Honduras – Maroko 2:2 (kon.) | Mexiko – Jižní Korea 0:0 (kon.) | Španělsko – Japonsko 0:1 (kon.)
SAE – Uruguay 1:2 (kon.) | Gabon – Švýcarsko 1:1 (kon.) | Bělorusko – Nový Zéland 1:0 (kon.)
Brazílie – Egypt 3:2 (kon.) | V. Británie – Senegal 1:1 (kon.)
konec
Velká Británie
1:1 (1:0)
Senegal
Čtvrtek 26.07.2012, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Olympijské hry - muži
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Britové při své domácí olympijské premiéře remizovali se Senegalem 1:1. Skóre otevřel ve dvacáté minutě Craig Bellamy a po výborném druhém poločase se Senegalci dočkali vyrovnání v 82. minutě zásluhou Konateho. V dramatickém závěru měli veliké příležitosti oba celky, tu největší šanci ale domácí Sordell ale promarnil ránou do břevna. Do bojů s Uruguayí a Spojenými Arabskými Emiráty tak oba týmy vstupují ve shodné pozici. (23:04:22)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Další šanci si vytvořili Senegalci, po Maného výzvě pálil Konaté, z úhlu ale britskou branku netrefil.
     
    90+3
    Rose se pokusil o rychlý průnik podél levé postranní čáry, mimo rámec pravidel jej zastavil Touré.
     
    90+2
    Centr od rohového praporku ale snadno stahuje ze vzduchu Ousmane Mané.
     
    90+1
    Britové mají k dispozici rohový kop. Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90
    Na druhé straně byli blízko rozhodnutí také Senegalci! Po Konatého jemném centru se do vzduchu zavěsil osamocený Mané, ale v obrovské šanci nedokázal ideálně zasáhnout míč a namířit jej na britskou branku.
     
    89
    Marvin Sordell se mohl stát hrdinou! Ramsey unikl po levém křídle, předložil Sordellovi přesnou přihrávku a útočník Boltonu orazítkoval břevno senegalské branky!
     
    87
    Poslední střídání dnešního zápasu, stažen ze hry je Souaré, nahrazuje jej Kalidou Yero.
     
    86
    Cleverleyho srazil k zemi Pape Gueye a je dalším žlutým hříšníkem na straně Senegalu.
     
    85
    Do další příležitosti se řítil Konaté, tentokrát jej zastavil praporek pomezního rozhodčího.
     
    85
    Pískotu a bučení britských fanoušků se nadále nevyhýbá obránce Saliou Ciss.
     
    84
    Senegalci jsou při chuti a od obranného kvarteta rozehrávají další útočnou akci.
     
    82
    Senegal právě vstřelil branku!
    Senegalci se dočkali zřejmě zaslouženého vyrovnání! Vedla k tomu fenomenální přihrávka Sadia Maného, jenž ji narýsoval přímo do běhu MOUSSOVI KONATÉMU, ten poté tváří v tvář překonává Butlanda!
     
    81
    Ramsey pronikl kolem Cisse k brankové čáře, odkud se snažil před brankou najít Sordella, přízemní centr srazil za branku Ba.
     
    79
    Poslední anglické střídání. Obrovský aplaus se dostává Craigu Bellamymu, fanoušci jej ze hřiště vyprovází potleskem ve stoje. Velšského střelce jediné branky dosavadního průběhu zápasu nahrazuje Jack Cork.
     
    77
    Souaré vymyslel přihrávku do volného prostoru na křídle Magaye Gueyemu, ten však měl k míči o kousek dále než by bylo bývalo potřeba a kulatý nesmysl mu utekl těsně za brankovou čáru.
     
    75
    Po Cissově zákroku na Bellamyho domácí fanoušci u kontaktů senegalského obránce s míčem bučí.
     
    74
    Senegalci podnikli rychlý přechod do útoku a v druhém poločase velmi aktivní Souaré si v pokutovém území našel střeleckou pozici, zamířil ovšem přímo do Butlanda.
     
    73
    Po téměř tříminutové prodlevě se může odkopem od senegalské branky pokračovat v zápase.
     
    73
    Bellamy už za pomoci lékaře kulhá z trávníku, lehce zraněný je zřejmě také Ciss.
     
    72
    Cissův zákrok na Bellamyho a následné posouzení rozhodčími v podobě výkopu od branky vyvolalo na trávníku veliké vášně a rozmíšky mezi samotnými aktéry zápasu.
     
    70
    Britové rozehráli rychlou akci, kterou zakončil nepřesnou ránou Bellamy, především ale byl těsně po odehrání míče tvrdě zasažen Saliou Cissém a v bolestech se svíjí na trávníku.
     
