JYP – Linköping 3:5 (kon.) | Jokerit – Frölunda 7:1 (kon.) | Zug – Ingolstadt 5:4 (po pr.)
Zürich – Mannheim 3:2 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
7:1 (3:1, 4:0, 0:0)
Frölunda HC
Pátek 07.09.2012, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Kilpeläinen (Tuohimaa) - Eaves, Filppula, Rask, Teräväinen, Tyrväinen, Henritius, Hännikäinen, Heino - Moses, Eronen, Väänänen - Pulkkinen, Dehner, Nordlund - Ruuttu, Lindell, Niemi - Lamberg, Manelius, Salminen

    Frölunda Indians: Galbraith (Hudáček) - Brunnström, Lundqvist, Axelsson, Olimb, Lasu, Johansson, Tolsa, P. Axelsson - Kahnberg, Bäckman, Johnsson - D. Axelsson, Tömmernes, Lynch - Sjöström, Eriksson, Persson - Olsen, Svedberg, Collberg

    Rozhodčí: M. Kaukokari, T. Laaksonen (oba FIN).
     
    00:41
    A domácí si už po čtyřiceti vteřinách hry vytvořili skvělou tutovku! Filppula se ocitl ve výborné pozice, nicméně fantastický zákrok proti němu předvedl gólman Galbraith.
     
    01:22
    Frölunda se hned na začátku utkání dostala pod soupeřův tlak, nyní vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    01:48
    Frölunda a její další zakázané uvolnění. Jokerit nastoupil do utkání opravdu hodně zostra, Frölunda neví, kam dřív skočit.
     
    01:57
    Hännikäinen hezky udržel puk za bránou, následně ho poslal do mezikruží, kde se nacházel Heino. Galbraith ale opět skvěle zakročil.
     
    03:01
    Až nyní se hosté dostali také do útočného pásma. Tam ovšem nevymysleli nic, co by stálo za zmínku. Zatím jsou domácí na ledě jasně lepším týmem.
     
    04:20
    Hra se nyní trochu srovnala. Byť má Jokerit územní převahu a je to on, kdo se snaží hrát líbivý hokej, teď se Frölundě několikrát podařilo zachytit soupeřovu rozehrávku.
     
    06:03
    Domácí mají k dispozici první přesilovku. Johnsson (FRO) si posedí za svůj faul na dvě minuty na trestné lavici.
     
    07:26
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak nakonec finský celek zužitkoval svůj tlak a zaslouženě vede. Dostal se ve hře čtyři na čtyři do přečíslení dva na jednoho, následně Eaves zakombinoval s TEEMU ERONENEM, jenž dokončil tuhle povedenou akci. Asistence: Ben Eaves, Teemu Pulkkinen.
     
    06:34
    A Jokerit má po přesilovce. Podobně jako na druhé straně Johnsson se i Filppula (JOK) dopustil podobného faulu a posedí si na dvě minuty.
     
    08:04
    Frolunda právě vstřelila branku!
    Tak to je rychlá odpověď ze strany švedských Indiánů. Ti ihned vyrovnávají poté, co vteřinu předtím na led naskočil vyloučený Johnsson. FREDRIK SJÖSTRÖM byl tím, kdo byl na konci povedené kombinace naprosto volný před gólmanem Kilpeläinenem a využil přesilovku. Asistence: Christoffer Persson, Fredrik Eriksson.
     
    08:24
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Nerozhodný stav nevydržel příliš dlouho. Jokerit se znovu ujímá vedení. A svůj druhý gól si na své konto připisuje TEEMU ERONEN. Ruuttu ještě trefil tyčku, ale Eronen se skvěle zorientoval a doklepnul puk do branky. Asistence: Alexander Ruuttu.
     
    09:40
    Prvních deset minut je opravdu hodně divokých. Stále je však Jokerit tím lepším, nyní v pohodě kontroluje puk.
     
    Příjemné odpoledne z Hartwall Areny z Helsinek, kde domácí Jokerit přivítá švédskou Frölundu. Oba týmy mají ještě šanci postoupit do prosincového čtvrtfinále, které se odehraje v Rakousku a na Slovensku.

    Těžko říci, jak si domácí poradí hned s několika absencemi. Riku Hahl, Nichlas Hardt a Tomi Mäki jsou zranění, potrestaní jsou i Jani Rita, Jarkko Ruutu a Semir Ben-Amor. Hosté naopak počítají jen s jednou ztrátou a to obráncem Oliverem Bohmem.

