JYP – Linköping 3:5 (kon.) | Jokerit – Frölunda 7:1 (kon.) | Zug – Ingolstadt 5:4 (po pr.)
Zürich – Mannheim 3:2 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
7:1 (3:1, 4:0, 0:0)
Frölunda HC
Pátek 07.09.2012, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    34:41
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit trestá jednu hrubici za druhou. Kéž by byl hokej jako box, aby hosté mohli vhodit na led ručník a zápas by se mohl ukončit. Opravdu příšerně přihrál Per-Johan Axelsson, takhle by to neudělal ani starší žák Moravské Třebové. Rask se ztraceného puku zmocnil, přihrál na TEEMU PULKKINENA, jenž zamířil přesně k tyči. Asistence: Joonas Rask, Teuvo Teräväinen.
     
    30:22
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Autorem branky je STEVE MOSES, jenž využívá početní výhodu. Jokerit se se soupeřem vůbec nepáře. A během půlhodiny hry přidává i šestou branku. Opět ho krásně vybídl svým pasem Filppula a Moses skóroval podruhé v utkání. Asistence: Ilari Filppula, Joonas Rask.
     
    23:00
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tohle už pro švédský celek opravdu nevypadá dobře. Jokerit sází branky jako strýček Pompo předměty na své zahrádce. A že to je ale úroda! Tentokráte jí sklidil JOONAS RASK. Základem úspěchu byla chyba Brunnströma, který ztratil puk, a pak Pulkkinen vyslal na zteč Raska. Ten se trefil přesně do šibenice. Asistence: Teemu Pulkkinen, Teuvo Teräväinen.
     
    20:33
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tohle Frölunda přesně nepotřebovala. Hned zkraje totiž přidává čtvrtou branku STEVE MOSES, který společně s Filppulou a Eavesem založili rychlý útok. K Mosesovi pak už jen doletěla následná přihrávka a poté už to byla snadná práce. Asistence: Ilari Filppula, Ben Eaves.
     
    18:23
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Smršť jako hrom. Už ani gólman Galbraith nedokázal svůj tým podržet a pouští již třetí branku. TEEMU HENRITIUS, kterého skvěle našel ve středu hřiště Moses, minutu a půl před koncem dává Jokeritu pohodlný náskok. Asistence: Steve Moses, Jeremy Dehner.
     
    08:24
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Nerozhodný stav nevydržel příliš dlouho. Jokerit se znovu ujímá vedení. A svůj druhý gól si na své konto připisuje TEEMU ERONEN. Ruuttu ještě trefil tyčku, ale Eronen se skvěle zorientoval a doklepnul puk do branky. Asistence: Alexander Ruuttu.
     
    08:04
    Frolunda právě vstřelila branku!
    Tak to je rychlá odpověď ze strany švedských Indiánů. Ti ihned vyrovnávají poté, co vteřinu předtím na led naskočil vyloučený Johnsson. FREDRIK SJÖSTRÖM byl tím, kdo byl na konci povedené kombinace naprosto volný před gólmanem Kilpeläinenem a využil přesilovku. Asistence: Christoffer Persson, Fredrik Eriksson.
     
    07:26
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak nakonec finský celek zužitkoval svůj tlak a zaslouženě vede. Dostal se ve hře čtyři na čtyři do přečíslení dva na jednoho, následně Eaves zakombinoval s TEEMU ERONENEM, jenž dokončil tuhle povedenou akci. Asistence: Ben Eaves, Teemu Pulkkinen.

    Viktor Sandev

    Branky a nahrávky: 8. Eronen (Eaves, Pulkkinen), 9. Eronen (Ruuttu), 19. Henritius (Moses, Dehner), 21. Moses (Filppula, Eaves), 23. Rask (Pulkkinen, Teräväinen), 31. Moses (Filppula, Rask), 35. Pulkkinen (Rask, Teräväinen) - 9. Sjöström (Persson, Eriksson)


    Jokerit Helsinky: Kilpeläinen (Tuohimaa) - Eaves, Filppula, Rask, Teräväinen, Tyrväinen, Henritius, Hännikäinen, Heino - Moses, Eronen, Väänänen - Pulkkinen, Dehner, Nordlund - Ruuttu, Lindell, Niemi - Lamberg, Manelius, Salminen
    Frölunda HC: Galbraith (24. Hudáček) - Brunnström, Lundqvist, Axelsson, Olimb, Lasu, Johansson, Tolsa, P. Axelsson - Kahnberg, Bäckman, Johnsson - D. Axelsson, Tömmernes, Lynch - Sjöström, Eriksson, Persson - Olsen, Svedberg, Collberg

    Rozhodčí: M. Kaukokari, T. Laaksonen (oba FIN)

    Diváci: 3052
    bahis siteleri