Nižněkamsk – Mytišči 6:5 (po pr.) | Jaroslavl – Čerepovec 2:0 (kon.) | HC Slovan – Novokuzněck 2:4 (kon.)
po prodl.
Neftěchimik Nižněkamsk
6:5 (1:2, 3:1, 1:2)
Atlant Mytišči
Sobota 27.10.2012, 15:00 • SCC Arena Petrochemist • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítejte u dnešního on-line přenosu, ve kterém se v rámci základní části KHL utká Neftěchimik Nižněkamsk s týmem Atlant Mytišči.

    Neftěchimik Nižněkamsk
    Hokejisté Nižněkamsku mají za sebou příjenou venkovní "šňůru", během které sehráli tři zápasy v Novokuzněcku, Chabarovsku a naposledy v Novosibirsku. Až na první zápas v Novokuzněcku dokázal zbylé dva zápasy vyhrát a připsat si tak velice důležité body do tabulky Východní konference, kde je zatím na sedmém místě s jedenatřiceti získanými body z devatenácti odehraných utkání. Nižněkamsk soubojem s Atlantem Mytišči zahajuje šňůru tří domácích zápasů, během kterých bude chtít získat co nejvíce bodů.


    Atlant Mytišči
    Hosté vstupují do utkání v naprosto odlišném rozpoložení... v podstatě by se Atlant dal "překřtít" na druhý Lev Praha. Pro oba týmy platí, že měly skvělý vstup do soutěže, porážely jeden tým za druhým a pak přišel opak.. nepříjemné série proher je uvrhla až na místa, z nichž se do play off KHL nepostupuje. Atlant, nebýt výhry na Jurou Chanty-Mansijsk, totiž nepřetržitě prohrává již od 30. září! Tedy téměř měsíc v řadě, což představuje devět prohraných utkání! Hrůzostrašnou sérii se budou hokejisté Atlantu chtít pokusit přerušit právě v Nižněkamsku, ale jak se i trenér nechal pro klubový web slyšet, čeká je velice těžká venkovní série - dnes v Nižněkamsku, pak v Kazani a v Ufě... Série neúspěchů srazila Atlant až na dvanácté místo Západní konference a stejný počet bodů, tedy dvacet čtyři, má i již jednou zmíněný Lev Praha, který je na místě jedenáctém, jen o lepší skóre...

    Češi na ledě
    V dresu domácího Nižněkamsku se prohání pardubická "letka" Petr Koukal s Janem Kolářem, které ještě doplňuje Tomáš Netík. Jejich přínos k současným skvělým výkonům Nižněkamsku je nesporný, tak doufejme, že se v dobrém světle představí i v dnešním utkání! V dresu Atlantu nenastupuje žádný český hráč.
     
    Úvodní sestavy:

    Neftěchimik Nižněkamsk: Sokolov (Dalton) - Selujanov, Mamašov, Jakupov, Netík, Koukal - Berezin, Blochin, Cibák, Osala, Milovzorov - Rozin, Grot, Subbotin, Polygalov, Ziazov - Plechanov, Bělov, Chochrjakov, Alševskij J., Alševskij S.

    Atlant Mytišči: Chudobin (Davydov) - Kosmačov, Ozolinš, Ignatuškin, Andersson, Žerděv - Višněvskij, Frogren, Michnov, Engqvist, Gluchov - Batyršin, Rukavišnikov, Lemťjugov, Majorov, Lindgren - Kablukov, Kolcov, Točickij, Ševčenko

    Rozhodčí: Gofman, Romasko - Parjonov, Susujev.
     
    Vítejte u on-line přenosu, hráči obou týmů jsou již na ledové ploše, zbývá vyslechnout ruskou a také hymnu Tatarstánu, v němž Nižněkams leží a utkání může začit!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Úvodní vhazování pro domácí, kteří se také pokusili jako první ohrozit Chudobina v brance Atlantu, nakonec se ke střele nedostali.
     
    01:25
    Blochin se dostává ke střele z pravé strany, Chudobin chytá. Registrujeme první střelecký pokus utkání.
     
    02:00
    Na ledě třetí pětky, hosté se sice talčí do třetiny domácích, ti ale v klidu vyváží...
     
    02:55
    Čtvrté nekompletní formace na ledě, hosté se musí bránit domácím, kteří je dokázali zavřít v jejich třetině, jako by hráli přeislovku!
     
    03:40
    Další střela domácích, Chudobin byl pozorný.
     