    Jokerit naposledy zdolal venku svého kolegu IFK Helsinki 4:3 po nájezdech a poté i doma suverénním způsobem 5:1, Frölunda Indians naopak nestačila dvakrát na Färjestad, kterému podlehla v obou případech na penalty 2:3.
     
    10:30
    Frölunda se snaží vymyslet něco směrem dopředu, dost i uklidňuje hru. Ale stále je pod velkým tlakem soupeře, který navíc dobře forčekuje.
     
    11:31
    Galbraith je zatím o hodně vytíženější než Kilpeläinen na druhé straně. Eavesovu střelu nyní parádně vykryl.
     
    12:12
    První větší zákrok také na straně Kilpeläinena. Lynch na něj vypálil od modré čáry a neudělal to vůbec špatně. Přesto domácího gólmana nepřekonal.
     
    13:04
    Karta se trochu obrací, Indiáni jako by se vzpamatovali ze zimního spánku. A teď je Jokerit pod mírným tlakem.
     
    14:09
    Pěkně to teď zamýšleli domácí. Tyrväinen se snažil u zadní tyčky najít najíždějícího Ruuttua, tomu ovšem na poslední chvíli sklouzl puk z hokejky.
     
    15:01
    Vyloučení. Lynch (FRO) si nedovoleným způsobem pomohl proti Eavesovi a jde na dvě minuty pykat na trestnou lavici.
     
    18:23
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Smršť jako hrom. Už ani gólman Galbraith nedokázal svůj tým podržet a pouští již třetí branku. TEEMU HENRITIUS, kterého skvěle našel ve středu hřiště Moses, minutu a půl před koncem dává Jokeritu pohodlný náskok. Asistence: Steve Moses, Jeremy Dehner.
     
    15:36
    Nordlund se snažil překonat gólmana Galbraitha, jenže k tomu jeho střela nakonec ani nedošla. Johansson jeho pokus dobře zablokoval.
     
    17:01
    Hosté v plném počtu.
     
    17:06
    Indiáni se nakonec téhle přesilovce ubránili. Teräväinenova přesilovková formace odvedla dobrou práci, nakonec ale gól nevytěžila. Na závěr pálil Lindell, bohužel nepřesně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:19
    Zbývá něco málo kolem minuty do konce první třetiny. Vhazovat se bude před domácím brankářem Kilpeläinenem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Jokerit tuhle třetinu zvládl famózně. Vsítil tři branky, přitom většinu času měl puk na hokejkách on. Frölunda si vytvořila zatím dvě až tři větší šance a díky Sjöströmovi se jí podařilo alespoň jednou skórovat. Musí se však po obrátce zlepšit, aby v tomhle zápase uhrála pozitivní výsledek.
     
    08:03
    Hosté v plném počtu.
     
    20:33
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tohle Frölunda přesně nepotřebovala. Hned zkraje totiž přidává čtvrtou branku STEVE MOSES, který společně s Filppulou a Eavesem založili rychlý útok. K Mosesovi pak už jen doletěla následná přihrávka a poté už to byla snadná práce. Asistence: Ilari Filppula, Ben Eaves.
     
    21:07
    Galbraith zůstává i nadále v brance. Teď musel likvidovat další pokus, tentokráte od Pulkkinena.
     
    22:07
    Indiáni si vytvořili moc hezkou akci. Ale pozorného Kilpeläinena nakonec nepřekonali. Svedberg byl přitom před ním úplně sám, jakmile se hravě zbavil Hännikäinena.
     
    23:00
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tohle už pro švédský celek opravdu nevypadá dobře. Jokerit sází branky jako strýček Pompo předměty na své zahrádce. A že to je ale úroda! Tentokráte jí sklidil JOONAS RASK. Základem úspěchu byla chyba Brunnströma, který ztratil puk, a pak Pulkkinen vyslal na zteč Raska. Ten se trefil přesně do šibenice. Asistence: Teemu Pulkkinen, Teuvo Teräväinen.
     
    23:13
    Tohle už přece jenom poslalo z brány Galbraitha. Jeho místo nyní zaujal náhradník Hudáček.
     
    24:34
    Kilpeläinen je v brance Jokeritu ve velké pohodě. Teď polapil v klidu jednu ze střel. Vhazovat se bude před jeho územím.
     
    25:22
    Domácí půjdou do slabení. Teräväinen (JOK) se dopustil hákování.
     
