JYP – Linköping 3:5 (kon.) | Jokerit – Frölunda 7:1 (kon.) | Zug – Ingolstadt 5:4 (po pr.)
Zürich – Mannheim 3:2 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
7:1 (3:1, 4:0, 0:0)
Frölunda HC
Pátek 07.09.2012, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Příjemný zbytek pátečního večera.

    Hvězdy utkání:

    1. Steve Moses
    2. Joonas Rask
    3. Teemu Eronen
     
    Hotovo dvacet. Jokerit si v poklidném tempu dokráčel pro vysoké vítězství 7:1 a stále má šanci na postup do prosincového čtvrtfinále. Frölunda přitom podle papírových předpokladů neměla takhle prohrát, měl to být naopak vyrovnaný souboj. A to domácím chybělo hned šest hráčů základní sestavy!

    Rozhodující byly obranné činnosti obou týmů. Zatímco Helsinky se doupouštěly hrubek vzadu sporadicky, Frölunda jich nasekala požehnaně. Nepodržel jí navíc ani gólman Galbraith, kterého už ve 24. minutě musel nahradit Hudáček. Jokerit sedm branek stihl soupeři nasázet během třiceti pěti minut.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:00
    Dvě minuty do konce, dohrávat se budou jenom proto, že se to musí. Kilpeläinen ani Hudáček na druhé straně v posledním dějství puk za svá záda nepropustili.
     
    56:30
    Tak mě napadá otázka, zda-li se Moses s Eronenem dočkají hattricku. Oba totiž k němu mají našlápnuto velmi dobře. No, mají na to každopádně ještě tři a půl minuty.
     
    56:13
    A další situace, kterou musel řešit Hudáček. Dělovku od modré na něj vyslal Lindell, ovšem bez gólového úspěchu.
     
    55:38
    Helsinský celek mohl znovu udeřit. Hännikäinen pálil bekhendem, Hudáček puk vyrazil pouze k Salminenovi, jenž se snažil dorážet, ale ani on na slovenského gólmana nevyzrál.
     
    55:00
    Dnešní utkání sleduje 3052 diváků. Je to slabší návštěva naší extraligy. Ale domácí fanoušci se i tak baví, zpívají chorály, jsou spokojení. Aby také ne, jejich miláčci zvládli tohle utkání na výbornou.
     
    53:24
    Tak první povedenější akce posledního dějství! Postarala se o ní Frölunda. Olimb byl najednou před Kilpeläinenem úplně sám, finský brankář se však proti soupeři skvěle vytáhl.
     
    53:04
    Sedm minut do konce, nyní Jokerit vyhodil na zakázané uvolnění. Těžko se už asi s průběžným skóre něco stane.
     
    51:44
    Teräväinen si dokázal udělat prostor tak, aby se ocitl v dobré pozici. Jenže Hudáčka nakonec ani neohrozil.
     
    50:06
    Jaj, jaj, jaj... Jenom ať se za tohoto stavu nikomu nic nestane. Svedberg dostal pukem do obličeje a odchází rychle do kabin. Je tam i krev, tohle vypadá hodně ošklivě. Frölunda hraje opravdu "povedený" zápas...
     
    48:03
    Salminen je při chuti, během krátké chvíle vyprodukoval další střelu směrem na Hudáčka. Tentokráte Slovák musel zasahovat.
     
    47:31
    Domácí Salminen pálil z dobré pozice, nicméně jeho střelu mu zablokoval obětavý Lynch.
     
    46:30
    Na ledě je nyní vidět to, co jsem avizoval již po druhé třetině. Tempo hry rapidně kleslo, oba týmy již v tréninkovém tempu utkání dohrávají.
     
    44:21
    Hra je dlouho nepřerušená. Nakonec prověřil schopnosti Kilpeläinena také Johansson, k jeho smůle ho ale nepřekonal. Až teď rozhodčí mimochodem pískají.
     
    43:17
    Poprvé v zápase je vidět i Kahnberg, borec první lajny Frölundy. Nicméně Kilpeläinen byl proti jeho pokusu neoblomný.
     
    42:12
    Moses se pokusil střelou zápěstím překvapit Hudáčka, ten byl ale na jeho fintu připravený. Vhazovat se bude před jeho brankou.

    Viktor Sandev

    Branky a nahrávky: 8. Eronen (Eaves, Pulkkinen), 9. Eronen (Ruuttu), 19. Henritius (Moses, Dehner), 21. Moses (Filppula, Eaves), 23. Rask (Pulkkinen, Teräväinen), 31. Moses (Filppula, Rask), 35. Pulkkinen (Rask, Teräväinen) - 9. Sjöström (Persson, Eriksson)


    Jokerit Helsinky: Kilpeläinen (Tuohimaa) - Eaves, Filppula, Rask, Teräväinen, Tyrväinen, Henritius, Hännikäinen, Heino - Moses, Eronen, Väänänen - Pulkkinen, Dehner, Nordlund - Ruuttu, Lindell, Niemi - Lamberg, Manelius, Salminen
    Frölunda HC: Galbraith (24. Hudáček) - Brunnström, Lundqvist, Axelsson, Olimb, Lasu, Johansson, Tolsa, P. Axelsson - Kahnberg, Bäckman, Johnsson - D. Axelsson, Tömmernes, Lynch - Sjöström, Eriksson, Persson - Olsen, Svedberg, Collberg

    Rozhodčí: M. Kaukokari, T. Laaksonen (oba FIN)

    Diváci: 3052
    bahis siteleri