    03:58
    Mytišči právě vstřelilo branku!


    To je překvapení... NIKOLAJ ŽERDĚV si nabruslil do pravé strany kruhu pro vhazování v domácí třetině a jen tak "plácl" do puku, který končí za zády nepřipraveného Sokolova, který spíše čekal přihrávku, místo střely! Asistence: Andersson.
     
    04:50
    Domácím se povedl vstup do utkání, ale své střelecké šance nedokázali proměnit, naproti tomu hosté, z ojedinělé šance, dávají první branku utkání!
     
    05:30
    Hosté se ale ani po vstřeleném gólu neženou do útoku, v klidu čekají na svého soupeře ve střední třetině...
     
    05:45
    Nakonec se domácím povedl protlačit do třetiny, hosté se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    06:15
    Domácím se daří zatlačit Atlant do jeho třetiny, ale chybí moment překvapení, který by hostující obranu rozvrátil.
     
    06:55
    U puku stále domácí, kteří jsou ale zatlačeni do rohů, odtud nevede cesta před Chudobina.
     
    07:35
    Závar před Chudobinem, po střelách domácích borců... ale Chudobin vše řeší, je velmi mrštný a pozorný, domácí čeká těžká práce s jeho překonáním!
     
    08:07
    První vyloučení utkání, na trestnou lavici odchází za podražení domácí Chochrjakov. Hosté budou mít výhodu přesilové hry.
     
    08:30
    Hosté okamžitě rozestavují přesilovkový tvar v třetině domácích...
     
    08:40
    Mytišči právě vstřelilo branku!


    ... a nakonec využívají přesilovou hru, kdy si po sérii přihrávek dokázal k odkryté pravé tyči Sokolovovi brány sjet DMITRIJ KOSMAČOV a překonává Sokolova, který se již nestihl přemístit. Využitá přesilová hra! Asistence: Engqvist, Žerděv.
     
    09:20
    Blochin je dalším hráčem, který v krátké době oslabuje svůj tým, za vyhození puku mimo ledovou plochu! Domácí se budou muset opět bránit!
     
    09:40
    Hosté se zatím nedokázali usadit v třetině domácích... ti vyhazují puk ze třetniy.
     
    10:15
    Až nyní - opět přesilovkový tvar... přihrávka z levé strany na pravou, kde si najíždí Žerděv, jeho střelu však Sokolov chytá. U puku stále hosté.
     
    10:50
    Hostům se přesilové hry zatím daří, dokáží si vytvořit spoustu šancí!
     
    10:20
    Domácí v plném počtu.
     
    12:10
    Domácí se snaží, na Chudobina letí několik nebezepčných střel, ale chce to více důrazu v brankovišti, tam se z domácích nikdo netlačí.
     
    13:08
    Hostům se nedaří rozehrát, Nižněkamsk dobře napadá jejich rozehrávku, nakonec vše řeší Chudobin, který ukrývá puk pod svou lapačkou a dává tak spoluhráčům potřebný klid.
     
    13:53
    Stále se Atlant nemůže dostat ze svého pásma... domácím se daří vytvořit tlak, puk končí opět v lapačce Chudobina. Tlak je ale zatím "neplodný", na brankáře hostů neletí žádná střela!
     
    14:30
    Po delší době si na puk sáhl při rozehrávce i domácí gólman Sokolov... ale přechod přes střední pásmo se nyní domácím daří výborně.
     
    14:59
    A první přesilovou hru si zahrají i domácí, na trestnou lavici odchází Lemťjugov!
     
    15:35
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!


    Domácí také využívají přesilovou hru, když se k puku na pravé straně chopil NAIL JAKUPOV, sjel si s ním až do místa pro vhazování, hostující Ozolinš před ním couval, Jakupov vystřelil a překonává Chudobina poprvé v tomto utkání!
     
    16:50
    Tlak domácích pokračuje, na ledě za domácí bratři Alševští... faul hostů zůstává nepotrestán, publikum nespokojeně píská.
     
    17:45
    Atlant se musí stále bránit, hráči se nepochopitelně stáhli až na vlastní modrou čáru a domácím tk nečiní problém přechod do jejich třetiny...
     
    18:30
    Blíží se závěr první třetiny, ve které jsme viděli zatím tři pěkné góly, oba týmy jsou nyní velice opatrné, nechtějí inkasovat gól do šatny.
     
    19:10
    Zakázané uvolnění Atlantu, vhazovat se bude po levici Chudobina.
     
