Schalke – Bayern 0:2 (kon.) | Wolfsburg – Fürth 1:1 (kon.) | Mohuč – Augsburg 2:0 (kon.)
Hamburg – Dortmund 3:2 (kon.) | Düsseldorf – Freiburg 0:0 (kon.)
konec
Hamburger SV
3:2 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 22.09.2012, 15:30 • Imtech Arena, Hamburg • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    V Imtech aréně propukl po konečném hvizdu velký povyk. Domácí fotbalisté se po čtyřech kolech dočkali první letošní výhry a to nad favorizovaným obhájcem z Dortmundu. Je potřeba říci, že si SV zaslouženě připisuje tři body i díky skvěle hrajícímu Sonovi. Borussia sice sahala i po třetí brance, ale vlastní nemohoucností se připravila alespoň o zisk jednoho bodu. To je ode mě vše. Přeji příjemný zbytek víkendu. (17:27:58)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hostující Schmelzer ještě inkasoval žlutou kartu za střelu po odpískání.
     
    90+1
    Za hostující obranou se ocitl osamocený Lewandowski. Ten upaloval vstříc domácímu Adlerovi. Toho se pokoušel přehodit, ale jeho obloučku chyběla přesnost a skončil mimo branku.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    89
    SV se úspěšně brání, i když hosté jsou posledních deset minut nastěhování doslova v domácí šestnáctce.
     
    87
    Další obrovská příležitost, která měla skončit brankou. Tutovku, kterou měl na kopačce hostující Perisic, ale znovu neskončila v síti a trefila pouze domácího obránce.
     
    86
    Poslední střídání v bílém dresu. Ze hřiště odejde Van der Vaart, který uvolní své místo Salovi.
     
    84
    Dortmund mačká domácí SV na jeho polovině. Kapitán Westermann ale předvedl obětavý obranný zákrok a balon odkopl do zámezí.
     
    83
    Centr do šestnáctky propadl až k Hummelsovi. Ten se pokusil vystřelil z otočky, ale střeleckému pokusu chyběla přesnost a ten skončil mimo tři tyče.
     
    81
    Hráči v bílých dresech se však perou o každý míč a touží po první letošní výhře. Borussii teď přibrzdila nepřesná rozehrávka a ta musí začít až od brankáře Weidenfeller.
     
    80
    Rozběhla se nám poslední desetiminutovka utkání. Hamburg se zatím pouze brání hostujícímu tlaku. Uvidíme, jestli mu to vydrží až dokonce utkání.
     
    78
    Obrovskou šanci na vyrovnání zahodil Gotze. Úplně osamocený se ocitl před domácí brankou a už jen stačilo překonat brankáře Adlera. To se však nepodařilo a tak domácí zatím pořád vedou.
     
    76
    Domácí SV znovu střídá. Odpracováno má dnes útočník Rudnevs, který přepustí své místo Bergovi.
     
    74
    Hamburg začíná pomalu bránit a dopředu se zatím moc nehrne. Přeci jen tři góly jsou více než dva a první letošní tříbodový tisk by se také hodil.
     
    72
    Adler se musel znovu ohánět, aby neinkasoval. Tvrdý projektil už mířil do pravého rohu branky, ale domácí brankář vytáhl parádní robinzonádu.
     
    69
    Domácí trenér Fink poprvé střídá. Do hry pošle Beistera, který vystřídá Ilicevice.
     
    68
    Westermann musel znovu zasahovat, aby nebylo pro SV zle. Domácí stoper předvedl precizní skluz, kterým odebral soupeři balon a v poklidu rozehrál.
     
    65
    A mohlo přijít vyrovnání. Střelu z hranice vápna vyprodukoval hostující Lewandowski a domácí brankář Adler se měl co ohánět, aby šanci zlikvidoval.

    Jakub Martínek

    Branky: 2. Son, 55. Ilicevic, 59. Son - 46. Perišič, 60. Perisic

    Karty:   23. Van der Vaart (HAM), 37. Badelj (HAM) - 90+2. Schmelzer (DOR)


    Hamburger SV: Adler - Diekmeir, Mancienne, Westermann, Jansen - Arslan, Badelj - Son, Van der Vaart (86. Sala), Ilicevic (69. Beister) - Rudnevs (76. Berg).
    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Leitner, Kehl (63. Blaszcikowski) - Perisic, Gotze, Reus (63. Schieber) - Lewandowski.

    Rozhodčí: Perl - Schalk, Emmer
    bahis siteleri