    25:29
    Hosté ihned v početní výhodě zahrozili. Základem úspěchu bylo úspěšné buly, Bäckman poté hezky vypálil, ale Kilpeläinen dobře kryl.
     
    26:01
    Další dobrý zákrok ze strany finského gólmana. Kilpeläinen znovu zamezil Bäckmanovi ve skórování, ani dorážejícímu Lundqvistovi se puk do branky dostat nepodařilo.
     
    26:47
    Byly to pro domácí trochu krušné chvíle. Ale během pár vteřin se dokázali dvakrát ubránit. A Teräväinen bude brzy zpátky na ledě.
     
    27:22
    Domácí v plném počtu.
     
    28:53
    I helsinský celek bude mít přesilovku. Sjöström (FRO) zahákoval Mosese a jde si na dvě minuty odpočinout.
     
    30:22
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Autorem branky je STEVE MOSES, jenž využívá početní výhodu. Jokerit se se soupeřem vůbec nepáře. A během půlhodiny hry přidává i šestou branku. Opět ho krásně vybídl svým pasem Filppula a Moses skóroval podruhé v utkání. Asistence: Ilari Filppula, Joonas Rask.
     
    31:07
    A chyba v obraně také na domácí straně! Tolsa byl před Kilpeläinenem úplně sám, snažil se ho překonat bekhendovou kličkou, ale zamířil pouze vedle.
     
    32:41
    Slovák Hudáček a jeho první hodně povedený zákrok v zápase. Eronen vypálil od modré, Moses puk lehce tečoval, nicméně hostující brankář byl pozorný. A nebyla to pro něj lehká situace.
     
    34:03
    Frölunda a její zakázané uvolnění. Heino s Lambergem přitom zapracovali v obraně velmi dobře, aby soupeře vystavili do tohoto nedovoleného postavení.
     
    34:41
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit trestá jednu hrubici za druhou. Kéž by byl hokej jako box, aby hosté mohli vhodit na led ručník a zápas by se mohl ukončit. Opravdu příšerně přihrál Per-Johan Axelsson, takhle by to neudělal ani starší žák Moravské Třebové. Rask se ztraceného puku zmocnil, přihrál na TEEMU PULKKINENA, jenž zamířil přesně k tyči. Asistence: Joonas Rask, Teuvo Teräväinen.
     
    36:16
    Hudáček opět musel zasahovat. Obrana Indiánů je opravdu hodně mizerná. Zkompletovat hattrick přitom mohl Moses, nebýt slovenského brankáře.
     
    37:39
    Jokerit si nepohlídal střídání, hrál v šeti mužích na ledě. A bude se muset bránit oslabení.
     
    38:12
    Domácí i v oslabení vyrazili do protiútoku dva na jednoho! Eronen byl rovněž blízko třetí brance utkání, ale následně zamířil pouze mimo.
     
    39:06
    Frölunda si nedokázala pohlídat ofsajd. Z její strany je to už pořádný zmar, vůbec nic jí nevychází.
     
    39:36
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:14
    Jokerit v první minutě posledního dějství v pohodě kontroluje puk. Za tohoto stavu opravdu nemá kam spěchat.
     
    41:35
    Kilpeläinen poprvé v akci, na druhou stranu to nebylo nic, s čím by si neporadil. Pro jistotu ale podržel puk.
     
    Není pochyb o tom, kdo má tenhle zápas ve své režii. Pokud Jokerit nepošle na třetí třetinu úplně jiné mužstvo, měl by tenhle zápas dovést v pohodě do vítězného konce. Frölunda musí tohle dějství jednoduše přetrpět. Nemůžeme ani očekávat, že poslední dvacetiminutovka se bude hrát v nějakém strhujícím tempu.
     
    42:12
    Moses se pokusil střelou zápěstím překvapit Hudáčka, ten byl ale na jeho fintu připravený. Vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    43:17
    Poprvé v zápase je vidět i Kahnberg, borec první lajny Frölundy. Nicméně Kilpeläinen byl proti jeho pokusu neoblomný.
     
    44:21
    Hra je dlouho nepřerušená. Nakonec prověřil schopnosti Kilpeläinena také Johansson, k jeho smůle ho ale nepřekonal. Až teď rozhodčí mimochodem pískají.
     
    46:30
    Na ledě je nyní vidět to, co jsem avizoval již po druhé třetině. Tempo hry rapidně kleslo, oba týmy již v tréninkovém tempu utkání dohrávají.
     