    19:22
    Další zakázané uvolnění Atlantu...
     
    19:40
    Puk končí mimo ledovou plochu, nikdo se vylučovat nebude, puk byl zřejmě zblokován... vhazování po pravé ruce Chudobina vyhrávají hosté a zakládají útok....
     
    19:58
    ... z něho však již nic nebylo, třetina končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina, ve které se domácím povedlo vstřelit první, trochu náhodný, gól, kdy Žerděv jen plácl do puku a ten skončil v bráně domácích.

    Druhý gól přidali hosté při dobře sehrané přesilové hře, stejně tak i domácí dokázali překonat Chudobina jen při hře pět na čtyři...

    První třetina patřila, i přes nepříznivé skóre, domácím, kteří byli po celou dobu lepší. Jak se povede domácím zvrátit nepříznivý průběh utkání, sledujte v on-line přenosu zbývajících třetin!

    Třetí třetina začne přibližně v 15:50 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Do druhé třetiny zatím vstupují lépe hosté... dokonce se usazují ve třetině domácích, střela, Sokolov pozorný.
     
    21:15
    Domácí se již vymanili z úvodního sevření Atlantu... ale nepřesná přihrávka kazí jejich kombinaci.
     
    22:00
    Andrej Subbotin proniká po levém křídle až do třetiny hostů, pálí na Chudobina, ten vyráží ramenem puk do ochranné sítě.
     
    22:34
    U puku domácí, ale hostující obrana dokáže hokejisty Neftěchimiku vytlačit do rohů...
     
    23:15
    Ze hřiště odchází třetí pětky obou týmů, sledujeme zatím opatrný hokej.
     
    23:54
    Závar před Chudobinem, nikdo nevěděl, kde je puk... domácí se vrhli na ležícího Chudobina, ten zřejmě ukryl puk pod svým tělem.
     
    24:40
    Hostům se podařilo vystřelit, přízemní puk končí v lapačce Sokolova... vhazování ve třetině domácích, po pravici gólmana.
     
    25:17
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!


    Domácí vyrovnávají, po vyhraném vhazování ve vlastní třetině se vrhli do přečíslení a po skvělé přihrávce se z levé strany prosazuje slovenský reprezentant MARTIN CIBÁK, pro kterého již nebyl problém zakončit do odkryté brány hostů. Asistence: Osala, Milovzorov.
     
    26:00
    Hosté tak dokonale prohospodařili svůj náskok a je patrné, že se jim v posledních zápasech vůbec nedaří...
     
    26:41
    Jaroslav Alševskij nyní zavezl puk až za Chudobina a po vzoru Gretzkeho připravoval pozici pro některého ze spoluhráčů, nicméně nikdo se mu před brankou hostí nenabídl.
     
    26:57
    Mytišči právě vstřelilo branku!


    Ale, ale... chyba při rozehrávce domácích, Žerděv dokázal vybojovat puk, prostrčit na IGORA IGNATUŠKINA, který nenápadnou střelou zpoza bránícího domácího hráče překonává Sokolova. Ten zatím nepůsobí příliš přesvědčivě v tomto utkání! Asistence: Andersson, Žerděv.
     
    28:20
    Domácí jsou zaskočení třetím inkasovaným gólem... hosté ale opět "poslušně" zalezlí ve své třetině.
     
    29:05
    Pojetí hry Atlantu je hodně defenzivní, hosté se spoléhají pouze na brejky a na chyby domácích.
     
    29:31
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!


    Radost hostů z vedení netrvala déle než pár minut, domácím se povedlo opět přečíslení a podruhé v tomto utkání se střelou z pravé strany prosazuje NAIL JAKUPOV. Asistence: bez asistence.
     
    31:10
    Hosté si o další branku doslova "říkají"... jejich výkon je mdlý, je vidět, že nejsou v dobré pohodě. Chudobin v "ohni" střel, znovu střílel dnes dobře hrající Jakupov, který vstřelil již dva góly...
     
    32:05
    Další střela poté, co hostující obrana odcouvala před najíždějícím hráčem Neftěchimiku, Chudobin vyráží, vhazovat se bude v obranné třetině hostů.
     
    32:50
    Jakupov objíždí bránu Chudobina, přihrávka na volného Netíka nepřichází, škoda, český legionář byl úplně sám před hostujícím gólmanem!
     
    33:10
    Po delší době se žlutomodří dostávají až před Sokolova, rychle ale odevzdávají puk domácím a spěchají bránit.
     
