k středové čáře.
     
    26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Krásná akce Sparty přináší první gól dnešního utkání. Z pravé strany centroval Matěj Hybš, míč se snesl přímo na hlavu MILANA JURDÍKA! Hostující forward poslal míč do vzdálenějšího rohu branky, Lipčák byl bez šance.
     
    28
    Aktivní jsou opět hosté, ti si svým důrazem vybojovali další rohový kop...
     
    29
    Po rohu se k míči dostal Zdeněk Folprecht, který se rozhodl pro střelu z voleje. To se mu ale vymstilo, neboť pálil hodně mimo tři tyče.
     
    30
    Z levé strany centroval hostující Frýdek, jeho pas ale našel jen hlavu třineckého Kuděly. Ten poslal míč do bezpečí.
     
    32
    Do šance se mohl dostat Petr Nekuda. Ten stál v hostující šestnáctce a zpracovával si míč. To se ale Nekudovi stalo osudným, neboť mu zpracování zabralo více času, než by mělo. Mezitím se hosté dokázali vrátit a připravit Nekudu o jeho šanci.
     
    33
    Hra se přesunula k půlící čáře, oba celky brzdí nepřesnosti v rozehrávce.
     
    34
    Z levé strany centroval Byrtus, míč měl směřovat na ve vápně stojícího Malíře. Jenže ještě před třineckým Malířem stihl zasáhnout Martin Frýdek, který odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    35
    Třineckým se naskytá dobrá příležitost, z hranice zhruba pětadvaceti metrů bude rozehrávat Ceplák...
     
    36
    Ceplák svým centrem trefil jen před ním stojící zeď. Míč se pak odrazil k Malířovi, který střelou z první přestřelil branku.
     
    37
    Rozhodčí poprvé vytahuje žlutou kartu a to pro domácího Petra Joukla, který na středové čáře sestřelil Milana Jiráska.
     
    39
    Aktivity se opět ujali hráči z hlavního města. Kousek před velkým vápnem se ke střele odhodlal Rada, ten ale mířil příliš vysoko.
     
    40
    Na nepříznivý vývoj první poloviny utkání reaguje domácí trenér střídáním. Ondřeje Byrtuse nahradil Tomáš Matoušek.
     
    41
    Do šance se nejprve drali hosté, poté i domácí, ani jednomu ze soupeřů se ale nepovedl přechod do šestnáctky.
     
    42
    Z dvaceti metrů pálil třinecký Pavel Malíř, který ale mířil jen do středu branky, kde byl připravený brankář Tomáš Holý, jenž si připsal první zákrok utkání.
     
    44
    Míč na polovině Třince, tam ho drží domácí fotbalisté. Třinečtí se zatím nemohou dostat do útočné fáze.
     
    45
    Do rychlého protiútoku mířil hostující Jirásek. Ten už chtěl centrovat na nabíhajícího spoluhráče, v posledním okamžiku ale dobře zasáhl Rehák
     
    První poločas skončil.
     
    Třinecký trávník začal skrápět velmi hustý déšť.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté v průběhu přestávky střídali, Adama Janoše nahradil Jan Sýkora.
     
    48
    Druhý poločas zatím hledá své tempo, oba celky hrají okolo půlící čáry.
     
    49
    Třinečtí se dostali až na dostřel hostující branky, tam si ale nedokázali nahrát a míč se po odrazu od domácích kopaček dostal do zámezí.
     
    50
    Hanus našel pověstnou uličkou rozběhnutého Nekudu, který se dostal do velkého vápna. Tam ale narazil na hostující dvojblok, který Nekudu odzbrojil.
     
    51
    Rozhodčí vytáhl opět žlutou kartu. Potrestaným je domácí Miroslav Ceplák.
     
    52
    Další žlutá karta, tentokráte pro hostujícího hráče. Za faul ji dostal Jan Sýkora.
     
    54
    Hra zatím postrádá na tempu. Třinečtí se několikrát pokusili dostat před branku Sparty, zatím ale nenašli recept na obranný blok hostů
     
    56
    Hosté šli do rychlé protiakce, která nakonec nepřinesla žádné vzrušení před Lipčákovou brankou. Zprava centroval Kadeřábek, který ale trefil jen bránícího hráče domácích.
     
    58
    Gólová šance pro hosty! Do vápna vlétl Pavel Kadeřábek, který se ocitl tváří v tvář brankáři Lipčákovi! Kadeřábek zvolil střelu mezi nohy, Lipčák si tento prostor pohlídal.
     