    47:31
    Domácí Salminen pálil z dobré pozice, nicméně jeho střelu mu zablokoval obětavý Lynch.
     
    48:03
    Salminen je při chuti, během krátké chvíle vyprodukoval další střelu směrem na Hudáčka. Tentokráte Slovák musel zasahovat.
     
    50:06
    Jaj, jaj, jaj... Jenom ať se za tohoto stavu nikomu nic nestane. Svedberg dostal pukem do obličeje a odchází rychle do kabin. Je tam i krev, tohle vypadá hodně ošklivě. Frölunda hraje opravdu "povedený" zápas...
     
    51:44
    Teräväinen si dokázal udělat prostor tak, aby se ocitl v dobré pozici. Jenže Hudáčka nakonec ani neohrozil.
     
    53:04
    Sedm minut do konce, nyní Jokerit vyhodil na zakázané uvolnění. Těžko se už asi s průběžným skóre něco stane.
     
    53:24
    Tak první povedenější akce posledního dějství! Postarala se o ní Frölunda. Olimb byl najednou před Kilpeläinenem úplně sám, finský brankář se však proti soupeři skvěle vytáhl.
     
    55:00
    Dnešní utkání sleduje 3052 diváků. Je to slabší návštěva naší extraligy. Ale domácí fanoušci se i tak baví, zpívají chorály, jsou spokojení. Aby také ne, jejich miláčci zvládli tohle utkání na výbornou.
     
    55:38
    Helsinský celek mohl znovu udeřit. Hännikäinen pálil bekhendem, Hudáček puk vyrazil pouze k Salminenovi, jenž se snažil dorážet, ale ani on na slovenského gólmana nevyzrál.
     
    56:13
    A další situace, kterou musel řešit Hudáček. Dělovku od modré na něj vyslal Lindell, ovšem bez gólového úspěchu.
     
    56:30
    Tak mě napadá otázka, zda-li se Moses s Eronenem dočkají hattricku. Oba totiž k němu mají našlápnuto velmi dobře. No, mají na to každopádně ještě tři a půl minuty.
     
    58:00
    Dvě minuty do konce, dohrávat se budou jenom proto, že se to musí. Kilpeläinen ani Hudáček na druhé straně v posledním dějství puk za svá záda nepropustili.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Hotovo dvacet. Jokerit si v poklidném tempu dokráčel pro vysoké vítězství 7:1 a stále má šanci na postup do prosincového čtvrtfinále. Frölunda přitom podle papírových předpokladů neměla takhle prohrát, měl to být naopak vyrovnaný souboj. A to domácím chybělo hned šest hráčů základní sestavy!

    Rozhodující byly obranné činnosti obou týmů. Zatímco Helsinky se doupouštěly hrubek vzadu sporadicky, Frölunda jich nasekala požehnaně. Nepodržel jí navíc ani gólman Galbraith, kterého už ve 24. minutě musel nahradit Hudáček. Jokerit sedm branek stihl soupeři nasázet během třiceti pěti minut.
     
    To je ode mě vše. Příjemný zbytek pátečního večera.

    Hvězdy utkání:

    1. Steve Moses
    2. Joonas Rask
    3. Teemu Eronen

    Viktor Sandev

    Branky a nahrávky: 8. Eronen (Eaves, Pulkkinen), 9. Eronen (Ruuttu), 19. Henritius (Moses, Dehner), 21. Moses (Filppula, Eaves), 23. Rask (Pulkkinen, Teräväinen), 31. Moses (Filppula, Rask), 35. Pulkkinen (Rask, Teräväinen) - 9. Sjöström (Persson, Eriksson)


    Jokerit Helsinky: Kilpeläinen (Tuohimaa) - Eaves, Filppula, Rask, Teräväinen, Tyrväinen, Henritius, Hännikäinen, Heino - Moses, Eronen, Väänänen - Pulkkinen, Dehner, Nordlund - Ruuttu, Lindell, Niemi - Lamberg, Manelius, Salminen
    Frölunda HC: Galbraith (24. Hudáček) - Brunnström, Lundqvist, Axelsson, Olimb, Lasu, Johansson, Tolsa, P. Axelsson - Kahnberg, Bäckman, Johnsson - D. Axelsson, Tömmernes, Lynch - Sjöström, Eriksson, Persson - Olsen, Svedberg, Collberg

    Rozhodčí: M. Kaukokari, T. Laaksonen (oba FIN)

    Diváci: 3052
    bahis siteleri