    34:40
    První pětka Atlantu si dokáže v těchto chvílích vytvořit alespoň nějaké přečíslení... střela Majorova... Sokolov chytá. Vhazování před domácí svatyní.
     
    35:00
    Na ledě "pardubický" Koukal s Netíkem... odpískán ofsajd při přechodu do pásma hostů.
     
    35:30
    Hostům se daří konečně přejít do pásma domácích, ale je to příliš platonické, jejich akce nejsou zakončeny střelou.
     
    36:40
    Jsme za polovinou řádné hrací doby tohoto utkání a sledujeme "rekreační" tempo.
     
    37:21
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!


    Domácí dokonale "uspali" hokejisty Atlantu... do jejich třetiny se vřítil domácí Polygalov, obkroužil bránu Chudobina a skvěle přihrává zcela osamocenému ANDREJI SUBBOTINOVI, který dává domácím vedení v tomto zápase!
     
    39:20
    Hosté propadají při útočné akci a už se formovalo přečíslení domácích, naštěstí pro hosty jedna z přihrávek nenašla adresáta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetina, která právě skončila, se domácím podařilo dokonat obrat v utkání, kdy se třemi brankami dostali do vedení v tomto utkání a vzhledem k doposud předváděné hře Atlantu je to vedení naprosto zasloužené.

    Domácí byli i v této třetině lepší, kombinační akce hostů v pásmu Neftěchimiku by se daly spočítat na prstech jedné ruky...

    Uvidíme, jak se domácím povede ve třetí třetině, zda dokáží navýšit stav dnešního utkání anebo Sokolov dovolí dalším nejistým zákrokem hostům vyrovnat...

    Sledujte i dál náš on-line přenos, třetí třetina začně přibližně v 16:38 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Domácí od samého začátku třetí části aktivní, o střelu se pokoušel Mamašov, ale jeho puk byl zblokován jedním z bránících hráčů Atlantu.
     
    41:11
    Vyloučení na straně domácích, na trestnou lavici odchází Maxim Berezin.
     
    41:50
    Zatím se hostům nedaří usadit se ve třetině domácích. Vhazování před Davydovem, tak snad teď.
     
    42:25
    Mytišči právě vstřelilo branku!


    Atlatnt se dočkal vyrovnávacího gólu, ANDREAS ENGQVIST překonává po výborné přihrávce Žerděva bezmocného Davydova, který se dnes již poněkolikáté nestihl všas přemístit ke své levé tyčce. Vyrovnáno a další proměněná přesilová hra! Asistence: Žerděv.
     
    43:16
    Přesilovou hru si zahrají i domácí, za hákování odchází na trestnou lavici Perttu Lindgren.
     
    44:00
    Domácím se vede přesilová hra... uzamkli hosty před Chudobinem... střela od modré nepřekvapila hostující gólmana... u puku však stále domácí.
     
    44:34
    Mytišči právě vstřelilo branku!


    Chyba v defenzivě domácího Neftěchimiku, na bránu Davydova jeli v oslabení dva hráči Atlantu, Andersson na sebe na levém křídle navázal jediného bránícího hráče domácích a skvělou přihrávkou vybídl ke gólu MICHAJLA GLUCHOVA! Asistence: Andersson.
     
    45:16
    Hosté v plném počtu.
     
    46:00
    Ledová sprcha pro domácí hokejisty... Atlant se nehrne do útoku, ale přesto si vytvořil jednobrankový náskok v dosavadním průběhu třetí třetiny... domácí začínají být nervózní, puk jim odskakuje od hokejek...
     
    46:32
    Další vyloučení... a opět na straně Atlantu, na trestnou lavici za podražení odchází Nikolaj Lemťjugov.
     
    46:55
    Domácím se daří přesilovka o něco lépe, než ta předchozí... ale nakonec neregistrujeme žádnou střelu na Chudobina a hosté se osvobozují.
     
    48:10
    Závar před Chudobinem, ale Blochin se neodváží ke střele.. puk nakonec končí ve středním pásmu... hosté se zatím brání úspěšně.
     
    48:32
    Hosté v plném počtu.
     
    49:20
    Hosté působí klidnějším dojmem, domácí jsou viditelně rozhozeni, vyrovnávací branka jim vzala "vítr z plachet".
     
    50:00
    Do konce třetí třetiny zbývá posledních deset minut. Domácí se sice snaží, ale hosté jsou pozorní.
     