    69
    Ramseyho centr od rohového praporku snadno stáhl ze vzduchu Ousmane Mané v brance Senegalu.
     
    67
    Za senegalskou obranou se po Ramseyho kolmici ocitl Marvin Sordell, k míči však měl blíže včas vyběhnuvší brankář Mané.
     
    65
    Střídání na straně Senegalu, ze hry byl stažen Ibrahima Baldé a nahrazuje jej Magaye Gueye. Tedy mladík hrající právě anglickou Premier League, kde se snaží pravidelněji probojovat do sestavy liverpoolského Evertonu.
     
    64
    Po dlouhé době bylo velmi rušno před senegalskou brankou. To když z levé strany centroval naprosto osamocený Bertrand, brankář Mane vytěsnil míč pouze k Bellamymu, jenž se v akrobatické pozici snažil posunout míč před brankou volnému Sordellovi, ovšem míč stačil odkopnout Pape Gueye.
     
    62
    Další ošetřování, tentokrát to schytal Allen a ten rovnou za potlesku fanoušků odchází střídat, nahrazuje jej Aaron Ramsey.
     
    60
    Po více než minutové prodlevě zaviněné ošetřováním útočníka Boltonu se může pokračovat ve hře.
     
    58
    Senegalci hrají bez jakékoliv kuráže. Po pravém křídle pronikal Sordell a tvrdým, ale rozhodně čistým zákrokem mu ustřelil míč do zámezí Ciss.
     
    57
    Před anglickou brankou to hořelo i po následném rohovém kopu, neboť prudká hlavička Abdelaouye Ba už téměř mířila do sítě, ale v poslední chvíli ji před brankovou čárou ještě dokázal vyhlavičkovat do pole Rose.
     
    56
    Senegalci jsou čím dál nepříjemnější pro britskou branku. K další ráně napřáhl z dvaceti metrů Ciss a brankář Butland měl plné ruce práce, aby jeho utěšenou pumelici vytěsnil nad branku!
     
    55
    Souaré se do pokutového území neprobil, míč se ale odrazil k Zargo Tourému, jehož projektil z hranice pokutového území proletěl těsně nad britskou brankou.
     
    53
    Na hřišti se začíná pořádně jiskřit. Souaré byl nejdříve velmi zklamán, že si nevymodlil Bertrandův faul u rohového praporku a krátce poté skluzem sestřelil k zemi Rose. I Souaré už má žlutou kartu a znovu sudí Irmatov mohl snadno vytáhnout další, ale zatím se bez ní obešel.
     
    52
    Senegalskou útočnou snahu přerušil sudí Irmatov odpískáním útočného faulu opět Manému.
     
    51
    Bertrand si s míčem na kopačce zatancoval kolem bránícího Maného, jenž jej poté bez šance odehrát míč nepříjemně zasáhl a má velkou kliku, že si tentokrát sudí Irmatov vystačil bez karty, neboť za jeden žluto-červený faul v závěru prvního poločasu už napomenut byl.
     
    49
    Ibrahima Baldé se v pokutovém území probil k zakončení a přesnou ránu k tyči výborným zákrokem vyráží Jack Butland!
     
    48
    Senegalci výrazně vysunuli svůj presink proti zdlouhavé rozehrávce Britů a donutili brankáře Butlanda k nepřesnému odkopu.
     
    47
    Po sedmdesáti sekundách hry vidí žlutou kartu Bellamy. Velšský útočník byl potrestán sudím Irmatovem za zákrok na Taylora v hlavičkovém souboji.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Britové do druhého poločasu střídají, Marvin Sordell z Boltonu Wanderers nahrazuje na hrotu v prvním poločase velmi marného Daniela Sturridge.
     
    Po úvodním dějství vede Velká Británie nad Senegalem 1:0. O domácí vedení se postaral Craig Bellamy, ale více radosti britští fotbalisté svým fanoušků nepřidali a naopak to byli Senegalci, kteří měli k druhé brance výrazně blíže. Po kardinální hrubce brankáře Butlanda to byl především Sadio Mané, ovšem tváří v tvář birminghamskému brankáři branku minul.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45
    Sadio Mané se vysokou nohou pořádně opřel do Bertranda a od sudího Irmatova vidí žlutou kartu.
     
    44
    Senegalci kombinují s míčem na útočné polovině, zatím ale daleko od britské branky.
     
    42
    Do hry už skutečně vbíhá Kouyate namísto Gueyeho.
     
    41
    Idrissa Gueyé dnešní zápas nedohraje, odkulhal do šaten a pár desítek sekund budou Senegalci hrát v deseti než bude hra přerušena.
     