    59
    Třinečtí se pokusili o překvapivou akci, tu ale zhatila nepřesná přihrávka. Do útoku jdou opět hosté...
     
    60
    Domácí opět střídají. Miroslava Cepláka nahradil Tomáš Gavlák.
     
    62
    Na půlící čáře byl faulován hostující Rada, Sparta rozehraje standardní akci.
     
    64
    Zmatky v domácí obraně! Po nepřesné rozehrávce se hodně zapotil brankář Lipčák, který musel odkopávat míč před zcela osamoceným útočníkem hostů. Vše nakonec pro domácí dobře dopadlo.
     
    66
    Hosté šli do přečíslení pěti proti třem. Sparťané ale celou akci překombinovali a prakticky jen odevzdali míč brankáři Lipčákovi.
     
    67
    Hosté jsou stále aktivnější, zatím se ale nemohou dostat do další šance. Příčinou jsou nepřesné rozehrávky.
     
    68
    Třinečtí chtěli jít do rychlé protiakce, tu ale zhatila nepřesná rozehrávka. Útočit mohou hosté...
     
    70
    Ani akce Sparty nebyla o nic úspěšnější, také hosté doplatili na chybnou přihrávku,
     
    71
    Do šance proto opět mohli jít Třinečtí, konkrétně Joukl. Ten se snažil probojovat z pravé strany, nepodařilo se mu však probít skrz obranný val hostů
     
    72
    Rychlá rozehrávka na Sýkoru byla sice přesná, Sýkora si ale nedokázal pohlídat ofsajdovou past.
     
    73
    Dobrá šance pro domácí! Z levé strany do vápna přiletěl centr, na který si naskočil Tomáš Gavlák! Třinecký forward mířil ale jen do středu branky, kde byl připraven brankář Holý!
     
    74
    Dnešní utkání sleduje 366 diváků.
     
    76
    Třinečtí převzali taktovku zápasu, zatím se ale nemohou propracovat do střelecké pozice...
     
    77
    Hosté šli do rychlé protiakce. Útok vedl Kadeřábek, který se ve vápně rozhodl přihrávat, což se mu vymstilo. Lipčák celou akci dokázal zastavit.
     
    78
    Domácí naposledy střídají, Martina Surynka nahradil Martin Maroši.
     
    79
    Třinecký Tomáš Matoušek musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když chtěl zastavit protiútok Sparty. Rozhodčí mu za to udělil žlutou kartu.
     
    80
    Hosté opět střídají, Zdeňka Folprechta nahradil Pavel Tomášek.
     
    83
    Sparta právě vstřelila branku!
    Krásná akce Sparty na jeden dotek končí druhou brankou v Lipčákově síti! Po sérii přihrávek se do zakončení dostal MILAN JURDÍK, který střelou k pravé tyči podruhé propálil Lipčáka!
     
    85
    Utkání se již víceméně dohrává. Hosté kombinují u středové čáry, Třinečtí se nemohou dostat na míč.
     
    86
    Na polovině domácích se srazili třinecký Malíř a hostující Sýkora. Oba hráči zatím leží na trávníku, již u nich jsou členové realizačního týmu.
     
    87
    Hra může pokračovat, vypadá to, že oba postižení jsou v pořádku.
     
    89
    Hosté naposledy střídají. Zranění Jana Sýkory nakonec je vážnějšího rázu, na hřišti ho proto nahradil Petr Putz.
     
    90
    Čestný úspěch domácích mohl zaznamenat Tomáš Matoušek. Ten se snažil trefit horní patra branky, nakonec to ale přehnal a hostující svatyni přestřelil.
     
    Konec zápasu. (12:06:12)

    Daniel Ježek

    Branky: 26. Jurdík, 83. Jurdík

    Karty:   37. Joukl (TRI), 51. Ceplák (TRI), 79. Matoušek (TRI) - 52. Sýkora (SPB)


    FK Třinec: Lipčák – Joukl, Kuděla, Hanus, Nekuda, Malíř, Lisické, Surynek, Ceplák, Byrtus, Rehák. Náhradnící: Maroši, Súkenník, Gavlák, Eismann, Matoušek, Bruk.
    AC Sparta Praha B: Holý – Frýdek, Krch, Rada, Jánoš, Folprecht, Jirásek, Polom, Hybš, Jurdík, Kadeřábek. Náhradníci: Sýkora, Uljaky, Jeřábek, Valenta, Putz, Tomášek, Pávek.

    Rozhodčí: Matějek - Chytil, Pilný
    bahis siteleri