    50:30
    Střela Subbotina na Davydova až ze středního pásma, domácí gólman neriskuje a skrývá kotouč ve své lapačce.
     
    52:00
    Hosté mají na ledě svůj první útok, Ozolinš ale kazí rozehrávku a domácí mají možnost srovnat skóre...
     
    52:23
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!


    A je to tady! Domácí dokázali dokonale rozebrat hostující obranu a puk si za brankou hostů vybojoval IGOR POLYGALOV, který se obtočil s pukem na holi kolem pravé tyče Chudobina a překonává z blízka hostujícího gólmana. Desátý gól utkání! Asistence: Subbotin, Bělov.
     
    53:40
    Další velká šance domácích, Blochin střílí z pravé strany, puk Chudobin vyráží...
     
    54:25
    Ofsajd hostů při přechodu do pásma domácích... vhazování ve středním pásmu.
     
    55:40
    Hosté jsou nyní aktivnější!
     
    55:48
    Žerděv fauluje Netíka, půjde na dvě minuty na trestnou lavici!
     
    56:30
    Domácí zakládají útočnou akci až ze své třetiny, ale hosté se brání dobře...
     
    57:48
    Hosté v plném počtu.
     
    58:30
    Utkání se již bude zřejmě pouze dohrávat, ani jeden z týmů se nehrne do útoku.
     
    59:19
    Velká šance domácíh, Milovzorov se protlačil až před Chudobina, ale ten jeho střelu chytá! Milovzorov mohl utkání rozhodnout!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Utkání skončilo v řádné hrací době nerozhodně, budeme sledovat prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:58
    Pozor, vyloučení v sestavě domácích, na trestnou lavici odchází Blochin za hákování! Velká příležitost pro hosty rozhodnout utkání!
     
    60:58
    Oddechový čas pro hosty.
     
    61:40
    Hosté kombinují, ale nakonec ztrácí puk, domácí se osvobozují...
     
    62:06
    Obrovská šance Engqvista, fantastický Davydov, který "haškovým" stylem likviduje Švédovo střelu do prázdné brány!
     
    62:06
    Oddechový čas pro domácí.
     
    62:36
    Pozor, vyloučení i na straně hostů, na trestnou lavici odhcází také za hákování Andreas Engqvist! Domácí mohou rozhodnout!
     
    63:53
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!


    Finský legionář OSKAR OSALA si přebruslil přes celou šíři třetiny hostů a nakonec překonává střelou zápěstím Chudobina! Dva body zůstávají v Nižněkamsku, hosté opět prohrávají... Asistence: Cibák.
     
    Konec zápasu.
     
    Skončilo utkání, ve kterém si zasloužené dva body doslova vydřeli domácí hokejisté, kteří o dvoubodovém zisku rozhodli až v nastavení, přesnou střelou Osali.

    Hosté tak opět prohrávají, ač si připisují alespoň jeden bod. Těch proher je však již mnoho a jejich hra není ideální, psychicky jsou na tom hráči Atlantu asi špatně.

    Dnešní utkání jim na pohodě rozhodně nepřidalo.

    Tolik z dnešního on-line přenosu, u toho dalšího se s vámi těším nashledanou. (17:33:28)

    Martin Dvořák

    Branky a nahrávky: 16. Jakupov, 26. Cibák (Osala, Milovzorov), 30. Jakupov, 38. Subbotin (Polygalov), 53. Polygalov (Subbotin, Bělov), 64. Osala (Cibák) - 4. Žerděv (Andersson), 9. Kosmačov (Engqvist, Žerděv), 27. Ignatuškin (Andersson, Žerděv), 43. Engqvist (Žerděv), 45. Gluchov (Andersson)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Sokolov (Dalton) - Selujanov, Mamašov, Jakupov, Netík, Koukal - Berezin, Blochin, Cibák, Osala, Milovzorov - Rozin, Grot, Subbotin, Polygalov, Ziazov - Plechanov, Bělov, Chochrjakov, Alševskij J., Alševskij S.
    Atlant Mytišči: Chudobin (39. Davydov) - Kosmačov, Ozolinš, Ignatuškin, Andersson, Žerděv - Višněvskij, Frogren, Michnov, Engqvist, Gluchov - Batyršin, Rukavišnikov, Lemťjugov, Majorov, Lindgren - Kablukov, Kolcov, Točickij, Ševčenko

    Rozhodčí: Gofman, Romasko - Parjonov, Susujev

    Diváci: 5500
    bahis siteleri