    39
    Sturridge dostal pas do pokutového území, míč ale těsně před ním skočil a vyhnal útočníka londýnské Chelsea z ideálního úhlu. Ten poté velmi nepřesně střílel místo pasu před branku na zcela volné Bellamyho s Rosem.
     
    39
    Sturridge v osobním souboji obelstil Pape Gueyeho, míč mu však následně utekl těsně do zámezí a brankář Ousmane Mané bude moci vykopávat od své branky.
     
    37
    Britové krátce uzamkli soupeře v jeho pokutovém území, akci ale příliš překombinovali a centr Roseho nebyl z nejpřesnějších.
     
    36
    Souaré velmi ostře skluzem sestřelil Taylora a teď může být velmi rád, že uzbecký arbitr vytáhl pouze žlutou kartu.
     
    36
    Nebezpečí před brankou Senegalu ale netrvalo dlouho, sudímu Irmatovovi neunikl útočný faul Caulkera.
     
    36
    Až nyní, po téměř tříminutové prodlevě, dává sudí Irmatov pokyn k rozehrávce.
     
    35
    Ještě před rozehrávkou zmiňované standardní situace je u středové čáry ošetřován Idrissa Gueye.
     
    33
    Danny Rose vybojoval faul Tourého v blízkosti pokutového území a Britové získávají možnost standardní situace v podobě zkráceného rohu.
     
    32
    Nadále se hraje před britskou "šestnáctkou", z dvaceti metrů napřáhl k ráně Ibrahima Baldé, ovšem svatyni Jacka Butlanda netrefil.
     
    30
    Mané se prodral za britskou obrannou čtveřici a Richards měl plné nohy práce, aby v poslední možné setině sekundy stačil zamezit Maného zakončení v obrovské šanci!
     
    28
    U pravé postranní čáry se proti dvojnásobné početní převaze neprosadil Sturridge a u míče už jsou opět v posledních minutách aktivnější Senegalci.
     
    26
    Senegal byl velmi blízko vyrovnání! Výraznou měrou k tomu přispěl katastrofálním odkopem Butland, kdy přihrál přímo na nohu zcela volnému Sadiu Manému, jenž postupoval vstříc Butlandovi, anglického brankáře lehce přehodil, branku ale těsně minul! Vyložená senegalská příležitost tak končí neúspěchem a Jack Butland si může po obrovské chybě pořádně oddychnout.
     
    24
    Senegalci se usadili na útočné polovině a Sadio Mané s Baldem pořádně zavařili britské defenzivě, i přes velikou snahu se ale k zakončení neprodrali.
     
    22
    Domácí Britové už podstatně uvolněněji rozehrávají postupný útok z vlastní poloviny.
     
    20
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Old Trafford bouří radostí! Centr vyslal před branku Tom Cleverley, Richards vyhrál hlavičkový souboj pro zcela osamoceného CRAIGA BELLAMYHO, jenž ránou bez přípravy prostřelil Maného v brance Senegalu!
     
    19
    Britové získali standardní situaci v hloubi útočné poloviny.
     
    18
    Bertrand se neúspěšně probíjel po levé straně, čistým skluzem jej zastavil Konate.
     
    16
    Z levé strany vyslal Rose přízemní centr před branku, tam vládl Souare, jenž míč odkopl do bezpečí.
     
    14
    Rychlá souhra Diamého s Tourém narazila na zeď v podobě Micaha Richardse.
     
    12
    Souare si dlouhý nákop k postranní čáře zpracoval na hruď a zamířil kupředu, ovšem nenašel si cestu přes bránícího Richardse.
     
    11
    Rose zakombinoval s Cleverleym a kolmicí podél levé postranní čáry hledal rozběhnutého Bertranda, tomu však včas zastoupil cestu Ciss.
     
    9
    Po opětovném centru Gueyeho už se probil k hlavičkovému pokusu Baldé, ovšem cestu míče směrem k brance zablokoval Bertrand. Senegalský útočník se poté marně směrem k uzbeckému sudímu dožadoval odpískání pokutového kopu za údajnou hru rukou.
     
    8
    První rohový kop měli k dispozici Senegalci, centr Pape Gueyeho nenašel žádného z jeho spoluhráčů.
     
    7
    Micah Richards se přesným skluzem postaral o ubránění Tourého.
     
    6
    Sadio Mané si došel pro Roseův faul, Senegalci budou rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    5
    Cissův tečovaný centr doputoval do náruče Jacka Butlanda, brankáře druholigového Birminghamu.
     
    4
    Taylorův nákop Bellamy ze vzduchu sklepl Sturridgemu, ten se uvolnit nedokázal a britskou akci definitivně ukončil Giggsův nedovolený zákrok proti Cissovi.
     
