Machačkala – Arnhem 2:0 (kon.) | KuPS – Bursaspor 1:0 (kon.) | Arsenal Kyjev – Mura 3:0 (kon.)
Dila Gori – Famagusta 0:1 (kon.) | Tromsø – Met. Doněck 1:1 (kon.) | APOEL – Aalesunds 2:1 (kon.)
Kalmar – Young Boys 1:0 (kon.) | Ried – Legia 2:1 (kon.) | AIK Stockholm – Lech Poznaň 3:0 (kon.)
Chorzów – Plzeň 0:2 (kon.) | Heerenveen – Rapid Buk. 4:0 (kon.) | FCSB – Trnava 0:1 (kon.)
Servette – Rosenborg 1:1 (kon.) | Twente – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | FK Gomel – Liverpool 0:1 (kon.)
Asteras – Marítimo 1:1 (kon.) | Genk – Aktobe 2:1 (kon.) | Horsens – Elfsborg 1:1 (kon.)
CZ Bělehrad – Omonia Nikósie 0:0 (kon.) | Fehérvár – Gent 1:0 (kon.) | Dundee – Dynamo 2:2 (kon.)
St Patrick´s – Hannover 0:3 (kon.) | Hajduk Split – Inter 0:3 (kon.) | Eskişehirspor – Marseille 1:1 (kon.)
Ath. Bilbao – Slaven Belupo 3:1 (kon.) | FK Sarajevo – Zeta 2:1 (kon.) | Vojvodina – Rapid 2:1 (kon.)
Admira – Sparta 0:2 (kon.)
konec
FC Admira Wacker Mödling
0:2 (0:1)
AC Sparta Praha
Čtvrtek 02.08.2012, 21:05 • Trenkwalder Arena • Evropská liga (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté pražské Sparty zvítězili na hřišti Admiry 2:0 a zajistili si výbornou pozici do odvety.

    První branku si do vlastní branky vstřelil domácí středopolař Mevoungou, shodou okolností nakonec zřejmě nejlepší fotbalista Admiry v dnešním utkání. Druhou branku přidal v závěru úvodní hodiny hry Leonard Kweuke a výraznou měrou tak přispěl v pohodlnému náskoku do odvety.

    Z Trenkwalder Areny se loučí Tomáš Kohlmann a těším se na přečtenou u odvetného zápasu na pražské Letné. Výkop je stanoven na dvacátou hodinu. (22:59:17)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí se ještě dvěma centry snažili ohrozit sparťanskou branku, poté neprocedil svojí střelu přes zahuštěnou obranu Sabitzer.
     
    90+4
    Závěrečnou nastavenou minutu rozehrávají Sparťané s míčem na svých kopačkách a bez potíží míří k výborně pozici před odvetou.
     
    90+2
    Sparťané se vydali zaútočit do otevřené obrany, Kadlecovi běžel v tandemu Přikryl, tomu ale poslal nepřesnou přihrávku.
     
    90+1
    Švédský arbitr Hansson k dnešním devadesáti přidává čtyři nastavené minuty. Překvapivě vysoké množství vzhledem k minimálním prodlevám v průběhu hry.
     
    90
    Hosiner se řítil za sparťanskou obranu vstříc další vyložené příležitosti, ovšem výborným zákrokem jeho snahu zlikvidoval Vaclík! Po odražení míče mu ještě výraznou měrou pomohl včasným odkopnutím před dotírajícím Schwabem Švejdík.
     
    89
    Sparťané ještě jednou střídají, Ladislava Krejčího, který už je několik desítek sekund na sparťanské lavičce v péči týmového lékaře, nahradil Tomáš Zápotočný.
     
    88
    V době, kdy Sparťané hrají v deseti, si domácí připravili ještě dvě velké šance! Nejdříve aktivní Mevoungou po rychlé akci k pokutovému území předložil míč osamocenému Hosinerovi, jehož parádním zákrokem vychytal Vaclík a o pár sekund později sám Mevoungou napřáhl z osmnácti metrů a jen těsně přestřelil branku!
     
    87
    Krejčí byl atakován na hranici pokutového území, poté se pravděpodobně jeden z domácích fotbalistů prošel po jeho ruce, za níž se Krejčí drží a vyběhl za postranní čáru. Hlavní arbitr Hansson nechal ve hře pokračovat.
     
    86
    Sparťané měli k dispozici dva rohové kopy, po tom druhém míč propadl k poněkud překvapenému Jarošíkovi, od kterého se míč odrazil vedle Tischlerovy svatyně.
     
    85
    Nový muž na hřišti, Přikryl, se zbavil na křídle Webera a přesným centrem připravil zajímavou příležitost pro Kadlece, ten však střelou bez připravy nedokázal namířit míč na domácí branku.
     
    84
    Mevongou se rozběhl středem hřiště, v dostatečné dáli od pokutového území však byl zastaven taktickým faulem a domácí budou pouze rozehrávat z místa.
     
    82
    Seebacher se marně probíjel po levém křídle a brankář Vaclík bude vykopávat od své svatyně.
     
    82
    Fanoušci Sparty by si dle svého skandování přáli ještě další branku v síti Admiry, fotbalisté v bílém se ale tentokrát musí bránit při útočné snaze Admiry.
     
    80
    Druhé střídání Letenských, Tomáš Přikryl vbíhá do hry místo Kadeřábka.
     
    79
    Admira se po něm ubránila, ovšem míč dlouho neudržela a domácí si čím dál častěji pomáhají ostrými zákroky výrazně nad rámec pravidel. Schwab tentokrát atakoval Kweukeho a nutno podotknout, že domácí ofenzivní fotbalista už jednu žlutou kartu má. Teď naštěstí pro něj vyvázl bez další.
     
    79
    Sparťané už dobrou půlminutu hrají s míčem u útočného rohového praporku a Kweuke následně vybojoval proti domácím zadákům rohový kop.
     
    78
    Admira zároveň musela sáhnout do své formace, na post pravého obránce se stáhl jiný novic na hřišti, Rene Seebacher, naopak Schick se představí ve středu pole.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 29. Mevoungou (vla.), 59. Kweuke

    Karty:   49. Schwab (TRK), 65. Hosiner (TRK)


    FC Admira Wacker Mödling: Tischler - Plassneger (77. Schick), Drescher, Windbichler, Weber - Sabitzer, Mevoungou, Schachner, Ježek (71. Seebacher) - Ouédraogo (61. Hosiner), Schwab
    AC Sparta Praha: Vaclík - Vidlička, Švejdík, Jarošík, Pamič - Kadeřábek (80. Přikryl), Hušbauer, Holek, Krejčí (89. Zápotočný) - Kweuke, Kerič (54. Kadlec)

    Rozhodčí: Hansson - Nilsson, Andren (vš. Švédsko)
    bahis siteleri