    2
    První senegalská akce končí nepřesnou přihrávkou Konateho, vhazovat budou Britové.
     
    1
    Nestárnoucí rychlík Craig Bellamy dostal příliš dlouhý pas na hrot, rozehrávat od své branky bude Ousmane Mané.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Na beznadějně vyprodaném Old Trafford v Manchesteru se vše připravuje k úvodnímu výkopu, po 52 letech odehraje výběr Velké Británie zápas na vrcholném mezinárodním turnaji. Pro Senegalce se jedná o olympijskou premiéru.
     
    Uzbečtí rozhodčí přivedli všech dvaadvacet hlavních aktérů dnešního zápasu na hrací plochu, Senegalci nastoupí celí v bílém, Britové v tmavě modrém. Následovat budou státní hymny.
     
    Oproti předpokládaným sestavám vidíme po jednom velkém překvapení na obou stranách, domácí trenér Stuart Pearce nechal na lavičce náhradníků Aarona Ramseyho, kterého v základní sestavě nahrazuje Danny Rose. Na druhé straně nenastoupí zmiňovaný Dame N'Doye, místo něj si zahraje Sadio Mané.
     
    Úvodní sestavy:

    Velká Británie: Butland - Taylor, Richards, Caulker, Bertrand - Allen, Cleverley, Giggs, Rose - Sturridge, Bellamy

    Senegal: O. Mane - Ciss, Souare, P. Gueye, Ba - Konate, Diame, I. Gueye, Touré - S. Mane, Balde

    Rozhodčí: Irmatov - Rasulov (oba Uzbekistán), Kočkarov (Kyrgyzstán).
     
    SENEGAL

    Výběr trenéra Josepha Kota se na šampionát kvalifikoval až v poslední možné chvíli, dubnové dodatečné kvalifikaci proti Ománu na stadiónu druholigového anglického Coventry. Senegal zvítězil 2:0 a poprvé v historii se tak může představit na turnaji pod pěti olympijskými kruhy. Koto toužil získat do týmu dvě největší senegalské osobnosti současnosti, útočníky Newcastlu Dembu Ba a Papisse Cissého, ovšem ze svého snažení odešel s nepořízenou. Spolehnout se tak musí například na Dame N'Ndoyeho, českým fanouškům velmi dobře známého útočníka, který se s dánskou Kodaní v posledních letech představil v Praze proti Spartě i proti Plzni loni v boji o Ligu mistrů.
     
    VELKÁ BRITÁNIE

    Letos tedy díky výhodě domácího prostředí mohla Velká Británie postavit olympijský tým a do svého vedení jej dostal trenér reprezentačního celku do 21 let Stuart Pearce. Padesátiletý lodivod jmenoval kapitánem týmu Ryana Giggse, jenž v 38 letech se konečně dočká účasti na velkém mezinárodním turnaji. Do osmnáctičlenného výběru svolal čtrnáct Angličanů a čtyři Velšany. Mezi trojici fotbalistů starších 23 let se pak nevešla modla anglických fanoušků, David Beckham. S Giggsem dostal přednost jeho krajan Craig Bellamy a obránce Manchesteru City Micah Richards.

    Stuart Pearce ale rozhodně nemá k dispozici nejsilnější možný kádr. Především proto, že anglická fotbalová asociace mu nedovolila získat do týmu účastníky seniorského evropského šampionátu v Polsku a na Ukrajině. Tím Pearce přišel o obránce Kellyho a Jonese, záložníky Walcotta, Hendersona a Oxlade-Chamberlaina a s nimi i útočníka Carrolla. Jedinou výjimku dostal třetí brankář Angličanů na zmiňovaném turnaji Jack Butler.
     
    Velká Británie je na nohou! Na Old Trafford v Manchesteru poprvé po dvaapadesáti letech odehraje britský výběr zápas na mezinárodním turnaji. Jelikož reprezentační tým Velké Británie není členem FIFA, může se účastnit pouze pouze olympijského turnaje. V něm naposledy nastoupil v roce 1960 v Itálii, kde výběr Normana Creeka nepřešel přes první kolo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 20. Bellamy - 82. Konaté

    Karty:   47. Bellamy (GBR) - 36. Souaré (SNG), 45. Mané (SNG), 86. Gueye (SNG)


    Velká Británie: Butland - Taylor, Richards, Caulker, Bertrand - Allen (62. Ramsey), Cleverley, Giggs, Rose - Sturridge (46. Sordell), Bellamy (80. Cork)
    Senegal: O. Mane - Ciss, Souare, P. Gueye, Ba - Konate, Diame, I. Gueye (42. Kouyate), Touré - S. Mane, Balde -(65. M. Gueye)

    Rozhodčí: Irmatov - Rasulov (oba Uzbekistán), Kočkarov (Kyrgyzstán)
    bahis siteleri